baru.p baru.p komentáře u knih

☰ menu

Pasažérka Pasažérka Alexandra Bracken

Kniha byla prostě a jednoduše nudná. Milostný vztah byl umělý a nucený. To by se dalo přežít, kdyby se kniha nezaměřila pouze na ten vztah. Později už tam nešlo jen o hledání portálů, ale o to proč se Nicholas tak mračí? Asi mě nemá rád. Co bude s mou budoucností...bla bla. Příběh o cestovatelích byl zakopán nesrozumitelnými pravidly světa cestovatelů a nesmyslnou "láskou"

20.05.2017 3 z 5


Královna stínů Královna stínů Sarah J. Maas

No... kniha mohla být o polovinu kratší a nic by se nestalo, ale co mě nejvíc štvalo byla ta nelogika všeho. Aelin je prostě nána a fakt mě nebavilo, jak jí všichni v každý druhý větě uctívali stylem: "neviděl jsem obyčejnou dívku, ale královnu." Proboha, taková blbost. Myslím, že se hlavní postava mění k horšímu. Nehledě na to kolikrát měli všichni štěstí, že žijou. Prostě až moc nereálné. Jasný je to fantasy, ale takhle to nemyslim, chápeme se :D

28.01.2017 3 z 5


Padesát odstínů šedi Padesát odstínů šedi E. L. James (p)

Tahle kniha, podle mě, není na nic jiného než na odreagování. Vše je velice snadno napsané a ani nevíte jak a jste na straně číslo 100. To samozřejmě neznamená, že mě kniha neštvala. Štvala a dost. Hlavně vnitřní bohyně, která tleská nad každou pitominou. Pak samotná hlavní postava Ana, se mi zdá bez vlastního názoru a občas bez rozumu. Potom je tu Christian, který vyjadřuje v každé druhé větě svou "dominanci", která mi přišla šíleně umělá. No upřímně si myslím, že kdyby Christian nebyl tak pěknej, tak o něj nějaká Ana ani nevzdechne.

28.01.2017 odpad!


Petr a Lucie Petr a Lucie Romain Rolland

Kniha o válce, o lásce. To jsou hlavní témata. Je pravda, že kniha je v podstatě bez děje, ale musím říct, že takhle si asi představuju čistou a nekonečnou lásku.

28.01.2017 4 z 5


Mrazivý polibek Mrazivý polibek Richelle Mead

Zatím mě série nenadchla tak, jako ostatní okolo mě, stran by tam mohlo být daleko míň, protože zápletka byla.pouze na konci a zbytek mě nudil, ale nevzdám to

17.07.2016 3 z 5


Cress Cress Marissa Meyer

Nechápu, jak by kniha mohla být takhle čtivá. Měla jsem jí přečtenou jedním dechem a nenapínavé části, vylepšily části o to napínavější. Prolnutí všech hrdinů bylo skvělé a těším se na poslední díl.

16.07.2016 5 z 5


Carol Carol Patricia Highsmith

Občas se mi stávalo, že jsem nevěděla kdo mluví, ale to mohla být pouze má chyba. Jinak byl příběh hezký, ale zdál se mi slabý, jakoby nedotažený, čekala jsem větší drama a zvraty.

16.06.2016 3 z 5


Šepotání Šepotání A.G. Howard (p)

Čekala jsem víc. Spisovatelka měla hlavu plnou nápadů (i když spíš většinou čerpala ze skutečné říše divů), ale nedokázala je podat a popsat, takže vše působilo zmateně a nedodělaně. Navíc jsem neměla ráda ani jednu hlavní postavu.

11.02.2016 2 z 5


Harry Potter a relikvie smrti Harry Potter a relikvie smrti J. K. Rowling (p)

Nechtěla jsem poslední díl nikdy dočíst, ale stalo se a pak jsem 2 dny (doslova) ležela na posteli a ptala se sama sebe, co budu dělat se svým životem dál. Po těch 2 dnech jsem si tedy nakonec našla jinou knihu, kterou jsem zaplnila prázdnotu.
Jedno je jisté, určitě plánuji rereading a všem doporučuji celou sérii!!

21.01.2016 5 z 5


Tajná ložnice Tajná ložnice Robert Lawrence Stine

Nevím proč, ale tenhle díl byl můj nejoblíbenější. Připadal mi v té době i strašidelný a po přečtení jsem se vrhla na spoustu dalších dílů ze série Stopy hrůzy

21.01.2016 5 z 5


Město z popela Město z popela Cassandra Clare (p)

Moc protahované. Kdyby měla kniha jen 100 stran, vůbec by mi to nevadilo.

16.01.2016 2 z 5


Všechny barvy Země Všechny barvy Země Beth Revis

Celá triologie byla moc hezka. Nemyslela jsem si, že se mi série tak zalíbí, jelikož se první 2 knihy odehrávaly v uzavřeném prostoru kosmické lodi. Přesto se to hezky četlo a příběh byl také pěkný.
Jen od posledního dílu jsem čekala trochu víc.

28.12.2015 4 z 5


Reset Reset Amy Tintera

Hezký nápad, ale podle mě málo rozvedený. Jednoduše napsané, kniha se mi hezky četla.

28.12.2015 3 z 5


Aliance Aliance Veronica Roth

Knižní série mě zklamala. Musim říct, že v tomle případě se mi víc líbí filmy.

17.08.2015 3 z 5


Harry Potter a Ohnivý pohár Harry Potter a Ohnivý pohár J. K. Rowling (p)

Knihy jsou úplně jiné než film, jako bych četla jiný příběh. A jsou samozřejmě lepší :)

12.08.2015 5 z 5