bohejsova bohejsova komentáře u knih

☰ menu

Lakomec Lakomec Jean-Baptiste Poquelin

Knihu jsem si vybrala jako další dílo k maturitní četbě. Normálně bych se k ní určitě nedostala, ale určitě dobrý výběr k maturitě. Kniha je krátká a rychle se četla, snadný děj, který je dobře zapamatovatelný, takže ideální.

03.05.2024 4 z 5


Povětroň Povětroň Karel Čapek

Ke knize jsem se dostala, protože jsem si ji dala do seznamu maturitní četby a myslela jsem si, že to bude krátká knížka, která se bude rychle číst, ale to jsem se velice zmílila.... Děj mě absolutně neoslovil, ztrácela jsem se v něm, úplně mě to přestalo bavit číst, takže jsem si poslední 1/3 pustila jako audioknihu i když audioknihy úplně nevyhledávám, ale chtěla jsem to mít rychle za sebou.
Upřímně, knihu rozhodně nedoporučuju jako maturitní četbu, jsou jiné knihy které jsou jak na čtení, tak pak i na rozbor jednoduší....

03.05.2024 1 z 5


Revizor Revizor Nikolaj Vasiljevič Gogol

Knihu jsem četla pouze kvůli maturitní četbě, jinak bych se k ní určitě nikdy nedostala. Určitě jako maturitní četbu doporučuji, krátké drama, docela se i rychle čte, ale myslím že pro mou generaci není tato kniha šálkem kávy. Co mně vážně na knize vadilo byly jména postav, xkrát jedno jméno jen s jiným příjmením a jména byla dlouhá, takže jsem často přeskakovalo jméno osoby, která zrovna mluvila pokud to nebyla nějaká hlavní postava a četla dál.

06.04.2024 3 z 5


Proměna Proměna Franz Kafka

Knihu jsem četla jako maturitní četbu, normálně bych se k ní nedostala. Kniha byla krátká a dobře se četla.

16.02.2024 3 z 5


Ostře sledované vlaky Ostře sledované vlaky Bohumil Hrabal

Knihu jsem četla kvůli maturitní četbě, takže bych se k ní normálně nedostala. Je to krátká novela, která se dobře čte. Jako maturitní četba dobrá

16.02.2024 3 z 5


Jana Eyrová Jana Eyrová Charlotte Brontë

Knihu jsem četla kvůli maturitní četbě, zaujala mě její děj i autorka už když jsme dílo probírali. Kniha je sice dlouhá, ale za to krásná, nečetla jsem ji naráz, musela jsem si dát delší pauzu, protože některé kapitoly byli moc zdlouhavé a už jsem se těšila až kapitola skončí, ale jsem moc ráda za to, že jsem ji dočetla. Určitě knihu doporučuji, ale jako maturitní četbu jen těm kteří rádi čtou.

09.02.2024 5 z 5


Hana Hana Alena Mornštajnová

neskutečně silný příběh, kniha se dobře četla a bylo těžký přestat číst, doporučujii!!

10.11.2023 5 z 5


Král Lávra Král Lávra Karel Havlíček Borovský

super, krátká maturitní četba

29.10.2023 5 z 5


Koruna Koruna Kiera Cass

Kniha se mi velice líbila stejně jako předchozí knihy. Čekala jsem tedy úplně jiný konec a docela mě to i mrzí jak to dopadlo, ale vůbec to nemá vliv na to jak moc se mi kniha líbila. Určitě doporučuji si přečíst všech pět dílů.

16.10.2023 5 z 5


R.U.R. R.U.R. Karel Čapek

K maturitní četbě, je kniha určitě dobrá, ale normálně bych si ji sama od sebe nepřečetla. Četla se dobře, děj se dal lehce pochopit, ale jinak mě to moc nezaujalo.

10.10.2023 3 z 5


Dcera Dcera Kiera Cass

Po několika letech co jsme si přečetla prvotní trilogii, jsem se pustila do dalšího dílu. Kniha se mi velice líbila stejně jako její předchozí díly. Na knihu jsem neslyšela moc dobré ohlasy, ale mně přišla krásná, čtivá, vždy jsem se těšila až si přečtu další část, takže ji mohu rozhodně doporučit.

21.07.2023 5 z 5


Celou tu dobu Celou tu dobu Rachael Lippincott

(SPOILER) Bylo nebylo..... Další krásný příběh od dvou talentovaných spisovatelek. Vůbec jsem nečekala, že se v knize objeví takový zvrat, který ještě víc vylepší již doteď krásný příběh. Marley i Kyle probourali bariéru díky lásce, kterou našli jeden v tom druhém a díky tomu, že si Kyle uvědomil podstatu Kim slov oba mohli začít další šťastnou kapitolu svého života.

16.04.2023 5 z 5


Kulička Kulička Guy de Maupassant

Krásný příběh o lidské obětavosti. Je hrozné jak se lidi dokáží chovat k lidem jenom kvůli tomu co dělají, ale ne kvůli tomu jací jsou...... Docela je k zamyšlení, kdo by se taky takhle obětoval pro lidi, které vůbec nezná,.... myslím že Kulička byla silná žena, že tohle dokázala.

14.04.2023 4 z 5


Stmívání / Život a smrt: druhý pohled Stmívání / Život a smrt: druhý pohled Stephenie Meyer

Knihu jsem četla na doporučení kamarádky, nikdy jsem nečetla původní ságu, takže mohu porovnávat maximálně s filmem. Bylo zajímavé si to přečíst i když to bylo v podstatě to samé kromě konce jako v původním díle ságy, ale zároveň jsem ráda, že to nemá pokračování a je to jen předělání prvního dílu původní ságy. Musím říct že kniha měla zajímavé provedení tím, že byla z obou stran, ještě jsem se s tím nesetkala...

10.04.2023 5 z 5


Smrt krásných srnců Smrt krásných srnců Ota Pavel

Kniha byla sice hezká, ale občas se mi vše docela pletlo do sebe a byla jsem zmatená. Jako knihu do povinné četby mohu doporučit.

13.02.2023 3 z 5


Trilogie Drahokamy Trilogie Drahokamy Kerstin Gier

Nikdy jsem na knihy nebyla, ale od té doby co jsem si přečetla tuto trilogii, tak jsem si zakoupila další knihy od Kerstin. Přijde mi, že její fantasy knihy jsou dost jiné oproti ostatním spisovatelům s fantasy knihami..... Tuto trilogii jsem si strašně oblíbila a každý díl má své kouzlo. Moc doporučuji všem kteří mají i nemají v oblibě fantasy.

13.02.2023 5 z 5


Zelená jako smaragd Zelená jako smaragd Kerstin Gier

Poslední díl trilogie drahokamů od Kerstin byl stejně dobrý jako dva předchozí díly. Vztah mezi Gideonem a Gwen se mi líbil čím dál víc a víc. Kniha byla velice obsáhlá, ale tím jak byla dobře napsaná se mi strašně dobře četla. Hodně mě mrzelo když jsem si uvědomila, že tohle je poslední díl a pak už konec, což byla velká škoda. Knihu všem velice doporučuji.

13.02.2023 5 z 5


Modrá jako safír Modrá jako safír Kerstin Gier

Kniha se mi líbila stejně jako její předešlí díl "Rudá jako rubín". Knihy od Kerstin se strašně rychle a dobře čtou. Strašně se mi líbí její fantasie, kterou ukazuje v jejich knihách.... Při čtení jsem měla často chuť Gideonovi jednu natáhnout, ale i tak se mi strašně líbil jako hlavní postava....Vztah mezi Gwen a Gideonem, nemohla jsem se pokaždý dočkat jejich další společné chvíle....Moc se mi líbí, že Kerstin zavede diváka i do dalšího dílu hádankami.

13.02.2023 5 z 5


Rudá jako rubín Rudá jako rubín Kerstin Gier

Ještě než jsem si přečetla knihu jsem viděla film a musím říct, že oboje má něco do sebe. Kniha se mi strašně líbila, miluju fantasy a tohle prostě je úplně něco jiného... Kerstin to napsala velice dobře, strašně dobře se to četlo, já nikdy nic moc dobrovolně nečetla a když jsem viděla počet stran, tak mě to docela i děsilo, ale jsem strašně šťastná, že jsem si ji mohla přečíst. Doporučuji všem kteří milují fantasy, ale i těm, který nějak nikdy fantasy nelákalo, protože tohle ocenili i lidé kolem mě, kteří fantasy moc v lásce nemají.

13.02.2023 5 z 5


Terezínské ghetto: tajemný vlak do neznáma Terezínské ghetto: tajemný vlak do neznáma Veronika Válková

Tuto knihu jsem někdy v 6. nebo 7. třídě, četla z povinnosti, přečíst si nějakou povinnou četbu, ale tohle jsem nečekala. Kniha byla silná, ale moc se mi líbila, rychle se četla a u konce byla strašně dojemná až jsem u ní brečela...

13.02.2023 5 z 5