Vůně nebe

Vůně nebe https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/410528/bmid_vune-nebe-w3K-410528.jpg 4 41 15

Křehká a zranitelná, zároveň však vášnivá Naďa hledá útěchu v náruči svého kolegy. Za chvíle zdánlivé romantiky však zaplatí téměř životem, když se kvůli vlastní nerozvážnosti dostane do rukou nebezpečného maniaka. Podaří se jí dostat ze svízelné situace? Dokáže zachránit své pošramocené manželství? A najde nakonec lásku tam, kde by ji nikdy nehledala?... celý text

Romány Pro ženy Literatura slovenská
Vydáno: , MOBA (Moravská bastei)
Originální název:

Vôňa neba


více info...

Přidat komentář

radus
03.06.2023 3 z 5

Začátek mi přišel zdlouhavý a pořád tak nějak o ničem. Pak bylo napětí dost, ale možná zas trošku překombinováno jak v americkém filmu. Konec na farmě byl nejlepší, troška romantiky neuškodí

Aneleh
14.04.2023 5 z 5

Výborně sepsaný román pro ženy i pro muže. Je tam vše, co si můžeme od dobré knihy přát, je čtivý a zaujme. Na své si přijdou příznivci napětí, dobrodružství, ale i romantiky a psychologie.
Jediné, co mi trochu mrzí, je, že vlastně nebylo vysvětleno, z jakého důvodu se na začátku knihy Tomáš tak nepříjemně k Nadě choval. Chápu, že to bylo uděláno účelově, aby se vysvětlila následná Nadi nevěra, ale právě proto to mělo být nějakým způsobem vysvětleno, protože takhle z toho Tomáš vyšel trochu jako nějaký agresivní despota, když následně je zase vykreslován pouze jako nešťastný muž, který se nedokáže s nevěrou smířit. Autorce to však odpouštím a dávám všechny hvězdičky, protože jinak příběh považuji za kvalitní a líbil se mi.


Olsovcova
05.08.2022 2 z 5

Kniha je napsaná svižně, pěkně se četla, i když některé pasáže se pořád dokola opakovaly a ne vždy byla zachována logika příběhu (SPOILER: opravdu už 2-3 týdny po velké břišní operaci může jezdit hrdinka s nadšením na koni?) a myslím, že příběh jako celek je poněkud překombinovaný...
Nejhorší je ale český překlad - nesmyslné fráze, jinde očividné slovakismy (nebo rovnou slovenský výraz). Když už má někdo potřebu vydávat slovenského autora v češtině, tak by měl zadat překlad někomu, kdo je schopen tyto dva jazyky od sebe rozeznat.

Acquenta
23.02.2022 3 z 5

Strašně překombinované....ve chvíli, kdy Naďa skončila ve spárech druhého psychopata, když utíkala tomu prvnímu ks myslela, že knihu odložím. Konec byl úplně jasný od začátku ....

rebciatko
21.02.2022 1 z 5

Naďa mi skoro celú knihu liezla na nervy.. slabé.. myslím, že sa k tejto knihe už nikdy nevrátim..

Martinaa24
19.07.2021 3 z 5

Čekala jsem více napětí, ale jinak příběh byl čtivý a ze života

Janča089
23.04.2021 3 z 5

Příjemné čtení že života (rodinné vztahy, trochu krimi napětí, láska i smutek), originální námět. Škoda, že mě hlavní hrdinka Naďa štvala svým chováním - že se celý svět točí jen kolem ní a ona vše ví nejlépe. Některé situace mohly být rozebrány více do hloubky, ale čtení mě bavilo.
Nakladatelství vytýkám větší množství překlepů, někdy se objevily i zvláštní, nejspíš jakési československé tvary slov a slovních spojení.

Jurajovamaka
07.03.2021 5 z 5

Vôňa neba je neskutočná, nemohla som sa od nej odtrhnúť, pokiaľ som ju celú neprečítala, takúto knihu by som odporučila aj pánom, mali by si z nej čo zobrať . Autorka skvelá , určite budem od nej objednávať.
Odporúčam. ❤✌
Ďalšie moje recenzie na knihy istagram: majusikboxxy ♡

lenkavildomcova
10.11.2020 5 z 5

Četlo se to skvěle, ale Naďa mi byla celou dobu děsně nesympatická.

Allla9
12.06.2020 5 z 5

Kniha je plná zvratů. Touhy po lásce, nevěry, je zde i boj o holý život.... prostě je zde vše, co dělá knihu dobrou knihou.

L.Helena
02.01.2020 4 z 5

Ne že by Naďa neudělala velkou chybu, ale mě šel pořádně na nervy spíš Tomáš. Ze začátku se choval jako tupý macho a i pak, když to prasklo, tak si nenechal nic vysvětlit. A vlastně jsme se v knize vůbec nedozvěděli důvod, proč se Tomáš v úvodních kapitolách choval tak odmítavě.
Jinak kniha se velice dobře četla, překvapilo mě, že ta nejvíce dramatická pasáž z celé knihy byla odbytá během několika málo stran. Americký nebo severský autor by to natáhl alespoň na sto stránek ;-)

alnahu
16.11.2019 5 z 5

Román ze života od pro mne neznámé slovenské autorky se mi četl dobře i když mě hlavní hrdinka Naďa, šla pěkně na nervy.Naďa ,která je vdaná tři roky touží po dítěti má pocit ,že jí již v jejích třiceti letech ujíždí vlak,ale její manžel Tomáš nechce o tom ani slyšet ,žije si pohodlný život -věnuje se svým koníčkům a kamarádům.Ale také velkou roli v tom hraje ,že Naďa trpí nočními můrami a on chce ,aby se léčila .Naďa si to pořeší po svém najde si milence v práci,toho se však pak nemůže zbavit.Po zážitku ,kdy se setká s nebezpečným maniakem se léčí u své kamarádky na ranči kde potká svého osudového muže.

sabca
09.11.2019 5 z 5

Nada, která trpěla nočními můrami a částečně nezájmem svého manžela si začala románek s kolegou z práce na který velmi doplatila. Kniha nepostrádá lásku, nevěru a napětí. Líbilo se mi jak navázala vztah se svojí babičkou, kterou léta neviděla. Taky slzy z mé strany nechyběli. Doporučuji

zdehan
20.10.2019 5 z 5

Kniha se mi líbila je ze života a i to se muže stát knihu doporučuji.

dencuska
22.04.2017 5 z 5

Výborná kniha, na akú sme u tejto autorky zvyknutí. V príbehu sa skĺbila láska, nebezpečenstvo, napätie, trošku krimi, erotiky, ale aj smútku. Kniha z reálneho života. Autorka ma opäť nesklamala a iste siahnem aj po jej ďalších knihách.

Autorovy další knížky

Ivana Ondriová
slovenská, 1981
2014  75%Láska po mexicku
2012  78%Nevinné šílenství
2019  76%Vůně nebe
2012  80%Detský plač v podkroví
2014  60%Chlapi na zbláznenie

Kniha Vůně nebe je v

Přečtených54x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených1x
Knihotéce102x
Chystám se číst35x
Chci si koupit11x
dalších seznamech1x