Rodinná dovolená

Rodinná dovolená https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/502987/bmid_rodinna-dovolena-9NN-502987.jpg 4 87 29

Manželé Amber a Renzo mají krásný dům v Itálii, jejich byznys jen kvete a se dvěma dětmi vypadá jejich život naprosto dokonale. Beth s Niallem bydlí v Anglii – Niall je úspěšným autorem a Beth, která toužila po vlastní restauraci, zůstala doma, aby se starala o syny. Když Niall objeví na internetu nádhernou vilu ve slunném Maiori, navrhne, aby se zúčastnili „výměny domů“ s jiným párem. Přestože jejich dům v Anglii není zdaleka tak úchvatný, Amber s Renzem s výměnou souhlasí. Beth se těší na dovolenou u moře a čas strávený s rodinou. Pak ale najde v Ambeřině šatníku manželovu fotku a nato jí zavolá sousedka, že se jí na Amber něco nezdá. Kým je ve skutečnosti žena, kterou si pustila do života? A může Beth vůbec věřit svému muži?... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Kalibr
Originální název:

The Family Holiday , 2022


více info...

Přidat komentář

Gracinka
01.04.2024 1 z 5

Čekala jsem napínavý nepředstavitelný příběh, jak bylo slibováno. A prd. Dej poměrně zdlouhavý, nudný, nepřekvapivý. Hlavní postavy až Renza naprosto strašné. Arogantní sobecký Niall, nevýrazná slabá Beth a namyšlená Amber. Četba téhle knihy byla ztráta času. Zítra už ani nebudu vědět, o čem to bylo.

MiskaMa
20.02.2024 3 z 5

Všechno začíná bláznivým nápadem, dvě rodiny si mezi sebou vymění domy a vydají se na dovolenou, jedna do slunné Itálie, druhá do Británie. Knížka se čte dobře, krátké kapitoly vypráví manželky Beth a Amber. Musím přiznat, že nejvíc mi byl nesympatický Niall, manžel Beth. Celkově mi ale během čtení k srdci nepřirostl nikdo a konec byl překombinovaný až až. Knížku bych asi nezařadila mezi thrillery a takovou "rodinnou dovolenou" bych teda zažít nechtěla. :) 3*


jeny-v
19.02.2024 4 z 5

Tento román jsem si zvolila pro zimní dovolenou díky hezké letní obálce a uznávám, že to nebylo až tak špatné rozhodnutí. Příběh je jednoduchý, není dlouhý a docela volně zpracovaný. Po přečtení se tedy žádné ohromení nekonalo, nicméně s knihou jsem čas nepromarnila. Osudové rozhodnutí čtyř lidí, kteří si vymění své domy, aby prožili "nezapomenutelnou" dovolenou. Nikdo netuší v jaké odhalení pokrytectví se zvrtne těch čtrnáct dní. Jediné, co bylo pro Beth klíčové, bylo seznámení s Lucianou, která vedla se svým bratrem restauraci. Co ta dokázala udělat Niallovi, tedy klobouk dolů.....

jasmína
17.02.2024 4 z 5

Jednu hvězdičku výjimečně ubírám za naivitu hlavní hrdinky, a pro mě i nerealistického chování nejmenované ženy, abych zde vše hned tady neprozradila.

Ráda si ale přečtu další knihu, až zase autorka napíše.....

Januli
29.01.2024 3 z 5

Myslím, že námět knihy není špatný, jen je prostě nepropracovaný a nedomyšlený. Plus za poslední kapitolu, ta byla pro mě překvapením.

VasnivaCtenarka
20.01.2024 2 z 5

Tato recenze bude asi krutá, ale narovinu musím napsat, že první polovina příběhu byla celkem nudná a přestože ve druhé polovině nám autorka připravila nějaký zvrat, tak napětí, které od thrilleru většinou očekáváme, tam nebylo ani náznakem.

Za sebe musím napsat, že takhle slabý thriller jsem nečetla už opravdu dlouho. Hodně dlouho.

Vztah k postavám jsem si nevytvořila žádný. Manželský pár Niall a Beth mi pil krev. Beth měla ze svého manžela strach a nebyla schopna se mu postavit, Niall byl vcelku nesympatický a druhý manželský pár si mne také nezískal.

Ať se snažím přijít na něco pozitivního, co bych mohla na příběhu vyzdvihnout, nenapadá mne vůbec nic.

Snad už v tom neštěstí bylo jediným plusem to, že styl psaní, který autorka použila, byl velmi jednoduchý a strohý, takže to “odsejpalo a netáhlo se to moc dlouho. Ale ani to nemyslím ve skutečnosti jako lichotku. Knihu jsem měla přečtenou za dva večery.

Je mi to líto, ale ne, tuhle knihu vám asi doporučit tentokrát nemohu. I když nenáročným čtenářům se možná líbit bude, já se do této kategorie již nehlásím a od thrilleru očekávám skutečně více. Mnohem více!

Hope80
20.01.2024 4 z 5

Velmi dobrá kniha s překvapujícím koncem. Víc se mi líbily pasáže s Beth, ale nebyla tak úplně sympatická, upřímně ani Amber.

micha-ella
16.01.2024 5 z 5

Knížka na dovolenou. Povedená! Napsaná lehce a promyšleně. Někomu se zdá děj překombinovaný, ale já chválím, že důvody těch tajností nebyly jednoznačné, že jich bylo víc. (No, trochu to na konci zaskřípalo, ale pohnutky se daly pochopit.) Stránky kurzívou byly zbytečné. Líbilo se mi to.

brndovka
10.01.2024 2 z 5

Knihu jsem dočetla, ale také jenom proto, že dočítám všechny knihy. Děj byl očekávaný a konec až komický.

Sotek43
30.12.2023 5 z 5

Za mě je to kniha, od které se nedá odtrhnout.

Damaj
30.12.2023 5 z 5

Přečteno jedním dechem, skutečně se od knihy nedalo odtrhnout. Co je zač Amber a jaké tajemství skrývá Nail? Ani v nejmenším jsem se neodvažovala hádat. Konec byl opravdu šokující, až neuvěřitelný.

zdehan
17.12.2023

Takovy pěkný román pro ženy přečteno za jeden den.

Daku
15.12.2023 1 z 5

Tak nějak nevím, proč je kniha označená jako thriller. Za mne je to spíš romám pro ženy. Knihu jsem dočetla jen kvůli tomu, že vyjímečně odložím rozečtenou knihu. Ale na mou nechuť číst knihu mohlo mít vliv i to, že mi Beth byla dost nesympatická.

Dagmar58
14.12.2023 4 z 5

Čtivá knížka, v průběhu děje "vyskakují" na čtenáře různá tajemství hlavních hrdinů, místy děj překombinovaný, nicméně i tak můžu doporučit k přečtení.

KatyM.
14.12.2023 4 z 5

Knihu jsem přečetla za dva dny, úplně špatná nebyla, ale trochu překombinovaný konec.

Ajuszka
11.12.2023 5 z 5

Bláznivý nápad výměny domů na rodinnou dovolenou.. Když se Beth s Niallem rozhodnou vyrazit s dětmi po dlouhé době na dovolenou,výměna domu s rodinou v Itálii jim přijde jako parádní nápad..
Samozřejmě čím hlouběji se do příběhu dostáváme,vyplavou na povrch různá tajemství. A samotný epilog mě velice překvapil.
Kniha mě moc bavila a určitě doporučuji k přečtení.

Renatecka
22.11.2023 4 z 5

Krátký čtivý psychologický thriller. Příjemné čtení.

alnahu
19.11.2023 5 z 5

Tento rodinný psychologický thriller, jsem přečetla za jedno odpoledne .Za mě byl napínavý i když konec byl opravdu hodně překombinovaný-přesto se mi líbil.

čef
06.11.2023 3 z 5

Románek o ženách pro ženy. Takže je zde řada dětiček, rozmíšek mezi manželi, ba i nějaká ta nevěra se najde. Napětí je tady jenom tak na pošimrání, sice je zde i mrtvola, ale nic moc. Příběh spěje pomalým tempem do zdařilého konce. Ani jsem to vlastně nemusel číst.

ArwenAragorn
21.10.2023 3 z 5

60%
Je čas se do toho pustit.
Všechno je, jak má být.
Buď teď nebo nikdy.

Takové jednoduché psychologické rodinné drama. Ale četlo se to dobře až na ten konec, ten se autorce absolutně vymknul kontrole. Za tu překombinovanost a nelogičnost ke konci odebírám ještě jednu hvězdičku.

Ale knížku doporučím, zas tak špatná nebyla.

Autorovy další knížky

2020  83%Pravá matka
2023  73%Rodinná dovolená

Kniha Rodinná dovolená je v

Právě čtených3x
Přečtených109x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených5x
Knihotéce91x
Chystám se číst87x
Chci si koupit18x
dalších seznamech2x