Becky19 Becky19 komentáře u knih

☰ menu

Babička Babička Božena Němcová

Postavy značně zidealizované, děj v podstatě žádný, ale čekala jsem, že to bude o mnoho horší, proto jsem vcelku spokojená a vlastně i ráda, že jsem si Babičku přečetla. Jazyk mi nepřišel nijak náročný a myslím, že pokud bude někdo mít s přečtením téhle klasiky problém, bude to spíš kvůli (občas nekonečné) zdlouhavosti než kvůli stylu psaní a výběru slov Němcové.

17.10.2014 3 z 5


Město z kostí Město z kostí Cassandra Clare (p)

První polovina knížky skvělá, druhá už mě tolik neoslovila a přišlo mi, že byla hodně uspěchaná a plná různých zvratů, což bych jinak samozřejmě považovala za plus, ale tady mi něco až nedávalo smysl. Ale i přesto je to knížka vcelku nadprůměrná, takže hodnotím 4 hvězdičkami.

09.12.2013 4 z 5


Jsem roztříštěná Jsem roztříštěná Tahereh Mafi

V průběhu čtení prvních sto stránek by mě vůbec nenapadlo, že tuhle knížku někdy ohodnotím pěti hvězdičkami. Roztříštěná mě nejdřív vůbec nebavila, ale pak jsem postupně objevila její kouzlo, i když na mě třeba ten konec působil trochu jako rána palicí do hlavy, protože došlo k obrovskému obratu. Nicméně i tak si myslím, že je to vcelku dobrá kniha a později i velmi čtivá. :)

22.08.2013 5 z 5


Na vine sú hviezdy Na vine sú hviezdy John Green

Když jsem četla první stránky, nevěděla jsem, co si mám myslet. Nemohla jsem se rozhodnout, jestli se mi knížka líbí, nebo ne. Ale teď? Nemám slov. Jsem naštvaná na autora, a to hlavně za ten konec, ale zároveň ho obdivuju a jsem ráda, že Hvězdy napsal. Dlouho jsem nečetla něco tak emotivního a... strhujícího, dokonalého, krásného a ještě nikdy se mi u žádné knížky nechtělo brečet a zároveň se i smát. Tohle je přesně ta knížka, na kterou myslíte ještě hodně, hodně, hodně dlouho po jejím přečtení.

15.04.2013 5 z 5


Dědička Dědička Amanda Hocking

Ze začátku jsem měla pocit, jako bych četla Stmívání - tajemný a přitažlivý kluk hypnotizuje hlavní představitelku, no nepřipomíná vám to něco? Ale později jsem zjistila, že Dědička rozhodně Twilight ságu nekopíruje. Je to neuvěřitelně čtivá knížka, a to hlavně kvůli tomu, že autorka vážně umí psát a má skvělou fantazii, protože vymyslet takový nový svět by moc lidí nedokázalo. Takže za mě má Dědička 5 hvězdiček a rozhodně se chystám na další díly.

15.04.2013 5 z 5


Zelená jako smaragd Zelená jako smaragd Kerstin Gier

Docela jsem se bála, že se mi Zelená nebude líbit tolik, jako předchozí díly. Ale teď si myslím, že je to ten nejpovedenější díl z celé série - všechno nabralo spád, ale hlavně do sebe začalo všechno neuvěřitelně zapadat. A Xemerius je prostě borec! :D

05.04.2013 5 z 5


Označená Označená Kristin Cast

Řekla bych, že je to nejpovedenější díl, dvojka ujde, pak už to jde s kvalitou prudce dolů.

11.02.2013 5 z 5


Marina Marina Carlos Ruiz Zafón

Pěkná knížka se skvělou atmosférou.

11.02.2013 5 z 5


Aréna smrti Aréna smrti Suzanne Collins

Nejdřív jsem ji nechtěla číst, protože jsem si myslela, že půjde jen o to, jak se budou mezi sebou všichni vraždit a nic víc, ale nakonec mi to nedalo a knížku jsem si půjčila od kamarádky. Moje reakce po přečtení? Je to něco naprosto úžasného a skvěle se to čte. Zároveň bych řekla, že je to nejlepší a nejpovedenější díl z celé série.

11.02.2013 5 z 5


Vampýrská akademie Vampýrská akademie Richelle Mead

Moc mě to nebavilo. Dočteno spíš z donucení, protože nesnáším, když nějakou knížku rozečtu a pak ji nedočtu. :D

11.02.2013 3 z 5


Rozbřesk Rozbřesk Stephenie Meyer

Nejlepší díl z celé série - nejspíš kvůli tomu, že se konečně něco dělo. :D :)

11.02.2013 4 z 5


Espressologie Espressologie Kristina Springer

Espressologie mě nijak extra nezaujala. Fajn oddychovka, ale čekala jsem víc.

10.02.2013 3 z 5


Schody do nebe Schody do nebe Lenka Lanczová

Řekla bych, že je to moje nejoblíbenější knížka od Lanczové.

10.02.2013 5 z 5


Chudobinec: Deník viktoriánské dívky z roku 1871 Chudobinec: Deník viktoriánské dívky z roku 1871 Pamela Oldfield

Tahle knížka se mi moc nelíbila. Nevyhovoval mi autorčin styl, ale nejhorší bylo velké množství překlepů a chyb, těch tam bylo faaakt hodně.
Ale řekla bych, že čtenáře ve věku 10-12 let, což je cílová skupina, by knížka zaujmout mohla. :)

10.02.2013 2 z 5


Nikdy o tom nemluv Nikdy o tom nemluv Kathy O’Beirne

Skvělá knížka, která se dobře čte - i když vypráví o tak strašných věcech. A nejděsivější je, že se ty věci děly celkem nedávno. Člověk si při čtení hodně uvědomí.

10.02.2013 5 z 5


Marie Antoinetta: Raná léta ve Versailles Marie Antoinetta: Raná léta ve Versailles Juliet Grey

Pěkná knížka. Sice to bylo místy zdlouhavé, ale i tak jsem ráda, že jsem si ji přečetla, protože to stálo za to.

10.02.2013


Čarodějnice z Hex Hall Čarodějnice z Hex Hall Rachel Hawkins

Ze začátku jsem si říkala, že to nejspíš nebude nic moc - strašně mi to připomínalo Harryho Pottera. :D Jenže čím víc stránek jsem přečetla, tím víc jsem byla z knížky nadšená a konec mě opravdu dostal, takže musím dát 5 *.

10.02.2013 5 z 5