Zpověď doktora Mengeleho

Zpověď doktora Mengeleho https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/513394/bmid_zpoved-doktora-mengeleho-647df2fddb339.jpg 4 24 6

Rozhodoval o životě a smrti vězňů v koncentračním táboře Auschwitz-Birkenau. Pro své zvrácené experimenty si vybíral zejména ženy a děti, obzvláště ho zajímala dvojčata. Nikdy nebyl dopaden a potrestán, dokonce ani po útěku do Jižní Ameriky, kde ho po letech poznala bývalá vězeňkyně. Své rozhovory s Mengelem si zapisovala, tato kniha je jejich výsledkem.... celý text

Literatura naučná Biografie a memoáry Historie
Vydáno: , Alpress
Originální název:

Spowiedź doktora Mengele


více info...

Přidat komentář

m2056
19.02.2024 2 z 5

Kniha je dobrá tak do půlky, vadí mě že to je fikce napsaná podle odborných knih a dána do příběhu že veden jako rozhovor.

čef
07.02.2024 4 z 5

Co vede člověka k nemorálním činům. Je to jeho povaha, stádní smysl nebo co vlastně. Jestli si chcete udělat vlastní názor na jednoho z nejhorších válečných zločinců Velkoněmecké říše, tak zde je vaše šance. Nepředpokládám však, že zájemců bude mnoho, máme již dost bližších problémů a hrůzných podivností. Také styl této knihy bude vyhovovat asi málokomu.


Renike
28.10.2023 3 z 5

Rozhovor bývalé vězenkyně s Mengele. Jestli je to opravdu skutecný rozhovor, to netuším. Přijde mi, že to ani reálné být nemohlo, ale kdo ví. Čtení na jeden večer, ale k tomu se vracet nelze.

ERIK 2
11.09.2023 4 z 5

Náhled do osobního života nacistického lékaře Dr. Josefa Mengeleho. Kniha je psaná v podobě rozhovorů. Fakta která jsou použita v knize jsou pravdivá, ale že by někdo udělal takhle rozhovor s člověkem. A to s člověkem který způsobil nesmírná muka.Dotyčný celosvětově hledaný člověk by se okamžitě po odhalení sbalil a utekl, a ne aby k někomu docházel každý den svěřovat se o tom jak zabil tolik lidí. Ale jinak docela čtivé.

zirafinec
06.09.2023 4 z 5

Přečteno za jeden den. Jediné, co mi na tom tak trochu neštymuje, je to upozornění na začátku, že je to literární fikce - moc nevím, čemu z toho mám věřit a čemu ne...

SirenKa
26.07.2023 odpad!

Bordelmamá, bývalá přeživší z koncentračního tábora, poznává mezi svými klienty Mengeleho, kterému při rozhovoru nastavuje morální zrcadlo... on ochotně odpovídá, příjde i další den... Bizarní, plytké a vzhledem k reálnému a stále živému pozadí naprosto nevkusné. Jeden bod dávám za nápad přiblížit nežijící osobnost formou rozhovoru, jinak je to totálně vymyšlená komerční slátanina, včetně neexistujícího autora řekla bych.