Mlčet jako hrob

Mlčet jako hrob https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/500737/bmid_mlcet-jako-hrob-ghs-500737.jpg 4 64 16

Novinářka Nora Sandová série

< 4. díl

Na reportérku Noru Sandovou toho bylo v poslední době příliš, a proto se rozhodne vyrazit do Thajska a trénovat tam kickbox. Jednoho dne se náhodou dozví o brutálním stětí policisty v anglickém Toppinghamu. Na internetu se objeví záznam popravy, vše nasvědčuje tomu, že šlo o teroristický čin, a to rozhodně stojí za reportáž. Nora se vrací do Anglie a postupně zjišťuje, že Toppingham skrývá bolestné tajemství, o kterém všichni mlčí. Tajemství, kvůli němuž je někdo ochoten znovu a znovu vraždit. Mlčet jako hrob je dalším případem ze série drsných severských detektivek s novinářkou Norou Sandovou, protagonistkou bestsellerů Dívky z trajektu či Žena, po které se slehla zem.... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Kalibr
Originální název:

Stilleleg , 2019


více info...

Přidat komentář

majakmp3
23.03.2024 4 z 5

Protagonistkou detektivního románu Mlčet jako hrob je Nora Sandová - dánská novinářka, pracující v Londýně. Reportáž ji však zavede do Toppinghamu, kde začne „fušovat“ do řemesla místního oddělení vražd. V tomto městě byl brutálně zavražděn vysoce postavený člen policejního sboru a na první pohled se zdá, že by se mohlo jednat o teroristický útok.

Nora se za podezřelých okolností seznámí s individuem jménem Kith Sneider, ze kterého se vyklube sice hrubián a neotesanec, ale také fotograf a spojenec. Netrvá dlouho a Nora vypátrá, že se rozhodně nejednalo o teroristický čin, a že zavražděný policista byl ve skutečnosti velký grázl.
Gaunerů je ve městě povícero a atmosféra začíná přituhovat. Zneužívání a kupčení s nezletilými dívkami, vydírání, únos starostky, vše směřuje k místní pákistánské komunitě a největším prominentům Toppinghamu, kdo však bude skutečným pachatelem?

Jako příjemný bonus čtenář v úplném závěru knihy odhalí příčiny záhadné choroby Violy.

Celkově slušných 85%.

jaroiva
17.03.2024 2 z 5

Nějak jsem omylem začala rovnou čtvrtým dílem. Ale asi to nevadilo. Žádný další díl už číst nebudu.
Jako reklamní nosič je to dobré. Detektivka spíš průměrná, dala bych proto 50 %, čili 2,5*, ale za to reklamní vysílání zaokrouhluji dolů.
Marks&Spencer PPP. Ne, není to lepší než IKEA. Nevadí mi IKEA, ani M&S. V obou klidně nakupuji a často i ráda. Jen mi to vadí v beletrii, když je to neuměle napasované do děje. Hrdina musí jít do obchodního centra, kam by jinak vůbec nešel, bez jakékoli nutné souvislosti s dějem. Prostě jen proto, aby ten pitomý product placement nebyl ještě pitomější. Sorry jako, tohle ať v tiskárně dají na nějaké listy předsádky, klidně i s cenama výrobků. Ale nechci takové blbosti poslouchat v audioknize.


Becca_books
18.02.2024 4 z 5

Již čtvrtý díl s Norou Sandovou. Překvapivě poutavé čtení. Děj rychle ubíhal, líbila se mi dějová linka a ani jsem se neztrácela v postavách či místech. Moc pěkně napsáno. A při závěru s Brigitt a malou Violkou jsem zůstala s otevřenou pusou. Jsem zvědavá na další díl.

hlenicka
07.08.2023 5 z 5

Dokonalý příběh, napětí,že by se dalo krájet a nic u čtení nevnímate,... Snad jen to,jaké je kolem vás ticho. Autorka dokáže všechno popsat jednoduše, slova se neopakují,nic nerozepisuje,co není důležité,prostě správný thriller,jak na být! Doporučuji všemi deseti a k tomu i její předchozí počiny.

hana1039
22.06.2023 4 z 5

Audiokniha:
Pro mě kniha této autorky byla první zkušenost, nějak,, šla,, kolem mě :-)) děj je nabitý akcemi, vše se prolíná se vším,Nora je správná novinářka, které nic neunikne a snaží se najít odpovědi...poslech byl výborný, radost poslouchat :-))

Ticiana
02.06.2023 5 z 5

Kniha je ctiva, nema zadne slepe misto. Hlavne na konci nam autorka naservirovala par zvratu a prekvapeni. Tesim se na dalsi dil, snad bude prelozeny a vydany co nejdriv.

Duchoslp
24.03.2023 4 z 5

Skvělé čtení stejně jako předcházející knížky. Příběh má spád a děj je napínavý od začátku do konce. Samozřejmě nechybí ani pár překvapení. Nora mě opravdu baví

KatyM.
20.03.2023 5 z 5

Další úžasná kniha mé oblíbené autorky. Napínavé od první do poslední stránky. Již se těším na další díl Nory Sandové.

Theresa.2679
15.03.2023 5 z 5

Super kniha, čtivá a napínavá, už se těším na další díl a na to, jak se to vyřeší s Violkou.

chrudas
07.02.2023 5 z 5

Mlčet jako hrob bylo velmi čtivé a napínavé počteníčko do samého konce. Tento díl vylepšil celou sérii a těším se na další příběhy s Norou.

čef
07.02.2023 5 z 5

Druhá kniha stejného názvu v krátké době byla očividně lepší než ta první. Novinářka pátrá v relativně malém anglickém městě po řetězci pedofilních zvrhlíků znásilňujících nezletilé dívky. Naštěstí umí kickbox a tak se dostává z různých ošemetných situací. Napsáno velmi poutavě a nemám jiných slov než chválu a chválu.

babicka_amalka
11.01.2023 4 z 5

velmi dobré, i když dvě věci byly jasné od počátku:
1. že za vraždami rozhodně nestojí IS, ale jde o odvedení pozornosti;
2. že zdravotní problémy malé Violky způsobuje její matka;
jsem zvědavá, jaký bude další Nořin příběh a kam se posune právě jednání Brigitty a Violku se podaří jejího zhůvěřilého a psychopatického počínání uchránit;
v originále vyšly už další dva díly ..... ;-)

petra6315
07.01.2023 5 z 5

Krásně čtivě a napínavě napsáno
Zhruba od třetiny knihy si člověk udělá obrázek o poměrech na malém městě,ale kdo je doopravdy vrah vás nechá v napětí skoro do konce
Už se těším na další příběh,kde se doufám taky rozvine víc osobní život naší reportérky a jejího policisty,když konečně odhalí co je matka jeho dítěte schopna udělat

Kekik
29.12.2022 5 z 5

Myslela jsem si, že se nového dílu s novinářkou Norou Sand už nedočkám, ale naštěstí jej vydali. A já jsem za to velmi ráda. Tuto sérii mám mezi oblíbenými.
Opět velmi povedená kniha. Příběh je od prvních stran zajímavý, ke konci dosti napínavý. A také zrůdný. Autorka se toho vůbec nebojí a viníci jsou takový, jací jsou. Prostě normální detektivka bez "politické korektnosti". A proto mám její knihy ráda. Smutné je, že jsou příběhy inspirovány skutečnými událostmi.
Čtení doporučuji a doufám, že se dočkáme pokračování. Konec pořádně nalákal na další příběh.

Lištička22
28.12.2022

Super čtení

Leona333
18.12.2022 4 z 5

Po přečtení třetí knihy s názvem Posedlé dítě, to vypadalo, že nejenom autorka, ale i svéhlavá reportérka Nora Sandová, je u konce s dechem a svých sil...
Vážně to nebylo nic moc čtení... Takže jsem byla u tohoto nového příběhu, s mou oblíbenou ,,hrdinkou" víc jak mile překvapena, že se vše znovu vrací do ,,starých - zajetých kolejí."
Po exotickém úvodu..., nás Nora díky své zvědavosti a urputnosti, zavede do míst věčných mlh a dešťů... Na nepříliš bezpečná místa plná intrik, strachu a násilí.
Bylo to místy neskutečně napínavé a děsivé čtení, které mě utvrdilo v tom, že si počkat dva roky na novou Noru Sandovou, nebylo na škodu.

Autorovy další knížky

Lone Theils
dánská, 1971
2017  73%Dívky z trajektu
2018  69%Žena, po které se slehla zem
2020  70%Posedlé dítě
2022  86%Mlčet jako hrob

Kniha Mlčet jako hrob je v

Přečtených74x
Čtenářské výzvě5x
Doporučených2x
Knihotéce97x
Chystám se číst66x
Chci si koupit31x
dalších seznamech3x