Holmes z Kjóta 1

Holmes z Kjóta 1 https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/514037/bmid_holmes-z-kjota-1-J9k-514037.jpg 4 72 17

Holmes z Kjóta série

1. díl >

Půl roku poté, co se středoškolačka Aoi Maširová přestěhovala do Kjóta, přináší staré svitky svého zesnulého dědečka do starožitnictví Kura v kjótské nákupní čtvrti Teramači Sandžó, aby zjistila jejich cenu. Jedna věc vedla ke druhé, a nakonec tam začala pracovat na částečný úvazek. Společně s vnukem majitele obchodu začíná řešit zvláštnosti týkající se starožitností, které jim přinášejí zákazníci.... celý text

Literatura světová Komiksy
Vydáno: , Gate
Originální název:

Kjóto Teramači Sandžó no Holmes 1 / 京都寺町三条のホームズ , 2018


více info...

Přidat komentář

lzap
14.04.2024 2 z 5

Romantickou mangu mám načtenou, tohle mi ovšem nesedlo. Ne že bych neměl rád pomalé tempo, hlavní postavy jsou sladké, ale tahle série se táhne jak sopel a řešení případů je až iritující. Vývoj postav téměř nulový. Skončil jsem u sedmého svazku a dál už jsem prostě nemohl. Pokud máte rádi historii Japonska, proč ne. Kresba je pěkná, ale tohle mě teda nebavilo.

Je škoda že nakladatelství Gate si pro tento žánr vybralo zrovna tento titul který v Japonsku mimochodem stále vychází. Na trhu je tolik (i dokončených) serií které jsou lepší.

Guarnere
01.04.2024

Ilustrace pěkné, typické pro mangu, nicméně co mě opravdu na každé knize ubíjí, je to neuvěřitelné množství japonských názvů a historických okének. Jakmile se o japonskou historii, architekturu a umění jako já nezajímáte, brzdí to tempo a přiznejme si, knihy by byly poloviční. Takže ano, Holmes toho spoustu ví a zná a zde je důkaz, ale nějak se nedokážu zbavit dojmu, že je to jen výplň, aby těch dílů bylo co nejvíc.


Vjeerus
29.03.2024 4 z 5

Musím se přiznat, že do této mangy jsem šla s jistými obavami, protože kolem mě byla až moc chválená, podobně jako Brutal, který pro mě byl nehorázným zklamáním. Ale překvapila a to víc, než mile.
Hlavní dvojice spolu perfektně funguje a i ten námět starého dobrého Holmese je vzat opravdu z pěkného konce. Originál to nijak nevykrádá a záhada jména je vysvětlena vcelku brzy a tak použitá přezdívka v kombinaci s inteligencí dává krásný smysl.
První případ mě bavil, odsýpal a dokonce jsem hned na první dobrou neodhadla jeho řešení a to člověka svým způsobem frustruje, ale i potěší, že děj není tak předvídatelný, jak si myslel. Stále tvrdím, že mangakové jsou prostě mistři v kreslení emocí a tady tomu není jinak, takže kniha ve mně vyvolala takový pohodový pocit linoucí se ze starožitnictví prodchnutý impulzem řešit záhadu s konečným uvolněním tajených emocí v rodině.
Jsem upřímně zvědavá, jak bude nakonec zpracována linka hlavní dvojice, která je prostě milá a strašně mi k sobě pasuje.

dlabikk
31.01.2024 5 z 5

Hezká jednoduhubka, krásně ilustrovaná. Mrzí mě, že tyto mangy nejsou v barvě, užila bych si jí víc, ale chápu, že rozpočet tomu asi nenahrává. Třetí manga po Muži v domácnosti a tentokrát v této budu pokračovat :o)

mcabr
22.01.2024 5 z 5

Hezké čtení, moje první manga.

Any935
19.12.2023 5 z 5

Ze všech dosud četných Manga, právě tato je nejhezčí. Doporučuji i pro děti od 12 let, ale raději pro starší. Budu se k ní vracet.

Klárka30
18.08.2023 5 z 5

Kniha se mi velmi líbila byla to moje první manga v životě. Vzhledem k tomu že se jedná o komiks tak texty byly krátké takže určitě doporučuji těm, kteří nemají mnoho času na čtení. Ilustrace k tomuto příběhu jsou nádherné na začátku knihy barevné Což mě velmi zaujalo, a na co se těším no na další díl ,který mám doma a čeká na přečtení. kniha by se mohla líbit těm, kteří mají rádi starožitnosti a trochu historie protože ta se v knize také prolíná. Asi nejvíce jsem se nasmála už setkání Hlavní hrdinky s dědečkem hlavního hrdiny kterému se hlavní hrdinka velmi zamlouvala.
Kdo by se bál že nebude umět číst mangu Tak se vůbec nemusíte protože v každé knize je na poslední straně popsáno jak na to.

evca7271
15.08.2023 4 z 5

Čekala jsem od knihy trochu víc

Laf
13.08.2023 4 z 5

Název trochu zavání tím, že z toho kouká nějaká pořádná detektivka, ale není tomu úplně tak. Je to spíše o zkoumání starožitností, což je zajímavé, protože se čtenář o tom něco dozví i z historického hlediska. A nakonec došlo i k nějaké detektivní práci, což celý příběh obohatilo. Líbilo se mi to :)

drakamena
04.08.2023 4 z 5

Moc hezká manga, která mi svým způsobem připomněla xxxHolica, jenom bez nadpřirozena, neboť Holmes a Aoi řeší osobní problémy lidí, kteří zavítají do jejich starožitnictví. Kdo očekává psychopaty a vraždění, nebo naopak červenou knihovnu, bude zklamán. Ve mně ale manga vyvolala pocit pohody, vnesla mi úsměv na rty. Tento druh příběhů se mi moc líbí.

punkgirl97
31.07.2023 4 z 5

První manga, u které mě opravdu mrzí, že není barevná. To umění, které je vždy i barevně popsané bych ráda viděla nejen černobílé. A pak jsou tu také ty nádherné sakury a ty já osobně miluju.

Příběh mě nadchl, to jak nás hlavní hrdinové seznamují se zdejší kulturou, řeší záhady ve spojitosti se starožitnostmi je velmi originální. Holmes je skvělý, je to takový malý Sherlock a baví mě jak je vnímavý. Aoi je také moc fajn postava, která se musí nejprve rozkoukat, ale pak to bude moje favoritka - je velmi milá a sympatická. Na začátku byla velmi roztržitá, ale není se vůbec čemu divit!

Konec příběhu mě dojal, moc se mi líbilo řešení poslední záležitosti. Bylo to tak hezké, milé a velmi precizní z pohledu Holmese.

barcasknihou
18.07.2023 4 z 5

Mangy si začínám čím dál tím víc oblibovat. Holmese mám ráda snad v každé možné verzi a tahle verze z Japonska mě hodně bavila.

Děj se převážně odehrává v starožitnictví, kde náš sarkastický, rejpavý, ale moc fajn Holmes pracuje. Aoi je studentka, kterou tíží její minulost a je z ničeho nic přijata do starožitnictví na brigádu. Tihle dva jsou skvělá dvojka. Na vývoj jejich vztahu v dalších dílech se těším, cítím že je to na dobré cestě. Vážně jsem si čtení moc užila. Překvapilo mě, že jsou zde i zajímavosti o Japonsku z kultury a historie, ke kterým bych se asi jinak nedostala.

Sybelle
12.07.2023 4 z 5

Pěkná manga z prostředí krámku se starožitnostmi. Postavy jsou také sympatické. I když myšlenka postavy na způsob Holmese není novinka v tomto podaní působí sympaticky a směr, jakým své pozorovací schopnosti využívá je také zajímavý. Jako příjemný bonus manga obsahuje informace z japonské historie a kultury. A mini gastro průvodce po pochoutkách Tokya. Celkově to bylo příjemné čtení a úvod do příběhu.

libuse6749
08.07.2023

Moje první M A N G A!

Moje první zkušenost se čtením odzadu dopředu a uspořádáním komiksových okének zprava doleva, tedy přesně tak, jak čtou manga příběhy v rodném Japonsku. Prvních pár stránek dokonce v barvě, zbytek příběhu už jen černobíle.

Na knížku jsem byla skutečně natěšená, hlavně převládala zvědavost z mého prvního setkání s typickým stylem kresby. Ten rozeznáte jednoduše podle velkých očí, asijských účesů, malých nosíků. Kromě děje, v komiksových bublinách často potkáte citoslovce vyjadřující emoce.

A o čem tato série je?
V prvním dílu se seznámíte se středoškolačkou Aoi, která navštíví starožitnictví, aby zjistila cenu starých svitků svého zesnulého dědečka. K jejímu překvapení dostane pracovní nabídku, aby v obchodě zůstala výpomoc na částečný úvazek. Společně s Holmesem, vnukem majitele obchodu začíná řešit zvláštnosti týkající nejen starožitností, které jim přinášejí zákazníci.

Kresby jsou velmi líbivé a hezké. Knížka měla relativně pomalý rozjezd, ale zase na můj vkus příliš rychlý konec. Hlavní dvojka mi byla sympatická, Holmes chytrý a přitažlivý mladý muž, Aoi krásná, i když trochu naivní dívka.

Se zájmem jsem hltala naservírovaná fakta o Japonsku a jeho specifikách. Nejvíc se mi líbily zajímavosti z Kjóta, kterými prokládala autorka jednotlivé kapitoly. A bonusová kapitola na konci knihy nalákala kromě jiného i na další díl. Vypadá to totiž, že to nebude jen o pátrání, mezi hlavními hrdiny to trošku jiskří.

Kniha byla pro mě hezkou vzpomínkou na Japonsko, které jsem před lety navštívila. Atmosféra knihy ukazovala na tradiční japonské hodnoty a pro mě byla příjemným knižním zpestřením.

knizninadsenec
01.07.2023 3 z 5

Příběh je zajímavý, pomalé seznamování se s postavami a prostředím. Hezké ilustrace.

Hlavní postavy jsou velmi sympatické a prostředí také.

Když nakonec došlo na případ, který měli řešit,... Byl zajímavý, to ano, ale jeho řešení/vyřešení mi přišlo uspěchané.

Mamka_cte
30.06.2023 4 z 5

První překvapení pro mě bylo, že se komiks nečte klasicky jako kniha, ale obráceně a začíná se na poslední straně. Trochu mi trvalo, než jsem si zvykla na posloupnost čtení.

Příběh se většinou odehrává ve starožitnictví a nebo v ulicích Japonska. Celý příběh je krásně a barvitě popsaný a vše doplňují krásné obrázky.

Hlavní hrdina Holmes je chytrý a vtipný, hned všechno vyřeší a stačí mu k tomu maličkost. Například pohledem zahlédne mozol a zbytky tuše za nehty a tím si odvodí, že je ten dotyčný kreslíř. Takhle chytrého a domýšlivého chlapa asi nechcete.

Příběh doplňují informace o Japonsku, jak historické, tak i ty zajímavé. Plusové body.

Druhý díl mám rozhodně v plánu, protože vztah mezi Aoi a Holmesem bere na obrátkách a zalíbení je rozhodně znát, i když je to zatím úplně nevinné.

Knížečka je opravdu hubeňounká a za hodinu jsem měla přečteno, taková malinká a milá jednohubka. Doporučují.

nela3812
28.06.2023 5 z 5

Nadchla jsem se do seriálu "Sherlock Holmes: Jak prosté", proto jsem neodolala ani tomuto příběhu. Ze stejného důvodu jsem měla velká očekávání a mohu říci, že byla více než naplněna.

Příběh příjemně plyne a je dokreslen skvělými kresbami. Hlavní dějová linka se drží starožitnictví a odhalování historie, příběhů a lidských pohnutek k různým činům. Je to přesně taková verze Holmese, jakou jsem si představovala. Oproti verzím, které jsem doteď poznala je ten z Kjóta velmi milý, sympatický a rejpavý.

Přidanou hodnotu příběhu navíc tvoří spoustu historických informací a faktů o Japonsku. Osobně bych takové informace jinak nevyhledávala, ale zde jsou popsány ve velmi sympatické podobě a skvělý vykresleny i vysvětleny. Nejen že si čtenář u příběhu odpočine, ale zároveň se dozví i mnoho zajímavostí.

Pro budoucí vývoj příběhu vidím velký potenciál ve vztahu mezi Holmesem a Aoi. To je další důvod, proč se na pokračování této série moc těším.

Mohu jen a jen doporučit! 5/5

Štítky knihy

záhady starožitnosti

Autorovy další knížky

Mai Močizuki
japonská
2023  82%Holmes z Kjóta 1
2023  85%Holmes z Kjóta 2
2023  89%Holmes z Kjóta 5
2023  87%Holmes z Kjóta 3
2023  88%Holmes z Kjóta 4

Kniha Holmes z Kjóta 1 je v

Právě čtených2x
Přečtených92x
Čtenářské výzvě8x
Doporučených5x
Knihotéce37x
Chystám se číst24x
Chci si koupit6x
dalších seznamech5x