Blazule Blazule komentáře u knih

☰ menu

Poslední restaurace v Paříži Poslední restaurace v Paříži Lily Graham

Příběh jednoho děvčete,ženy,která je zkoušená osudem,ale statečně mu čelí. Příběh lásky,smutku a zároveň pomsty,hledání kořenů,rodiny a velké odvahy. Musím říct,že první část mě moc nebavila,nemohla jsem se začíst,ale další dvě jsem přečetla jedním dechem.

23.04.2024 5 z 5


Sudetský dům II: Podzim 1947 - květen 1950 Sudetský dům II: Podzim 1947 - květen 1950 Štěpán Javůrek

Dočteno opět jedním dechem a už vyhlížím netrpělivě pokračování.

07.04.2024 5 z 5


Aristokratka na koni Aristokratka na koni Evžen Boček

Kniha se četla opět sama - vtipné, svižné, pozitivní.

16.03.2024 5 z 5


Trhlina Trhlina Jozef Karika

(SPOILER) Musím říct,že jsem se ke knize dlouho odhodlávala,přečetla jsem všechno okolo i recenze a měla jsem fakt obavu,že se budu hodně bát. Závěr je,že sice přečteno na jeden zátah,ale strach se moc nekonal,nějak nevím,co si o tom myslet,rezonuje to se mnou,ale s myšlenkou paralelních světů jsem se setkala už jinde a podstatně lépe. Asi by mě zajímalo,kdo byl chlapeček v modré větrovce,kde byli jeho rodiče a kde je Kerčel a kdo a kde je pátý člen výpravy? Nějak věřím tomu,že drogy byly spíš následek než důsledek. Vlastně nevím. Každopádně Tribeč určitě nenavštívím, už jen ty dřevěné kříže mě děsí. Ale fakt,že moje mamka se sourozenci trávila v dětství čas ve Zlatých Moravcích a taťka je Slovák a nikdy pořádně o Tribeči neslyšeli,mě vrací do reality.

10.03.2024 4 z 5


Chalupa Chalupa Pavlína Křivánková

Kniha tak nějak plynula sama,jelikož jsem chvílemi viděla i svůj život,nebylo pro mě těžké ztotožnit se s Terezou a svým způsobem nenávidět Helenu. Jen ten konec je naštěstí u nás jiný. A stačilo mluvit pravdu a být ke všem upřímný. Všichni by to měli jednodušší.

21.02.2024 5 z 5


Vrány Vrány Petra Dvořáková

(SPOILER) Za mě neskutečně depresivní kniha. Chce se vám řvát,proč mají rodiče s Bárou problém a její sestra Katka vám leze na nervy tím,jak je pro ně naopak dokonalá. Zmítaly se mnou pocity nespravedlnosti a chvilku jsem upírala naději k otci,ale pak jsem se začala bát,jestli Báru pohlavně nezneužívá. Tato linie naštěstí byla jen naznačená a dále nebyla rozvedená,nicméně konec promluvil za vše. Přečteno za jedno dopoledne a dost negativně rezonuje.

17.02.2024 4 z 5


Porodní báby z Osvětimi Porodní báby z Osvětimi Anna Stuart

Opravdu strhující příběh porodní báby a její “dcerytento mě na začátku vtáhl a do konce nepustil

17.02.2024 5 z 5


To jsme, prosím, nebrali To jsme, prosím, nebrali Stanislav Rudolf

Lehké čtení, příběh Pavly z druhého ročníku zemědělské školy a peripetie života spojené s tímto životním obdobím - první láska, střední škola, vztahy v rodině

04.02.2024 4 z 5


Smrt krásných srnců Smrt krásných srnců Ota Pavel

Krásný lehce trpký a zároveň místy veselý příběh jedné rodiny židů a jejich snahy přežít válku a období po válce. Za mě úplná klasika.

22.10.2023 3 z 5


Jak přežít svého muže Jak přežít svého muže Jana Bernášková

Příběh herečky Lucky a jejich kámošek mě takřka pohltil, možná proto, že řeším podobné problémy a láska, vztahy a společně soužití je tak trochu věda i pro mne. V mnohých situacích jsem se našla. Zasmála se, zamyslela se i si zasmutnila. Hned jsem zakoupila pokračování.

31.07.2023 5 z 5


Kořist Kořist Darcy Coates

Absolutně ne můj žánr, nicméně jako audiokniha namluvená Janou Strykovou mě chytila do děje a už nepustila. Skvělénapínavé

26.06.2023 4 z 5


Půlnoční knihovna Půlnoční knihovna Matt Haig

Kniha se mnou neskutečně rezonovalamyšlenka paralelních vesmírů a co by bylo, kdybych se rozhodla jinak a závěr, že jen ten můj život je ten správný a mám ho žít. Výborné čtenínutí mě dále přemýšlet a hodnotit

04.06.2023 5 z 5


Les v domě Les v domě Alena Mornštajnová

No pane jo!!! Přečetla jsem na jeden zátah, až je mi to trochu líto. Nejdřív mi to nedocházelo, jakou roli hrál les a proč byly vztahy v rodině takové a konec? Neskutečné překvapení. Budu věřit, že odteď bude hlavní hrdince už jen dobře, i když se musí vyrovnat s následky svého rozhodnutí. A teď zase čekat na další knihu od paní Mornštajnové.

15.04.2023 5 z 5


Nikdo není sám Nikdo není sám Petra Soukupová

Co k tomu dodat? Pro mě jednak exkurz do hlavy puberťáků, jak pohlíží na rodiče a zároveň příběh ženy/matky, která řeší svou rodinu na úkor sebe, až nakonec řekne DOST.

14.04.2023 4 z 5


Návrat nežádoucí Návrat nežádoucí Lenka Potůčková

Příběh jedné ženy na pozadí války, konce války a doby komunismu. Kniha mě moc bavila. Prvotina, ale napsaná na 1 s *. Za ideální konec jsem ráda. Jediné co mě napadá, kdo byl pan Werner?

14.04.2023 5 z 5


Zahrada Zahrada Petra Dvořáková

Vlastně jsem čekala spíš nějaký happyend, něco jako zamilovali se, vzali se a žili spolu až do smrti, odhalené tajemství mě doslova šokovalo, v nejmenším jsem to nečekala a musím říct, že jsem ráda, že autorka nitro hlavního hrdiny sice popisovala, ale nijak víc nepitvala a za to jsem jí byla vděčná. Nakonec mi hlavního hrdiny bylo vlastně líto a odpor k němu se postupně vytratil. Kniha se četla tak nějak sama, plynule.

09.02.2023 4 z 5


Heřmánkové údolí Heřmánkové údolí Hana Marie Körnerová (p)

Poslouchala jsem jako audioknihu, čtenou paní Postlerovou. Silný příběh jedné ženy, který v konečné fázi zapůsobil vlastně pozitivně, aneb když člověk překoná všechny překážky, musí být jednou dobře. Takto kniha na mě zapůsobila.

20.01.2023 5 z 5


Aristokratka ve varu Aristokratka ve varu Evžen Boček

Opět výborné, opět pobavilo.

09.01.2023 5 z 5


Sudetský dům: Jaro - léto 1945 Sudetský dům: Jaro - léto 1945 Štěpán Javůrek

O příbězích jedné vesnice v pohraničí, o tom jak zlo plodí zase jen zlo, a že láska překoná i veškeré předsudky, ačkoliv nakonec není úplně naplněná. Skvělé čtení.

02.01.2023 5 z 5


Houbařka Houbařka Viktorie Hanišová

Těžké téma, ale přečteno za pár dní jedním dechem. Také bych čekala nějaký závěr, ideálně v pozitivním duchu.

02.01.2023 5 z 5