Porodní báby z Osvětimi

Porodní báby z Osvětimi https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/525213/bmid_porodni-baby-z-osvetimi-653bd7aac1ed2.jpg 5 11 5

Ženy ve válce série

1. díl

Strhující román, inspirovaný skutečným životním příběhem ženy, která svým neúnavným bojem o záchranu lidských životů vnesla do děsivé temnoty tábora Březinky světélko naděje. Píše se rok 1943 a porodní sestra Anna se v transportu setkává se svojí mladší přítelkyní, zdravotnicí Ester. Poté, co vystoupí z vagónu a zavře se za nimi obrovská železná brána, ocitají se uprostřed koncentračního tábora Osvětim-Březinka. Anna pak prokáže neobvyklou duchapřítomnost, když při následné selekci přesvědčí nacistického doktora, aby jí i Ester přidělil práci na místním porodním oddělení. V mundúru, s oholenými hlavami a s vytetovaným číslem na zápěstí jsou pak odvedeny do osvětimské „porodnice“, kde začíná Annin usilovný boj o záchranu tisíce životů nejen dětí, ale i jejich matek. Když následně přijde příkaz, aby byla všechna světlovlasá miminka matkám odebrána a odvezena do Říše na převýchovu do německých rodin, napadne mladou Ester spásná myšlenka.... celý text

Literatura světová Válečné Historické romány
Vydáno: , Kontrast
Originální název:

The Midwife of Auschwitz , 2022


více info...

Přidat komentář

Atara16
26.03.2024 5 z 5

Tam kde se setkala nenávist s láskou, obětavosti, rozhodností a bojem o čas a přežití.

nakavusterezou
20.02.2024 4 z 5

Fůůůůha. Kde začít
Drsný příběh o porodní bábě v Osvětimi, to už samo o sobě vypovídá, že příběh bude brutální, smutný, plný naděje a slz.
Příběh Anny mě vtáhl do sebe ihned, četla jsem jednu stránku za druhou a chtěla jsem co nejdříve vědět, jak to všechno dopadne.
Jako máma půlročního dítěte jsem celý příběh nesla těžce, brečela jsem skoro pořád. Představa, že se něco takového opravdu dělo, že to není jen fikce, je opravdu šílená. Taková monstra žila, a není to tak dávno. Ještě teď, jak to píšu, mi běhá mráz po zádech.
Troufnu si říct, že příběhy z 2. světové války mám již docela načtené, takže mám s čím porovnávat, a tento příběh řadím mezi ty lepší. Rozhodně doporučuju (a můžem se těšit i na druhý díl).


Blazule
17.02.2024 5 z 5

Opravdu strhující příběh porodní báby a její “dcerytento mě na začátku vtáhl a do konce nepustil

Petradvorakova2
08.02.2024 5 z 5

Ty vole. Omlouvám se, za sprostá slova, ale tahle knížka to je teda něco. Ze začátku romantika a pak to začne. Mám rok a půl syna a půlku knihy jsem obrecela, protože takhle malá miminka to je Teda něco. V Osvětimi jsem byla takže jsem si dokázala něco představit ale u malých miminek mi řvalo srdce při té představě. Chjo ale jinak napsáno dojemně a krásně. Doporučuji přečíst ale maminkám od dětí asi ne. Mě to osobně hodně vzalo a myslím si, že dlouho tuto knihu budu mít v paměti.

Paja1709
05.02.2024 5 z 5

Hodně dojemný příběh. Knihu určitě řadím mezi ty lepsi, které byly napsaný na téma 2.svetova válka a Osvětim. A jsem zvědavá na 2 dil.

Autorovy knížky

Anna Stuart
americká
2024  98%Porodní báby z Osvětimi

Kniha Porodní báby z Osvětimi je v

Právě čtených1x
Přečtených22x
Čtenářské výzvě7x
Doporučených4x
Knihotéce68x
Chystám se číst66x
Chci si koupit22x
dalších seznamech4x