barcasknihou barcasknihou komentáře u knih

☰ menu

Zmije a křídla noci Zmije a křídla noci Carissa Broadbent

“Já měla lidskou krev, ale srdce upíra. On měl zas upíří krev, ale srdce člověka. Ani pro jednoho z toho nebylo na světě místo.“

Co se stane, když spojíte upíry a Hunger Games? Tahle boží kniha!

Říkám Vám, že tohle je nabité akce, zvraty, romantikou, bojem, je to krutý svět a vy to chcete číst. Nejsou tam hluchá místa, u kterých byste se nudili. Jede to od začátku do konce.

Naše hlavní hrdinka Oraya je člověk, adoptivní dcera mocného upířího krále Vincenta. Jako člověk nemá život ve světě upírů vůbec jednoduchý. Pro ně je kořist, na které by si rádi smlsli. Je odvážná, chytrá, silná a totální badass. Svým způsobem byla víc drsná, než někteří upíři. Rozhodne se zúčastnit turnaje Kejari, který se uskuteční jednou za sto let a následně bohyně smrti Nyaxia splní vítězi jeho přání. Turnaj je rozdělený na několik částí, mezi kterými účastníci bojují o život. Při turnaji Oraya potká pohledného upíra Raihna, s kterým uzavřou jistý druh spojenectví. Které je nebezpečné, ale výhodné pro oba. Oraya postupem času zjišťuje, že k Raihnovi začíná něco cítit pravděpodobně to bude oboustranné.

Hate to love, slow burn romantika to je moje a tady funguje skvěle, Oraya s Raihnam mají mezi sebou úžasnou energii.
Na začátku jsem měla trošku problém se zorientovat v upířích rodech. Abych byla upřímná, tak mapa mi přijde taková až moc jednoduchá a nelíbí se mi.
V průběhu knihy se toho děje spoustu, ale posledních 70 stran?? Já měla pusu dokořán a nestačila se divit, co se to tam děje. Něco jsem čekala a dalo se to předpovědět, ale u ostatního jsem byla lehce(hodně) v šoku. Konec ani nekomentuji, potřebuju další díl!!

Určitě tuhle knihu moc doporučuji. Má to stejný vibe jako Divoká říše, Dvory a samozřejmě Hunger Games.

19.03.2024 5 z 5


Srdcerváči. Kniha 5 Srdcerváči. Kniha 5 Alice Oseman

Tohle je velká srdcová záležitost. Celá tahle série komiksů pohladí po duši. Ráda se ke čtení vracím, culím se u toho a sleduju ten krásný příběh.

Nick s Charliem se postupně dostávají ve svém vztahu dál. Začínají pociťovat větší intimitu mezi sebou a krůček po krůčku jejich vztah získává nové zkušenosti. Líbí se mi, jak autorka pojala toto téma a ukazuje tím, že není kam spěchat. Každý k tomuto velkému kroku dospěje a nemusíte se řídit davem.

V knize nejde jenom o tohle téma, ale je tu i důležité rozhodnutí a to, na jakou půjde Nick vysokou školu.

V tomto díle se mi líbilo, jak se Charlie posunul dál a překonával věci, ze kterých měl strach a nevěřil si.

Podpora přátel, vztahy v rodině. Tohle všechno bylo tak krásně zpracované.

Vážně tuhle sérii miluju!

Děkuji @humbook za zaslání knihy na spolupráci.

13.03.2024 5 z 5


Spoutáni magií Spoutáni magií Richelle Mead

(SPOILER) Miluju ten svět. Miluju ty postavy, ale hlavně miluju ten příběh. Třikrát jsem u toho bulela, několikrát se zasmála, naštvala a culila. Můj nejoblíbenější díl z této série je třetí, ale tenhle mu silně šlape na paty. Je to mega nabité akcí a zvraty. Z některých věcí jsem byla upřímně v šoku a nečekala jsem to. Hrozně se mi líbí autorčin styl psaní. Vždycky vám nějak nastíní, co se dělo v předchozích dílech, takže je nemusíte číst hned po sobě a nejste úplně ztraceni. Přeci jenom šest dílu je hodně.

Rose je totálně úžasná a jde vidět jak se od prvních dílů posunula dál a je o dost vyspělejší.
Lissa mě, překvapivě, neštvala tak moc jako v předešlých dílech. Já jsem ji fakt nesnášela, ale pomalu si získává moje sympatie.
Adrian mě v nějakých situacích drásal nervy, ale dalo se to pochopit. Některé situace musely pro něj být nepříjemné.
A samozřejmě nakonec můj Dimitri. Já ho naprosto miluju!!! Jako strigoj byl příšernej a úplně se mi znechutil, ale když se změnil zpátky na dhampýra, bože můj!! Zbožňuju ho čím dál tím víc a doufám, že se s Rose dají zase nějak dohromady.

Do posledního dílu se mi chce hrozně moc, ale nechci opouštět tenhle skvělý příběh. Budu ho odkládat, co nejdéle to půjde.

04.03.2024 5 z 5


Mrtví do soumraku Mrtví do soumraku Charlaine Harris

Tuhle knihu jsem četla cca před 7 lety, seriál jsem viděla hned po dočtení a je to stejná srdcovka jako Upíří deníky nebo Teen Wolf. Až na to, že tohle je tak trochu něco jiného.

Příběh se odehrává ve světě, kde každý ví o tom, že upíři existují. Některým se to líbí a jejich moc a společnost velice rádi vyhledávají. Zato některým to jde proti srsti a samotné upíry nesnáší a odsuzují ty, kteří s nimi mají co dočinění.

Naše hlavní hrdinka Sookie je tak trochu jiná, umí číst lidem myšlenky. Díky tomu si o ní lidi myslí, že je cvok. Když se ale jednoho dne objeví v její práci upír Bill, změní se jí celý svět, protože jemu myšlenky číst nedokáže. Jejich vztah je jako horská dráha. Je to někdy až komické číst. Já nejsem moc fanoušek Billa, mám jiného oblíbeného upíra. V téhle knize jsem si hodně zamilovala taky Sookiina šéfa Sama.

Městečko Bon Temps už není, tak bezpečné místo jaké kdysi bývalo, stane se zde několik brutálních vražd žen. Všichni jsou otřeseni, nikdo na to není zvyklí. Tím to se rozjíždí celá kniha. Je to nabité akcí, tajemnem, erotikou a upírama.

Jestli máte rádi upíry, tak je tahle kniha přesně pro vás.

04.03.2024 4 z 5


Přežila jsem Tinder Přežila jsem Tinder Sandra Sudrich

Tohle je úplně jiný žánr knihy než normálně čtu. Autorka mě seznámila s tinder světem, o kterém já prakticky nic nevím. Nikdy jsem na žádné seznamovací aplikaci nebyla, takže nemám s tímhle zkušenost. Jak sama autorka píše, tak jsou to příběhy a zkušenosti z jejího života a života jejích přátel či známých.

Při čtení některých pasáží jsem měla pocit jako kdybych byla s kámoškou na kafíčku a ona mi vyprávěla své úspěchy a neúspěchy při randění.

Kniha se dotýká snad všech možných témat o randění přes internet, které jsem do teď znala. Myslím si, že kdybych měla více zkušeností a byla o trochu starší, tak si knihu užiju trochu víc. Přeci jenom nejsem asi úplně cílovka.
Moc děkuji autorce za zaslání knihy na spolupráci.

04.03.2024 3 z 5


Druhý neznámý Druhý neznámý Martin Griffin

Jeden policista. Jeden vrah. Který je však který?

Od začátku mě kniha neskutečně vtáhla a bylo vážně těžké ji odložit. Kniha je čtivá a každá kapitola je napínavě zakončená, nutí Vás to prostě číst dál. Hned jsem měla tip kdo je kdo, ale pokaždé tam byly malinké náznaky, že by to tak nakonec nemělo být. Do poloviny je kniha vážně skvělá, ale v moment, kdy se odhalí zločinec to jde jenom z kopce. Můj tip byl správný a myslím si, že to nebylo zase tak těžké uhodnout. Autor si se čtenáři mohl hrát více, z tohohle příběhu by se dalo vyždímat úžasně nepředvídatelný thriller. Což se bohužel nestalo.

V průběhu knihy se vracíme do minulosti, kde hlavní hrdinka popisuje jaké měla zkušenosti s jejím mladším bratrem. Nebylo to s ním lehké, protože se vydal kriminální cestou a ona ho většinou tahala z průšvihu.

Druhá polovina byla hrozně překombinovaná různými ne moc uvěřitelnými akcemi. Už mě to vůbec nebavilo a konec za mě hroznej.

Byl by to skvělý thriller, kdyby to bylo zpracované trochu jinak.

20.02.2024 3 z 5


Blízko Blízko Kevin Panetta

Blízko je grafický román, který vás zahřeje u srdíčka. Ari je kluk, který ví, co v životě chce. Chce se odstěhovat od rodičů a začít hrát se svou kapelou. Ale je tady jeden problém. Jeho rodiče mají pekárnu a potřebují, aby jim Ari s ní pomáhal. Což je pro něj dost velký opruz. To se změní, když se jednoho dne přijde ucházet o práci v pekárně Hector, který miluje pečení. Při práci se spolu skvěle baví a postupem času se více a více sbližují.

Tahle krásně graficky ztvárněná kniha, na Vás dokáže vdechnout vůni čerstvého pečiva a při čtení budete mít neustálou chuť na něco dobrého. Líbilo se mi, že to není extrémně přeslazená romanťárna.
Seznámíme se i s přáteli obou kluků, kteří jsou více méně fajn, až na jednoho.

Kniha je obohacena i o recept na slavné housky z jejich pekárny a playlist, který můžete poslouchat při čtení.

Je to vtipný a romantický příběh, který lehce plyne a ráda se k němu někdy vrátím. A jestli jste fanoušky Srdcerváčů, tak tohle je něco pro Vás.

Za knihu děkuji @humbook @humbook_blogeri #spoluprace #humbookblogeri

12.02.2024 4 z 5


Carrie Soto se vrací Carrie Soto se vrací Taylor Jenkins Reid

“Žijeme ve světě, kde výjimečné ženy musejí posedávat a čekat na průměrné muže.

Po přečtení Daisy Jones & The Six jsem hned věděla, že tohle bude moje nová oblíbená autorka. A potvrdila to touto knihou. Nikdy by mě nenapadlo, že mě tak moc vtáhne a bude bavit kniha o tenise. Jestli o tenise víte úplné kulové jako já, tak se hlavně nenechte odradit od knihy. Při čtení jsem měla pocit, že vážně čtu příběh o reálně žijící osobě.

Carrie je postava na kterou si vytvoří asi každý svůj názor. Mě někdy opravdu štvala svým chladným přístupem, jak ke svým blízkým, tak k cizím lidem. Hodně se uzavírala a nenechala si moc nikoho pustit k tělu. Carrie je hodně cílevědomá, žije pro tenis a za každou cenu musí být nejlepší. Chápu to. Jako vrcholová sportovkyně chce být v žebříčkách nahoře, ale někdy to bylo na mě až moc. Nebyla mi až tak moc sympatická, ale i tak mi přirostla k srdci a budu na její příběh myslet ještě dlouho.

Nejenom, že sledujeme sportovní kariéru Carrie, ale i se nám tady vyskytuje postava Bowe. Což je taky hráč tenisu, který s Carrie společně trénuje. Postupem času se sbližují, a i když jsou tam nějaké horší chvilky mezi nimi, tak jsem si jejich vztah oblíbila.

Musím taky zmínit Carriin vztah s otcem, který byl zároveň její trenér. Jejich společná a tvrdá práce na tom, aby Carrie byla nejlepší tenistkou na světě je skvělá a dojemná. 

Na tuhle knihu jen tak nezapomenu. Bylo to skvělý čtení. Moc doporučuju.

Knihu mám ve spolupráci s @knihydobrovsky

08.02.2024 5 z 5


Trnitá kletba Trnitá kletba Anežka Kočová

Knihu mi poslala sama autorka a tímto jí chci hrozně moc poděkovat.
Tahle kniha má jeden z nejlépe promyšlených světů, co jsem kdy četla. Taky je to napsané kouzelným jazykem, kde si autorka hraje se slovy. Nutí vás to číst dál a dál. Stránky mizí pod rukama ani nevíte jak.
Protože je ten svět docela velký, tak mapa nesměla chybět a je naprosto boží.

Hlavní hrdinka Convallaria má velkého ducha, ví co chce a jde si za tím. To se mi na ní moc líbilo. I přes historii její rodiny se nikdy nevzdávala a šla si za svým snem. To ji bohužel přivedlo do nepříjemných situací, se kterými se musí vypořádat a není to vůbec lehké. Soucítila jsem s ní a postupně jsem si ji začala čím dál tím víc oblibovat. K tomu se váže další postava příběhu Épine, který bude v Convallariině životě sehrávat velkou roli. I on mi svým charakterem sedl a je to zajímavá postava. 

Byl tam náznak takového jiskření mezi hlavními hrdiny, které se doufám prohloubí v dalším dílu. 
Skončilo to extrémně napínavě, takže potřebuji více z tohoto světa. 

Jestli jste ještě Trnitou kletbu nečetli, tak to jděte hned teď napravit. 
Začínám přicházet na to, že knihy od českých autorů jsou vážně skvělé.

08.02.2024 4 z 5


Kosti Mraza Kosti Mraza Alžběta Bílková

Od autorky jsem četla její knihu Balada mrtvého světa a ta se mi moc líbila. Byla jsem dost zvědavá, jaké bude její další dílo. 
Kniha byla psaná krásným jazykem a svět byl skvěle vykreslený. Hlavní postavy Siva, Dítě Mraza se zajímavou magickou mocí a Belek, prokletý Bogobor zbavený vlastní vůle, který se mění na nebezpečnou nestvůru nucenou zabíjet. Oba byly sympatičtí a jejich vztah mě od začátku moc bavil, byla mezi nimi chemie a přála jsem jim to. Historie obou postav je zajímavá, ale především ta Belekova. Postupně se dozvídáme, za jakých okolností byl prokletý a jak šel jeho život po spoustu staletí. 
Siva a Belek se seznámí za zajímavých okolností, při kterých utvoří dohodu. Mají před sebou nebezpečnou dobrodružnou cestu, musí porazit bogoústou Jedwigu a zachránit svět. Vyskytuje se tu spoustu nebezpečných a strašidelných tvorů z mytologie, kteří jim jsou někdy překážkou. Zápletka a vyvrcholení děje byly určitě zajímavé, ale...Bohužel musím říct, že mě ten příběh vůbec nevtáhl. Nemohla jsem se začíst. Chvilkami jsem se i nutila. Nebylo to vůbec špatné, ale čekala jsem, že mě to chytne a nepustí, což se nestalo.

Kniha má krásnou obálku a mám ji ve spolupráci s @megaknihy

17.01.2024 3 z 5


Dotek temnoty Dotek temnoty Scarlett St. Clair

Ještě jsem z řecké mytologie nic nečetla a hrozně jsem se těšila na tuhle knihu. Myslela jsem si, že to bude něco nového a že se to stane mojí další oblíbenou sérií. Bohužel, jsem nedostala to, co jsem čekala.
Bylo to čtivé, ale příběh mě vůbec nevtáhl a místy jsem se nudila.

Hlavní hrdinka bohyně Persefona je taková nemastná neslaná a asi na ni nemám nijak speciální názor. Přišla mi tak trochu hloupoučká a neskutečná žárlivka. Ta její žárlivost mě na ní štvala asi nejvíc. Vlastně byla úplně zbytečná.

Bůh podsvětí Hádes mě nijak neokouzlil. Povahově mi nepřišel nijak výjimečný. Pořád jsem si ho představovala jako toho modrého Háda v pohádce Herkules.Takže se mi vlastně ani vzhledově nelíbil. A bylo kolem něj až příliš velký haló.

Sexuální scény za mě moc dobře nefungovaly. Určitě lepší byly v knize Lapeni. V příběhu se vyskytuje hodně dalších bohů z řecké mytologie. Svět a hlavně celé podsvětí se mi líbilo hodně. Bylo moc hezky popsané a to je asi ta převážná část knihy, která se mi líbila nejvíc.

Neřekla bych, že to bylo špatné. Ale kdyby to skončilo trochu jinak, možná bych se pustila do dalších dílů. Takhle asi s touto sérií končím.

17.01.2024 2 z 5


Ostrovy bohů Ostrovy bohů Amie Kaufman

“Stejný příběh vypráví každý úplně jinak. A jediná verze, ve které jsme hrdiny je ta naše.

Na tohle čtení jsem se moc těšila, má to všechno, co mám ráda. Magii, piráty, dobrodružství a bohy. Zní to dohromady hrozně skvěle, ale bohužel mi to nesedlo. Bylo to pro mě docela utahané a v nějakých částech nudné. K hlavním hrdinům jsem si nevytvořila žádný vztah a bylo mi jedno, jaký bude jejich osud. Vyprávění z pohledu pěti postav mi ze začátku knihy dělalo trochu problém. Musela jsem se kolikrát vracet, abych se podívala koho pohled zrovna čtu.
Svět a magie v něm je skvěle promyšlená a tenhle aspekt se mi hodně líbil.

Někde jsem četla, že je tato kniha pro mladší čtenáře a asi to tomu tak odpovídá. Uvidím, jestli se pustím do dalších dílů. Skončilo to docela zajímavě.

17.01.2024 3 z 5


Tolkienovi hobiti Tolkienovi hobiti David Day

Moc krásná kniha, s úžasnou ilustrací uvnitř a s boží obálkou. Bohužel obsah nebyl zase až tak zajímavý. Čekala jsem od toho asi něco jiného. Chtěla jsem více poznat svět Hobitů a jeho historii, což se z části povedlo, ale bylo to na mě až moc nudné. Dlouhé popisy jak vznikaly a z jakých slov jsou složená jména hobitů mě vážně moc nezajímaly.
Zajímavé z téhle knihy jsou určitě hobití kmeny. Část s Glumem, to jak získal prsten a co následovalo potom. Taky i část s drakem Šmakem, ale to bylo vážně tak celé, co mě vážně zaujalo.

14.11.2023 3 z 5


Lapeni Lapeni Emily McIntire

Po prvních 40 stranách jsem to chtěla odložit a už se k tomu nevracet, tak moc nechutný a psycho myšlenky hlavního hrdiny jsem vážně nečekala. Ale udržovala mě čtivost a zvědavost jak to celé dopadne.

Tak za prvé. Tahle kniha je nechutná! Hlavní hrdina James je psychopat, slizoun, sadista, manipulátor a prostě totální magor. Neviděla jsem na něm nic atraktivního a neskutečně mě štvalo, jak oslovoval naší hlavní hrdinku Wendy, drahoušku. Ne, fuj! A tohle tam je fakt pokaždé, co se vidí.

Za druhé. Wendy. Oficiálně je tahle holka nejhloupější pipina vůbec. V knižním světě není nikdo tak moc hloupý, jako je ona. Na to, že už je dospělá, tak uvažuje a chová se jako puberťačka. V průběhu knihy přehlíží všechny zvrácenosti, nechutnosti a odporné věci, které jí James dělá. Tady je jasný příklad stockholmského syndromu. O čemž se v knize taky zmiňují. Což je funny.

Jejich vztah jsem vážně moc nechápala. Znají se pár dní a hned je to světová láska. Ona je hrozně hloupá a on extrémní psychopat. Ale musím říct, že sexuální scény fungovaly dobře. A i jsem se hodněkrát zasmála.

Zápletka je super a něco takového jsem od příběhu čekala. Některé věci jsou dost předvídatelné. I když to takhle může znít, že se mi kniha nelíbila, tak opak je pravdou. Líbilo se mi to. Bylo to čtivé a napínavé. Ten příběh byl fajn, až na nějaké nechutnosti a Wendy s Jamesem mě někdy hrozně štvali.

Nemůžu vám tohle doporučit, ale já se skvěle pobavila a trochu znechutila. Takže jestli tohle máte rádi, tak je tahle kniha přesně pro vás.

13.11.2023 3 z 5


Nezkrotná říše Nezkrotná říše Stacey Marie Brown

„Miluju tě, ale sebe miluju taky.
A zasloužím si něco lepšího."

Tohle byla neskutečná jízda. Tolik akce, zvratů a napětí. Bylo to stejně skvělé jako první díl. Musela jsem si knihu dávkovat každý den, abych ji nepřečetla najednou. Kdo ví, kdy vyjde další díl a já nesnáším čekání.

Příběh se posunul zase někam dál a naše hlavní hrdinka Brexley byla ještě větší drsňačka. Přijde mi, že dost dospěla a byla víc sebejistější. Více se tu probírá minulost a co je vlastně Brexley zač, protože člověk určitě ne. Záhadné pouto, které je mezi ní a Warwickem se ještě více prohlubuje a je to vážně hodně zajímavé. Sexuální napětí je vážně někdy až nesnesitelné, prostě už na to skočte! Ne, dělám si srandu. Mám ráda pomalou romantiku a tady to funguje vážně moc dobře. Uvědomují si, že k sobě začínají chovat i nějaké hlubší city.

Vrací se sem i dost postav, které známe z prvního dílu. Hlavně Opie a Mrňouska mě zase moc bavili. Ale taky se seznamujeme s novými charaktery, kteří zamíchají kartami. Akční scény jsou skvěle popsané a je to zase jedna z těch knih, do které se tak moc ponořím, že se cítím jako bych tam byla. Celý svět je úžasně vymyšlený, jak kouzelné bytosti, magie, tak i minulost kdy padla zeď.

Miluju tuhle sérii a moc ji doporučuji.

13.11.2023 5 z 5


V šedých tónech (grafický román) V šedých tónech (grafický román) Andrew Donkin

Velmi silný příběh, který má skvělý děj a postavy. Vybrala jsem si grafický román, protože se mi moc nechtělo pouštět do knihy.
Kniha byla dost chválená, takže když vyšel tento příběh ztvárněný graficky, hned jsem kupovala. Chtěla jsem něco rychlého na přečtení a komiksy mám moc ráda. Bohužel jsem udělala asi chybu. Grafika je krásná, příběh, postavy, všechno je super, ale neměla jsem z toho takový ten mrazivý pocit. Na konci jsem si myslela, že budu brečet, ale nic. Myslím si, že kdybych se pustila nejdřív do knihy, tak udělám líp. Takhle mi ten příběh nedal to, co jsem očekávala.

Možná je tohle pro čtenáře, kteří četli knihu a chtějí si připomenout tento nádherný, ale hodně smutný příběh.

04.10.2023 3 z 5


Před svatbou Před svatbou Julia Quinn

Poslední díl této série je o Gregorym, nejmladším mužským členem rodiny Bridgertonů. Gregory se dost odlišuje svými povahovými rysy od ostatních bratrů. Je to velký romantik a chce si najít lásku svého života. Je to takový ten typ, co se zamiluje na první pohled, i když je to spíše poblouznění než láska. Je hodně spontánní, co si usmyslí to hned udělá, aniž by nad tím dlouho přemýšlel. Částečně mi jeho povaha vyhovovala, ale za mě je to nejméně sympatický bratr z celé rodiny. Autorka píše čtivě a vtipně, ale tenhle díl byl už hrozně vleklý a dá se říct, že i dost nudný. Prvních sto stran mě bavilo, ale pak to začalo být takové nijaké, chemii jsem moc z hlavních postav necítila a zápletka byla za mě až moc dramatická. Oproti předchozím dílům to bylo až moc akční a drsné.

04.10.2023 3 z 5


Pýcha a předsudek Pýcha a předsudek Jane Austen

Nikdy jsem klasikám moc nedávala šanci. K maturitě to bylo povinné a mně se do toho vůbec nechtělo. Tenkrát jsem pýchu a předsudek zkoušela číst, ale po prvních 30 stranách jsem se na to vykašlala a koukla se radši na film. (ps: kniha je mnohem lepší)

Jsem ráda, že jsem se k tomu vrátila a celou tuhle dokonalost přečetla. Na styl psaní jsem si zvykla po prvních kapitolách a už to jenom svištělo. Bála jsem se dlouhých, nudných popisů trávy nebo něco podobného, ale to tam vůbec nebylo. Alespoň ne v takové míře, aby mě to štvalo.

Jane Austenová píše vážně nádherně. Charakteristika postav, zápletky, humor, romantika, tohle všechno popsala skvěle. Některé postavy jsem si moc oblíbila a některé mě tak moc štvaly svým hloupým, nadřazeným chováním, že jsem už musela nadávat nahlas.

Děj se netočí jenom kolem hlavní hrdinky Elizabeth, ale i kolem jejích sester. Zrovna ty byly někdy tak moc na facku, že to nešlo.

Elizabeth je silná hrdinka, vůbec se nedivím, že se stala vzorem pro tolik žen. Pan Darcy je velký bručoun s romantickou duší. Zamilujete si oba. To Vám garantuji.

Moc moc moc doporučuji

17.08.2023 5 z 5


Láska po španělsku Láska po španělsku Elena Armas

Tohle si musíte přečíst! Enemies to lovers, fake dating a svatba ve Španělsku. Ideální kniha na léto, plná romantiky, humoru a nádherných momentů. Totálně nejvíc boží čtení, které vás pohladí po duši. Dostala jsem od toho přesně to, co jsem očekávala.

Oba hlavní hrdinové jsou mega sympatičtí. Aaron je nejvíc sexy (totální Henry Cavill) a Lina je skvěle prdlá, zábavná hrdinka s velice zajímavými myšlenkami, u kterých jsem se mohla potrhat smíchy. Hlavně při scéně s rozbitou postelí.
Je to sice plné klišé, které známe z jiných knih nebo filmů, ale i tak je to tak moc dobré! Nejdříve jsem se bála té tloušťky, přišlo mi to na romantickou knihu trochu moc dlouhé, v průběhu čtení ale zjistíte, že tam není ani jedna část, která by vás nebavila. Furt se tam něco děje.

Vtipných hlášek a situací je tam hodně, až jsem se smála nahlas. První polovina mě bavila asi o trochu víc, to se děj odehrával v New Yorku. Kde se Lina s Aaronem pořád pošťuchovali a Lina se psychicky připravovala na svatbu své sestry. A taky na to, že s ní pojede i Aaron (kolega z práce) jakožto její falešný přítel, kterého nemá moc v lásce.

To co se odehrává ve Španělsku je jedna velká jízda. Linina rodina je hodně upovídaná a vlastně ještě víc trhlá něž ona sama. Setkáváme se i s Danielem, což je Linin ex, se kterým měla dost špatnou zkušenost. Jo a je to blb. To je asi jasný všem.

spoiler!!!
(U sexuálních scén, jsem měla teda problém. Stalo se mi to už u Hypotézy lásky. Prostě nazývat dámský pohlavní orgán k*ndička, číča, nebo nějak jinak je pro mě hrozně nechutný. Taky to jak Aaron oslovoval Linu kotě, kotě! Ne ne, nic pro mě.)

Líbilo se mi to asi i o dost víc než Hypotéza lásky. Moc se těším na další knihy od autorky. Hlavně na The American roommate experiment, kde je hlavní hrdinkou příběhu Rosie, Linina nejlepší kámoška. Doufám, že u nás vyjde.

Moc doporučuji všemi deseti !

25.07.2023 5 z 5


Holmes z Kjóta 1 Holmes z Kjóta 1 Mai Močizuki

Mangy si začínám čím dál tím víc oblibovat. Holmese mám ráda snad v každé možné verzi a tahle verze z Japonska mě hodně bavila.

Děj se převážně odehrává v starožitnictví, kde náš sarkastický, rejpavý, ale moc fajn Holmes pracuje. Aoi je studentka, kterou tíží její minulost a je z ničeho nic přijata do starožitnictví na brigádu. Tihle dva jsou skvělá dvojka. Na vývoj jejich vztahu v dalších dílech se těším, cítím že je to na dobré cestě. Vážně jsem si čtení moc užila. Překvapilo mě, že jsou zde i zajímavosti o Japonsku z kultury a historie, ke kterým bych se asi jinak nedostala.

18.07.2023 4 z 5