Letovisko

Letovisko https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/502262/bmid_letovisko-63d00aba478be.jpg 4 38 14

Detektiv Elin Warner série

< 2. díl

Na ostrově u anglického pobřeží bylo otevřeno moderní, idylické letovisko slibující odpočinek a relaxaci. Jenže ostrov samotný, jemuž vévodí přírodní dominanta zvaná Smrťákova skála, má temnou minulost. O tomto někdejším působišti sériového vraha se totiž proslýchá, že je prokleté. Když je pod jógovým pavilonem nalezena mrtvá mladá žena, zdá se, že šlo o tragickou nehodu. Inspektorka Elin Warnerová však záhy zjistí, že oběť na ostrově vůbec neměla být. A když se najde další tělo, tentokrát utonulého muže, Erin pojme podezření, že tato úmrtí nemohou být náhoda. Ovšem jak spolu souvisejí? A mají nějakou spojitost se zločiny, které se zde udály před desítkami let?... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Dobrodružné
Vydáno: , Kalibr
Originální název:

The Retreat , 2022


více info...

Přidat komentář

JustWomen
27.03.2024 1 z 5

Tak toto byla kniha za trest, slátanina, přečetla jsem to jen proto, že jsem ve vlaku nic jiného nemohla dělat. Zápletky, postavy, temná historie - vše nevěrohodné, plytké a ten konec popisující detailně Elinino dopadení pachatele jsem už fakt musela přeskakovat.

Sarka25
05.02.2024 5 z 5

Druhý díl Letovisko se mě moc líbil. Zajímavý nápad a bavilo mě hádat kdo je vrah. Přečetla jsem ji s chutí a budu se těšit na další.


etell
20.01.2024 4 z 5

Ja som s knihou spokojná. V priebehu pár dní som prečítala Sanatórium aj Ostrov. Osobne v knihe Sanatórium mi vadila hlavná postava Elin viac, ako v pokračovaní. Už teraz nejednala až tak nelogicky, viac som ju chápala. Atmosféra knihy je super, vtiahla ma spisovateľka do deja a to je pre mňa základ pre dobrú knihu. Dúfam, že budú pokračovania a opäť vyberie spisovateľka nejaké zaujímavé prostredie.

Lexie321
03.01.2024 2 z 5

Z mojej strany sklamanie. Jednoznačne som s takou zápletkou od tej knihy čakala viac.

Mi-šu-le
10.12.2023 4 z 5

Už jsem četla lepší knihy tohoto žánru, ale rozhodně stojí za přečtení. Ze začátku jsem se nemohla začíst, ale pak se to rozjelo a přečetla jsem ji téměř na jeden zátah. Rozhodně bych ji nesrovnávala s Agathou Christie, to fakt ne, ale doporučuji k přečtení.

Ajuszka
25.08.2023 2 z 5

Nemůžu úplně říct,že by mě kniha neoslovila,ale rozhodně jsem od ní čekala víc.
Celý příběh měl dobrý námět,ale dle mého byl pojat trošku nešťastně.
Propletené události z dob minulých vyústily v touhu po pomstě. Že by mne nějaká pasáž vyloženě překvapila,to opravdu ne.
Jestli autorka vydá další knihu,tak na její přečtení nebudu nijak spěchat.

Sahti
05.08.2023 5 z 5

Jsem nadšená, je to ještě lepší než první díl a věřím, že další v budoucnu následovat bude...

Dragon
21.07.2023 4 z 5

Veľmi dobrý námet, ostrov, na ktorom otvorili moderné, idylické letovisko s krásnymi výhľadmi...ako stvorené na relax, odstrihnutie sa od každodenných problémov.
No ostrov je známy aj dominantou, ktorú volajú Smrtkin kameň...navyše sa hovorí, že na ostrove masovo spaľovali obete moru, aby zastavili šírenie choroby. Ich popol vraj dodnes tvorí viac ako štyridsať percent ostrovnej pôdy.

Podľa skalnatého výbežku na bočnej strane ostrova, ktorý odtiaľto vidno, dostal ostrov prezývku Smrtkin kameň. Desivé, však? Podľa mnohých miestnych je ostrov prekliaty. Skala je údajne, Jo stíši hlas, doslova zhmotnením smrtky. Počas morovej epidémie sem vozili ľudí do karantény a nechali ich umrieť. Hovorí sa, že ich duše sa tu stále potulujú a nájdu pokoj, iba keď si smrtka vezme novú obeť. Ak tu ostanete pridlho, možno to budete práve vy.

A aby toho nebolo málo, na ostrove kedysi vyčíňal sériový vrah, takže dnes je vraj to miesto prekliate. Na ostrov prichádza partia mladých ľudí a už na druhý deň nájdu pod pavilónom jogy mŕtvu ženu. Napohľad to vyzerá ako tragická nehoda...no postupne sa ukazujú rôzne indície, že...
A na ďalší deň nájdu telo utopeného muža, už to prestáva byť také jasné...

Typ detektívky, aké majú mnohí radi - uzavretý okruh ľudí na ostrove, postupne vychádzajú na povrch tajomstvá, skrývané vzťahy medzi ľuďmi, ktorí tam dovolenkujú...odhaľujú sa charaktery, vnútorné nenávisti, zloba, zášť, nepriateľstvo...
Dobre opísané prostredie ostrova. A samotná myšlienka napríklad o tom, že ľudia často predpokladajú, že kto má peniaze a moc, pravidlá preňho neplatia. Alebo že rodina je najdôležitejšia, no nie vždy musí vzniknúť iba pokrvným putom.

"Prejavuje sa v najneočakávanejších okamihoch. V letmých pohľadoch, gestách či ruke tesne pri svojej, keď ju človek najviac potrebuje..."

derminator
05.07.2023 5 z 5

Četl jsem zde některé komentáře Vás čtenářů, a nemohu pochopit jak Vás kniha nemohla bavit. Kniha je stějně poutavá, napínavá a velmi kvalitní jako autořina prvotina Sanatorium, troufám si tvrdit, že Letovisko je možná ještě o malinko zajímavější. Mě kniha bavila, doporučuji a dávám 90%. A těším se zda ještě bude nějaká zápletka s Mayou.

Pavlína2019
13.06.2023 1 z 5

Ooo, tohle mě nebavilo.

Nemohla jsem se začíst, v půlce jsem se mrkla na komentáře, jestli je se mnou něco špatně, prostě mě kniha nezaujala vůbec ničím, takže raději přecházím na jinou, nemám tolik času...

Ale nejspíš si své čtenáře najde.

čef
07.06.2023 4 z 5

Uzavřená společnost na ostrově, kolikrát se to už použilo v kriminálních příbězích. I tento románek moderního střihu tohoto klišé využil, nemohu napsat, že neúspěšně. Pro mne zde však chybí jakákoliv nadstavba, rodinné vztahy už jako něco zvláštního dávno neberu. Vcelku povrchní písání mne tedy moc nepotěšilo, ale nakonec jsem rozzuřen nebyl, i když mi v závěru ke spokojenosti hodně chybělo.

Nessie72
07.05.2023 1 z 5

Krásná obálka. A to je všechno, co pozitivního se o Letovisku dá říci. Přirovnání k Agathe Christie je úplně mimo, ale to bych přešla. Kdyby to ovšem celé nebylo špatně napsané, zmatečné s postavami, ke kterým si přes všechnu snahu nejde najít vztah. Děj na jednu stranu chvátá, takže mrtvoly se vrší rychlostí světla, aby se pak na dalších mnoha stranách nedělo víceméně nic. Posledních 40 stran jsem už nezvládla a jen přeskákala. Nejhorší kniha roku 2023. To nemůže už nic překonat.

ERIK 2
06.05.2023 5 z 5

Dávám 5* za mne velice dobrá oddechovka a rychle se čte. Je tam hodně situací, nad kterými se pousmějete, ale fakt spisovatelka se snažila.

MiskaMa
29.04.2023 3 z 5

Vyšetřovatelka Elin, jak už víme z předchozí knihy Sanatorium, má spíš co dělat sama se sebou a se svými traumaty z minulosti, než vyšetřovat vraždy. Tak teď je to to samý, jako přes kopírák... Jinak prostředí a atmosféru ostrova autorka popsala vcelku dobře. Na knížku nejspíš po 14ti dnech zapomenu, rozhodně se ale vyvedla lépe než Sanatorium...

Autorovy další knížky

2021  61%Sanatorium
2023  72%Letovisko

Kniha Letovisko je v

Přečtených43x
Čtenářské výzvě8x
Doporučených2x
Knihotéce74x
Chystám se číst50x
Chci si koupit11x
dalších seznamech3x