Na Afriku zapomeň

Na Afriku zapomeň https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/485324/bmid_na-afriku-zapomen-P0l-485324.jpg 4 31 10

Vladana snad od malička toužila žít v Africe. Aby se svému snu přiblížila, otevřela v Ostravě Afro kavárnu. A když jí do života vstoupil sympatický Angolan Eurico, mohla se konečně přestěhovat na černý kontinent. Stala se součástí africké rodiny, začala podnikat a dočkala se svých vysněných dobrodružství. Jaká ve skutečnosti jsou? Jaké to je být Evropankou v africké rodině? Splněný sen, nebo africké peklo?... celý text

Přidat komentář

Daku
28.03.2024 odpad!

Kniha mne vůbec nezaujala, ani svým stylem psaní a ani ničím jiným. Knihu jsem ani nedočetla.

Dandy1
23.01.2024 2 z 5

Proč se to jmenuje Na Afriku zapomeň? Pořád jsem čekala nějaký zásadní zvrat a nic... Kdo už o Africe něco ví, nemůže ho překvapit jejich negramotnost.


orinka3
16.09.2023 1 z 5

Člověk má vždycky radost když si přečte, jak někomu vyšly jeho sny. Paní Vladana měla velké štěstí, když v pravý okamžik u nás v republice potkala svého černého prince a navíc po přestěhování do Luandy ani nemusela slevovat ze svého životního standardu. V Africe našla svoji druhou opravdovou rodinu, ve které měla velkou oporu hned ze začátku. Málokterá tchyně se umí tak postarat. Taky obdivuji Vladaninu organizační schopnost, orientaci v problémech, a to, že se umí v mžiku rozhodnout i jednat, ji předurčuje k dráze úspěšné obchodnice. Holka do nepohody, jak se u nás říká. A to je první část mého příspěvku, ve které chválím. Ovšem knížka sama na pochvalu není. Je to víceméně obsáhlé slohové cvičení v kombinaci s deníkem. Psaní neurovnané, chaotické a bez jakéhokoliv stylu. Čte se to velice špatně a navíc je to stereotypní, nudné, popisné. Měla jsem problém dojít ke konci, pak už jsem jenom listovala. Takže moc nedoporučuji, jako cestopis to rozhodně neobstojí a jako román už vůbec ne.

babiočka
15.06.2023 1 z 5

Takové ploché deníčkové vyprávění, které mě zrovna nezaujalo. V knize jsou některé situace nedostatečně objasněné a jakoby useknuté.
Zarazil mě i do očí bijící nesmysl vztahující se ke dni svatby.
Citace:
"...No, dnes je pondělí prvního srpna, takže osmého srpna? OK, osmého srpna..." (str.109)
"Usedáme ke stolu a mámě oznamujeme, že již máme termín svatby..."
""Neee," uklidňuje ji Iko. "Bereme se až v SOBOTU, máš pět dní na přípravu," dodává s úsměvem." (str.112)
"Je PÁTEK, ZÍTRA se vdávám..." (str.114)
Kapitola třináctá - SVATEBNÍ DEN: "Je osmého srpna dva tisíce šestnáct, sedm hodin ráno..." (str.117)

P.S. Dne 8.8.2016 bylo pondělí, a ne sobota, jak je uváděno v textu!

alnahu
08.03.2022 3 z 5

Tato kniha mě docela překvapila,čekala jsem další příběh Bílé Masajky ,která se provdá za černocha.Ale tento příběh byl pravým opakem,že ne všechny sňatky s mužem z jiného kontinentu musí dopadnout špatně.Kniha se dobře četla a je doplněna několika fotkami z Angoli kde Vladana a Eurico žijí.

AniLes
17.02.2022 4 z 5

Kniha se četla dobře, občas jsem měla pocit, že vyprávění bylo rychle useknuto. Jinak je kniha pěkně napsaná, taková fajn oddechovka, i když v některých pasážích jsem měla slzy na krajíčku. Škoda jen, že je v knize málo fotek z Angoly, kvůli bližšího seznámení s okolím.

ave55
07.01.2022 2 z 5

Mně kniha nijak neoslovila. První třetina popis života v ČR, o ničem. A moc se to nezlepšilo ani v Africe. Cesta do práce, z práce, semtam výlet. Žádná zvláštnost, o které bych ještě nevěděla.

Danago
03.01.2022 5 z 5

Příběh je velice čtivý, stránky ubíhají jedna za druhou a vy čtete autentickou výpověď ženy, která se zamiluje do afrického muže, překonává hlavně byrokratické překážky, jak už v ČR , tak v Angole, což asi mnohé čtenáře překvapí.
Autorka přesně popisuje své pocity. Její nadšení, ale i zklamání ze života v Angole. Popisuje velmi rozdílnou mentalitu lidí v Angole, obrovské rozdíly v myšlení a v životní úrovni tamějších lidí.
I když se v knize nedočkáte žádného převratného dramatu, tak je moc fajn, že vznikla kniha, která ukazuje, že není každý sňatek s mužem jiné barvy pleti odsouzený k špatnému konci.
Moc oceňuji zavěrečnou kapitolu, kterou napsali Vladanini rodiče, dcery a přátelé a dostali zde prostor vyjádřit se k situaci z jejich úhlu pohledu.
Varování na závěr: nečekejte nic takového jako byla Bílá Masajka,mohlo by se dostavit zklamání, knížky nelze porovnávat.
Rozhodně moc ráda knížku doporučuji, stojí za přečtení, získáte mnoho zajímavých informací a skvělý příběh.

Arsi
06.12.2021 5 z 5

Kniha se četla sama. Vyprávění o životě v Angole se mi moc líbilo.

mysterygirl
04.12.2021 5 z 5

Vypraveni ubihalo samo. Moc se mi libil pribeh. Chvilema mi i dojetim tekly slzy. Bala jsem se, ze bude na jedno brdo jako ostatni, ale ne, prijemne se to cetlo.
Dokonce jsem si vyhledala informace o Angole a Luande. A ta africka zeme by se mi asi libila.

Štítky knihy

Afrika Angola manželství s cizincem život v cizině

Autorovy další knížky

2021  70%Na Afriku zapomeň
2022  80%Vida: Neobyčejné příběhy obyčejných Angolanů

Kniha Na Afriku zapomeň je v

Přečtených36x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených1x
Knihotéce40x
Chystám se číst21x
Chci si koupit3x