Rodinná dovolená
Komentáře knihy Rodinná dovolená
Tak tohle mě vážně moc bavilo a to jsem knihu zakoupila úplnou náhodou, což dělám výjimečně. Jsem přesně cílová skupina pro tenhle příběh, věk kolem 40ti, dvě děti, manžel, čas dovolených, lépe si to sednout nemohlo :-D. Hodně z nás se v Beth určitě vidí, vysníme si pohodu a relax a realita je pak dost jiná, tak se na sílu snažíme nahodit atmosféru .... kdo tohle nezažívá, tomu asi první půlka knihy přišla nudná, ale já se fakt bavila, autorka ví, o čem mluví. Zápletka byla napínavá a zajímavá a takové namyšlené a zhrzené mrchy jako Amber, prakticky opak Beth, si myslím určitě existují, a skrz svoje sebevědomí vymyslí klidně takhle absurdni plán. Niall byl kus trusu, Beth mi bylo líto. Knížku doporučuju hlavně zralejším ženám, které už okusily rodinný život.
Napínavá jednohubka, ve které se nevyskytovala snad žádná postava, ke které by čtenář pocítil sympatie.
Nepředvídatelný psychologický thriller.Rodinna dovolená,kde si dvě rodiny vymění své domy.Kazdy bydlí jinde,nikdo se osobně nezná....ale nakonec je to trochu jinak.
Kdo by nechtěl být ve sluncem zalité Itálii, užívat si volných dnů a toho, že nemusí nic dělat? Beth a Niall takové štěstí mají. Spolu s Amber a Renzem si začnou nejprve dopisování přes kontakt uvedený na webu nabízejícím cizí domy na zkoušku. Po pár dnech se obě
rodiny dočasně zabydlují. Co se za 14 dní může stát? Cokoliv.
Netradiční způsob dovolené je něco, co si zkusí každý, kdo má rád dobrodružství. Amber ani Beth neví, že po nálezu dobře známé fotky to dobrodružství nebude v žádném případě. Pro nikoho z nich.
Na tuhle knížku jsem narazila úplnou náhodou při akci 1+1 v Luxoru. Nebyla to úplná nuda, ale také nic, co bych doporučila dále. Ani jedna z postav mi nebyla sympatická a příběhu chyběla šťáva. Nenáročná četba na dvě odpoledne, za pár dní ani nebudu vědět, o čem tahle knížka vůbec byla.
Dobré to bylo.
Taková jednodenní jednohubka. Už první kniha od této autorky se mi líbila a s touto jsem opět spokojená.
Poměrně tenká kniha, ale čte se ohromně dobře, děj má spád a je napínavý. Dobrý námět, opravdu mě pobavila a těšila jsem se na další čtení. Samozřejmě mě některé postavy, nebudu prozrazovat, mě pěkně štvaly. :-) No a závěr je rozhodně zajímavý, pestrý a určitě překvapivý. Doporučuji!
Kniha mi prišla slabší oproti první knize od autorky. Přesto jsem se nemohla od knihy odtrhnout a čekala jsem na konec.Kniha byla dost napínavá.
Dvě rodiny a jedna výměnná dovolená, co to s lidmi dokáže udělat. Nebylo to špatné čtení, slibný začátek , později už to začalo být celkem napínavý. Jo, celkem se mi to líbilo, žádný WOW efekt, ale průměrná detektivka, která neurazí.
Takový poklidný thriller. Hodila se i na Vánoční prázdniny, na dny, kdy chcete jen odpočívat. Knížka se četla jedním dechem. Napínavé, neustále čekáte, co dalšího se pokazí. Konec je vyvrcholením napětí. Doporučuji.
Tato kniha se ke mě dostala úplně náhodou, vůbec jsem nevěděla do čeho se pouštím, ale kamarádky říkaly, že super. A opravdu jsem jí přečetla jedním dechem. Byla napínavá , takový správný thriller, až do konce a bože ten závěr na posledních dvou stranách, jakože cože? Prostě bomba. Doporučuji!!!!!! Víc takových knih a hlavně žádnou takovou rodinnou dovolenou!
Báječný příběh pro letní dovolenou...lehce napínavý, žádný krvák, neotřelá
zápletka (jak si někdo může vyměnit dům-absolutní narušení nejintimnějšího
prostoru!! ) a skvěle navozená atmosféra. Nenáročná kniha pro dny lenošení...
Čekala jsem napínavý nepředstavitelný příběh, jak bylo slibováno. A prd. Dej poměrně zdlouhavý, nudný, nepřekvapivý. Hlavní postavy až Renza naprosto strašné. Arogantní sobecký Niall, nevýrazná slabá Beth a namyšlená Amber. Četba téhle knihy byla ztráta času. Zítra už ani nebudu vědět, o čem to bylo.
Všechno začíná bláznivým nápadem, dvě rodiny si mezi sebou vymění domy a vydají se na dovolenou, jedna do slunné Itálie, druhá do Británie. Knížka se čte dobře, krátké kapitoly vypráví manželky Beth a Amber. Musím přiznat, že nejvíc mi byl nesympatický Niall, manžel Beth. Celkově mi ale během čtení k srdci nepřirostl nikdo a konec byl překombinovaný až až. Knížku bych asi nezařadila mezi thrillery a takovou "rodinnou dovolenou" bych teda zažít nechtěla. :) 3*
Tento román jsem si zvolila pro zimní dovolenou díky hezké letní obálce a uznávám, že to nebylo až tak špatné rozhodnutí. Příběh je jednoduchý, není dlouhý a docela volně zpracovaný. Po přečtení se tedy žádné ohromení nekonalo, nicméně s knihou jsem čas nepromarnila. Osudové rozhodnutí čtyř lidí, kteří si vymění své domy, aby prožili "nezapomenutelnou" dovolenou. Nikdo netuší v jaké odhalení pokrytectví se zvrtne těch čtrnáct dní. Jediné, co bylo pro Beth klíčové, bylo seznámení s Lucianou, která vedla se svým bratrem restauraci. Co ta dokázala udělat Niallovi, tedy klobouk dolů.....
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
Vypněte si reklamy na Databázi
Za 99 Kč vám vypneme všechny reklamní bannery na CELÝ ROK:
Nebo se staňte členem DK Premium a využijte Databázi naplno - více o DK Premium

83 %
50 %
78 %

Rodinná dovolená
Autorce se nijak zvlášť nepodařily zvraty v příběhu, rozhodně to není jako u jiných knih tohoto žánru, kdy člověk zírá, jak to vlastně celé bylo. Děj se docela vleče a ani není nijak zvlášť zajímavý.