Strážce dveří

Strážce dveří https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/502261/bmid_strazce-dveri-6397137be3d0d.jpg 4 22 12

Dez je bývalý žoldák a nadšený amatérský muzikant, který si právě v Kalifornii užívá slunce a občasné vystoupení po barech, když v hotelu, kde bydlí, dojde k útoku. Tým špičkových profesionálů se pokusí unést právničku významné zbrojařské společnosti, Petra je navíc dcerou jejího výkonného ředitele. Naštěstí je tu i Dez. Po zmaření únosu, a protože nemá na práci nic lepšího, Dez souhlasí, že Petře pomůže s další mrzutostí: miliardovou zpronevěrou. Jenomže se během pátrání dostane na stopu nebezpečného spiknutí, jež má vyústit v ozbrojený převrat a pokus o mezinárodní oslabení USA. Ovšem mezi spiklenci a úspěšným pučem stojí jediná překážka: Dez, Strážce dveří.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Kalibr
Originální název:

The Gatekeeper , 2022


více info...

Přidat komentář

Twoo
10.04.2024 2 z 5

Tohle nedoctu. Blbina. Trochu vtipna, ale za ztratu nekolika hodin zivota fakt nestoji. Hvezdicky za styl psani, ktery mi docela sedl, a za hezkou obalku to je tak vse.

Ctenaricek4
29.01.2024 4 z 5

Mě kniha velice pobavila. Hlavní hrdina Dez je sympaťák se smyslem pro humor, a chytrý a mazaný jako liška. Je to typ člověka, kterého by jste v nesnázích chtěli mít určitě po svém boku. Zápletka knihy je originální. Něco podobného jsem před touto knihou ještě nečetla. A myslím, že o to tu právě jde. Autorův styl psaní mi sedl od samého začátku. Ráda si od něj přečtu i další knihy.


Wladimirski
22.04.2023 1 z 5

Dez. Hlavní hrdina. Pracky jako medvěd, pěstní klouby jako mostní nýty. Přesto prsty jemně hraje na kytaru a neochvějně zneškodňuje bomby. Je to výborný hacker, zároveň drsný rváč, skvělý milovník. Vyzná se v jaderných elektrárnách, jachtách, zbraních všeho druhu. Jde mu na ruku DEA, FBI, policie i starostka. Drsný, ale dobromyslný, samozřejmě nesmrtelný. James Bond by bledl závistí. Zápletka příběhu dětinská. Ježkovy zraky, to je pitomina!

Hella
11.04.2023 3 z 5

Dez je sympaťák, pochopitelně neprůstřelný a nesmrtelný atakdál, což člověk tomuhle žánru rád odpouští. Jenže pro mě je zápletka knihy už kapku za čarou reálnosti, proto musím hodnotit jak hodnotím. Ale to víte, že Deze budu mít v merku i do příště.

maphiosso
04.04.2023 3 z 5

Tak se nám na literárním zrodil nový hrdina, který kromě nezbytných superschopností tentokrát oplývá i suchým humorem. I když je zápletka pořádně přitažená za vlasy, tak jak to máme rádi, a krátké kapitoly díky zběsilému tempu rychle mizí pod rukama, Strážce dveří kvalit známějších akčních taškařic prostě nedosahuje. Možná k tomu přispívá i lehce kostrbatý překlad. Kniha nicméně za přečtení určitě stojí a budu se těšit na její pokračování.

alzbeta4340
27.03.2023 5 z 5

Svět Jacka Reachera a Mission Impossible má nového obyvatele, kterým je "strážce dveří" Dez, neboli Desmond Aloysius Limerick. Zápletka je očekávatelně přehnaná, ale čtení je velice, velice chytlavé. Fanouškům tohoto žánru rozhodně nedoporučuji knihu otevírat v případě, že nemají čas ji dočíst v podstatě na jeden zátah :-).

hana1039
04.03.2023 4 z 5

No,tak tohle byl humorný thriller :-)) Tentokrát to nebyl žádný,,krasavec,, s tváří vytesanou jako archanděl,kdepak,byl to pomenší chlap s nohama do ,,O ,, a rukama velkýma jako plácačky :-)) , ale chytrý, mazaný a bojovat uměl...ale taky je tajemný, nikdo neví co je zač...a když to tak shrnu,tak velice sympatický!!!

mil
01.03.2023 4 z 5

Touha po moci, spiknutí, vojáci, "praví" bílí Američané, rasismus, bitky, únosy, vraždy, skvělá, krásná a hlavně superchytrá právnička. Vlastně nic pro mě. Ale dostal mě Dez. I když nemá ani metr osmdesát, bůh ví odkud pochází, má hrozné nohy do o a je to nejspíš žoldák. Byla to s ním neskutečná jízda a zábava. Pravděpodobně si kvůli němu přečtu i další díl.

mikika
06.02.2023 4 z 5

vtipnější verze Jacka Reachera, bývalého vojáka/žoldáka, který zmákne pobít celou kupu nepřátel i se zavázanýma očima. čtivé, vtipné, fůra akce. dost dobré.

Kris204
28.01.2023 5 z 5

Knižní ekvivalent amerického akčního filmu. Výborná oddechovka.

ReziEngli
23.01.2023 4 z 5

Zajímavý thriller říznutý humorem :-) Já se u knihy bavila, ačkoliv mi trošku dělalo problém zvyknout si na nezvyklý styl vyprávění - místo minulého času, na který jsme zvyklí z jiných knih, tu máme budoucí čas. Ale zvykla jsem si a stránky díky krátkým kapitolám ubíhali fakt rychle :-) Doufám, že to nebyla jediná kniha s Dezem a že jich autor napíše mnohem více :-) Tenhle hrdina by rozhodně neměl zapadnout!

biki
15.01.2023 4 z 5

Vcelku příjemné překvapení od zbrusu nového autora. Opravdu hodně svérázný a zábavný hlavní hrdina se zajímavými schopnostmi a bohatými zkušenostmi z nedávné minulosti. K zahození není ani pár známostí na vyšších místech. Vlastní zápletku příběhu ovšem pojal autor opravdu velkoryse, nechybí v ní skoro žádný z oblíbených atributů současného thrilleru, přesto je sled událostí vcelku logický a srozumitelný, i když trochu (dost) přehnaný. Ale i tak bych ráda přivítala další příběh s hlavním hrdinou Dezem.

Autorovy knížky

James Byrne
britská, 1977
2023  75%Strážce dveří