Druhý neznámý

Druhý neznámý https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/500949/bmid_druhy-neznamy-640720c75c03b.jpg 3 71 17

Mladou recepční Remie Yorkovou čeká úplně poslední směna v odlehlém skotském horském hotelu. Poté co vypukne sněhová bouře a přeruší veškeré spojení s okolním světem, objeví se zraněný muž. Tvrdí, že je policista Don Gaines a stal se účastníkem nehody. Kromě něj prý přežil pouze vězeň, kterého jeho tým převážel. Krátce nato se však objeví další muž: i on je zraněný, a i on tvrdí, že je Don Gaines. Je jasné, že jeden z nich lže, a Remie musí zjistit, kdo je kdo, než bude pozdě. Protože jestli ji nezabije zima, zabije ji jeden z nich... Druhý neznámý potěší fanoušky bestsellerů Smrt v ledu Amy McCulloch či Není úniku Taylora Adamse.... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Kalibr
Originální název:

The Second Stranger , 2023


více info...

Přidat komentář

annastasia.j
předevčírem 3 z 5

Příběh se odehrává v prostředí skoro prázdného hotelu, během chladného a temného zimního období. Remie, mladá recepční, má mít její poslední směnu než odletí nadobro pryč. K hrstce hostů se však přidávají další dva nevítaní hosté, jeden z nich je vrah, jeden je policista. Remie musí svou intuicí a rozumem vyhodnotit, kdo je kdo a zachránit se.
Kniha je celkem tenká, takže ji máte za chvilku přečtenou. První 3/4 knihy byly super, člověk se začetl rychle, příběh byl napínavý a čtenář mohl dumat, kdo je z těch dvou mužů opravdový policista. Každopádně poslední čtvrtina byla pro mě už nezajímavá a nakonec jsem zbytek knihu ani nedočetla. I tak doporučuju, je to fajn knížka.

MiskaMa
14.04.2024 3 z 5

Námět byl zajímavý a knížka byla taky vcelku čtivá.

Během čtení kapitol jsem ze začátku měnila názory, kdo je policista a kdo je uprchlý vězeň, ale můj tip byl nakonec správný.

Bohužel, pak mi to v druhé polovině knihy přišlo všechno přitažené za vlasy. 3*


barcasknihou
20.02.2024 3 z 5

Jeden policista. Jeden vrah. Který je však který?

Od začátku mě kniha neskutečně vtáhla a bylo vážně těžké ji odložit. Kniha je čtivá a každá kapitola je napínavě zakončená, nutí Vás to prostě číst dál. Hned jsem měla tip kdo je kdo, ale pokaždé tam byly malinké náznaky, že by to tak nakonec nemělo být. Do poloviny je kniha vážně skvělá, ale v moment, kdy se odhalí zločinec to jde jenom z kopce. Můj tip byl správný a myslím si, že to nebylo zase tak těžké uhodnout. Autor si se čtenáři mohl hrát více, z tohohle příběhu by se dalo vyždímat úžasně nepředvídatelný thriller. Což se bohužel nestalo.

V průběhu knihy se vracíme do minulosti, kde hlavní hrdinka popisuje jaké měla zkušenosti s jejím mladším bratrem. Nebylo to s ním lehké, protože se vydal kriminální cestou a ona ho většinou tahala z průšvihu.

Druhá polovina byla hrozně překombinovaná různými ne moc uvěřitelnými akcemi. Už mě to vůbec nebavilo a konec za mě hroznej.

Byl by to skvělý thriller, kdyby to bylo zpracované trochu jinak.

zdenka0350
02.02.2024 1 z 5

No... Přečetla jsem, ale nebavilo mě to. Myšlenka možná dobrá, ale děj trochu zmatený, vůbec jsem si to nemohla nijak představit. Za mě ztráta času.

VendulaB
23.01.2024 3 z 5

Nápad dobrý, ale... Problém je, že příběh je naprosto nereálný, jednání a chování postav je pak nelogické, neuvěřitelné, nesmyslné a fyzicky nemožné. Navíc v příběhu není žádná atmosféra, necítila jsem obavy, strach, napětí, nic...

marci8
16.11.2023 3 z 5

Kniha byla docela dobrá. Námět byl vynikající a kniha byla čtivá. Nic extra, ale ani to nebylo špatné.

Rodaw
08.09.2023 3 z 5

DRUHÝ NEZNÁMÝ
Hodnocení Knihánkova: 3 hvězdy

Druhý neznámý má naprosto perfektní anotaci, za mě ale (bohužel!! fakt mě to moc mrzí) nevyužitý potenciál. Ale zase - 100 čtenářů, 100 názorů, knihu četla i moje babička a ta z ní byla totálně nadšená! Každopádně za mě spíš takový průměr...

Napřed mě knížka hodně bavila a byla jsem nadšená. Cítila jsem, že je to to pravé ořechové:). Bohužel jsem se však po čase začala nudit - ano, u tak božího námětu, ale bohužel opravdu ano... Za mě to bylo ploché a překombinované. Přitom námět opravdu dokonalý a Druhý neznámý mohl být perfektní survival.

I když jsem se místy nudila, zároveň jsem se i místy bavila:D. Proto dávám 3 hvězdičky. Nebylo to úplně špatné, ale zároveň to mohlo být DALEKO lepší... :)

Více v mém povídání na YouTube, kanál Knihánkov - video Přečteno 4/2023. :-)

Šebestová3
29.08.2023 5 z 5

Mně se líbilo moc. I když myslím, že české mu překladu dost ubírá naše přechylování ženských příjmen, takže spoustě lidí ten osudný zvrat, který logicky nebudu prozrazovat, přišel divný a zvláštní. Já jsem ji přečetla jedním dechem za odpoledne.

Ajuszka
25.08.2023 5 z 5

Pro fanoušky knih Shari Lapeny doporučuji k přečtení tuto pecku!

Odlehlý hotel,sněhová vánice a sympatická recepční Remie je na hotelu sama spolu s dvěmi ubytovanými hosty. Uprostřed noci se objeví člověk,který tvrdí,že je policista a že se stala nehoda při převozu vězně.
Kniha je čtivá od samého začátku,ovšem nabere na obrátkách ve chvíli,kdy na dveře hotelu zaklepe další muž,který tvrdí,že je také policista.

Čeká vás příběh plný napětí a zvratů,kdy budete hádat kdo je kdo. Konec je ve výsledku úplně jiný. Opravdu doporučuji k přečtení a doufám že tímto autor neskončil

Liduka
23.08.2023 5 z 5

SPOILER: Bylo to moc fajn. Pořád jsem si lámala hlavu, kdo je ten lump a věřila jsem spíše druhému příchozímu. Konec uměl překvapit.

Nessie72
18.08.2023 3 z 5

Tedy, co stihly ty postavy nachodit během pár hodin, těch lavin, co najednou popadalo v místech, kde doposud nikdy nebyl s lavinami problém, v případě některých lidí prakticky nesmrtelnost, převleky a změny identit, že téměř čekáte, že i ty divoké husy, co poblíž hnízdí, nakonec budou vlastně racci, nebo orli. Překombinované, nereálné a mnohdy nesmyslné.

Lutzinka
07.08.2023 3 z 5

Anotace mě zaujala, námět super.
Začátek odsýpal, konec už ztrácel šmrnc.
Má to pár stránek, takže to zvládnete za odpoledne.

iveta3689
22.07.2023 3 z 5

Námět fajn, začátek knihy svižný. Četlo se to dobře asi do poloviny, pak autorovi nějak došel dech, opakoval situace, popisoval vše stejně dokola. Konec byl dost přeplácaný.

Knižní střípky
16.07.2023 2 z 5

2,5*

Zhruba první polovina knihy mě hodně bavila, tam jsem byla moc spokojená, ale když se to potom všechno zašmodrchalo a mně došlo, jak to asi bude, můj zájem docela opadl. Přišlo mi, že se všechno točí v kruhu, opakuje se to furt dokola a počáteční napětí naprosto zmizelo. Dočítala jsem již bez valného zájmu a nezachránilo to ani ono Skotsko, sněhová bouře, lavina, hotel odříznutý od civilizace. Odnáším si podobné pocity jako z knihy SANATORIUM od Sarah Pearse, což bylo také docela zklamání.

Celá recenze v záložkách recenzí od Knižní střípky.

Korsika
26.06.2023 1 z 5

Našlápnuto měl autor dobře - námětem. Toť vše. Dvě postavy ještě zpracovat zvládnul, ale když měl najednou o dvě postavy více, nefungovalo to. Jen absurdní situace, nepovedené dialogy a nedomyšlené postoje. Ještě že autor dokola opakuje, že je venku minus deset, protože byste na to mohli zapomenout, když nechá postavy chodit v promrzlém hotelu, ve sněhu, vodou (vícero způsoby), a nijak to na ně nemá vliv.
Pro mě je navíc nepochopitelné, že když se vám vybourá policejní eskorta, tak se NIKDO (proto to není spoiler) NIKDO nezajímá o další kolegy? Ale úplně největší katastrofou jsou dva neznámí muži. Po příchodu druhého víte přesně, kdo je kdo. A pak už jen čekáte až to skočí, protože celá pointa je zavalena pod lavinou.

Hvězdinka
10.06.2023 2 z 5

Slibný začátek, dobrý nápad, který se ale postupným čtením nějak ztrácel. Nemám v knihách ráda tento typ padouchů. Celkově mě kniha zklamala.

teresz.c
29.05.2023 4 z 5

Miluji zimu, hory a tajemné thrillery, takže tohle jsem musela vyzkoušet. Hned na první šup se mi vybavilo Kingovo Osvícení a řekla jsem si, že se nechám překvapit. Začátek byl naprosto skvělý. Ta nejistota, kdo je kdo, byla perfektní tahák a nešlo přestat číst. Bohužel však ve druhé polovině napětí a tajemno opadlo a musela jsem se tím už více prokousávat. Celkově ale hodnotím pozitivně - perfektní prostředí, celkem smysluplná zápletka. Jen mi pak začalo trochu vadit, že se tam všichni brodí ve sněhu, plavou mezi krami v ledové vodě a vyhrabávají se z lavin, jako by se nechumelilo. Já bych asi zmrzla už jen při vypnutém topení uvnitř hotelu :D

Autorovy knížky

Martin Griffin
britská, 1956
2023  63%Druhý neznámý

Kniha Druhý neznámý je v

Právě čtených1x
Přečtených82x
Čtenářské výzvě5x
Doporučených2x
Knihotéce86x
Chystám se číst121x
Chci si koupit28x
dalších seznamech2x