Ostrovy bohů

Ostrovy bohů https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/522532/bmid_ostrovy-bohu-7Kw-522532.jpg 4 55 13

Magie, romantika a bohové ve strhující fantasy od autorky sérií Akta Illuminae a Aurora. Selly uvázla na pevnině, ale rozhodně tam nehodlá strávit zimu. Moře totiž volá a ona musí najít svého otce, který o sobě už dlouho nedal vědět. Plány jí však zkříží pohledný kouzelník. Ten potřebuje dokončit rituál na posvátných Ostrovech bohů, a tak postaví Selly i její posádku před složitý úkol: nepozorovaně překonat Půlměsíční moře. Plavba se vlivem zrady promění v noční můru, na jejímž konci se mohou dva nebezpeční bohové probrat ze staletého spánku Vražedné dobrodružství na širém moři právě začíná!... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , CooBoo
Originální název:

The Isles of the Gods , 2023


více info...

Přidat komentář

TaLu
18.03.2024 5 z 5

Překvapuje mě poměrně nízké hodnocení, já s velkou radostí dávám plný počet. Dobrodružný příběh Selly, která vyrostla na lodích svého otce, "nezodpovědného" Leandera, a uprchlého mladého knihomola, nás zavede na moře, do bitev a magických zvratů. I vedlejší postavy měly prokreslené charaktery, líbilo se mi kolik času autorka věnovala jejich osudu, například členům posádky.
Sally plánuje útěk od drsné kapitánky a Leander ji nevědomky její plány zhatí. Podobně je na tom Keegan, který si nepřeje nic jiného, než zmizet uprostřed knih na škole, kam tajně míří. Na sny a přání je třeba zapomenout, protože osud celé země je vratký, podobně jako paluba lodě. Napětí jde ve vlnách a stupňuje se. Střípky zvláštních a jinde neviděných jevů ( za magii a pomoc je třeba důchům zaplatit něčím, co má osobní cenu) osvěží jako kapky vody. Já se opravdu bavila, je to kniha, kterou je nejlepší nekouskovat, ale raději přečíst jedním dechem.

Fortuna7
12.03.2024 3 z 5

Průměrná kniha, která mě sice bavila svým námětem, ale zpracování a gradace příběhu za mě trochu pokulhávalo. Stránky mi vůbec neutíkaly pod rukama, a to i přesto, že mě fascinoval magický systém a postavy jsem si celkem oblíbila. Na knihu jsem se nechala nalákat hlavně díky prostředí na moři, které mě v knihách neskutečně baví, ale tady mi to asi úplně nesedlo. Závěr byl celkem zajímavý, ale do dalších dílů se pouštět nebudu.


strana394
15.02.2024 3 z 5

Společně se Selly, Leandrem a Keeganem budeme zažívat divokost a rozbouřenost moře, budeme utíkat před mafiánským gangem, procházet se po přístavu a poznávat magii duchů. Právě magie je v tomto příběhu jedinečná. Každý, kdo umí čarovat má na hřbetech ruky zelené čáry, různě zapletené podle toho, jaký živel nejvíce ovládá (voda, vzduch, oheň) Ale magie k vám neproudí jen tak zadarmo, duchům musíte něco obětovat, darovat a oni vám na oplátku s magiií pomohou. Duchové jsou ale nevyzpytatelní, nesmíte jim poroučet, ale žádat je, prosit je, navést je, aby udělali to, co vy chcete.

Selly je skvělá mladá slečna, která v jednu chvíli přišla bohužel o všechno... Je silná, odvážná a odhodlaná. A má v sobě něco výjimečného. To ale budeme muset zjistit asi až v druhém díle. Leander je vysoko postavený, má mimořádné schopnosti a v magii je hodně silný. Ale je vidět, že se v něm skrývá něco víc. Keegan je knihomol celým tělem i duší. Na tuto nebezpečnou výpravu se dostal omylem, ale jeho logické uvažování a chladná hlava jim nejedenkrát pomohla dostat se do bezpečí.

Nejdřív jsem měla docela velký problém se začíst. Nový fantasy svět, seznamujeme se s historií, fungováním světa a novými postavami. Ale postupem času děj začal nabírat na obrátkách, a nakonec se to četlo skvěle. Autorka umí výborně popsat námořní prostředí. Atmosféra na palubě na vás přímo šplíchá, cítíte vlny, oceán a společně s posádkou upravujete plachty a měníte kurz. Máme zde i krátké kapitoly, které střídají pohledy postav v těch nejvíc napínavých momentech, takže vás to nutí číst dál. Samozřejmě dopadlo to jinak, než jsem chtěla, jsem krapet naštvaná. Ale zároveň jsem zvědavá na další díl.

Knížku bych doporučila všem, kteří si na chvíli potřebují odpočinout od složitých fantasy příběhů nebo začínajícím čtenářům young adult knih. Nejlepší by bylo číst knihu v létě někde na pláži u moře.

Hodnocení: 3,7/5

Moc děkuju nakladatelství Albatros za zaslání knihy. #spoluprace IG: @strana394

knihomolkajanca
02.02.2024 4 z 5

Zajímavé prostředí, zábavní hrdinové, ale i linka, která vás od určitého zlomu už nepustí. To jsou tři silné stránky prvního dílu YA fantasy série australské spisovatelky Amie Kaufmanové. Nelekněte se ale začátku - je pomalejší a trochu těžkopádný. Autorka totiž střídá pohled rovnou pěti hlavních aktérů. Chvíli tak trvá, než všechno zapadne, kam má. Vydržet se ale rozhodně vyplatí.

Selly je námořnice každým coulem. Uvázla však na souši, a navíc už dlouho nedostala zprávy od svého otce. Má ale plán a ten naplní už dnes v noci. Jenže v ten nejhorší čas potkává mladého a až příliš pohledného kouzelníka. Nitky jejich osudů se v ten moment proplétají mnohem více, než by se jí líbilo. Selly se svou posádkou je teď možná jediná, kdo dokáže odvrátit válku. Jediná, kdo dokáže zabránit, aby se na Zemi vrátili samotní bohové

Nejčastěji budete sledovat kroky tří hlavních hrdinů. Selly, která je silná, odhodlaná. Na druhou stranu má svá i tajemství a strachy, kterým není připravená čelit. Nebo alespoň ne sama. Nadaného kouzelníka Leandera, věčného optimisty, kterému až do teď svět ležel u nohou. K nim se přichomýtne Keegan, učenec a knihomol, který sní o studiích a kariéře. Dohromady dynamickou trojici a jejich dialogy mají šťávu. O dalších dvou postavách záměrně nic neprozradím - možná jen to, že trochu netradičně nahlédnete i do hlavy nepřítele.

Plusem je netradiční pojetí magie, kdy kouzla nevychází z vás, ale všudypřítomných duchů, jež musíte uplácet. Jenže co když už nemáte čím platit? No, i to se může stát a věřte, se o zábavu je v tu chvíli postaráno. Autorka dokáže skvěle popsat atmosféru na moři, ale ani děj na pevnině není o nic méně barvitý. Když k tomu přidáte slow burn romantickou linku a nakonec i božské sílyuf, tohle bude ještě hodně zajímavé. A ten závěr? Kdy že to má být další díl? A jak máme to čekání vydržet? Mně tohle mořské dobrodružství totiž rozhodně nestačilo

Hodnocení: 80%

Za knihu k recenzi moc děkuji Albatros Media.

barcasknihou
17.01.2024 3 z 5

“Stejný příběh vypráví každý úplně jinak. A jediná verze, ve které jsme hrdiny je ta naše.

Na tohle čtení jsem se moc těšila, má to všechno, co mám ráda. Magii, piráty, dobrodružství a bohy. Zní to dohromady hrozně skvěle, ale bohužel mi to nesedlo. Bylo to pro mě docela utahané a v nějakých částech nudné. K hlavním hrdinům jsem si nevytvořila žádný vztah a bylo mi jedno, jaký bude jejich osud. Vyprávění z pohledu pěti postav mi ze začátku knihy dělalo trochu problém. Musela jsem se kolikrát vracet, abych se podívala koho pohled zrovna čtu.
Svět a magie v něm je skvěle promyšlená a tenhle aspekt se mi hodně líbil.

Někde jsem četla, že je tato kniha pro mladší čtenáře a asi to tomu tak odpovídá. Uvidím, jestli se pustím do dalších dílů. Skončilo to docela zajímavě.

lena.o.knihach
10.01.2024 4 z 5

Za knihu v rámci spolupráce mockrát děkuji Albatros Media.

Selly je námořnice a s posádkou mají za úkol dopravit prince Leandera na Ostrovy bohů, aby učinil oběť. Na palubě je s nimi i učenec Keegan, který ví spoustu věcí z knih a pomůže v každé zpropadené situaci.
Laskie a Jude se snaží misi překazit.

V této knize čtenáře provází pět pohledů výše zmíněných postav. Bavily mě všechny, ale vypíchnu tady Selly a Leandera. Ti dva stojí za to. On je komediant, který si s ničím neláme hlavu (aspoň na povrchu, ale uvnitř je to jinak) a ona je přímo stvořená pro život na palubě.

Amie Kaufman má moře v krvi a na každé stránce je to znát. Na čtenáře úplně dýchá ta atmosféra na palubě, slyší vlny, cítí oceán a neskutečně jsem si tohle dobrodružství užívala. I když je to cíleně pro náctileté čtenáře, nebojím se knihu doporučit starším.

books.monca
09.01.2024 3 z 5

Ostrovy bohů - Amie Kaufman

Moje recenze:
Toto je první díl nové young adult fantasy série od autorky Amie Kaufman, která napsala slavnou knihu Illuminae. Tady se však místo do vesmíru podíváme na rozbouřené moře.

Selly celý život žije na moři se svým otcem. Jednoho dne se něco stane a ona skončína pevnině. Její otec je pryč a proto se za ním vydá na moře. Plány jí však zkříží pohledný kouzelník, který se potřebuje dostat na Ostrovy bohů a dokončit rituál.
A tak postaví Selly i její posádku před složitý úkol: nepozorovaně překonat Půlměsíční moře. Plavba se vlivem zrady promění v noční můru.

Za mě toto byl povedený příběh, ale mně bohužel moc nesedl styl psaní. V knize se střídají kapitoly z více úhlů pohledů. Příběh vypráví 5 postav, což mám v knihách ráda, ale tady se mi postavy bohužel na začátku pletly a u některých postav jsem měla problém se začíst. Nemyslím si, že kniha byla špatná, ale přišla mi zdlouhavá a proto se mi četla strašně pomalu.
Za knihu moc děkuji @albatrosmedia #spoluprace

Bryel
09.12.2023 4 z 5

"Stejný příběh vypráví každý úplně jinak. A jediná verze, ve které jsme hrdiny, je ta naše."

Ostrovy bohů prožíváme očima celkem pětice vypravěčů, což hodnotím velmi pozitivně.
Je to YA dobrodružná jízda (plavba) plná magických duchů a mořské soli, okořeněná špetkou romantiky. Zajímavý fantasy svět. Víra, oběti a hrozící válka mezi národy, potažmo mezi bohy. Drobet mi neseděly reálie typu současných dopravních prostředků.
Celkově hodnotím knihu jako zdařilý úvod do série, i když mi v ní něco chybělo.

"Někdy je třeba dějiny studovat. Ale někdy je třeba je utvářet. Ať to stojí, co to stojí."

Tesset
09.12.2023 4 z 5

Nebylo to špatné, ale něco tomu chybělo. Čekala jsem trochu deviantství jako u Kristoffa, ale to tady nebylo. Celkově je to více takové "dětské", to není na škodu, jen mě to trochu překvapilo. Myslím, že by si příběh zasloužil trochu víc propracovat a vysvětlit, jaký ten fantasy svět vlastně je (objevují se tam auta, vlaky ale že by šlo o post apo nebo steampunk, to nevypadá). Jsem zvědavá na druhý díl.

vsude.kniha
15.11.2023 4 z 5

Za poskytnutí e-knihy moc děkuju @humbook, @humbook_blogeri.

Já mám moc ráda fantasy, ale moc často zrovna fantasy knížky nečtu. Většinou tíhnu spíš k čisté romantice, ale tahle romantasy? Jako haló? To bylo něco! Rozhodně doporučuji přečíst!

Příběh je zde vyprávěn z pohledu pěti postav, což je docela dost a musím říct, že to bylo možná příliš. Všechny postavy jsem si docela oblíbila až na Laskii.. ta mi byla nesympatická a kapitoly z jejího pohledu mě moc nebavily. Ovšem hlavní dva hrdiny jsem si oblíbila velice a jejich romantická linka byla skvělá!

Svět, který si autorka vymyslela nám skvěle popsala. Strašně se mi ten svět líbil. Byla to moje první kniha zabývající se mořeplavbou a fakt mě to bavilo. Velký bonus byla mapa na začátku knížky.

Musím říct, že na mě měla knížka docela pomalý rozjezd.. ze začátku jsem se trochu ztrácela a moc mě to nebavilo, ale po nějaké straně 100 se to teda řádně rozjelo! Bylo to čtivé a bylo těžké se od čtení odtrhnout. A ten konec? I slza málem ukápla! Nutně potřebuju další díl!

Celkově knihu moc doporučuji. Milovníkům fantasy se bude líbit určitě a i občasní čtenářů fantasy si čtení užijou.

DreamerX9
11.11.2023 3 z 5

První půlka bylo jedno velké prokousávání děje ničeho a čekání jestli tak už něco?
Ale druhá půlka mě pohltila jak moře. Děj se rozjel a četlo se to jedním dechem až do konce. Bavilo mě jak kniha byla napsaná i postavy a fantazie. Myslím že kniha ma velký potenciál. No a ten konec! Šup sem s druhým dílem

jitka_dankova
08.11.2023 5 z 5

První díl zajímavé fantasy série z námořního prostředí. Knihám na lodích příliš neholduju, ale naprosto jsem toužila si znovu přečíst nějakou knihu s rukopisem autorky série Aurora, že jsem si e-knihu koupila hned, jak se dostala do prodeje. A ano, dostala jsem vše, co si tolik cením právě i na zmiňované autorčině jiné sérii, tedy příběh vyprávěný několika zajímavými postavami, které chci rozhodně poznat blíž. Ponořila jsem se do příběhu, ve kterém občas nenápadně objevím v rozhovorech silnou myšlenku či přirovnání nebo vysvětlení, které mi potom dlouho leží v hlavě. A hlavně jsem dostala zběsilé pronásledování a útěk ve snaze zachránit si život a náramně mne to bavilo. Je nutné ale upozornit na to, že v této sérii taky hodně okrajových postaviček přijde o život. Nevzalo mne to tak silně, jako v jiných knihách a hlavní postavy na to reagovaly adekvátně, a prostě není to zrovna pohodové čtení.

Na sérii si cením hlavně neotřelého pojetí fungování jejich magie, nově vznikajících přátelství i napravování starých křivd a krásně prokreslených charakterů i s jejich nedostatky. Romantická linka mne tentokrát v podstatě nijak nezaujala, byť je vlastně pěkná a pozvolná, nevím... nebylo to to hlavní, co by mne ponoukalo číst dál. Nějaký větší zvrat na konci jsem očekávala a jsem zvědavá na další díl.

Moniska2410
06.11.2023 4 z 5

V prvé řadě bych ráda poděkovala @humbook @humbook_blogeri za recenzní e-knihu #spoluprace

Ze začátku sem se nemohla úplně začíst, na můj vkus se střídalo až moc pohledů. Naštěstí sem se po čase zorientovala a začala si knihu užívat. Jen bych jí spíš doporučila mladším čtenářům.

V knize není nouze o dobrodružství, napětí, zvraty, romantiku a všudypřítomnou magii. Ta byla krásně popsaná, originální a při určitých popisech moje fantazie jela na plné obrátky. Líbilo se mi propojení bohů s magií.

Autorka nám připravila krásně propracovaný, originální svět. Na začátku knihy je nádherná mapa, ty ve fantasy knihách vítám.

Hlavní hrdiny Selly a Leandera sem si oblíbila, to jejich laškování a pomalé sbližování bylo kouzelné. Některé postavy mi v knize byly nesympatický a některé sem si oblíbila až ke konci.

Nebojte se, že by byl příběh jen na moři a vy mohli chytnout mořskou nemoc, dostaneme se i na souš.

Konec knihy je dost napínavý a bohužel i otevřený. A já doufám, že další díl bude brzy.

Štítky knihy

kouzla magie romantika

Autorovy další knížky

Amie Kaufman
australská
2016  87%Illuminae
2017  93%Gemina
2020  85%Aurora povstává
2019  91%Obsidio
2021  90%Aurora plane

Kniha Ostrovy bohů je v

Právě čtených6x
Přečtených65x
Čtenářské výzvě9x
Doporučených5x
Knihotéce95x
Chystám se číst112x
Chci si koupit34x
dalších seznamech2x