Vlčí hora

Vlčí hora https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/413973/bmid_vlci-hora-JWV-413973.jpg 3 75 36

Milující manžel Gregor Kavecký se rozhodne, že svou manželku Michaelu překvapí neobvyklým dobrodružstvím. Výlet na Vlčí horu jim má přinést vytoužený únik před hlukem a stresem velkoměsta. V srdci nedotčené krásy a drsné hory však začíná skutečný boj o život. Vlčí hora… náhle zdivočí… Jednoho rána zmizí Gregor beze stopy. V chalupě po něm zůstanou pouze krvavé šmouhy vedoucí kamsi do hlubokého lesa. Ublížil mu snad vlk? A proč jeho manželka nic neslyšela a neviděla? Zamilovaná Michaela se rozhodne vzít osud do vlastních rukou a vydá se hledat manžela do nelítostných hor, sama se však ocitá na hranici mezi životem a smrtí. Fyzicky a psychicky vyčerpaná potkává dva muže, kteří jí podávají pomocnou ruku. Jsou to však opravdu lovci hledající posledního vlka, nebo číhají na něco jiného? Že by právě na jejího manžela? A co když má být jejich kořistí i ona?... celý text

Romány Thrillery Literatura slovenská
Vydáno: , Baronet
Originální název:

Vlčia hora , 2018


více info...

Přidat komentář

1v8na
26.07.2023 3 z 5

Musím říct, že mě osobně kniha v jedné věci pomohla - dostala mě ze čtenářské krize. Toho si velmi vážím.
Potřebovala jsem příběh, který bude akční, bude se rychle číst a bude ubíhat. To kniha splňovala.
Druhá věc je ta, že mi přišla nereálná, hlavní hrdinka mi přišla nesympatická, její manžel psychopat.
Nicméně napětí, akce, svižný děj a záruka toho, že jsem se nenudila v knize rozhodně byla.
Kvalita a promyšlenost příběhu je trochu mimo.

Veve11111
06.07.2023 3 z 5

Druhá kniha, ktorú som od autorky čítala a musím povedať, že prvá (Tu si v (ne)bezpečí) sa mi páčila oveľa viac. Táto bola taká nemastná, neslaná. Veľmi naivná, až nerealistická s jednoduchou zápletkou. Koniec ma vôbec neprekvapil. Čítala sa však celkom dobre a rýchlo.


RADIN
03.12.2022 1 z 5

V knihe mi vadili vulgarizmy,ani táto kniha za veľa nestála.

michimuller
21.06.2022 4 z 5

Hysterka a psychopat aneb dva pitomci v lese! Do nádherné přírody zasazený mrazivý příběh dvou nesympatických postav. Co dělá na vysokohorském treku městská fiflena? Kňourá ... hodně neuvěřitelný příběh, ovšem na druhou stranu skvěle napsaný a s precizně budovanou atmosférou. Víkendovka. Chvilkama mi to dokonce připomínalo Karikův styl. Tohle vlastně není vůbec špatná knížka, jak by se z komentářů mohlo zdát. Jednu hvězdu dolů za zbytečný sex 100x jinak a za naprosto ulítlé chování vlka, stačilo na konci napsat, že to byl zatoulaný pes z nějaké samoty a bylo by to o level nahoru.

kneslova
03.06.2022 2 z 5

Tak příšerná hlavní hrdinka a konec konců všichni zúčastnění , ze jsem to nemohla ani číst … přitom podstata příběhu v jiném podání mohla být velmi nadějná

dlabikk
24.03.2022 3 z 5

Když jsem si v levných knihách tuto knihu kupovala, neměla jsem velké očekávání. Příběh utíkal celkem rychle a byla jsem děsně zvědavá jak vlastně dopadne, i když to je celkem předvídatelné. Hysterická manželka a šílený manžel. No opět trochu všichni nesmrtelní, ale za přečtení stojí, to ano. Dokonce jsem se i vžila do prostředí opuštěné chaty někde v horách ..... :o) Víkendová jednohubka.

lenkaabooks
19.03.2022 2 z 5

První co mě při čtení knihy napadlo bylo, že je hysterická. Celý ten příběh, hlavní hrdinka Michaela, její magor manžel. Zhýčkaná, sexem posedlá Miša hledá v lese ztraceného manžela Grega. Čekala jsem napínavé čtení a dočkala se ukázky snobství, šílenství a nepravděpodobného hrdinského výkonu.

NADEI
20.01.2022 4 z 5

Moc hezké čtení na zimní večery. Tajemná Vlčí hora, sebestředný nadržený manžel coby totální magor, naivní manželka, napětí, strach, odvaha a boj o život. Příběh začíná a mě se líbil

dr.romca
07.12.2021 4 z 5

Kniha má své mouchy, ale rozhodně jsem nutně potřebovala vědět, jak to dopadne. Přečteno za pár dní....Na konci jsem byla napnutá , jak kšandy :)

MatBla
02.10.2021 4 z 5

Od počátku mi bylo jasné, že je Greg nějaký divný...
místy to bylo přitažené za vlasy, ale fakt je, že mě kniha vtáhla a přečetla jsem ji na jeden zátah.

Acquenta
31.08.2021 2 z 5

Naivní bohatá holka a namyšlený bezcharakterní blbec si vyšli do hor. Od začátku mi to jeho chování nesedělo a konec jsme tak nějak tušila, ale že to bude až tak promyšlené , to mě nenapadlo. Mám pocit, že autorka sleduje až příliš amerických filmů, protože ty některé scény, to byl science fiction po Slovensku.

Karin94
23.08.2021 4 z 5

Pravdupovediac, od tejto knihy som nemala veľké očakávania. Zaujímavá bola celkom anotácia, tak prečo to nevyskúšať? Kúpila som si ju a už je aj dočítana.

Trvalo mi to presne 3 dni. Áno kniha je celkom krátka, ale nikdy som za takú krátku dobu neprečítala pre mňa celkom fajn knihu. Áno, kniha ma vážne a úprimne bavila. Mala svoje chybičky nepoviem, že nie. Ale nebola zlá.
Začiatok bol za mňa asi najzaujímavejší, bolo to tak napínavé ako sa hovorí, že "guma v trenkach". V polke knihy sa to pomaly začalo rozuzlovať a dosť dlhú dobu som mala pocit, akoby autorka nemala fantáziu na písanie niečoho iného. Dosť veľa kapitol bolo tých istých a stále tá istá pesnička dokola.
Ďalšie také menšie mínusy v knihe boli - napr. postava Grega. Prišiel mi dosť odporný, vulgárny, ktorý myslel len sám na seba. Jednoducho som ho neznášala od začiatku až do konca. Potom postava Michaely mi tiež neprišla bohvieako rozumná, keďže sme čítali o dvoch dospelých ľuďoch. Prišla mi moc umrnčaná, až príliš hysterická, detinská a večne nespokojná. Autorka v knihe opisuje dosť veľa vulgarizmov a sexu, čo mne nevadí, pretože toto je taká kniha, ku ktorej sa to hodí a hlavne sa to hodilo k postave Grega.

Čo sa mi na kniha veľmi páčilo bola ta napínavosť (mne sa až tvorili zimomriavky na tele, aké to bolo záhadné a napínavé - hlavne na začiatku), stále sa tam niečo dialo, ľahko písané a nechýbal tam ani humor. Z konca som bola, ale aj nebola prekvapená (nemôžem viac k tomu dodať lebo by som sa najskôr prezradila (kto si to prečíta, tak pochopí.)

Za mňa určite odporúčam, a určite si chcem ešte niekedy niečo prečítať od tejto autorky. :)

Martinaa24
03.08.2021 4 z 5

Od této spisovatelky jsem přečetla pár knížek a vždycky se mi líbily a ani tato knížka nezklamala. Líbí se mi, že její příběhy jsou čtivé,děj byl napínavý a od samého začátku mě bavil a nedalo se od knížky odtrhnout. Knížku doporučuji přečíst i přes nízké hodnocení tady na databázi knih.

Jurajovamaka
05.02.2021 4 z 5

Od Ivky som čítala všetky knihy. Veľmi som sa tešila aj na túto a pravda je taká, že nesklamala. Mňa prekvapila. Do knihy zamiešala lásku, vzťahy v rodine a trochu thrilleru, čiže ako sa hovorí z každého rožku trošku. To čo prežila hlavná hrdinka by som veru ja prežiť nechcela. Pred touto knihou klobúk dolu. Dúfam, že čoskoro napíše niečo podobné. Tlieskam. ;-)

Amitiel76
26.01.2021 4 z 5

Vlčí Hora. Na první dobrou mě napadlo toto : Jeden egocentrický, sobecký a dominantní hulvát, se svojí duševně labilní, ukňouranou a většinu času hysterickou manželkou , si udělají několikadenní výlet do přírody. Tam se oddávají sexu jak dva králíci, přestože on s ní zachází jak s onucí. K oboum hlavním aktérům, jsem od prvních stránek pojala silnou averzi....
Napadlo mě, že tohle snad ani nedočtu .
A pak se náhle karta obrací. Manžílek mizí v tratolišti krve, a paní "K" se vydává po jeho stopách jak neohrožená Xena. Nebýt toho úvodu, možná bych jim to i věřila. Ale k téhle zhýčkané fňukně, mi to absolutně nesedělo....
To co měla podle paní autorky vydržet, zvládnout a přežít, bylo hooodně přitažené za vlasy .
Nicméně samotná kniha se ale četla moc dobře. Ležím s Covidem, tak jsem ji zvládla za jeden den. Prostě nesmíte moc dumat nad obsahem, a zabývat se detaily, a pak je to celkem fajn počtení :-))

Atanone
10.12.2020 4 z 5

Prvních 5 kapitol bylo těžkou zkouškou mé trpělivosti. Greg, narcistický macho a Mira, zhýčkaná pipka, oba svorně typy lidí, kterým bych se v reálném životě vyhýbala jak by to šlo. Miřinu nepochopitelnou naivitu pak doplnily retrospektivní kapitoly na konci, kdy jsem ji už nechápala vůbec. Zjevně žena, které když zapne to dole, vypne to nahoře, takže nevidí i to, co má přímo pod nosem. Navíc jako starý tramp pochopitelně ohnuju nos nad mastňáky, co si na luxusní chatu jedou užít trochu té divočiny. Ale doufala jsem, že ten začátek je jen odrazový můstek, protože anotace slibovala tajemné zmizení a kdovíco ještě. Pokud nejste cákle zamilovaní do své představy o vašem partnerovi, vidíte jeho chování v trochu jiném světle, takže jsem se svou literární paranoiou sice připravila o překvapení, ale vynahradila mi to atmosféra a popisy. Srovnání s Karikovými knihami se nabízí, ale já bych to neškatulkovala. Právě ty popisy a atmosféra byly důvodem, proč jsem to nejen dočetla ale docela si to i užila. Na rozdíl od Karikova Tribeče, na Vlčí horu bych jela hned.

Daenerys
05.09.2020 1 z 5

To teda byla blbina, dočetla jsem nejspíš jen proto, že to je taková jednohubka. Ovšem už od začátku mě iritoval ten styl... Psáno pro tupouny, jinak dost těžko uvěřitelné. Od autorky jsem nic jiného nečetla (a po tomhle už ani nebudu), ale evidentně jí víc sedí jiný žánr, než hororové dobrodrůžo - soudě podle jediné pasáže, která působila celkem přirozeně a tedy popisu seznámení. No a závěr to úplně zabil, já měla obočí až na čele, jak jsem se divila, cože jsem si to přinesla z knihovny ze sekce: DOPORUČUJEME :-DD. Tohle fakt ne, už nikdy!

handulli
08.07.2020 3 z 5

Tedy nesympatičtější ústřední dvojici aby člověk pohledal. Arogantní blb a ufňukaná prostoduchá grófka. Prvních 60 stran jsem se fakt nutila číst, protože mi oba lezli na nervy, pak děj trochu nabral na obrátkách a vtáhl mě a vzápětí mi už zase oba lezli na nervy :D
Ani nevím, jak vlastně knihu ohodnotit. Nápad veskrze nebyl špatný, byť mi hodně vzdáleně připomínal Karikovo tvorbu. Kniha se četla docela dobře, ale ta antipatie k oběma postavám mě provázela celou knihou a zásadně ovlivnila i můj celkový dojem z knihy :(

renefer
20.04.2020 4 z 5

Tak to byl nářez. Nešla jsem spát, dokud jsem nedočetla. Sice se mi hlavní hrdinka jeví jako totální magor, ale děj měl spád a nedalo se odtrhnout. Hvězdičku dolů za nelogickou zápletku - nechci nic prozrazovat, ale chyběl mi motiv a příležitostí k činu bylo tolik, že nechápu, jak to nakonec přežila.

Marekh
09.02.2020 5 z 5

Knihu si koupil bratr, když ještě žil, a posléze jsme si tuto knihu přinesli z jeho bytu k nám domů. Dlouho se tato kniha povalovala na komodě, až jsem si dnes řekl, že bych se mohl do této knihy začíst a uvidím, jestli mne bude bavit. Neplánoval jsem, že knihu přečtu na jeden zátah, ale nakonec jsem se od knihy nemohl odtrhnout a zajímalo mne, jak to celé dopadne. Knihu hodnotím na 5*.

Jedná se o psychothriller a musím říci, že mne kniha bavila od počátku až do úplného závěru. Byla napínavá, vyvolala ve mně pocity napětí a strachu, v jistých místech obsahovala hororové prvky. Knihu napsala slovenská autorka a myslím si, že tato kniha je srovnatelná s jinými zahraničními thrillery. Příběh může působit neuvěřitelně a některým čtenářům může připadat přitažený za vlasy, ale přesto mne kniha nenechala klidným. Tuto knihu si přečetla také moje mamka. Zpočátku byla z knihy nadšená, ale postupem času nadšení opadlo. Řekla mi, že kniha se četla dobře, ale ke knize má několik výhrad.. Mamka je náročnější čtenář než-li já. Knihu hodnotila na 3,5*. Každopádně si myslím, že kniha si rozhodně zaslouží vyšší hodnocení než je tomu nyní na Databázi knih.