Vinen či nevinen

Vinen či nevinen https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/516695/bmid_vinen-ci-nevinen-wBF-516695.jpg 4 33 10

Bill Russell je zrovna na dostizích, kde působí jako dobrovolný stevard, když mu policie oznámí, že se jeho nejhorší noční můra stala skutečností – jeho milovaná žena byla nalezena mrtvá. Skutečným šokem ovšem je to, že Amelie byla zavražděna a že se hlavním podezřelým v ostře sledovaném případu stává on sám…

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Kalibr
Originální název:

Guilty Not Guilty , 2019


více info...

Přidat komentář

ledu
19.03.2024 3 z 5

Ač mám detektivky od Felixe Francise ráda, tato mě příliš nenadchla. Děj je dost statický, posouvá se velmi pomalu. Závěr je sice překvapivý, ale podle mne těžko uvěřitelný.

Daku
17.02.2024 4 z 5

Za mne kniha nebyla špatná a dobře se četla. Úplný konec byl dost překvapivý. Felix má tu smůlu, že ho mnoho lidí porovnává s jeho otcem. Možný by bylo dobře, kdyby se úplně vyhnul tématu dostihového sportu. I když je pravda, že v této knize je toto téma jen okrajově.


Jana K
16.02.2024 5 z 5

Trochu jiná Francisovka, ale dobrá.

veronika9761
07.11.2023 2 z 5

(SPOILER) Nejplossi francisovka, jakou jsem kdy cetla (a to jsem cetla vsechny). Autor by se za me mel drzet toho, co dostalo jeho otce jako autora dostihovych detektivek na vrchol - pomalu se odkryvajici pribeh, kde jsou vsechny postavy jasne, az na jednu, ktera se s utokem vuci hlavnimu hrdinovi vyjevi ke konci pribehu. A taky kone, zavodiste, sazkari a vubec dostihovy svet. Tady bylo vsechno hned jasne, dostihy se v knizce jen nedulezite mihly, a cele to působilo jako pomerne nepovedeny Grisham. A odhaleni z poslednich stranek tomu šťávu nedodalo.

kolacky
05.11.2023 4 z 5

Nebylo to špatné, ale autor má lepší.

janina66
30.10.2023 2 z 5

Tak tato nová kniha od Felixe se mi vůbec nelíbila. Hrozně se děj táhl, pořád dokola opakující se soudní řízení, nuda a nuda. Žádná napínavá akce a konec mě tak trochu zklamal. Kniha Krize se mi přitom líbila.

rm
21.10.2023 1 z 5

Mno, žel jsem čekal "Francisovku". Ale tohle zdaleka nebyla. Ano, hlavní hrdina zažil traumata - psychická i fyzická, ale kde je nějaká aktivní úloha hlavního hrdiny? Kde jsou jeho znalosti, co mu pomohou ve vyřešení situace? Já vím, tohle všechno mistrně dokázal táta Dick, a proto se mi tak líbily jeho romány.
A ten konec mě zklamal tuplem.

kokrokr
09.10.2023 3 z 5

Poslední kniha, kterou jsem od Felixe četl byla Krize a já ji dal čtyři body, protože byla propracovaná a zajímavá. Tady dávám jen tři za slušně zvládnutou psychologii postav. Je to jednoduchý příběh, buď zabil manžel nebo bratr, ale Felix chtěl čtenáře šokovat a hodil to na oběť. V podstatě udělal z policistů hlupáky neschopné vyřešit jednoduchou rovnici. Forenzní technici by museli být opravdoví tupci, pokud by neprozkoumali vyražené dveře, zámek, zárubeň a kožené vodítko. Pokud by policisté provedli mechanoskopii, asi by došli k řešení dříve než obyčejný laik. Více než vyšetřování se Felix věnuje především pocitům pozůstalého manžela, to se mu povedlo.

petrarka72
04.10.2023 4 z 5

Název nic moc. Ale začnete číst - a nepřestanete. Míra nenávisti a agresivity, již těžko nazvat pasivní, je nesmírná. A nic není (bohužel) tak jednoznačné, jak to vypadá...

BlaV.
17.09.2023 5 z 5

Kdo má rád knihy Felixe Francise, určitě ho ani tato kniha nezklame.