Hraj o svůj osud

Hraj o svůj osud https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/518322/bmid_nocni-partie-hraj-o-svuj-osud-uOx-518322.jpg 4 83 20

Noční partie série

1. díl >

Už celá staletí sužuje šlechtické rody Chesterfieldů a St. Burringtonů nepřemožitelná kletba – a to až do dnešních dní, kdy se z obou sídel staly elitní internátní školy. Nic z toho netuší středoškolačka Alice, která po sérii záhadných událostí přijíždí do Chesterfieldu na letní kurz. Znamení na zápěstích spolužáků v ní nevzbudí podezření, o to víc ale její pozornost upoutá šarmantní, i když poněkud záhadný Vincent. Jeho úsměv ji okouzlí natolik, že na všechno kolem sebe zapomene – až jednoho dne v lese najde jednu ze svých spolužaček proměněnou v kámen a i na jejím zápěstí se objeví znamení šachové figurky… Černá, nebo bílá? Vybere si Alice stranu v téhle hře na lásku a smrt? Zjistí, kým ve skutečnosti je? A obstojí tváří v tvář kletbě? Noční partie: Hraj o svůj osud je romantický městský fantasy román od autorky bestselleru Polib mě a první díl duologie, v němž se střídají žhavé scény s napínavou akcí a pozvolna se rozkrývá prastará záhada. Připravte se na podmanivý mix vášně, dobrodružství a magie s lehkou příměsí humoru, který vás nenechá knihu jen tak odložit.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , King Cool
Originální název:

Spiel um dein Schicksal , 2020


více info...

Přidat komentář

aneta8wdx
20.04.2024 5 z 5

Kniha mě moc bavila. Ze začátku jsem úplně nevěděla, co se z toho vyklube ale děj mě poměrně rychle chytil a pak už nešlo odložit. Těším se na pokračování.

akinomV
14.04.2024 4 z 5

(SPOILER) No teda, to bylo překvapení! Strašně zajímavé prostředí a způsob hry, napínavé, čtivé a ten mluvící kocour..... ten stal za to! Hvězdu ubírám jen za to, že jsem se nějak nedovedla vcítit do žádné z postav. Ale jsem zvědavá, kam se to bude ubírat dál


Sammy.Boy
20.03.2024 4 z 5

(Čtenářská výzva) Atraktivní prostředí šachové NOČNÍ PARTIE mi učarovalo. Neotřelé a čtivé zpracování se autorce povedlo na výbornou! Jediná výtka, která je spíš můj subjektivní názor - prozatím se mi nijak extra nepovedlo sžít s žádnou z postav v knize. Nicméně bych si tento námět dovedl představit klidně i jako kvalitní fantasy film.

Zuzíček77
09.03.2024 5 z 5

(SPOILER) Hraj o svůj osud je zase jedna z mých top knížek. Když jsem ji začínala číst tak jsem si říkala co se z toho vyklube, ale pak najednou přišly nadpřirozené věci jako mluvící kočka a byla vytvořená závislost. Smekám klobouk nad autorkou, jak dokonalý příběh dokázala vymyslet, je to úplně něco nového a opravdu mě ten příběh strhl s sebou. Popis jak osob tak obou škol byl tak super, že jsem si myslela, že stojím vedle nich. V knize nechybí napětí, zvraty a intriky a opravdu jsem zvědavá jak tohle dopadne.

SimonkaS
24.02.2024 5 z 5

Tohle byla paráda! Kniha mě vtáhla do děje od první kapitoly. Jasně, kdo četl knihy podobného stylu tuší, že ne všechno je takové jak se zdá, ale příběh mě vážně bavil a rozhodně si poběžím pro druhý díl.

7777777
18.02.2024 4 z 5

Kniha byla velmi čtivá a napínavá. Nebyla ničím vyjímečná ve svém žánru, ale je to příjemná odpočinková četba

Ív688
08.02.2024 3 z 5

Dočetla jsem, zase tak mne kniha nenadchla, humor jsem tedy nepostřehla, spíš jen naštvanost jednoho týmu hráčů na druhý, což je logické, když jde všem o život, nejsympatičtější mi byl mluvící kocour, naopak hlavní hrdinka Alice mi přijde někdy hloupá, ale nejsem prostě 18.letá slečna :-), jsem i tak zvědavá na druhý díl, zda a v čem bude lepší, logičnost a smysl kletby ohledně šachového pole mi asi nějak unikly...

JaAnička
24.01.2024 5 z 5

Co se stane, když žijete s šachovým prokletím, že v osmnácti budete bojovat o život a pokud zemřete, proměníte se v kámen?

Já jsem upřímně překvapená kvalitou tohoto díla (a to bytostně nesnáším milostné trojúhelníky). Postavy - velmi zajímavé, děj má spád, obstojné zvraty i napětí, které je na poměry YA velice kvalitní.

Musím říct, že celý ten svět (resp. prokletí) je originální, využití šachových figurek a dávání jim schopnosti je také zajimavé (ačkoli teda ne vždy sedí schopnosti lidí a vlastnosti figurek, ale beru, že je to hlavně "volně inspirované").
Musím ale ocenit, že jsou schopnosti figurek dobře popsané (i když se mi to trochu pletlo, ale to je spíš můj boj, než chyba knihy).

Zajimavé je i to prolínaní s historií...byla docela vyvážené, drastické, laskavé, děsivé, ale i krásné...nebavilo mě sice tolik jako současnost, ale množství techto scén bylo adekvátně dlouhé a tak akorát rozmístěné v knize.

Ten konec mě teda jako dost naštval...takže prosím...netýrejte naše duše a nadělte nám další díl velmi rychle.

Paja.92
18.01.2024 5 z 5

Tuto knihu jsem měla v knihovně už nějaký ten měsíc. Kdybych věděla, jak lehce se to bude číst, pustila bych se do ní okamžitě.


První, co mě zaujalo, byla originální zápletka. Kletba postihující dvaatřicet lidí, figurek, kteří musí partii dohrát až do konce. Generace za generací. Pořád a pořád dokola, dokud se neobjeví třiatřicátá figurka. Alice. Služebník, jehož úkol je ve hře nejasný. Podaří se jí zlomit kletbu a zachrání tak před „zkameněním“ ostatní hráče?
No, nezní to dobře?


Navíc se autorce podařilo vytvořit chemii mezi hlavními postavami, takže jsem si užila i lehkou romantickou linku. Vincent nebo Jackson? Ačkoliv jsem měla od začátku jasno, koho bych si zvolila já, vůbec mi nevadilo být svědkem Alicina dilematu.
Jediné, co mě trochu iritovalo, byla její naivita ale budiž ji odpuštěno. Je jí sedmnáct a má na to nárok. :)


Příběh je navíc prodchnut humorem, který vyprávění příjemně okoření.

Zkrátka a jednoduše. Nenáročná YA fantasy, kterou doporučuji všemi deseti.

@knihozroutka_eleanorcorvin

Šustýnka
27.12.2023 5 z 5

Do téhle knížky jsem se zamilovala od první věty a nemohla se odtrhnout.
Velmi mě nadchnul námět knihy, který je zábavný a originální stejně jako postavy.
Černá nebo bílá?
Jackson nebo Vincent?
Od prvního momentu jsem věděla jakou stranu bych zvolila já.

Knihu jsem přečetla jedním dechem a stala se jednou z mých nejoblíbenějších. V napětí čekám na překlad druhého dílu a doufám, že to bude brzy.

"Přitahoval můj pohled jako světlo můru. Spálím se taky, když se moc přiblížím?"

MaláKnihomolka
21.12.2023 5 z 5

Mladá studentka Alice se po sérii několika zvláštních událostí dostává na letní kurz do Chesterfieldu. Netuší však o kletbě, která tuto školu a St. Burrington sužuje již celá staletí. Šestnáct studentů, kteří musí stát na šachovém poli jako figurky. Vybere si Alice černou nebo bílou stranu pole? Co všechno kletba skrývá? A hlavně, komu se v téhle hře dá věřit?

Od Stelly Tack jsem už četla první dva díly z její série Polib mě, které se mi moc líbily, takže bylo jasné, že ani sérii Noční partie si nebudu moct nechat ujít. A udělala jsem dobře, tohle byla jízda, kdy jsem nevěřila komu vlastně věřit. Rozhodně bych tu ráda ocenila pro mě originální nápad, v podobě šachových figurek. Fantasy s upíry, vlkodlaky, elfy vílami atd. už jsem četla dost, tohle byla vítaná změna. Postupně se dozvídáte o schopnostech a možnostech jednotlivých figurek plus jak se hra vlastně hraje.

Co se týče postav, nechci tu toho zrovna moc vyzrazovat, jelikož bych vám tím mohla zkazit překvapení. Každopádně Alice ač si něco mohla za mě uvědomit dřív, tak se mi líbila. I když za ten konec to bolelo i mě, holka!
Každopádně prosím v dalším díle zase co nejvíc zapojit kočičáka Curse, protože jeho hlášky perfektně okořenily knihu a já se několikrát musela opravdu smát.

„Naší kletbou je jako figurky žít, šestnáct nás musí navěky být. 
Jak černí, tak bílí svému osudu neujdeme, donekonečna na život a na smrt bojujeme. 
Krev se krví splácí, ten zákon je znám, nakonec zůstane každý sám. 
Nikdy nás však klid nečeká, neboť jsme prokletí - ty i já.

Opravdu doufám, že druhý díl vyjde brzy. Moc otázek, málo odpovědí. Navíc zase otevřený konec, jež mě na něj na 100% navnadil. Za mě můžu tuhle knihu jedině doporučit, pokud chcete něco nového.

Tess_BooksNerd
16.12.2023 5 z 5

(SPOILER) Skvělá kniha. Od první věty až po tu poslední. Konečně trochu jiné téma kromě démonů, andělů, upírů atd. Příběh o živých šachových figurkách, bílém a černém králi. A služebnici, která stojí mezi nimi. Nádherné zpracování. ALE CO MA SAKRA ZNAMENAT TEN KONEC?!! Chápu, že asi bude pokračování, ale ukončit to takhle? S takovým odporem jsem knihu odložila. Byla jsem tak naštvaná. Jackson Alicia očividně hluboce miluje a ona už konečně pochopila, že se jí celou dobu snaží chránit a Vincent je ten špatný. A autorka to ukončí tím, že mu plivne do tváře a zlomí mu srdce? Tenhle vztek ve mě bude ještě dlouho. Ale těším se na druhý díl. Všem vřele knihu doporučuji.

ydnac
20.11.2023 5 z 5

SMRTÍCÍ ŠACHOVÁ PARTIE!!!

Alice je vtažena do souboje dvou středních škol, ale hráči nejsou obyčejní studenti!
Každý z nich je něčím výjímečný a každý zaujímá své postavení.
Alice brzy zjistí, že stojí na šachovém poli a musí bojovat...
Byla umístěna mezi "bílé", ale znamená bílá dobro a černá zlo?
Nebo jsou všichni obětí kletby?
Jaké?
A proč je tu Alice?
Může změnit stranu?
Komu má věřit?
Nejdůvěryhodnější je mluvící kocour Curse :-).

VŠICHNI CHTĚJÍ ALICI ZÍSKAT!
ALICE MŮŽE VŠECHNO ZMĚNIT!

NAPROSTO SKVĚLÁ A ORIGINÁLNÍ FANTASY!!!
..................................................................................

No a ten konec...
Těším se na další díl a nemůžu se dočkat, jak to bude celé pokračovat :-).

Slůník
18.11.2023 3 z 5

Do příběhu bylo velmi snadné vklouznout díky autorčinu způsobu vyprávění, skvělý překlad! A šachová fantasy hra - opravdu neotřelý nápad!

Majuš333
01.11.2023 5 z 5

"Naší kletbou je jako figurky žít, šestnáct nás musí navěky být.
Jak černí, tak bílí svému osudu neujdeme, donekonečna na život a na smrt bojujeme.
Krev se krví splácí, ten zákon je znám, nakonec zůstane každý sám.
Nikdy nás však klid nečeká, neboť jsme prokletí - ty i já."


Bola som si istá, že vo svete 'fantasy' ma nemôže už nič prekvapiť... Mýlila som sa!
Nikdy nehovor NIKDY!
'Hraj o svůj osud' je taká akciou a emóciami nadupaná strela, že sa vyšvihla na prvé priečky mojich TOP fantasy kníh a už teraz slintám za pokračovaním...!

Najlepšou postavou bol pre mňa rozhodne Curse :)
("Co bych si bez tebe jenom počala?"
"Nejspíš obrůstala mechem.")

Vincent alebo Jackson?
Biela alebo čierna?
Priznám sa, že u mňa to bolo jasné hneď od začiatku. Vždy to bude len a len ČIERNA :)


'SERVUS ELIGAT COLOREM!'
'SERVUS ELIGAT FORMAM!'
'ARBITRIUM FINIT LUDUM!'

Bryel
30.10.2023 5 z 5

"Krásné věci v životě bývají často jedovaté."

Velice zdařilé YA urban fantasy.
Šachová partie mezi dvěma internátními školami, kde školní pozemky představují šachovnici a studenti jednotlivé figurky. Šachmat je zahrán smrtí jednoho z králů. Prokletí opakující se řadou generací.
A do toho se objeví 33. figurka a který král ji stáhne na svou stranu?
Příběh má skvělou dynamiku, je plný akce a ke konci parádně graduje. Nechybí ani humorné momenty a milostný trojúhelník.
Ačkoliv bych měla pár poznámek ohledně chování hlavní hrdinky, celkově knihu doporučuju a netrpělivě vyhlížím pokračování..

"Na špatné vtípky není nikdy špatná chvíle, Alice Saltová."
"Máš nějaký plán, jak utéct Jacksonovi?"
"Jen takový špatný."
"Nu což, špatné plány jsou skoro tak dobré jako špatné vtipy."

lenka8922
28.10.2023 5 z 5

Tak to byla jízda. Jedna z nejlepších knížek, co jsem v poslední době četla.

Matri
23.10.2023 5 z 5

"Proč jsi tady, Alice Saltová?“ zamumlal.
„Zabloudila jsem,“ řekla jsem a polkla.
„Možná jsi jen konečně našla správnou cestu.“

Ja som vlastne ani nemala prehnane veľké očakávania. Anotáciu som si prečítala asi pred 3 mesiacmi a matne sa mi zdalo, že by to mohlo byť dobré, obálka tip top, tak si vravím ideme na to...
A aké prekvapenie!!! Tento príbeh je moderné mestské YA fantasy, kde sa Alice ocitá uprostred krvavej hry, uprostred dvoch kráľov - biely či čierny? Vincent či Jackson?
Od začiatku som mala jasno, koho by som si vybrala ja ;-) K romantickej linke toho ale moc nechcem spoilovať, ale moje srdiečko robí saltá ;-)
Ku koncu knihy som mala naozaj pocit, že sa všetko pekne uzatvára, rieši... ale popri tom si vravím, nemá to byť duologia!?!? A na posledných 20 stranách zvrat, odhalenie, zrada, klamstvo a razom som mala tlak tisíc a čakám na pokračovanie!! :-o
Určite by som našla chyby, najmä na chovaní Alice - niektoré veci trošku preháňala. Ale je to stredoškoláčka, a mne sa kniha vcelku naozaj moc moc páčila.
Za mňa vrelo odporúčam!!!

"Někoho milovat není slabost,“ řekla jsem drsným hlasem.
Jeho úsměv byl ten nejupřímnější, jaký jsem u něj kdy viděla. A také nejsmutnější. „Ale ano, je.“

zuzak82
20.10.2023 4 z 5

(SPOILER) Alice se stala součástí hry, kde dva králové hrají o život svých hráčů a ona může být žolíkem v téhle hře. Na čí stranu se rozhodne přidat, když zjistí, že vše není jen černé nebo bílé?
Kombinace YA romantiky a více krve a smrtí, než jste po prvních stránkách čekali. Jsem zvědavá na druhý díl.

Prcek453
08.10.2023 4 z 5

Autorku jsem si zamilovala už sérií Polib mě, takže když jí nyní vyšla fantasy romanťárna, s očekáváním jsem se na ni vrhla.
Na začátek varování: i když je v anotaci napsáno, že jde o fantasy román “v němž se střídají žhavé scény s napínavou akcí nic moc žhavého tady nečekejte - což mě po její sérii Kiss me once dost zklamalo, protože jsem očekávala fantasy v podobném duchu, nicméně jde opravdu o pravou youngadultovku, takže žhavé scény neočekávejte a nebudete zklamaní.
Nicméně o napínavé akce zde není nouze. Zajímavý fantasy námět knize dodává šmrnc, snad jen škoda, že autorka nevyužila potenciál tohoto skvělého nápadu a jde o poměrně průměrně napsanou YA fantasy.
Kolem Alice se začnou dít podivné věci a sama začíná být přesvědčená, že je blázen. Stále se zhoršující známky ji donutí jít na letní soukromou školu. Tam se však dozvídá, že není blázen, ale figurkou v šachové hře na život a na smrt. Po tomto odhalení jí najednou přijde, že bláznovství by přece jen bylo tou lepší alternativou.
Stává se třiatřicátou figurkou šachového pole, kde se o ni přetahují dva králové, aby ji získali na svou stranu. Kterému z nich však může věřit? A je jejich zájem o ni opravdový, nebo je jen součástí hry?
Jakmile vyjde druhý díl této duologie, určitě se na něj vrhnu, abych zjistila, jak tato šachová partie skončí
IG: _kniho_holka

Autorovy další knížky

Stella Tack
německá, 1995
2022  77%Polib mě
2023  73%Polib mě znovu
2023  87%Hraj o svůj osud
2024  78%Polib mě ještě jednou
2024  %Bojuj o své srdce

Kniha Hraj o svůj osud je v

Právě čtených3x
Přečtených107x
Čtenářské výzvě11x
Doporučených12x
Knihotéce113x
Chystám se číst148x
Chci si koupit42x
dalších seznamech6x