Dean_Sami Dean_Sami komentáře u knih

☰ menu

Dvůr trnů a růží Dvůr trnů a růží Sarah J. Maas

Do knihy jsem se velmi rychle začetla, zkazila mi můj dlouhý večer v práci. Že začátku jsem měla pocit, že je to klasické fantazi, ale čím více jsem četla tím více jsem se do této knihy zamilovala. Pokud chcete intriky, mírnou erotiku a hrdinku, která není hlupá, pak je kniha právě pro vás

18.07.2023 5 z 5


Podlý král Podlý král Holly Black

Takhle, abych byla 100% upřímná tak jsem se do této série úplně zamilovala a to si mi opravdu dlouho nestalo. Postavy dokonale popsané, líbí se mi že sledujeme jak se postavy vyvíjí, jak moc usměrňuje jejich pudy a přirozenost tím je myšlená hlavně Jude, ze které se stane bad girl, ale úplně jiného levelu. Líbí se mi i přirozeně popsaná romantická linka mezi Jude a Cardanem, která není uměla a ani zbytečně přehnaná. Tato kniha mě vždy dokáže velmi překvapit, setkáme se se zradou blízkého, ale i s únosem. U této knihy nemusím ani přemýšlet, aby jste dali 5/5.

14.12.2022 5 z 5


Krutý princ Krutý princ Holly Black

Takže.. pokud máte rádi fantazi, nečekané zvraty tato kniha je právě pro vás. Už do začátku vás to vtáhne do děje, který je jemně zdlouhavý, ale tak nepředvídatelný že celou knihu předčtete se zatajeným dechem. Nechybí tady ani lehce romantické prvky, dost sarkasmu, ironie a hodně lží. Posravy jsem vymyšlené ideálně, Carda a Jude ai zamilujete v okamžiku.

04.10.2022 5 z 5


Modrá jako safír Modrá jako safír Kerstin Gier

Velmi příjemná kniha, která vás do sebe rychle vtáhne tak, že ani nevíte, že už jste na konci. Doporučuji všem!

07.06.2022


Zelená jako smaragd Zelená jako smaragd Kerstin Gier

Krásná knižní série, když jsem dočetla knihu, moje srdce to zabolelo. Kéž bych mohla příběh ještě jednou číst, bez toho, abych věděla co přijde na další straně.

07.06.2022 5 z 5


Kroniky prachu Kroniky prachu Lin Rina

Pokud vám nevadí pomalá romantická zápletka, a kniha ve které se na nic a na nikoho nespěchá tak je tato kniha právě pro vás. Krásná nenáročná kniha, která postupem stránek více a více graduje a vy už si jenom říkat „ Tak už se sakra polibte". Nádherně popsané postavy, skoro každá žena by musela panu Reedovi padnout ke kolenům nebo mu jednu vlepit. Je krásné vidět, jak se tento charakter postupem knihy rozvíjí a poznáváme ho více, z prvních řádku ho máme za protivného chlapa, ale na konci za charakter, kterého by každá žena chtěla mít doma. Naopak Animant, je už od začátku úžasná hlavní hrdinka, která vás rozhodně nebude štvát svou hloupostí či nevyspělostí. Tato kniha patří mezi mé oblíbené a rozhodně jí nečtu naposledy.

07.06.2022 5 z 5


První První Kiera Cass

Očekávala jsem více od posledního dílu? Možná trochu více ano, ale do knížky snad všichni jdeme s tím, že chceme ukojit naše touhy po romantické lince našich dvou postav a to taky dostaneme. Doufala jsem že bude více popsána svatba našich hrdinů, ale bylo to tak rychlé, že jsme se ani nenadáli a už jsme zavírali knížku. Ale slzy, které se mi padaly po tvářích, byly opravněné útok rebelů byl popsán dokonale.

01.06.2022 5 z 5


Princezna v utajení Princezna v utajení Connie Glynn

(SPOILER) Krásná knížka, knížka nás vtáhne do příběhu dvou úplně odlišných dívek, jedna princezna která jí být nechce a druhá obyčejná dívka se sny, že se princeznou stane. A co by jiného člověk čekal, než že se vymění? Díky této knize jsem zjistila co je partizan a portman a musím uznat, že je to velmi zajímavé. Jediné co mi chybělo jsou romantické scény , ale musím uznat že krásný nápad a jako úvod do této knižní série krásný.

01.06.2022 4 z 5


Elita Elita Kiera Cass

(SPOILER) Knížka do které jsme šla s čistým nadšením a přečetla jí s tím, že jsem si každé slovo užila. Moc povedený příběh, v tomto díle poznáváme jak hlavní postavy tak ty vedlejší více do hloubky, nejen velkou krutost a přetvářku krále jak k Maxonovi, jeho ženě tak ke všem ostatním. Milostný trojúhelník našich hlavních postav je zde více popsán a někdy až moc, ale je pochopitelné, že i dávná láska, vám v srdci zůstane dost dlouho a také vás dlouho může mást, kor když jí máte hned za dveřmi. Ale všichni dobře víme, že krásný blonďák musí vyhrát už nejen pro jeho úžasný vzhled, ale i proto jaký doopravdy je.

01.06.2022 5 z 5


Selekce Selekce Kiera Cass

Tuto knížku bych doporučila všem, ženám popřípadě mužům v každé věkové kategorii. Příběh, který vám ukáže jak těžký je život urozených, válku, naději ale také lásku k jednomu a více lidem. Tato knížka není pouze jeden hloupý dětský nevyspělý odstavce za druhým, ale je to něco co vám dokáže pohladit srdce, duši a zaujmout tak, že za chvíli otočíte poslední stránku a nebudete schopni se nabažit. Hlavní postavy nejsou hloupé či otravné. Řekla bych, že právě naopak, možná se jenom někdy pozastavíte nad Američinou vznětlivostí a tvrdohlavostí, ale právě díky tomu je hodně silnou charakterovou hrdinkou. Příběh těch dvou se zdá realistický i díky jejich dlouhému seznamování a sbližování. Tuto knížku jsem nečetla poprvé a rozhodně ne naposledy

31.05.2022 5 z 5


Čekanka Čekanka Julia Quinn

(SPOILER) Takže.. Jak bych začala? Tuto knížku jsem si přečetla na základě seriálu odvysílané na platformě Netflix. Už od prvního dílu jsem věděla, že se zařadí do mého žebříčku TOP 10 . Skončila druhá série a romantická linka Penelope a Colina zůstala otevřená a prázdná jak deník Toma Raddla.. Když jsem zavítala do malého knihkupectví na konci města a viděla Čekanku, hned jsem věděla, že to bude kniha ta nad kterou budu trávit všechen volný čas. Možná jsem čekala více, ale na mě to bylo až moc strohé, osekané a zrychlené. Během 50 star, se člověk stihne zamilovat, do člověka kterého měl za přítele a antiatraktivní osobu a nakonec ještě stihne pochybovat o tom zda je to opravdu láska, . Za to ty nudné a nepotřebné dodatky byla zdlouhavé a obsáhlé až moc. Ale ve finále mi tato kniha dala vnitřní uspokojení a uchlácholila mé srdce tak, že si jí ještě jednou určitě přečtu.
Vaše lady Whistledown.

31.05.2022 4 z 5


Malý princ Malý princ Antoine de Saint-Exupéry

Tato kniha je jeden zvláštní odstavec za druhým. Mně osobně se kniha líbí, ale nejsem z ní tak odvařená jako ostatní. V každém věku si v tom najde svůj smysl a něco vás to naučí.. Když jsem knihu četla jako malá tak jsem stejně jako malý princ, toužila po odpovědích na mé otázky, ale teďka když jsem starší a už nevidím slona, kterého snědl had, tak přemýšlím zase nad něčím jiným, více "potřebným" a asi stejně jako dospělý se honím za něčím co nemá smysl. Je to krásná fyziologická kniha a možná jednou až budu starší tak jí budu chápat víc.

31.05.2022 3 z 5


Pasažérka Pasažérka Alexandra Bracken

(SPOILER) Takže, tuto knihu mám doma už skoro 3 roky, prvně se mi do ní moc nechtělo, ale teďka zpětně vím že to byla vážně chyba. Kniha je nejen poutavá, plná nečekaných zvratů, cestování časem, historických přesností kdy se třeba dostáváme do Londýna ve druhé sv. válce . Při excelentnímu popisu autorky, jde vážně cítit strach a bezmoc člověka v těchto nepěkných chvílích. Jediná věc co se mi až tak nelíbilo byl popis určitých romantických scén, chyběla mi tam větší vášeň postav, a podrobnější popis. Ale naopak musím podotknout, že ani jedna z postav nebyla hlupá či nedospělá. Oceňuji, že autora zařadila hlavní postavu Nicolase, který měl jinou barvu kůže, v literatuře málo kdy něco takového vidím. Tuto knížní sérii doporučuji lidem, kteří milují cestování časem, ironii, zvraty, které vás budou nutit přečíst knihu jedním dechem.

28.01.2022 4 z 5


Zámek v oblacích Zámek v oblacích Kerstin Gier

Knížka opravdu krásná, plná akce, ale také vánoční nálady, což při vánocích na blátě se opravdu hodí. Zvratů, které nečekáš víc než dost. Příběh opravdu krásný, takový idelický.

14.10.2021 5 z 5


Strážci příběhů Strážci příběhů Mechthild Gläser

Knížka cestování mezi knihy? Jakože ó můj bože, knížka úžasná, plná zvratů a ke konci bezpochybu smutná, ale pointa toho příběhu tu v tvém srdci bude ještě dlouho potom. Trochu mě mrzí, že nemá další díl, ale teplo v srdci vždy když si vzpomenu na příběh je nepopiratelné.

14.10.2021 4 z 5


Rudá jako rubín Rudá jako rubín Kerstin Gier

Tuto trilogie jsem si opravdu zamilovala, ze začátku mi to trochu přijde jako enemis to lover. V příběhu je mnoho zvratů, které opravdu nečekáte. Cestování časem což mě jako člověka co má rád sci-fi a fantasy hodně baví.

14.10.2021 5 z 5


Holubice a had Holubice a had Shelby Mahurin

Takže.. Knihu jsem přečetla jedním douškem, milovala každou chvíli kdy Lou a Reid měli kočkomyší války, je tam rozhodně hodně nečekaných zvratů, které vám nedají spát. Knížka se zařadila mezi jedny z nejoblíbenějších vůbec, ale konec až moc zrychlený, něco na co čekáme celou knihu je za 20 stránek konec? Docela mě mrzelo, že nám autorka nedala lepší popis tajemného a obávaného čarodějnického místa.

13.10.2021 5 z 5


Papírová princezna Papírová princezna Erin Watt

(SPOILER) Miluji tuto knížku, není nic lepšího ️. Krásná dívka tančící u týče svému budoucímu opatrovníkovi? Dáme a pánové slyšíte dobře, přesto toto se dozvíte už na zhruba 15 straně. V příběhu najdeme hodně vulgarity, zvratů a překvapení, ale také romantiky. Kdyby Bůh měl stvořit jenom pár nádherných mužů rozhodně by všechny místa obsadili Royalovi. Milostná linka mezi Ellou a Reedem je krásná, pomalá a uvěřitelná, jak by se ti to dva nemohli do sebe zamilovat? Autorky, krásně dokážou vtáhnout do knihy a díky jejich popisu si vše dokážete krásně představit. Moc děkuju, že tyto knihy vznikly, patří mezi mé neoblíbenější

11.10.2021 5 z 5