Becca_books Becca_books komentáře u knih

☰ menu

Za zamčenými dveřmi Za zamčenými dveřmi Freida McFadden

Tuto knihu respektive autorku mi doporučila kolegyně. Bohužel jsou v češtině jen dvě knihy. Už dlouho se mi nestalo, že bych knihu přečetla tak rychle. Nemohla jsem se odtrhnout. Takže jsem ještě ve tři hodiny ráno hltala řádky a spala tak jen 3 hodiny Ve škole jsem byla dnes chodící otevřená pusa :D Ale stálo to zato. Za celou dobu, jsem měla mezi podezřelými všechny. Krom skutečného pachatele. Líbilo se mi střídání kapitol z minulosti a ze současností. Nora mi přišla sympatická i když jsem si občas říkala – ty jsi ale blbka Už mám připravenu Pomocnici a pak budu asi pokračovat v angličtině, protože to nevydržím

04.03.2024


Závod s časem Závod s časem Lisa Regan

Již osmý díl s Josie Quinnovou jsem si nemohla nechat ujít hned v den jejího vydání. Přiznám se, že se mi nejvíc líbily první díly. Nějak mi pak nesedl Noah a asi ani Trinity. Také mám ráda, když se něco semele (rozuměj najdou mrtvolu) ideálně na první straně a tady byly první kapitoly takové pomalejší. Jakmile se však děj rozběhl, nemohla jsem knihu odložit. Líbilo se mi přeskakování z minulosti do současnosti. Dozvěděli jsme se víc o Trinitině minulosti a vlastně i celé rodiny. Nejsympatičtější my byl Patrik
Nevím, zda zvládnu čekat na další překlady nebo se do knih pustím v angličtině

04.03.2024


Kouřová clona Kouřová clona Sandra Brown

Další oddechovka od Sandry. Romantika s detektivní zápletkou. Klasika – dvě naprosto odlišné osoby svede dohromady náhoda a během jejího řešení se ti dva nečekaně sblíží. Kniha se ale četla dobře, děj ubíhal, příběh byl zajímavý, přestože jsem celkem brzo tušila, jak to celé bylo a kdo za tím stojí, přesto se našlo pár nečekaných zvratů či osob.

28.02.2024


Tajnůstkáři Tajnůstkáři Sandra Brown

Knihy Sandy Brown mám ráda. Myslím, že jsem přečetla snad všechny a ty s „detektivní“ zápletkou se mi líbí nejvíc. Vím, že je to oddechovější čtení, které není tak morbidní jako jiní autoři a líbí se mi propojení s romantickou linkou. Kniha měla vše – padoucha co ovládá město, nesympatickou Lisu, sympaťáka Ledge, milou Arden A pro mě trošku překvapením byl závěr. Myslela jsem si, že vím, jak to celé dopadne a co se vlastně stalo a byla jsem na omylu.

18.02.2024 5 z 5


Mlčet jako hrob Mlčet jako hrob Lone Theils

Již čtvrtý díl s Norou Sandovou. Překvapivě poutavé čtení. Děj rychle ubíhal, líbila se mi dějová linka a ani jsem se neztrácela v postavách či místech. Moc pěkně napsáno. A při závěru s Brigitt a malou Violkou jsem zůstala s otevřenou pusou. Jsem zvědavá na další díl.

18.02.2024 4 z 5


Chlapec v pruhovaném pyžamu Chlapec v pruhovaném pyžamu John Boyne

Každoročně v lednu k příležitosti mezinárodního dne památky obětí holocaustu (27.1.) čtu nějakou knihu k tématu. Četla jsem Tatéra z Osvětimi, Mengeleho děvče, Jak Hitler ukradl růžového králíčka, Hanu, Kdysi, Pootm, Cilčinu cestu a tentokrát jsem se pustila do Chlapce v pruhovaném pyžamu než se do něj pustíme s dětma. A ta knížka mě úplně dostala. Jakmile přešel na druhou stranu plotu, četla jsem bez dechu a brečela jak želva. Tak silné čtení jsem hodně dlouho nezažila. Nevím, zda zvládnu film.

18.02.2024 5 z 5


Tíživé ticho Tíživé ticho Robert Bryndza

Kniha, která nepatří do žádné série, což je v mém případě asi dobře, protože nadržuju Erice Neměla jsem žádná očekávání a knihu jsem si opravdu užila. Chvílemi jsem četla se zatajeným dechem. Ten závěr mě trošku zklamal, protože mi tam chybělo to velké dopadení padoucha, který bude do konce života pykat za své činy. Tady to trošku vyšumělo, ale zase to bylo o to víc uvěřitelné.

18.02.2024 4 z 5


Velká žena z Východu Velká žena z Východu Halina Pawlowská

Halininy knihy jsem mívala ráda pro jejich vtipnost. Když se mi doma objevila tato, těšila jsem se. Bohužel mě úplně neoslovila. Občas se tam objevil vtipný kousek ale spíš mi přišla celá kniha depresivní. Penelope šlo vše od desíti k pěti a ten závěr se mi nelíbil vůbec.

28.01.2024 1 z 5


Fantastický pan Lišák Fantastický pan Lišák Roald Dahl

Četla jsem s dětma ve škole a musela jsem dočíst celé :) Knihy R. Dahla mám ráda a dobře se mi čtou v angličtině. I když už je pro mě teď angličtina v jeho knihách lehká :)

28.01.2024 3 z 5


Někdo jako my Někdo jako my Estelle Maskame

(SPOILER) Moc pěkné zakončení. BYlo lehce předvídatelné, co se stane, když se Mila vrátí do Tenesse, ale vše plynulo celkem přirozeně.
Potěšila mě postava Blakeovy matky. V tomto díle mě nikdo neštval, což se docela divím :) A část s Pepkem mě téměř dohnala k slzám. Bylo mi to děsně líto. Na konci mi chyběl nějaký závěr, epilog... Nemám ráda neuzavřené konce i když si můžeme domyslet jak to asi pokračuje.

28.01.2024


Někdo jako já Někdo jako já Estelle Maskame

Re-reading. Hledala jsem oddechovku a kniha splnila co měla.

28.01.2024


Někdo jako ty Někdo jako ty Estelle Maskame

Knihu už jsem kdysi četla, ale koupila jsem si nejnovější díl, tak jsem si řekla, že je čas na re-reading. Hlavně jsem věděla, že je to fajn oddychovka a já neměla náladu na žádné náročné čtení. Slupla jsem ji jako malinu a nemám ji co vytknout. Jasně, není to bůhvíjaký literární skvost ale svému účelu posloužila a já jsem si její čtení užila.

28.01.2024 3 z 5


Ostrov Ostrov Samuel Bjørk (p)

Letos asi po třech letech není mou první knihou roku Bryndza :) I když jej mám připraveného :)
Ostrov se mi po Vlkovi líbil maličko víc. Přišlo mi tam zbytečně moc zápletek a moc lidí. Závěr byl strašně uspěchaný. Jakoby autor psal a psal, rozvíjel spletitosti příběhu a stovek postav a najednou mu došlo, že papírová kniha o tolika stranách by mohla někoho snadno zabít když mu spadne na hlavu, tak to rychle ukončil.
V lese visí anděl se mi zatím z celé série líbila nejvíc.

28.01.2024 4 z 5


Vánoční hvězda a splněná přání Vánoční hvězda a splněná přání Zuzana Pospíšilová

Moc pěkná vánoční knížka pro mladší školáky. Příběh malé Idy je moc pěkně napsaný, lehce napínavý. Kouzlo vánoc v plné kráse. A část se sněhuláky rozesmála i mě.

30.12.2023 5 z 5


Vánoční tramvaj Vánoční tramvaj Daniela Krolupperová

Krásná vánoční knížka pro malé školáky. Ideální velikost písma, pěkné ilustrace. Milovníci tramvají si přijdou na své.

30.12.2023


Kdo pustil ty bohy?! Kdo pustil ty bohy?! Mary Maz Evans

Knihu jsme četli ve škole se třeťáky v angličtině. Mělo to být propojení se starověkým Řeckem. Příběh byl zajímavý, vtipný, četlo se to moc dobře a děti to bavilo. Občas tam byly kraviny, ale dětem to přišlo vtipné. Máme doma ještě druhý díl v češtině tak si ho asi přečtu i jen tak sama pro sebe :)

30.12.2023


Chata ve Švýcarsku Chata ve Švýcarsku Julie Caplin

Nejsem úplně na vánoční romanťárny, ale tahle kniha se mi moc líbila. Myslím, že jsem ji četla ve správnou chvíli a popisovala ty správné věcí - zasněžené hory, chata ve Švýcarsku, lyžování, káva, čokoláda... Hlavní postavy mi byly vcelku sympatické (i když Mina před odjezdem byla děsná :)) Takže se i jejich románek četl celkem v klidu. Navíc konec s kmotrou. Napínavý a milý zároveň.

30.12.2023 4 z 5


S kouzelnickou hůlkou: Magické dospívání filmového čaroděje S kouzelnickou hůlkou: Magické dospívání filmového čaroděje Tom Felton

Pohled do zákulisí života po boku Harryho Pottera. Člověk si při čtení uvedomí, že vše co vidíme my, čtenáři nebo diváci není vše tak jak se zdá. Většina podobných knih co jsem už četla je velmi podobná. Takové hořkosladké čtení, něco za něco. Ale Tomův "salámismus" hlavně ze začátku, kdy byl dítětem se mi moc líbil. Vtipné historky z natáčení také super.

30.12.2023 5 z 5


Louskáček Louskáček An Leysen

Miluju ty ilustrace!

30.12.2023 5 z 5


Potom Potom Morris Gleitzman

S dcerou jsme četly Kdysi a ona se hned chtěla pustit do dalšího dílu. Druhý díl ze série Felix a Zelda je ještě strhující než ten první. Kniha je skvěle napsaná, nemůžete ji odložit. Felix postupně zjišťuje víc a víc o tom co se kolem něj děje a snaží se uchránit sebe a Zeldu. Zelda však zarytě odmítá, že není Židovka a Felix se ji snaží pomocí příběhů udržet v bezpečí. Velmi silné čtení s ještě silnějším a smutným koncem.

26.11.2023 5 z 5