Ctenaricek4 Ctenaricek4 komentáře u knih

☰ menu

Pomocnice Pomocnice Freida McFadden

Kniha je opravdu velice čtivá a skvěle napsaná. Ale odhalit zápletku (kdo, že je v domě vlastně tím usurpátorem) mi trvalo jen chviličku. Od počátku bylo jasné, že ne vše bude tak jak se na první pohled zdá. Nicméně závěr knihy mě mile překvapil. Od této autorky si určitě ještě něco přečtu.

13.03.2024 5 z 5


Zapomenutá vesnice Zapomenutá vesnice Lorna Cook

Příběh jako takový není špatný. Některé popisy byly možná zbytečně moc dlouhé. Nicméně, závěr knihy se mi líbil. Hodnotím třemi hvězdami.

07.03.2024 3 z 5


Poslední restaurace v Paříži Poslední restaurace v Paříži Lily Graham

Kniha mě opravdu mile překvapila. Příběh vás okamžitě vtáhne a vy se chcete dozvědět, co nejdříve, jak to nakonec dopadne. Třetí část knihy mě ale trochu zklamala, neboť se v ní opakují věci z první části a to takřka doslovně. Tu poslední část měla autorka uchopit jinak. Za to ubírám jednu hvězdu. Jinak se ale jedná o skvělou knihu, která stojí určitě za přečtení. Ten příběh bere za srdce.

29.02.2024 4 z 5


Lvice v erbu krále Lvice v erbu krále Michaela Vaščíková

Mě kniha přišla z počátku taková hrozně neosobní a některé pasáže až naivní. Nesedl mi autorčin styl psaní. Přišlo mi, že ta kniha je o ničem. Naštěstí, později se to trochu rozjelo a dalo se to již lépe číst. Stejně mám ale pocit, že jsem četla knihu někoho, kdo se s psaním knih teprve seznamuje. Nakonec hodnotím třemi hvězdami, hlavně za tu druhou polovinu knihy.

18.02.2024 3 z 5


Buď jako řeka Buď jako řeka Shelley Read

(SPOILER) Nádherný, ale také velice dojemný příběh. To, s čím se musela mladá Torie popasovat, to by bylo příliš i na zralého člověka. Odloučení se od vlastního dítěte jsem obrečela...popravdě, takovou sílu mít a odejít...toto si vůbec neumím představit. Kniha se mi opravdu velice líbila a nemohu jinak než dát pět hvězd.

10.02.2024 5 z 5


Strážce dveří Strážce dveří James Byrne

Mě kniha velice pobavila. Hlavní hrdina Dez je sympaťák se smyslem pro humor, a chytrý a mazaný jako liška. Je to typ člověka, kterého by jste v nesnázích chtěli mít určitě po svém boku. Zápletka knihy je originální. Něco podobného jsem před touto knihou ještě nečetla. A myslím, že o to tu právě jde. Autorův styl psaní mi sedl od samého začátku. Ráda si od něj přečtu i další knihy.

29.01.2024 4 z 5


Půlnoční knihovna Půlnoční knihovna Matt Haig

Tato kniha by mohla býti Biblí pro všechny pacienty trpící depresí. Myslím, že autor krásně vystihl podstatu tohoto onemocnění. A na konci příběhu se to nadějí na lepší zítřky jen hemží. Moc krásně napsáno. A jsem zvědavá, jestli toto u mě ještě letos něco překoná.

21.01.2024 5 z 5


Kdyby ze světa zmizely kočky Kdyby ze světa zmizely kočky Genki Kawamura

Dojemný příběh o umírání. O lítosti, kterou člověk cítí s myšlenkou na vlastní smrt, a s myšlenkou na věci, které nikdy nestihl. Krásně a citlivě zpracováno.

15.01.2024 5 z 5


Letní vzplanutí Letní vzplanutí Petra Martišková

Tak toto byla hezká oddechovka. Návrat do mladších let, do prostředí letního tábora. Kniha se četla lehce a jen nerada jsem jí odkládala.
Jediná věc, která mě zde rušila, a bohužel se s ní setkávám dost často, je věk a smýšlení těch malých sedmiletých dětí. V tomto případě hlavně postava malého "Američana". Sama jsem matka chlapce a prostě vím, že tak jak se vyjadřovalo toto malé dítě, tak se prostě sedmiletí nevyjadřují...pokud to ovšem nejsou skrytí géniové. Vím, že je to pouze postava vedlejší, ale zkrátka, mě to trochu rušilo.
Nicméně, toto byla první kniha, kterou jsem od autorky četla, a určitě ne poslední. Čas od času je moc hezké vrátit se do těchto let. :)

10.01.2024 3 z 5


Všechny cesty vedou do Santiaga Všechny cesty vedou do Santiaga Ladislav Zibura

Nádherné putování do Santiaga de Compostela. Myslím, že by to rozhodně prospělo každému, zažít tuto cestu, a ujasnit si jisté věci ve svém životě. Toto je má první kniha od autora, a moc se mi líbí styl jeho psaní. Chvilkami jsem měla i slzu v oku. Některé příběhy mě skutečně dojaly. Řekla bych, že cesta je skutečně důležitější než její cíl...protože cesta bez překážek nikam nevede.

08.01.2024 5 z 5


Opráski f krichli Opráski f krichli Jaz

Doma mám již několik menších knížeček s Opráski, má jediná obava byla, aby se neopakovaly v této krichli....a nenašla jsem ani jediný, který bych už dříve viděla. Opět pobavilo a to moc! :)

03.01.2024 5 z 5


Rudá pyramida Rudá pyramida Rick Riordan

Základ knihy je velice podobný Percymu Jacksonovi. Egyptská mytologie je velice zajímavá, možná ne tolik známá, jako např.mytologie řecká či římská, ale rozhodně má své kouzlo. Moc se mi líbila tato výprava zase do trochu jiného světa. Oba hlavní hrdinové jsou opět skvělí - Sadie možná malinko komplikovanější. Příběh mě celkově zaujal. Asi se pustím i do druhého dílu, abych se podívala, jak se to bude celé vyvíjet dál.

27.12.2023 3 z 5


Marek Dvořák: Mezi nebem a pacientem Marek Dvořák: Mezi nebem a pacientem Martin Moravec

Skvělá kniha! Marka sleduji na Instagramu už nějakou chvíli, takže koupě této knihy pro mě byla jasnou volbou. Jako zdravotník nahlížím na spoustu věcí stejně jako on. Líbí se mi jeho naprostá oddanost této velmi namáhavé práci. Měli bychom být opravdu každý den vděční za to, že mezi námi tací lidé jsou. Oni jsou opravdu našimi strážnými anděly.

09.12.2023 5 z 5


Únik z knihovny pana Lemoncella Únik z knihovny pana Lemoncella Chris Grabenstein

Knihu jsem koupila pro svého dvanáctiletého syna, a protože obálka vypadá úžasně a anotace je poutavá, rozhodla jsem se jí přečíst také.
Moc se mi líbí téma knihy - poukázat na to, že děti dnes tráví nejraději čas různými hrami ať už na PC či Playstationu atd. Ruku na srdce, kolik dětí v dnešní době znáte, kteří upřednostňují knihy? Kniha se snaží navrátit knihy do života dětí. A velice podařeně. Příběh je svižný, kapitolky krátké, takže se pořád těšíte na další, nutí vás to číst stále dál a dál. Chcete se dozvědět, jestli se dětem podaří uniknout z té velké nádherné knihovny. Kniha se mi moc líbila a hodnotím jí čtyřmi zaslouženými hvězdami.

16.11.2023 4 z 5


Cizinka Cizinka Diana Gabaldon

Ke knize jsem se dostala také díky seriálu, který pokládám za svůj nejoblíbenější. Kniha je napsána opravdu poutavě a čtenář hltá každou další stránku. Navíc se mi líbí objevovat místa v knize, která se nedostala do samotného seriálu. Už se těším na druhý díl.

07.11.2023 5 z 5


Temné léto Temné léto Dan Simmons

Příběh mě opravdu bavil. Z chlapců jsem si nejvíce oblíbila Duana, Mika a Dala. Co mi ale hodně vadilo, a za co jsem ubrala jednu hvězdu ve svém hodnocení, je chování takto malých dětí. Jejich myšlení bych přirovnala k mládeži okolo 16-18 let. Toho si, myslím, opravdu nešlo nevšimnout. A tady spisovatel dost přešlápl, řekla bych. Nicméně, kniha je velice čtivá a stojí za přečtení.

15.10.2023 4 z 5


Povídky z jedné kapsy / Povídky z druhé kapsy Povídky z jedné kapsy / Povídky z druhé kapsy Karel Čapek

Přečteno podruhé, a opravdu musím říci - ne naposledy. Já tyhle povídky miluji. Miluji jak Čapek dokázal popsat obyčejné i strašné věci tak dokonalým jazykem. Ty povídky nemají opravdu chybu. A mé nejoblíbenější jsou: Muž, který nemohl spát, a Sbírka známek. To jsou dvě nádherně filozoficky hluboké povídky k zamyšlení.

23.09.2023 5 z 5


Mluví k vám kapitán Mluví k vám kapitán Martin Moravec

Skvělá kniha, kterou jsem přečetla jedním dechem. Pan Hecl ví o čem mluví, jeho profesionalita je obrovská, stejně jako pokora k tomuto povolání. Dozvěděla jsem se spoustu nových věcí, na které jsem se už opravdu dlouhou dobu chtěla zeptat, ale neměla jsem koho. Knihu jsem si zařadila mezi své nejoblíbenější a myslím, že určitě právem.

01.09.2023 5 z 5


Druhá šance Druhá šance Adam Pýcha

Teda, hodně dlouho jsem nečetla knihu, u které bych pouhých 50 stran do jejího konce neměla alespoň trochu ponětí, jak to celé dopadne. Tohle byla hodně velká skládačka. Ale příběh mě bavil, postupná orientace ve všech postavách a paralelních liniích se také dala, při troše pozornosti, zvládnout. Za sebe říkám, že takový příběh bych od mladého českého autora nečekala. Ten konec mi přijde takový nedokončený. Podle mě zůstalo ještě mnoho nevyřčeného. Nicméně, tato, pro mě, dovolenková četba mě chytla a opravdu nelituji, že jsem si knihu koupila.

02.08.2023 4 z 5


Tomáš Garrigue Masaryk - Známý i neznámý Tomáš Garrigue Masaryk - Známý i neznámý Vladimír Liška

Velice hezky a čtivě napsaná kniha. Nejvíce se mi líbila kapitola o tzv. Hilseriádě. Opravdu poutavě sepsáno.

30.07.2023 5 z 5