Daku Daku komentáře u knih

☰ menu

Na Afriku zapomeň Na Afriku zapomeň Vladana Gomes Adolfo

Kniha mne vůbec nezaujala, ani svým stylem psaní a ani ničím jiným. Knihu jsem ani nedočetla.

28.03.2024 odpad!


Anna Franková: Příběh zrady Anna Franková: Příběh zrady Gerard Kremer

(SPOILER) Zajímavá kniha, která nutí člověka klást si otýzku, jak by se zachoval on. Byl by schopen pomáhat i s vědomím, že tím ohrožuje nejen sebe, ale i své blízké? Ale o Anně Frankové kniha není. A z knihy ani nevyplývá, že Annu a její rodinu udala právě Ans, ano mohla to být ona, ale mohl to být i někdo jiný. Jak to tenkrát opravdu bylo se už asi nikdy nedozvíme.

28.03.2024 3 z 5


Vinen či nevinen Vinen či nevinen Felix Francis

Za mne kniha nebyla špatná a dobře se četla. Úplný konec byl dost překvapivý. Felix má tu smůlu, že ho mnoho lidí porovnává s jeho otcem. Možný by bylo dobře, kdyby se úplně vyhnul tématu dostihového sportu. I když je pravda, že v této knize je toto téma jen okrajově.

17.02.2024 4 z 5


Bílá tma Bílá tma Zdenka Hamerová

Jako román pro ženy možná dobré, ale romány pro ženy zrovna nevyhledávám. Jako detektivka dost slabota. Detektivka se z toho vlastně stala až skoro na konci knihy.

03.02.2024 3 z 5


Rodinná dovolená Rodinná dovolená Shalini Boland

Tak nějak nevím, proč je kniha označená jako thriller. Za mne je to spíš romám pro ženy. Knihu jsem dočetla jen kvůli tomu, že vyjímečně odložím rozečtenou knihu. Ale na mou nechuť číst knihu mohlo mít vliv i to, že mi Beth byla dost nesympatická.

15.12.2023 1 z 5


Aristokratka ve varu Aristokratka ve varu Evžen Boček

Aristokratku čtu na přeskáčku a teď jsem se dostala k druhému dílu. Kdybych četla postupně, tak by byl druhý díl můj poslední a další bych už nečetla a to by byla škoda. Za mne zatím nejslabší díl.

22.04.2022 3 z 5


Aristokratka u královského dvora Aristokratka u královského dvora Evžen Boček

Pokud se chcete zasmát, určitě tuto knihu doporučuji. Jen nedoporučuji číst knihu na veřejnosti, výbuchy smíchu, by ostatní mohli brát jako projev šílenství .

09.04.2022 5 z 5


Aristokratka na koni Aristokratka na koni Evžen Boček

Pohodové čtení, u kterého se člověk i zasměje

27.03.2022 5 z 5


Staré pověsti české Staré pověsti české Alois Jirásek

Mám knihu vydanou v roce, která má nádherné ilustrace. Ale pověsti byly psány v jazyce, který používal Jirásek, takže pro mne trochu náročnější čtení. Přece jenom se od té doby češtiny trochu změnila.

07.05.2020 4 z 5


Vlčí hora Vlčí hora Ivana Ondriová

Už hodně dlouho, se mi nestalo, abych knihu nedočetla. Ale tohle jsem opravdu nedala a skončila jsem u 3 kapitoly.

19.12.2019 1 z 5


Clona Clona Samuel Bjørk (p)

Nějak mi všechny ty severské detektivky připadají na jedno brdo... Hlavní hrdinové mají problém s alkoholem, kouří jednu za druhou a mají rodiné problémy...

03.09.2019 3 z 5


Pohádkový dědeček Pohádkový dědeček Eduard Petiška

Je to fajn si jako dospělý přečíst pohádky. Bylo to moc milé čtení.

22.12.2017 5 z 5


Vrahem může být kdokoliv Vrahem může být kdokoliv Jeffery Deaver

Některé povídky zaujaly víc, některé míň. Většina z nich měla nečekané rozuzlení. V každém případě mne kniha zaujala.

19.07.2017 4 z 5


Odmítnutí poslušnosti Odmítnutí poslušnosti Felix Francis

Nebyla to špatrná kniha, ale svému otci se tak nějak nemůže vyrovnat. A v tom je možná ten problém, většina lidí ho ssrovnává s jeho otcem.

30.06.2017 4 z 5


Denník Anny Frankovej Denník Anny Frankovej Anne Frank

14ti letá Anna Franková ve svém deníku napsala:
Když někdy uvažuju o tom, jak tady žijeme, docházím většinou k závěru, že v porovnání s jinými Židy, kteří se neskrývají se tu máme jako v ráji.
V té do době se už skoro rok se svou rodinou a dalšími Židy skrývala a nemohla ani na krok z domu. Dnes si spousta lidí ztěžuje jak se má špatně, ale v porovnání s touto dívkou a většinou dnešního světa se máme velice dobře.

23.04.2017 5 z 5


Ráchelina kniha Ráchelina kniha Sissel Værøyvik

Určitě zajímavá kniha. Spousta lidí, by si mělo uvědomit, že lidi by se neměli soudit podle vyznání, nebo barvy pleti. Ale podle toho, jací opravdu jsou.

19.02.2017 5 z 5


Světla na pobřeží Světla na pobřeží František Niedl

Velmi čtivá knížka, kterou jsem přečetla jedním dechem.

28.12.2016 5 z 5


Uvězněni Uvězněni Dana Šimková

Kniha má děj, který má spád a čte se dobře. Má zajímavý a nápaditý děj. Ale spousta věcí mi tam moc nesedělo. Pochybuju, že by někdo raději slavil silvestra s lidmi z práce, než s přátali a rodinou. Také bych chtěla vidět baterku, která vydrží svíti několik dní. Jak si může někdo rozbít hlavu, když na začátku všichni měli přilby? Jana, zkušená horolezkyně a neví, že na konci lana se dělá uzel, z důvodu, aby někdo nepřejel konec lana a nezřítil se dolů. Co používali za jistítko? Jistítka jsou konstruhována tak, aby se sama v případě potřeby zablokovala. Je potřeba je držet povolená, aby se dalo slaňvat. A určitě i další věci, mi nedávaly smysl.

08.11.2016 4 z 5


Karavana z Benátek Karavana z Benátek Muriel Romana

Pěkná kniha, jen překlad to trochu kazí. Jednou je otrokyně Núrzád podruhé Noor-Zade. Jinak je zde krásně vidět, jak si ve středověku vážili života a žen.

03.09.2016 4 z 5


Petr a Lucie Petr a Lucie Romain Rolland

Tuhle knížku jsem kdysi četla na střední. Teď jsem se k ní, díky čtenářské výzvě po letech vrátila a nelituju. Pravda, ze začátku mi chvilku trvalo, než jsem si zvykla na autorův styl, ale nakonec to byla paráda.

27.08.2016 5 z 5