Čarodějnice z Hex Hall

Čarodějnice z Hex Hall https://www.databazeknih.cz/img/books/88_/88861/bmid_carodejnice-z-hex-hall-GCn-88861.jpg 4 821 183

Hex Hall série

1. díl >

Před třemi lety Sophie Mercer zjistila, že je čarodějka. Od té doby ji to dostalo hned do několika problémů. Její nenadaná matka ji podporovala jak jen to bylo možné a radila se s jejím otcem – nepolapitelným evropským čarodějem – jen v těch nejakutnějších případech. Avšak když Sophie na školním plese přiláká nepovedenými čáry až moc lidské pozornosti, je to právě její otec, který rozhodne o jejím trestu: exil na Hex Hall, izolované nápravné školy pro Prodigium, nebo-li čarodějky, víly a měňavce. A jen během prvního dne mezi dospívajícími podivíny se jí podaří dosáhnout prvních výsledků: získá tři mocné nepřítelkyně, které vypadají jako modelky; zakouká se do přitažlivého a nadějného čaroděje; děsivého ducha a novou spolubydlící, která je vůbec nejvíce nenáviděnou osobou a jediným upírem na škole. Mnohem horší je však zjištění, že na studenty útočí tajemný predátor a její jediná kamarádka je podezřelým číslo jedna. Když se však série hrůzostrašných útoků začne stupňovat, Sophie se musí připravit na největší nebezpečí ze všech: starobylé tajné společenství, které se rozhodlo zničit všechny Prodigium a především pak ji.... celý text

Romány Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Raising Demons , 2009


více info...

Přidat komentář

Thalin
29.07.2023 3 z 5

Občas, jako oddechovku, si přečtu i nějaké to AY nebo něco nenáročného. Ale tuhle knížku jsem asi měla číst jako o dost mladší. To by mě ten styl asi bavil, ale takhle mi přišel poměrně jednoduchý. Kdyby nebylo řečeno, kolik Sophii je, tipla bych jí tak třináct. Chováním i názory tomu věku často dost odpovídala. Jinak mě to i celkem bavilo, ale to dětinské chování i smysl pro humor mi prostě trošku čtení kazilo.

lady.k
04.06.2023 5 z 5

Moc se mi příběh líbil. Vřele doporučuji. Děj pěkně plynul, nebylo tam žádné hluché místo. Vše na sebe pěkně navazovalo ;)


_Lucie_97
15.04.2023 4 z 5

Skvělý příběh! Řekla bych, že mírně předvídatelný, ale přes to jsem si čtení užila a těším se na další dily

janca6129
15.04.2023 5 z 5

Zábavné, napínavé počtení pro náctileté i starší milovnice YA čarodějné fantastiky. Hlavní hrdinka mě bavila, jako už dlouho žádná, děj možná otřepaný a plný klišé, podaný ale s notnou dávkou humoru a sarkasmu, který příběh okořenil. Na další díly se těším. :)

veronika5179
13.03.2023 5 z 5

I když už bohužel nepatřím mezi mládež :), knihu jsem si užila, četla se báječně, těším se na další díly!

Liduka
29.11.2022 5 z 5

Bylo to moc vtipné a knihu jsem si opravdu užila. Jennu i Sophii jsem si oblíbila. SPOILER: No a Archerovo zachraňování nemělo chybu. Už se těším na další díl.

Satyrka
27.10.2022

Tuhle sérii jsem poprvé četla asi před cca 10 lety, když jsem ji měla půjčenou z knihovny ve svých -nácti letech. Tenkrát se stala mou nejoblíbenější sérií a tak jsem si ji teď v dospělosti pořídila a dnes jsem dočetla podruhé první díl.
Dneska už bych ji vzhledem ke svému věku neoznačila za nejlepší, koneckonců už čtu i jiné žánry a fantasy spíš "dospělejší", ale pořád mě moc bavila. Postavy jsou úžasné, skvěle vykreslené, vždycky jsem milovala Jennu a i Sophie jsem měla ráda. To se nezměnilo. Archera jsem si dnes už představila víc podle popisu a díky tomu mi sedl víc než kdysi. Kniha je vtipná, i dnes jsem se zasmála, i dnes jsem byla překvapená z mnoha věcí, co se tam odehrály (některé věci jsem si pamatovala, ale ne všechny). Přečetla jsem ji za jediný večer a proto i po tolika letech knihu cílové, ale i necílové skupině, vřele doporučuji!
Kdysi 5/5, dnes dávám 3/5.

punkgirl97
17.07.2022 4 z 5

Rychlostí blesku jsem se začetla. Příběh byl svižný, odsýpal. Byl plný humoru, který mě opravdu bavil a zároveň plný tajemství a zvratů. Jako celek to fungovalo víc než dobře. Oblíbila jsem si Sophii i Jennu.
Ten svět je krásně vykreslen a baví mě propojení čarodějnic, upírů, vlkodlaků i víl.
Řekněme, že Sophie měla docela náročné pololetí, stalo se tam toho tolik a já se nenudila, spíš naopak - mnohdy byla překvapená, co se tam děje.

Áža707
04.05.2022 4 z 5

Kniha se řadí do kategorie pro mladší čtenáře, ale myslím si, že i starší čtenáři si najdou své. Já jsem dobrým příkladem. :D Ano plno z vás ví, že mám ráda young adultovky a proto mě oslovila i tato. Rozhodně jsem si u čtení nepřipadala blbě.
Příběh vypráví o Sophii, která je mladou čarodějnicí a jednou se její magické schopnosti zvrtnout. No dobře možná ne jednou, ale trochu víckrát. Její poslední kousek skončí tak, že je poslána do internátní nápravné školy, kde bude muset zůstat až do svých 18 let. Jenže nic není jednoduché. Po letech, které žila s matkou obyčejného původu se zdá, že do magického světa nezapadá. Čarování se ji nedaří a bohužel existují věci, které vůbec nezná a někteří lidé ji proto mohou nenávidět. Kruh se začne zamotávat, když zjistí pravdu o svém otci (škoda toho spoileru v anotaci – jsem ráda, že jsem si ji těsně před čtením nečetla, protože jsem byla aspoň vice překvapena!), na škole se dějí podivné věci, některá rozhodnutí vedou k dalším problémům.
Kniha se četla velmi dobře, nejen protože má málo stránek, ale dokázala krásně zaujmout a vtáhnout do děje. Já jsem si čtení celé knihy náramně užila, protože zde bylo plno vtipných momentů, kterým jsem se mohla od srdce zasmát. Doopravdy mě oslovil a bavil ten svět.
Setkáváme se zase s něčím úplně jiným a originálním. Polepšovna pro magické bytosti, potkáváme se zde s čarodějkami, vílami nebo dokonce i s vlkodlaky. Svět byl dobře vysvětlený, dokonce zde máme i historii jednotlivých druhů a nějaké ty legendy. Za mě doopravdy skvěle promyšlené a nemám nic, co bych vytkla. Zvraty v knize byly neskutečné, nic z toho jsem nečekala a když jsem si myslela, že už autorka nedokáže překvapit, tak naservírovala další šok.
Hlavní hrdinku jsem si oblíbila, a to hlavně proto, že je takový nespoutaný živel a potřebovala by na svou pusu retardér. S tím mám bohužel své zkušenosti, takže jsem se do toho dokázala vcítit. Mnohdy jí právě okamžitá reakce vynesla vetší potíže. Její sarkastické poznámky byly opravdu skvělé, a právě přidávaly dobrý bonus k celé vtipnosti knihy.
Já jsem si čtení hodně užila a knihu bych vám ráda doporučila. Pro mě to bylo velmi příjemné, odpočinkové a zajímavé čtení. Takže pokud máte rádi čarodějnice, upíry a další nadpřirozené bytosti, tak bych vám knihu ráda doporučila. Myslím, že ji zvládnete poměrně rychle jako já. Už teď se těším na další díl.

⭐ 4/5

Luigi1
15.04.2022 5 z 5

Moc pěkně napsané poutavé podané moc se mi líbila.

marie2577
14.10.2021 4 z 5

Zabavne , chytlave , potesi

Libris_Na_Ex
05.09.2021 3 z 5

Ideálka na podzim - čarodějnice, magická škola, temná atmoška a navíc to není nic komplikovaného, což je v období začátku školy dost příjemné. No zároveň nečekejte nic nového.

Nikidree
08.08.2021 3 z 5

Po Hex Hall jsem sáhla s vidinou odpočinkové četby a trefila se. Za mě opravdu sedí označení "pro děti a mládež". Jedná o studentské prostředí pro nadpřirození bytosti s "typickými problémy" dané věkové kategorie - přátelství, osobní problémy a pochyby a troška zamilovanosti,..
Hrdinka je fajn, ačkoliv její sarkasmus na mě tolik nepůsobí. Občas se pousměji, ale ke smíchu mě nepřivádí. Na to by chtělo propracovanější hlášky a tak nějak.. větší kouzlo celého dialogu/momentu.
Děj je poměrně jednoduchý (stejně jako styl psaní), avšak díky nadpřirozeným bytostem, se nejedná o typický scénář ze školního prostředí. Což je dobře. Na těch pár stránkách, co kniha má, se příběh odehraje rychle, avšak poměrně plynule a má hlavu i patu.
Být mladší a mít toho méně přečteného, asi mě to zaujme víc, avšak jako oddechovka super.

DvěTéčka
28.04.2021 5 z 5

Boží! Připomíná mi to trochu Dceru kostí a dýmu :3

Katerina589
07.04.2021 5 z 5

Už jsem tuto sérii četla dvakrát. Pokud chcete příběh s internátní školou pro nadpřirozené bytosti, nějakou tu romantiku a skvělou sarkastickou hrdinku, určitě jděte do toho. Je to opravdu krátké, čtivé, odpočinkové a zábavné čtení.

Veronika33
10.03.2021 4 z 5

Ku sérií som pristupovala troška so skepsou, nakoľko už je mám doma nejaký ten piatok a predsa len nie som cieľová skupina. No bola som príjemne prekvapená, že až drobností ma príbeh Sophie bavil a knihu som si užila. Ďalšie zaujímavé a originálne spracovanie čarodejníckeho sveta.

AniDi
16.01.2021 5 z 5

Naprosto skvělá knížka, měla jsem čtenářský blok, tak jsem sáhla po něčem hodně lehkém pro mladší čtenáře, když jsem tento žánr jako teen nečetla. A moc se mi líbila. Příběh promyšlený, hrdinka vtipně sarkastická, děj napínavý i romantiku jsem si užila. Oddechovka výborná.

Veronikados
24.10.2020 4 z 5

Tato kniha je určena spíše pro mladší čtenáře, ale mohou ji číst i starší, ti aspoň lépe pochopí nějaké narážky na jiné další knihy, které se tam párkrát vyskytly. Milostný trojúhelník byl příšerný, protože obě možnosti se mi až moc zamlouvaly, což mě trošku štvalo. Zápletka byla sama o sobě celkem poutavá, příběh běžel kupředu a nic nenudilo. Krásná oddechovka a i přesto že mě tam pár věcí štvalo, se mi líbila. Doporučuji. Hodnocení 87% (4.4 hvězdičky).

Scathia
21.09.2020 3 z 5

Kdybych byla o 15 let mladší, byla bych nadšená. Takhle je to příjemná oddychovka, u které se nemusí přemýšlet. ;-)

Verunka4444
09.09.2020 5 z 5

Kniha je napsaná velmi jednoduše a právě proto se mi líbí. Není nacpaná akcí a napětím, ale má od každého kousek. Romantická zápletka není nic nového, ale stejně si všechny postavy zamilujete. Zvrat? O ten tu také není nouze. Kniha Vám může nabídnout spousty skvělých věcí. Tak proč si jí nepřečíst?
Sophie je jedna z mála hrdinek, které jsem si oblíbila hned po první stránce a měla jsem jí ráda až do konce. Její trefné a ironické poznámky by rozesmály snad každého. Líbilo se mi, že nic nechtěla vzdávat tak lehce a všechno si dělala po svém.
Volba mezi Calem a Archrem byla těžká a proto jsem si zamilovala raději oba dva :)

Štítky knihy

čarodějnice americká literatura lykantropové démoni víly, rusalky

Autorovy další knížky

Rachel Hawkins
americká, 1979
2011  86%Čarodějnice z Hex Hall
2012  87%Démon z Hex Hall
2012  87%Bitva o Hex Hall
2022  72%Ex na koštěti
2023  78%Prokletý polibek

Kniha Čarodějnice z Hex Hall je v

Právě čtených4x
Přečtených1 259x
Čtenářské výzvě28x
Doporučených123x
Knihotéce330x
Chystám se číst312x
Chci si koupit74x
dalších seznamech17x