Stmívání / Život a smrt: druhý pohled

Stmívání / Život a smrt: druhý pohled https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/416258/bmid_stmivani-zivot-a-smrt-druhy-pohled-KaN-416258.jpeg 4 150 37

STMÍVÁNÍ: Isabella Swanová se stěhuje do Forks, městečka ve státě Washington, kde neustále prší. Zdá se jí, že na světě neexistuje nudnější a beznadějnější místo – až dokud nepotká tajuplného a přitažlivého Edwarda Cullena, který doslova obrátí její život vzhůru nohama. Do Isabellina příjezdu Edward úspěšně tajil před obyvateli městečka svou upírskou osobnost. Ale nikdo není v bezpečí, zvláště Isabella, člověk, který je Edwardovi nejdražší. Milenci však balancují na ostří nože – mezi touhou a hrozným nebezpečím. Stmívání je první díl celosvětově úspěšné romaticko-hororové ságy, která se dočkala také filmového zpracování. Kromě prvního dílu vyšel také druhý díl Nový Měsíc, třetí díl Zatmění a čtvrtý díl nazvaný Rozbřesk. ŽIVOT A SMRT – DRUHÝ POHLED Když se Beaufort Swan přestěhuje do ponurého Forks a potká zde tajuplnou a přitažlivou Edythe Cullenovou, jeho život nabere vzrušující a děsivý obrat. Se svou porcelánově bledou pletí, zlatýma očima, hypnotizujícím hlasem a nadpřirozenými schopnostmi je Edythe neodolatelná a záhadná. Beau však netuší, že čím víc se s Edythe sbližuje, tím víc vystavuje nebezpečí všechny kolem sebe. A nakonec může být pozdě vzít vše zpátky… Při příležitosti oslavy desetiletého výročí Stmívání napsala Stephenie Meyerová knihu Život a smrt, smělý a podmanivý přepis ikonického milostného příběhu, překvapivý a okouzlující současně. Speciální dvojitá edice obsahuje předmluvu od autorky a úplný původní román, který najdete ve druhém svazku tohoto nakladatelského počinu. Text druhého díla tištěn zvratmo včetně vlastní titulní stránky.... celý text

Literatura světová Horory Fantasy
Vydáno: , Egmont (ČR)
Originální název:

Twilight / Life and Death: Twilight Reimagined , 2015


více info...

Přidat komentář

Luigi1
29.06.2023 5 z 5

Tento příběh se mi moc líbil krásně se to četlo

bohejsova
10.04.2023 5 z 5

Knihu jsem četla na doporučení kamarádky, nikdy jsem nečetla původní ságu, takže mohu porovnávat maximálně s filmem. Bylo zajímavé si to přečíst i když to bylo v podstatě to samé kromě konce jako v původním díle ságy, ale zároveň jsem ráda, že to nemá pokračování a je to jen předělání prvního dílu původní ságy. Musím říct že kniha měla zajímavé provedení tím, že byla z obou stran, ještě jsem se s tím nesetkala...


35medvidek35
11.12.2022 5 z 5

Nemá někdo tuto knihu jako eknihu koupím ji moc prosím o odpověď

majka45
22.03.2021

Prvním šokem pro mně byla tloušťka knihy..pak jsem zjistila, že jsou to dvě knihy svázané do jedné(7cm). Pěkně těžké čtení..posilovačka. Chvílemi jsem měla tendenci knihu otáčet a konfrontovat Bellu s Beau. Až na konec to bylo skoro stejné.Dá se to číst,jednou stačí.

tereza7804
27.02.2021 5 z 5

Za mě super, hrozně mě to bavilo a autorka příběh rozhodně napsala lépe... Skvělé pro milovníky Stmívání♥

LaDouche
27.11.2020 4 z 5

Příběh genderově obrácený se mi líbil. Hlavně jsem ocenila zakončení příběhu (ikdyž mě teda mrzelo, co to znamenalo pro rodinu od Beaua). Příjemné osvěžení příběhu.

MystoganW
23.08.2020 4 z 5

Četlo se to dobře, nic mě v prvních 90% knihy nepřekvapilo,ani nepohoršilo. Prostě to tak nejak plynulo až do konce, aniž by mě to chytlo,ale ani mě to nenudilo.Kdybych četla původní knihu,asi by mě tahle už nebavila. Ale autorka určitě dosáhla toho čeho chtěla a dala tomu taky dobrý závěr.

Eponka
17.08.2020 5 z 5

Dobré čtení, jen se nesnažit furt porovnávat s originálním Stmívání. Konec se mi moc líbil brala bych klidně další pokračování proto že si myslím že by bylo úplně jiné aspoň trochu :).

andrea7459
06.03.2020 4 z 5

Nebylo to špatné čtení, jen jsem neustále měla tendenci srovnávat původní verzi a to mě rušilo.Nic méně se mi děj líbil, závěr překvapil.

Iliveabook_Kris
06.01.2020

Celkem se mi to líbilo, bylo to velmi zajímavé, ale vadila mi tam jediná věc, a to ta, že je Beau moc zženštělý. Ale důvodem bylo asi to, že jsem to přirovnávala k původní verzi, protože sága Stmívání je jedna z mých nejoblíbenějších knih. Ale kniha pobavila. Konec ten bych takhle vůbec nečekala, ale líbil se mi.

MamaKnihomolka
01.01.2020 5 z 5

Na knihu jsem se těšila už jen pro to,že Stmívání mám ráda,tak proč si ho nepřečíst z druhého pohledu? Vyjadřování autorky je určitě zralejší a výstižnější než v prvním díle.
Než jsem začala číst knihu, hodně recenzí na internetu vypovídalo o tom, že je to stejný příběh jen s obracenými rolemi, podle mě to tak určitě není. Námět je stejný ano, ale hodně pasáží je vynecháno a jiné jsou zase více rozvedené.
Beau je dle mého názoru zženštělý. Autorka mu mohla ponechat kapku mužnosti a ne z něj dělat pedantskou hospodyňku s obsedantně kompulzivní poruchou i když ke konci už mi tolik nevadil.
Edythe je mi velmi sympatická postava.
Archie tak pozitivní povaha až závidím.
I když se autorka v doslovu omlouvá za zakončení příběhu, mě se rozhodně omlouvat nemusí. Byl super.
Samozřejmě originál je originál.

Kelly99
31.12.2019 5 z 5

Kniha jsem si koupila, protože jsem si myslela, že bude psaná z pohledu Edwarda. Zjištění, že je to úplně jiný příběh mě dost zklamal. Přesto jsem ho začala číst. Začátek byl dost zmatený (především, protože ho neustále srovnávám s tím, co znám). Bylo to prostě zvláštní. Ovšem jak příběh postupoval, tak se mi začal více líbit. Někdy mi to dokonce přišlo i lepší než samotné stmívání. Přijde mi to i originálnější, když je hlavní hrdina kluk.
Jediné co bych změnila je, že bych to nezasahovala do děje Stmívání a nespojovala bych to s Cullenovymi. Pak by příběh podle mě byl mnohem lepší. Autorka ovšem umí psát velmi dobře a člověk se rychle začte. Za mě stojí za přečtení.

Taralcielle
29.08.2019 4 z 5

Za mě ano, zajímavý pohled z druhé strany, jaké by to bylo, kdyby upírkou byla dívka. Já jsem se u toho pobavila i odreagovala. Konec byl tomu samozřejmě přizpůsobený. Bavilo mě to.

Annkag
16.07.2019 2 z 5

Bolo to....no niečo iné.Nebolo to výnimočné.Bolo to oddychové a volačím ma to desilo.
Originál je proste originál a pripomínalo mi to sójové mlíko namiesto smetany.

Sarajana
25.06.2019 5 z 5

Hezký příběh, líbil se.

Šárušš
12.01.2019 4 z 5

Knihu jsem si z počátku chtěla přečíst, protože jsem si myslela, že příběh bude převyprávěn Edwardovíma očima a nakonec se z toho vyklubalo úplně něco jiného, ale nebylo to o tom méně skvělé.
Stejně jako Stmívání, když jsem ho četla, jsem život a smrt přečetla téměř jedním dechem. Za mě super romantika s kapkou fantasy a hororu.

Orange8knihomol
08.09.2018 5 z 5

Áh! Nevím, jak ten pocit popsat..., ale ,,Život a smrt-druhý pohled" mě zaskočil, a to v kladném slova smyslu. Děj byl sice skoro úplně stejný jako ve ,,Stmívání", ale ten konec..., no, prostě a jednoduše překvapil...(Víc o konci psát nebudu, abych něco nevyzradila někomu, kdo tuto úžasnou knihu ještě neotevřel a nezakusil požitek ze čtení ,,Života a smrti".) Sama se nad tímto podivuji, avšak možná byl ,,druhý pohled Stmívání" ještě lepší než klasický první díl, neboť byl příběh takový nový (nebyl zfilmován, a tudíž jsem ho neviděla ještě před četním knihy) a domnívám se, že čtenář musel vycítit pokrok, ,,vyspění" a zdokonalení ve S. Meyeřině psaní. Jste-li fanoušky ,,Twilight ságy", tak si musíte přečíst i tuhle doplňkovou knihu. VŘELE DOPORUČUJI!

Aileena
11.07.2018 2 z 5

Zcela zbytečný autorský počin. Přemýšlela jsem nad důvodem, proč tohle paní Meyer vůbec napsala a napadl mě jeden jediný. Pomsta nenechavým fanouškům, kteří ukradli a dále šířili Půlnoční slunce. Něco jako: "Kradli jste a koupí této knihy za to zaplatíte..." Já naštěstí nekupovala. Díky za městskou knihovnu.
Ve vedlejších postavách jsem měla neustále zmatek, hádala jsem, kdo je původně kdo. Beau byl pouze nepovedenou zženštilou karikaturou Belly. Buď se autorka neumí vžít do mužské postavy (což si nemyslím), nebo to byl záměr k dokonání pomsty. Nevím. Pořádně jsem se začetla až v posledních dvou kapitolách, které se od původní předlohy lišily. Za lepší nápad bych považovala, kdyby autorka těmito kapitolami začala a napsala alternativní pokračování. Co by se stalo, kdyby se z Belly stala upírka, hned po napadení ve Phoenixu...? To by mne bavilo mnohem víc. Takže jakkoliv hodně mám S. Meyer jako autorku ráda, tuhle pomstu za mne rozhodně NE.

Vendulik
20.04.2018 4 z 5

Kniha nebyla moc dobrý, ale závěr knihy s Beue mě překvapil. Stmivání je ale lepší.

ajla5
26.03.2018 3 z 5

Myslím, že přehodit pohlaví hrdinů, byl dobrý nápad. Beau mi byl sympatický. Ten kluk je opravdu vtipný. Navíc měl typicky mužské vlastnosti a to bylo fajn, a tudíž uvěřitelné. Není to naštěstí Edward s povahou Belly. Taky se mi nezdály scény, kdy ho Edyth nese. To bylo opravdu divné. Edyth mi k srdci nepřirostla. zdála se mi nedotažená a až moc rázná. Tu zamilovanost jsem jí nevěřila. Za mě je tenhle příběh dobrý. Ale opravdu jen dobrý. Z druhé strany knihy e původní příběh a ten jsem si samozřejmě přečetla také. ( Po kolikáté?) Za mě je to prostě Edward forever. No, a teď už se snad dočkáme Půlnočního slunce.