Zámek v oblacích

Zámek v oblacích https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/375113/bmid_zamek-v-oblacich-0qP-375113.jpg 4 292 67

Vysoko ve švýcarských Alpách leží hotel, který již má nejlepší časy dávno za sebou. Ale když se na přelomu roku koná velkolepá oslava a přicházejí hosté z celého světa, sedmnáctiletá Fanny má stejně jako zbytek personálu plné ruce práce, aby všem hostům zajistila co nejlepší servis. Avšak jak postupně poznává, nic není takové, jak se zdá. Co se skrývá za sametovými závěsy? Vlastní žena ruského oligarchy skutečně legendární diamant? A proč ten hezký Tristan raději vylezl po fasádě, než aby šel po schodech? Fanny se brzy ocitá uprostřed život ohrožujícího dobrodružství, v němž nejen hrozí, že ztratí svou práci, ale i svoje srdce.... celý text

Fantasy Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: , CooBoo
Originální název:

Wolkenschloss , 2017


více info...

Přidat komentář

Cara.17
09.04.2024 5 z 5

Pokud bych měla vyzdvihnout jeden rys, který se objevil ve všech knihách Kerstin Gierové, jež jsem prozatím četla, pak by to byl bezkonkurenční humor. Opravdu. Tato německá spisovatelka má neskutečný talent vecpat podařené vtipy takřka do každé situace, které ve svých knihách popisuje. A Zámek v oblacích není výjimkou.
Tentokrát nás autorka seznamuje se sedmnáctiletou Fanny, se kterou se podíváme vysoko do švýcarských Alp. Tam se nachází již trochu starý a omšelý hotel, v němž Fanny pracuje jako praktikantka. Zde se na přelomu roku koná velkolepá oslava, na níž se sjedou hosté z celého světa, aby si užili zimní radovánky. Fanny má spolu s ostatními zaměstnanci hotelu plné ruce práce, aby se o všechny náležitě postarala a zajistila jim co nejlepší servis. Ovšem jak to tak bývá – čím více se snažíte, aby všechno bylo perfektní, tím více se vám toho kazí. Trampoty a potíže se stávají Fanniným denním chlebem. A jak by taky ne, když si hotel – a především jeho potrubí – žije tak trochu vlastním životem, majitel hotelu je despotický tyran, druhé praktikantky dělají Fanny naschvály, a aby toho nebylo málo, je tu ještě jeden malý syneček zazobaných rodičů, který je (dle Fannina mínění) do dítěte vtěleným psychopatem s andělsky nevinnou tvářičkou.
A to jsme teprve na začátku! To pravé dobrodružství totiž začíná s příjezdem hostů. Ne všichni jsou totiž takoví, jak se na první pohled zdají být a ať se to Fanny líbí nebo ne, pozvolna se zamotává do nebezpečného dobrodružství, které by ji nenapadlo ani v těch nejdivočejších snech.
I přestože se jedná o literaturu zaměřenou především na dívčí kolektiv čtenářů, nemůžu říct, že bych se u ní jakožto dospělá nudila. Kerstin Gierová si dle mého názoru dokáže získat pozornost čtenářů i starších věkových skupin a umí je nejen pobavit ale i napínat.
Chcete-li si tedy užít lehce detektivní dobrodružství točící se kolem legendárního diamantu, odehrávající se vysoko v zasněžených horách, zkuste se začíst do další úspěšné knihy této oblíbené autorky. Věřím, že vás příjemně překvapí i rozesměje.

janadibelkova
28.03.2024 1 z 5

Nebylo to špatné čtení do chvíle, kdy přišla akce s únoscem dětíněkdy je míň prostě opravdu víc.


SueD
10.02.2024 5 z 5

Dětská literatura není zrovna moje guilty pleasure, ale tady mě nalákala obálka a jsem ráda, že jsem si knihu koupila. Někdy je lepší si koupit chytrou dětskou knihu než tupou oddychovou. Zámek v oblacích doporučuji všem, je to skvělá kniha.

sangreseth
30.12.2023 5 z 5

Nádherné.
Kerstin Gier je moje slabost už od dětství, ale i přes mou mírnou zaujatost k jejím knihám musím říct, že je tohle jedna z těch nejkouzelnějších knih, co se v zimě dají číst. Lehké, svěží, sladké, ale ne nutně jen v romantickém smyslu. Knížka je svižná, navodí atmosféru Vánoc a svátků. Spád má rychlý, nikde se nezadrhnete, je to přesně takové, jaké si to od Kerstin představujete. Jsem moc ráda, že autorka po velkém úspěchu série Rudá jako rubín nezačala produkovat průměrné knihy, ale spíš pokračuje a vyšperkovává svůj specifický autorský styl. I přes to, že její knihy jsou romantické, nemáte z nich cukrovou vatu na mozku a po dočtení se cítíte zkrátka moc dobře.

sadlo
17.11.2023

Doporučuji. Čtivé, svižné počtení. Nenudíte se.

MollyCornelia
18.09.2023 4 z 5

3,5*/5*
Milé, oddechové čtení od mé oblíbené Kerstin Gier.
Hlavní postava byla poněkud naivní a místy mi lezl na nervy milostný trojúhelník, ale jinak jsem si knihu užila. Nemusela jsem u ní přemýšlet a zabavila mě, takže účel splněn. Jen jsem asi očekávala víc.
Prostředí hotelu mě zaujalo, často se s ním nesetkávám. Dalším plusem je poměrně oddělené charaktery postav, ve kterých jsem se i bez rejstříku vyznala hned na začátku.
Doporučuji fanouškům autorky a náctiletým se slabostí pro romance se špetkou detektivky.

martinkaLLL
11.02.2023 3 z 5

Je to strašná blbost, ale když nad tím nebude čtenář přemýšlet a jen se sveze na vlně příběhu, tak aspoň vypne.

Ív688
22.01.2023 5 z 5

(SPOILER) Tahle kniha mne bavila a přečetla jsem ji tedy opravdu rychle, od začátku mi byla Fanny sympatická a na rozdíl od jiných komentátorů si myslím, že tajemno tam zkrátka bylo, kdopak by byla asi tak ta dívka z kuchyně, než samotná bílá paní, ostatně si myslím že každý hotel má svá tajemství, viďte pane Kingu?

Starmoon
03.01.2023 4 z 5

Skvelé oddychové (pred)vianočné čítanie. Taká romantická i vtipná rozprávka o „popoluške“ Fanny, ktorá sa vo vysokohorskom hoteli realizuje ako chyžná a detská opatrovateľka, čelí úskokom zákerných rovesníčok, rozpráva sa s vtáctvom na parapete, rozhoduje sa hneď medzi dvomi princami a popritom ešte rieši temer detektívnu záhadu – no a to všetko v kulisách čarokrásneho hotela v štýle Belle Époque v zasnežených horách a vianočnom čase.

V rámci žánru a vekovej kategórie by to bolo u mňa aj za päť hviezdičiek, na konci sa však vo mne začala ozývať mater, ktorej SPOILER prekážalo, že hlavná hrdinka po pár týždňoch, maximálne mesiacoch známosti začne žiť s vyvoleným princom v spoločnej izbe (sedemnástka a devätnásťročný mládenec, mimochodom), no a tiež medziriadkové posolstvo v štýle „milé tínedžerky, no a čo, keď sa podobne ako hlavná hrdinka vykašlete na školu a nespravíte si ani len maturitu. Aj keď sa vašou prácou stane utieranie prachu v hoteli, stále predsa môže prísť krásny, bohatý, romantický chalan, ktorý sa do vás na prvý pohľad zamiluje a ani nie do roka vám zabezpečí život ako v bavlnke.“ Neviem, fakt neviem, či je vhodné mladým babám podsúvať takéto predstavy. Teda vlastne viem. A ok, chápem, že nie všetky násťročné sú naivky, ktoré uvažujú v štýle „keď to vyšlo Fanny, možno aj mne“, no podvedomie je sviňa. Koniec spoileru aj moralizovania.

picris
04.09.2022 2 z 5

Kniha se čte příjemně, lehce a rychle, ovšem stále tak nějak čekáte, co se vlastně bude konečně dít. To, že z fantasy světa tu není zhola nic by mne až tak neštvalo, ale 400 stran relativně o ničem mne popravdě drobet zklamalo. Romantika se také moc nekonala, u autorky jsem zvyká na větší vzrůšo. No a nakonec co se týče té krásné autenticky popsané vánoční atmosféry, ani ta nebyla nijak zvlášť vykreslená. Očekávala bych něco ve smyslu... byl tam obří vánoční strom ozdobený skleněnými andělíčky... visely tam girlandy z cesmíny... na stole hořel adventní věnec s chvojí a jedlových šišek... Štědrý večer nebyl popsán vůbec. Nemohu říct, že bych se nudila, ale čtení je to víceméně dětské.

lucakuca
09.08.2022 4 z 5

(SPOILER) Tak spíše zamotaná detektivka, než nějaké fantasy. To vůbec.
Spoiler:
Jen ve správném čase a na správném místě zavrzaly trubky či spustil mandl.
Ta rozmanitost hostů, personálu, úkoly, lásky na každým rampouchu, teror od hvězdiček a detektivní zápletka navrch. Že by iluminati? :-)
Jako bych tam byla, kryndapána, já tam být chtěla!!!! U všeho!

dr.romca
08.07.2022 5 z 5

Ach, sedmnáctiletá Fanny Funkeová z Achimu u Brém, která zanechala školy se opravdu nenudí o Vánocích a Silvestrovské noci....
Skvělá knížka pro -náctileté, i když konec je dost přitažený za vlasy.

Magdyla.8
08.07.2022 3 z 5

Po dlouhé době jsem šáhla na knihu od Gier a bylo to skvělé rozhodnutí. Čtení bylo milé, příjemné, utíkalo to a zápletka se mi velmi líbila. Bohužel romantická linka mě moc neuspokojila a konec mi připadal trochu utažený za vlasy a mimo realitu. Ale čtení jsem si velmi užila a už se těším na další knihu od autorky.

Ančísek
29.04.2022 5 z 5

Myslela jsem, že Drahokamy už nic nepřekoná, ale tohle bylo taky výtečné čtení! Romantické, zábavné a ke konci mimořádně napínavé! Hned bych se do takového hotelu podívala taky :)

Fortuna7
28.03.2022 5 z 5

Další skvělý příběh od Kerstin Gier, ona prostě umí psát.
Chtěla bych zmínit skvělé prostředí (do takového hotelu bych jednou chtěla), skvělé postavy a super zápletku. Sice jsem ,,zločince" odhalila, ale stejně mě to hodně bavilo.

Erika017
26.03.2022 5 z 5

Autorka Kerstin Gier prostě umí psát. Zámek v oblacích patří stejně jako série Drahokamy (taky od Kerstin Gier) mezi mé nejoblíbenější knihy. Líbilo se mi, jak se takový příjemný dívčí příběh změnil v detektivku. Doporučuji

M.C.SMITH
21.02.2022 5 z 5

Kniha mne bavila, bylo to zase něco jiného, než na co jsem zvyklá. Líbily se mi postavy a nemohla jsem uvěřit konci, který mne totálně odrovnal. Kniha byla napsána vtipně a mne se líbila. Za mne paráda, příběh nezklamal a určitě si jej v budoucnu přečtu znovu.

Pedruska01
16.01.2022 4 z 5

Autorku již znám z několika jejích předchozích knih a ačkoliv jsem tohle dílko měla vyhlídnuté již dávno, dostala jsem se k němu až teď a navíc úplnou náhodou. Těšila jsem se a byla zvědavá. Musím však přiznat, že mě začátek dost rozhodil, respektive byla jsem z něho nešťastná. Hodně popisů s informacemi, které se mi zdáli zbytečné a přímá akce nijak zvláštní, až žádná. Nakonec to pominulo, po pár stránkách a já se dostala do míst, která od autorky tak dobře znám. Krom toho začátku, kdy mě to dost odradilo, se to četlo velmi dobře a rychle. Tempo a styl mi dost vyhovoval.
Hlavní hrdinka Fanny je sedmnáctileté holka s dost netradiční situací na krku. Dostala se jako praktikantka do hotelu, kde je velká spousta různých hostů i zaměstnanců, kde zažívá jedno velké dobrodružství. Místy až takové, co raději ani nechcete prožít. Jako postavu jsem si ji dost oblíbila a ráda sledovala její kroky. Soucítila a držela palce. Líbilo se mi na ní, že to byla taková až nevinná postava, nic zkaženého. Na její věk a dnešní dobu. Byla milá, fajnová.
Postav tam bylo opravdu velká spousta a každá měla svoji větší či menší roli. Zmínila bych ale takové Fannyiny protějšky, a to Bena a Tristana. Tyto dva kluky jsem si hodně oblíbila. Neměla jsem proti nim absolutně nic. Líbila se mi ta myšlenka toho, že stojí proti sobě jako soupeři. Jo, přiznávám, moje romantická duše si na tom dost ujíždí a možná lituje, že toho nebylo víc v tomto směru. A taky možná celkově té romantiky. V každém případě jsem pořádně nevěděla, který z nich bude ten pravý ořechový a upřímně jsem netušila komu fandit. Nebylo to úplně tak jednoznačné.
Což vlastně nebyl ani ten děj. Nebylo pořádně jasné, co se z toho vyklube, respektive jsem si ani neodhadovala něco pomyslet. Je to dost dobře vymyšlené a namíchané, ačkoliv se to možná zdá lehounce překombinované. Ohromně mě to bavilo a byla jsem zvědavá, co se bude dít dál a dál. Dostala jsem něco, co jsem asi úplně nečekala, překvapilo mě to, ale jsem spokojená. Dobrý volba, která se vyplatila.
Děj se odehrává vysoko v horách, ve starém hotelu. Má to svoje kouzlo, pocit, že je to vrchol světa a zároveň ten nejosamělejší kout, ve kterém se v jednom čase objevilo najednou tolika lidí. A navíc v zimě. Dýchlo to na mě trochou historie a bylo to hezké. Líbilo se mi, jak se tam prolíná tolik zemí/jazyků/národností. Staré i nové/moderní věci a vlastně i chování postav.
Je to taková milá, holčičí oddechovka, která zavání detektivkou. Úsměvná, lehounce romantická s dobrými postavami a dějem. Napínavá a překvapivá. Užila jsem si to a jsem moc ráda, že jsem se ke knize dostala. Autorka mě baví a jak je vidno, dokazuje to každou svou knihou. Takže jen tak dál.
Nemám problém doporučit. Vzhledem k věku hrdinky možná pro lehce mladší slečny, ale i pro ty lehce starší děvčata to je fajn. Jsem toho jasným důkazem. Moc se mi to líbilo. Na základě začátku, který mě tolik potrápil (jakože fakt dost) bohužel musím hodnocení stáhnout na 4*. Ale jinak je to moc pěkná kniha i s přebalem, na kterém si najdete svou postavu. :)

1271
06.01.2022 4 z 5

Velice milá, vtipná oddechovka, která se ideálně hodí na dlouhé zimní večery. Hlavní hrdinka je sympatická a každý si najde cestu i k nějakým vedlejším postavám, které mají úžasně vykreslené charaktery - včetně zakázaných koček! Najdete tu všechno; lásku, přátelství, akci, napětí a také vtip. Doporučuju všem čtenářům i těm starším.

Dean_Sami
14.10.2021 5 z 5

Knížka opravdu krásná, plná akce, ale také vánoční nálady, což při vánocích na blátě se opravdu hodí. Zvratů, které nečekáš víc než dost. Příběh opravdu krásný, takový idelický.