Dela90 Dela90 komentáře u knih

☰ menu

Svědek v pokušení Svědek v pokušení Jennifer L. Armentrout

Madison odjíždí na svatbu bratra. Jenže právě jeho svědek ji pije krev, Chase. Nejlepší bratrův kamarád, sukničkář a její první láska v jednom. Před lety ji znemožnil a ačkoliv se pořád potkávají, snaží se mu vyhýbat.

Tady v romantickém resortu to však půjde jen stěží. V hotelu udělali chybu a najednou mají bydlet v chatce pro novomanžele. Ona ho pořád chce a co on? Jak tohle asi dopadne?

Narovinu, je to nenáročná jednohubka. Nečekejte žádné extrémní wow. Děj je dosti předvídatelným. Nicméně mně se kniha líbila, trefila se mi do mé momentální nálady.

Chase na první pohled vypadal, jako děvkař, ovšem to se změnilo, jakmile byla v jeho přítomnosti Maddie. Jenže! Jeho chování bylo úplně mimo, měla jsem sto chutí ho nakopat do zadku ve většině případů. Přišel mi trošku natvrdlý a přitom když byl s ní, tak to byl ten pravý Chase.

Jako příjemná oddechovka na jeden večer, super. Škoda, že knížka nemá cca o 100 stránek víc, určitě by to příběhu prospělo.

Určitě si ráda přečtu další díl i, a to o Chadovi, který už by měl být delší.

22.03.2024 4 z 5


Nádherně krutý Nádherně krutý J. T. Geissinger

Co byste si řekli o tajemném sexy muži, který chodí do kavárny, kde pracujete a celou dobu Vás pozoruje a od nikoho jiného se nedá obsloužit jen od Vás? No, já bych si asi pomyslela, že je to nějaký psychopat :D Co si budeme povídat. Jenže je taky neskutečně sexy, a to Vás mate. 

Jednou když jde Tru s odpadky ji napadne banda chlapů a začnou ji mlátit, ona se ale nevzdává a vracím jim to, do doby dokud se na scéně neobjeví on pan tajemný z kavárny a nezachrání ji život. 

V nemocnici pak zjišťuje, že muž se jmenuje Liam a všichni se ho bojí. Ale ona jediná ne. 

Dostane od něj návrh. Podlehne mu? Nebo bude zaručeně proti? 

Musím uznat, že Liam byl v mnoha ohledech pan tajemný, ale taky pan dokonalý. Ale jako nejvyšší člen mafie, jsem čekala, že to bude více erotický román. Bylo tam hodně povídání a ačkoliv je kniha dosti čtivá, ty peprné chvilky mi tam prostě chyběly. Čekala jsem nějaké to woow jako u předchozí série, hm bohužel marně. 

Ale závěr knížky mě docela mile překvapil a už se moc těším na příběh s Killianem. 

Hodnocení: 4*

18.03.2024 4 z 5


Strážci živlů - Síla vody Strážci živlů - Síla vody Alice Lily Neradová

Leah a Olivie jsou nejlepší kamarádky už od dětství. Leah je strážkyně Země a umí léčit a Olivie je strážkyně vody, stejně tak jako její bratr Eric. V období Slunovratu se koná slavnost, kterou navštěvují různí bohové. Aby nové generaci strážců, předali jimi zvolený živel. Zde se setkáváme poprvé s bohem Smrti.

Skvělé fantasy od české autorky. Rozjezd knížky byl naprosto suprový. Líbil se mi slunovrat, i jednotlivé živly, včetně magie. Pevné přátelství mezi Leah a Olivií.

Po jedné smutné události jsem byla dosti v šoku a zmatená. Kdo umřel a proč?
Cesta k bohovi smrti byla taky dokonalá. Plná nástrah a nebezpečí. Knížka Vás rozhodně nebude nudit. Úplně jsem cítila souhru mezi Leah a Ericem

Scéna z lesa byla pro mě dost nepochopitelná, musela jsem ji číst dvakrát a stejně jsem to nepochopila. Jak k ní Leah přišla? (nechci spoilerovat, takže nebudu psát o co se jedná)

Když se Leah propadla do říše mrtvých. Čekaly na ni celkem 4 zkoušky, které se mi moc líbily. A pak najednou přišla smršť a já se začala v samotném ději docela ztrácet. To co provedla Olivie jsem vůbec nečekala. Docela mě naštvala tím, že zradila dva lidi, kteří ji byli opravdu nejblíž. Leah byla celkem velkorysá, když ji odpustila. Jenže to zjištění na konci knihy, kdo byly rodiče Leah a Erica - jsem vůbec nepochopila. Bylo to na můj vkus, docela kostrbatě napsané. Asi bych toužila po nějakém květnatém vysvětlení. A ten konec, tak ten mě dorazil. Předpokládám, že bude mít kniha pokračování, protože to vlastně zůstalo všechno takové otevřené.

Nicméně, po takovém závěru, bych si opravdu ráda přečetla i další díl, pokud bude a zjistila co a jak.

Co musím ještě pochválit, je moc povedená obálka a taky moc děkuji @humbook_blogeri @humbook za poskytnutí knihy v rámci spolupráce k recenzi.

Knížka určitě stojí za přečtení, jen z toho konce asi bude maličko zmatení.

Hodnocení: 4*

16.03.2024 4 z 5


Bez duše Bez duše Lusy Adams (p)

Skvělá fantasy oddechovka od české autorky.

Mac je mladá čarodějka, která nemůže najít své ohnisko magie, tudíž ji nemůže ovládat. Ačkoliv v ní někde dřímá. Taky se na ni neustále lepí trable. Až jednou se dostane do takového maléru, že ji METLA tj. magická společnost přeřadí do Evropy.

A právě tady se začnou dít podivné věci, někdo jí jde po krku, moře ji k sobě začne lákat. Intriky na každém rohu, zkrátka je toho hodně.

Rozhodne se jedná o krásný magický příběh s kapkou nebezpečí. Hlavní hrdinka si mě docela získala. Knížka Vás vtáhne do světa čarodějek, mořských pannen, upírů a dalších nadpřirozených nestvůr. Kane mě dosti překvapil, snad se v dalším díle ještě objeví.

Líbila se mi i jemná romantická linka, doufám, že v dalším díle bude více rozvinutá.

Těším se na pokračování, protože to nahlédnutí, jak to bude dál bylo skvělý. Snad se Mac pořádně skamarádí se svou magií. Očistí své jméno a bude nakonec šťastná.

Hodnocení: 4*

16.03.2024 4 z 5


Paní jara Paní jara Leandra Sold (p)

(SPOILER) Překvapení. Čekala jsem příběh o bohyni jara ve stylu fantasy s nádechem romantiky. Ovšem obsah knihy mě příjemně šokoval.

Na začátku se dozvídáme, kdo je bohyně jara a její sestry. A jaká sudba ji byla předurčena.
Záhy se nachází mezi obyčejnými lidmi, kteří prožili 3. světovou válku, nic není takové jako bývalo. Rodina jako taková neexistuje. Děti jsou vychovávány v ústavech. Vládne tu SEF (Spojená Evropská Federace) se šílenými pravidly.

Musím podotknout, že v takové době bych rozhodně nechtěla žít, to byl fakt teror.
Ze začátku jsem se trošku ztrácela v časových skocích.

Hlavní hrdinkou je dívka jménem Star, která vyrůstá v ústavu. Najde si zde i jednu kamarádku, se kterou prožívá prakticky všechno. Hlavně tedy přípravu na selekci a pak nástup do elity. O její budocnosti je však předem rozhodnuto.

Kniha mě úplně pohltila někde v půlce, kdy na scénu přichází Albert a Nikolaj. Není zde nouze ani o zvraty a dost nepěkné násilí.

Líbila se mi magie Vesny, která si postupně nacházela ke Star cestu.
Knížka má nádherné ilustrace, ale také krásné písně.

Doufám, že Nikolaj dostane v druhém díle větší prostor.

A ačkoliv tyhle postapo příběhy běžně nečtu, z knížky jsem unešená. Autorka to zase dokázala, miluju její styl psaní i myšlení. Skvěle zakomponovaná slovanská mytologie, jen mě mrzí, ten konec. Kdy bude prosím další díl?

Hodnocení: 4,5*

12.03.2024 5 z 5


Unesená dědička Unesená dědička Sophie Lark

(SPOILER) Nessa je nejmladší dcerou mafiánské rodiny Griffin. Když jednoho večera záhadně zmizí, je unesena. Aby se díky ní mohl Mikolaj pomstít za smrt svého otce. Miko drží Nessu ve starobylém sídle jako rukojmí. Ačkoliv se Nessa ze začátku vzpouzí a nechce jíst, posléze si na své vězení zvykne a začne naplno trénovat balet. Mikolaj se mezitím snaží zničit celou její rodinu a přátele.

Jenže najednou na sebe Ti dva začnou koukat jinak, než jen jako na netvora a vězenkyni. Dokážou si uvědomit co je přednější, touha, láska nebo pomsta?

“Jsem jako dřevo a on jako sirka. Nezáleží na tom, jak moc se rozhoříme - nikdy se své touhy nezbavíme.

Na knihu jsem se moc těšila, protože první díl byl naprosto skvělý. Nessa mi přišla ze začátku strašně pitomá, no jo holka, z mafiánské rodiny, která je vlastně obyčejná. Mikolaj naopak byl ten správný bad boy, o kterém chcete v knize číst. Trošku mě mrzelo, že nebyla více zmíněna jeho minulost. Přitom Nessa mu toho o sobě řekla spoustu.

“Je zároveň krutý a něžný. Jeho tetování je jako brnění, které nemůže nikdy sejmout a na němž se nachází pár nepatrných zranitelných míst - jeho tvář a ruce jako jediné odhalují, kým kdysi býval.

Postupem příběhu se z nevinné holky stala všímavá žena. Text je je proložený polštinou, která je však přeložena - což je za mě plus.

O akci a nebezpečí tady není nouze, měla jsem trošku problém se zorientovat ve všech jménem početné rodiny. Je fajn, že se zde potkáváme ještě i s Aidou a Callumem.

Žhavějších scén bych tedy uvítala daleko více. Přišlo mi, že se do sebe zamilovali nějak snadno. Tento díl se spíš pořád točil okolo podsvětí mafie Chicaga.

Za mě dobré, temné, místy pikantní, ale ne tak dobré jako první díl.
Co musím pochválit je ta krásná obálka a taky moc hezké citace v knize.

“Byla jako zurčící potok třpytící se na slunci. Její voda je ale každým dnem hlubší a stává se s zní jezero a nakonec i oceán.

10.03.2024 4 z 5


Vraždy v Canterbury Vraždy v Canterbury E.M. Powell

Čtivá detektivka. Nepamatuje se, kdy jsem naposledy přečetla detektivku za dva dny.
Stanton a Barling jsou prostě správná dvojka. Jak už se mi potvrdilo v předchozím díle.

Barling se vydává na poutní cestu do canterburské katedrály . Po svém příchodu však zjišťuje, že se tu stala vražda se symbolem křížem na čele a on z pověření krále ji musí vyšetřit společně se svým asistentem Stantonem. Tlačí je čas a vražd postupně přibývá a oni musí postupovat obezřetně, protože vrah znovu útočí.

Děj se odehrává v roce 1177 před Velikonocemi.
Barling a Stanton se proto snaží vraždu vyřešit, jenže mají mezi sebou napjaté vztahy. Barling se snaží očistit od svých hříchů a drží půst. Za to Stanton neustále vzpomíná na svou lásku Rosamund a oddává se radostem v pivnici u piva. Což značně komplikuje situaci mezi dvěma muži.

Na pozadí vidíme další osudy několika postav. Je tu Elena, která hledá svou sestru, jež záhy zmizela a nevrátila se domů. Je tu také bylinkářka a nekromancer, který provozuje zvláštní rituály. Bohatá paní, jejíž 10-tiletá dcera potřebuje lékaře, protože má záchvaty. Vdova po kameníkovi, který byl první obětí vraha. Všechno do sebe záhy začne zapadat a z poklidné detektivky, se stává boj na život a na smrt. Kolik lidí, vrah nakonec zabije?

Knížka má opět nádhernou obálku a já si určitě musím pořídit i 2.díl. Díly tedy nemusíte číst postupně. Což je fajn.

Na historických detektivkách mám ráda to, že se detektivové musí spolehnout hlavně sami na sebe, nemají k tomu žádné technické vymoženosti dnešní doby.

Oceňuji i rozuzlení ohledně Stantona ke konci knihy.

Myslím, že autor bude jedním z mých oblíbenců co se týče tohoto žánru. Děkuji za možnost si knihu přečíst v rámci spolupráce #knihydobrovsky

Pokud jste příznivcem historických detektivek, tohle je přesně kniha pro Vás.

Hodnocení: 5*
@adule.books

08.03.2024 5 z 5


Všechno, úplně všechno Všechno, úplně všechno Nicola Yoon

WOW. Tuhle knihu jsem posílala do světa jako jednu z mých prvních štafet a díky poznámek jsem si ji opravdu velmi užila. Příběh je rozhodně psán pro mladší ročníky. Lovestory s dramatem, která Vás vtáhne do děje a nepustí až do poslední strany. A vy, budete dýchat za každou další stranu.

Kromě silného příběhu, v knížce najdete i krásné grafické zpracování.

“Nemůžeme mít vždycky všechno, co chceme.

Madeline je 18-ti letá dívka, která trpí nemocí SCID = alergická na celý svět. Ne, není to ironie, ale fakt. Žije v domě se svou matkou a ošetřovatelkou a nesmí ani na krok z domu, vše musí být sterilní, nemá kamarády. Je sama. Do doby, dokud se do vedlejšího domu přistěhuje rodina a ona začne s tou rodinou “žít ačkoliv jen přes sklo. Pozná Ollyho a najednou je pro ni všechno jiné.

A chce víc, protože jak jí řekla její ošetřovatelka: ŽIVOT JE DAR.

Abych byla upřímná vůbec by mě takové rozuzlení nenapadlo, nebýt jedné poznámky. Pak mi to začalo šrotovat v hlavě a světe div se, opravdu!

Fandila jsem Madeline, ke které se její vlastní matka zachovala hrozně. Přála jsem jí, aby byla skutečně šťastná. Konec jsem čekala trošku víc rozepsaný, nicméně po tom všem, v něm byl vytoužený happyend.

Knížka byla v roce 2017 zfilmována a já si film musím rozhodně brzy pustit.

Děkuju všem holkám za trefné poznámky.

Hodnocení: 5*

07.03.2024 5 z 5


Už jsou tady Velikonoce Už jsou tady Velikonoce Vanda Bruckner

NÁDHERA. Jednoznačně. Tak kouzelně napsanou knížku jako tuhle jsem dlouho nečetla, navíc doplněnou o krásné ilustrace.

Kniha nás zavádí do Krkonošské vesničky k rodině s malými dětmi. Začíná 6.ledna na Tři krále a končí Velikonočním pondělím. Najdete tu krásný příběh, ale také jednotlivé zvyky a tradice, které se dříve dodržovaly.

Musím se přiznat, že spoustu věcí jsem neznala.

Víte, proč se Popeleční středě takhle říká? Proč je popel důležitý a jaký má význam?
Co je to pučálka a jak se připravuje? Co značí poniklecké preclíky zavěšené na stromech a keřích? Proč se druhé postní neděli říkalo “liščí neděle ?

Najdete tu také plno starých receptů - mě nejvíc zaujaly Družbance, které musím určitě vyzkoušet, pokud si tedy poradím s droždím.

Víte, jakou symboliku mají pentle na velikonoční pomlázce? Ne? Já už ano, a až se jednou syn vrátí z pomlázky jen s červenými pentlemi, bude jasno.

Zamilovala jsem se do pejska Ponožky, stejně jako děti Anička a Tomášek. Příběh plynul pozvolna, nikam se nespěchalo. Byl to takový balzám na duši. I to namlouvání mělo svůj přesný řád a tradici. U čtení jsem se neustále usmívala a věřím, že se ke knížce budu vracet ať už s dětmi nebo sama. Navíc už po ní pokukovala i moje máma a babička. Takže bude asi cestovat po rodině.

“19.3.- Svatý Josef s tváří milou končí zimu plnou silou.

Teď si musím ještě pořídit předchozí knihu od autorky, Už jsou tady Vánoce.

Moc děkuji, že jsem si knihu mohla přečíst v rámci #spolupráce v @knihydobrovsky a @sberatelka.knih , byl to nádherný zážitek a Vám všem ji vřele doporučuju, stojí to za to.

Hodnocení: 5 *

05.03.2024 5 z 5


Vášnivý svůdník Vášnivý svůdník Christina Lauren

Nejlepší je nemít přehnaná očekávání. No, já u téhle knížka narazila. Když se řekne dvojice Christine Lauren, okamžitě si vybavím Božského bastarda, který má prostě grády a ke kterému se ráda vracím. Bohužel, Vášnivý svůdník se mu vůbec nevyrovnal. Ba naopak. Za mě velké zklamání.

Snažila jsem se začíst, chvílemi to bylo lepší. Jenže, došla jsem k závěru, že mám v tomhle žánru asi už hodně načtené, a moje očekávání jsou asi už někdy jinde, než kdybych tuhle knihu četla v jejím roce vydání.

Potkají se v baru a hned si padnou kolem krku, najednou jsou manželé a bum bydlí spolu.
V knize je spoustu erotických scén, na můj vkus až moc. Celá kniha je vlastně o tom, že se spolu snaží zžít, ale tedy hlavně přes postel. Čekala jsem nějakou zápletku, drama nebo cokoliv. Bohužel, se tak nestalo.

Podle mě dobrý erotický román musí mít víc než je s*x a s*x. Možná, že kdyby byl v knize pohled ze strany Ansela, bylo by to osvěžující.

04.03.2024 2 z 5


Ta druhá Belle Ta druhá Belle Whitney G. (p)

Znáte krásku a zvíře? Tak tahle kniha je takový retteling. Vzhledem k její tloušťce nečekejte nic velkolepého. Nicméně já si knihu i tak užila. Konečně kniha od autorky, která se mi po dlouhé době fakt líbila.

Máme tu Belle, která je černá ovce rodiny, nechce se vdávat, neustále dostává jeden trest za druhým od svého otce. A miluje knihy a svého jediného přítele skrze písmenka v knihách.

Když ji jednoho dne unese Gabriel, se kterým má její rodina nevyřízené účty. Nechce se mu podvolit. Gabriel musí zlomit kletbu a prahne po její sestře Izzie. Jenže, jak už to tak bývá, ne všechno je takové jak se na první pohled zdá. A když k sobě Belle a Gabriel začnou pociťovat touhu, najednou není jasné, kdo nebo co může kletbu zlomit.

Ačkoliv je knížka teňoučká, najdete tu i pikantnější scény, nejsou tedy moc rozpracované. Spíš je to takový šup a rup. Celkově je to taková rychlovka, knížce by určitě prospělo, kdyby měla tak o 100 stran více.

Líbilo se mi, že je kniha vyprávěna ze dvou pohledů. Také není nouze o další pohádkové bytosti.

Za mě je to taková hezká pohádková oddechovka na jeden večer.

03.03.2024 4 z 5


Ano, pane Božský Ano, pane Božský Lucie Srňánková

Opět úžasné čtení, ačkoliv Ano, pane řediteli se mi líbilo o trošku víc.

Začátek knihy Vás naprosto emočně rozseká. Mě to teda dostalo. Nechtěla jsem být na místě Evy ani náhodou. Eva má úžasného kamaráda Roberta, který ji byl velkou oporou. Pak je tu taky její potrhlá matka, která se vůbec jako matka nechová, spíš by potřebovala proplesknout. Když Eva daruje peníze na charitu, rázem se jí změní život. Potká totiž přitažlivého sexy chlapa jménem Sam.

Okamžitě to mezi nimi začne jiskřit, jako kdyby o sebe kamínky křesaly. A vy nestačíte koukat, co všechno se během pár stránkách knihy stane. Na můj vkus, to bylo neskutečně rychlé. Chápu, že láska na první pohled asi existuje, ale vzít si někoho po pár měsících vztahu mi přijde trošku přitažené za vlasy. Upřímně chápu Roberta a jeho nesouhlas. Ačkoliv v jedné části by potřeboval spíš tak nakopat do zadku, aby se vzpamatoval.

Na druhou stranu, kdybych potkala takového chlapa jako Sam ve skutečnosti, kdo by se do něj nezamiloval. Ten chlap měl snad všechno, sice byl příšerný workoholik. Ale pro Evu by udělal první poslední. A teda to letadlo! Do takového bych se asi nebála nastoupit

V knize se hodně řeší rodinné vztahy. Ale také tu najdete hezky zpracované pikantní scény, těch je tu opravdu dostatek. A v neposlední řadě, taky nějaké to vzrůšo v podobně Samovi minulosti.

Pak jsou tu sny Evy a jejího zesnulého manžela, které příjemně osvěžují knížku.

Epilog byla třešnička na dortu, která mi vehnala slzy do očí. Za mě doporučuju rozhodně přečíst! Moc děkuju autorce @ za možnosti si knihu přečíst v podobě eknihy v rámci #spolupráce.

“Jsem do tebe blázen od první vteřiny, co jsme se viděli. Po první schůzce jsem věděl, že budeš mojí drogou. Dlaní zahalil velkou část mého obličeje, palcem mě hladil na lícní kosti. Chci tě poznat blíž. Líbat. Hladit. Chránit. Vlastnit tě do poslední buňky tvýho těla.


Hodnocení: 4,5*

01.03.2024 5 z 5


Pekárna s vůní skořice Pekárna s vůní skořice Ruth Kvarnström-Jones

Příběh, který je vyprávěn ze dvou časových úseků.

PŘÍTOMNOST
Lovisa utíká zpět domů do Švédska, když ji snoubenec zahne. Doma je tam, kde je pekařství, které zdědila po svých prarodičích. V Londýně působila jako pekařka, proto se rozhodně opět pekařství otevřít. Bohužel však, je tu několik překážek, které musí za svým snem překonat.
Jedno z nich je i dlouhé nepřátelství mezi rodinami. Místní magnát Reuben Halleholm ji od dětství nenávidí a snaží se získat to co je právem jeho. Nebo snad není?

MINULOST
Zde se setkáváme s maminkou Amélií (babička Lovisy) a jejím životem. Nemanželské dítě, rodina, láska, přátelství, intriky a temné tajemství, které zná jen nepatrné množství lidí. Jak to všechno začalo a co bylo důvodem znepřátelení dvou rodů, které nesou i jejich děti a děti jejich dětí.

Knížka má velmi pomalý rozjezd. Má přes 400 stran a kdyby měla o 150 stran méně, nic by se nestalo. V první části jsem se musela do čtení dost nutit, protože se tam prakticky nic nedělo.

V druhé části, kdy Lovisa otvírá svou pekárnu, už to bylo lepší. Zamilovala jsem si kocoura Krasavace. Výzdobu pekárny, Axela i všechny dobré lidi, kteří Lovise pomáhali.

Reuben - největší záporák téhle knihy, se opravdu neštítil jít i za hranice svých možností. Je šílené, co všechno ve vás vyvolá nenávist, která není vaše. Chvílemi jsem měla opravdu chuť ho nakopat víte kam.

Lovisa byla zdatná pekařka a při čtení jsem měla nehoráznou chuť na sladké.
V závěru mě překvapila Magdalena, což byla babička Reubena, jak si všechny hezky srovnala do latě. Kdo By to byl řekl, na tak starou dámu.

Máme tu taky romantickou linku mezi Lovisou a Axelem, mezi kterými to jiskřilo už od prvního setkání. Přála jsem jim nějaký romantičtější konec. Nicméně věřím, že další díly jejich vztah ještě více rozvedou. Které si určitě musím postupně přečíst.

Děkuji za společné čtení.

Hodnocení: 4*

01.03.2024 4 z 5


Nestoudná zvědavost Nestoudná zvědavost Lynn Messina

Tato detektivka = oddechovka.


Jednou v noci, když nemůže Beatrice spát, se rozhodne zajít do knihovny pro něco na čtení a místo knihy najde mrtvolu a společně s ní i jednoho nafoukaného vévodu.
Když je celá událost označena jako sebevražda, rozhodne se pátrat na vlastní pěst, protože kdo by se sám praštil svícnem zezadu do hlavy přivodil si tak smrt?

Přiznám se, že mě první polovina kniha vůbec nebavila. Knihu jsem četla v rámci štafety a zkoušela jsem ji rozečíst celkem 3x. Pořád to bylo takové omílání omáčky dokola. A pořádně mě to vtáhlo do děje až někde za půlkou knihy.

Beatrice ač pro ostatní působila nesměle, její nestoudná zvědavost byla tak bijící do očí. Źe se ze zamlklé ženy stala dobrá “vyšetřovatelka”. Trošku mě mrzelo, že vévoda a ona nepracoval více spolu. Myslím, že by jim to šlo o dost líp.

Knížka je zasazena do minulé doby. Je zde dobře vykreslena společnost a tehdejší pravidla.

Ke konci knihy Vám do sebe vše začne hezky zapadat. A popravdě já vraha špatně odhadla.
Nicméně to není kniha, ke které bych se někdy vrátila.

27.02.2024 3 z 5


Kráľovstvo podsvetia Kráľovstvo podsvetia Leshiana Višňovská

Na tuhle knížku se nedá říct nic jiného než Woow! Mafiánská romance z pera slovenské autorky, mě naprosto uchvátila. Stránky mi doslovala ubíhaly před očima. Kniha je psaná ve slovenštině, přesto se mi četla moc dobře.

Máme tu 3 mafiánské rodiny. Vivian je dcera mafiánského bosse, který ji nutí do domluveného sňatku. Ona se však vzpírá, jak jen to jde. Uteče, a ne jednou. Za to má můj obdiv. Kniha je protkaná jejími úryvky z deníku. Někdo by mohl říct, že si je psala, jako nějaká puberťačka, mě to naopak přišlo, že v tom temném světě si vytvořila svůj vlastní svět a měla se aspoň komu svěřit.

Kasian - “ztracený/tajemný syn z mafiánské rodiny, který vyvolává spoustu otázek, je zahalen hromadou tajemství a má úžasného nejlepšího přítele Amudise. (kdo by toho psa nemiloval). Celou dobu to vypadalo, jako kdyby Vivian chránil, no spíš si s ní udělal pešáčka na šachovnici.

Kasian rozhodně není žádná kladná postava, nicméně z jeho jednání a osobnosti si ho zamilujete, věřte mi. No, jo jsem prostě na ty záporáky.

Touha a chemie jde doslova cítit mezi hlavními hrdiny.
“Zakázané ovocie predsa chutí najlepšie. On je droga, nepochybne.

“Ani kilo heroínu by so mnou nedokázalo, spraviť to, čo Kasian. Predávkovala som sa jeho přítomnosťou. Prenikol mi do žíl, do krvného obehu, stal se jedinou vecou kolujúcou v mojich myšlienkach. Otrávil ma svojimi ústami a dotykmi. Nič iné viac nechcem, len ďalšiu dávku jeho.

Najdete tu i pikantnější i temné chvilky, spoustu tajemství Ale i touhu po pomstě, která je hlavním ukazatelem příběhu.

Během čtení celé knížky jsem měla takové podezření, ohledně jedné zápletky, která se mi na konci knihy opravdu potvrdila. U epilogu jsem zůstala překvapená s pusou dokořán a opravdu potřebuji brzy další díl! Tomu říkám sakra, lákačka!

Nečekejte žádnou romantiku, je to mafie. Zvrácené čtení, ale boží!

Děkuju za možnost si knihu přečíst v rámci #spolupráce @venupress
Splnili jste mi sen, když jsem knihu viděla poprvé, říkala jsem si, že tohle si prostě musím přečíst! Děkuju!

25.02.2024 5 z 5


Pochybná kouzla pro cynické čarodějky Pochybná kouzla pro cynické čarodějky Kate Scelsa

Za knihu moc děkuju @humbook_blogeri
, kterou jsem četla v rámci #spoluprace #humbook

Příběh vypráví o 17ti leté cynické Eleanor, která žije v dnešním Salemu a rozhodně nevěří na žádná kouzla a čáry. Ačkoliv pracuje v obchodě s čarodějnickými potřebami. V minulém roce zažila dost nepěkné chvilky. Ztratila nejlepší kamarádku a první lásku. Ve škole ji šikanovali a ona se snaží jen přežívat každý den a být pro ostatní neviditelná.

Pak, ale potká Pix a dostane tarotové karty a její život se najednou změní.

Fantasy? Nikoliv.

Pořád přemýšlím, proč je kniha řazena do fantasy. Já tam ty fantasy prvky nezaregistrovala. Bylo to dost slabý.

Taky bych ocenila, kdyby bylo na začátku kapitoly uvedeno, minulost a současnost. Bohužel, jsem měla problém se zorientovat v čase.

Jak už jsem naťukla výše, kniha je vyprávěna z minulosti a přítomnosti. Takže se postupně dovídáme, co se přesně před rokem stalo Eleanor a proč se chová, jak se chová. Nebylo to nic hezkého, musela se se spousty věcí vyrovnat.

Co se mi naopak líbilo, byly tarotové karty a jejich význam. Který se vždy vázal k dané kapitole. Moc pěkný nápad.
V knize najdete také špetku pomalé romantiky.

“Tady ve městě čarodějnic se o čarodějnici rozhoduje podle toho, kdo na ni ukáže prstem jako první.

Bohužel velmi pravdivé . Chudák Eleanor.

Ale já asi čekala nějaký jiný příběh plný magie. Obálka je opravdu krásná, ale obsah už trošku pokulhává. Možná je prostě psaná pro mladší ročníky. Za mě taková oddechovka, u které nemusíte moc přemýšlet, ale magii nasáklou knížku taky nečekejte.

20.02.2024 3 z 5


Nové šance Nové šance Lilly Lucas

Návrat do Green Valley byl jedinečný. Až je mi smutno z toho, že je konec.

Setkáváme se zde s Leonií, která je sládek a přijela do Ameriky, aby tu měla praxi. Bohužel, její sen se náhle rozplyne, když pivovar vyhoří. Náhodou se ocitne v malebném městečku Green Valley a onoho večera potká v baru Sama, ti dva se přitahují jako magnet.

Když naprosto nečekaně dostane nabídku práce, sice jako chůva. Ale dobře placenou práci, rozhodne se zůstat. Jaké je to překvapení, když otcem maličké není nikdo jiný než sexy barman Sam.

Já se hned zamilovala, jak do Leonie, Sama a v neposlední řadě i do Mayi. Setkáváme se zde i s páry z předešlých knih. Což celý příběh příjemně osvěžuje a dokresluje.

Musím říct, že povolání Leonie mě dosti překvapilo. Sládek? Ale jako ona fakt válela. A já měla nejednou u čtení této knihy chuť na pivo. :D

Sam byl sympoš a působil jako dokonalý táta, jeho láska k vaření, dokonalost. Ještě teď se mi sbíhají sliny ohledně toho menu, co spolu ti dva vymysleli.

Mezi Samem a Leonie to jiskřilo. Líbilo se mi, jak se Leonie starala o Mayu, ale i jak se Sam staral o Leonie, když byla nemocná.

Naposledy jsem takhle hltala Nové začátky, opravdu si mě Nové šance získaly, nebýt toho uspěchaného konce. Dle mého tomu chyběl nějaký krásný epilog, jako zakončení celé série. To je asi jediné co bych celému příběhu vytkla.

Bylo to romantické, kulinářské, plné přátelství a lásky. Ach, bude se mi opravdu stýskat. Děkuji autorce za tak skvělou sérii, jako byla tahle. Doufám, že u nás vyjdou i další autorčiny knihy.

Já tedy podle poděkování autorky usoudila, že se jedná o poslední díl. Ale na Goodreads to vypadá, že jsou tam ještě další dva. Tak jak to tedy je?

20.02.2024 5 z 5


Podmanivý Podmanivý Jodi Ellen Malpas

Milujete mafiánské ostré romance plné nebezpečí? Tak tohle je jednoznačně pro Vás.
Už u prologu mi dáte za pravdu. Aneb tohle není čtivo pro slabé povahy.

Máme taky Rose, která je imunní vůči všem pocitům. Je takové “zboží , které si někdo zaplatí a ona jen hezky poslouží. Proč to dělá? Protože musí.

Když ji pak unese mafián Danny Black, všechno se obrátí vzhůru nohama. Ví, že má pověst Andělského ďábla, je nebezpečný a není radno si s ním zahrávat. Kromě toho je taky neskutečně sexy.

Danny se snaží po otcově smrti vést mafii, ale jakmile potká Rose - tuší, že je něco špatně. Vidí, v ní sebe samého a rozhodne se jí pomoct.

V knize najde dost surové, akční i vášnivé okamžiky. Chemie u hlavních hrdinů je naprosto hmatelná. Každý z nich si nese démony ze své minulosti, ale měla jsem pocit, jakoby je právě tohle táhlo k sobě jako magnet.

Ke konci je to jeden zvrat za druhým. Touha po pomstě. Nebezpečí, vraždy, bolest, smutek, ale i láska. Tohle všechno najdete v této dost nadupané mafiánské knize.

Konec jsme samozřejmě obrečela. PROČ? Proč se to muselo stát?
(nebudu spoilerovat, přečtěte si to sami :-P)

Děkuji holkám za společné čtení, byla to bombastická jízda!

“Děsilo mě bušící srdce, když jsem se mu zadívala do neskutečně modrých očí. Děsil mě zvrácený pocit bezpečí, který jsem jako jeho vězeň cítila. Děsilo mě, že mi to zamlžuje úsudek. Děsilo mě, že ho nenávidím ze špatných důvodů. Ne proto, že je bezcitný a krutý. Ne proto, že říká hrozné věci. Ale proto, že to byla celé jenom maska.

20.02.2024 5 z 5


Soused na zabití Soused na zabití Lusy Adams (p)

Bomba! Z téhle knihy humor naprosto srší. kamarády. Maddie byla neskutečně paličatá, což dokazuje i hřebík v ruce :D

“Přestaňte být paličatá a nechte si pomoct. Potom se můžeme vrátit k předstírání, že ten druhý neexistuje.

Jenže oba dva mají účet na seznamovací aplikaci a ani jednoho z nich nenapadne, že by jim systém mohl vyhodit shodu právě se sousedem, kterého nenávidí. Když si QB a Modrásek začnou psát, najednou zjistí, že toho mají hodně společného.

Já při každé jejich konverzaci napjatě čekala, kdy se to provalí. Chatovací okýnka byla moc příjemným zpestřením celé knihy. Najdete tu i peprnější scény.

A jak to tak bývá, co se škádlívá to se rádo mívá. A tady dvojnásob. Za mě skvělá romantická komedie, u které se budete culit, jak měsíček na hnoji a smát se z plných plic.
Protože, tohle byla jízda a moc děkuji za možnost si knížku přečíst ještě před jejím vydáním.

Rozhodně si musím přečíst i další autorčinu tvorbu. Za mě ANO, tohle chcete číst!

16.02.2024 5 z 5


Pozvánka Pozvánka Vi Keeland

(SPOILER) Po dlouhé době, opravdu skvělý příběh od autorky. Co se mi na knížce líbilo? Naprosto neokoukané prostředí.

Hlavní hrdinka Stella vyrábí své vlastní parfémy. Jednou ve schránce najde pozvánku na svatbu, adresovanou na svou bývalou spolubydlící. Rozhodne se společně se svým kamarádem, že svatbu navštíví pod falešnými jmény. A tady to vše začíná, potká okouzlující Hudsona, který s ní dočista zamává. Jenže on ji prokoukne a dá jí to před celou svatbou sežrat.

Jaké je to překvapení, když se ji po čase ozve sama nevěsta. A z obyčejné náhody je najednou něco víc. Díky Hudsonovi a jeho sestře může Stella rozjet své vlastní podnikání.

Líbilo se mi prostředí Tvoje vůně. Jaké měla Stella nápady. Ale taky se mi líbil, její koníček, a to čtení cizích deníků. Knížka je vyprávěna ze dvou časových os. Minulost a přítomnost a vy se tak postupně dovídáte, co Stella prožila.

Hudson kromě toho, že byl sexy, tak byl taky táta. Měl dokonalou dceru Charlie.

Kniha je čtivá, dialogy mezi Stellou a Hudsonem si zamilujete, i to jiskření mezi nimi. Vzkazy, které psal Hudson na jídlo, byly za mě top. Ke konci přišlo dle mého překvapivé odhalení.

Opravdu stojí za přečtení! Jděte do toho!

16.02.2024 5 z 5