b.safarik b.safarik komentáře u knih

☰ menu

Čarodějnice Čarodějnice Camilla Läckberg

Těšila jsem se fakt... Camilla mě bavila, její poslední počin Zlatá klec byla super... Čarodějnice bylo ale velké zklamání... Přistihla jsem se, že přeskakuju řádky, abych konečně zjistila, kdo je vrah. Příliš postav, příliš plytkých linek, příliš roztahaný děj...
Hlavní hrdinka také řeší pořád to stejné - kdy napíše knihu, má moc živé děti, kdo je pohlídá co tchýně a co sestra...

18.08.2020 2 z 5


Za zavřenými dveřmi Za zavřenými dveřmi B. A. Paris (p)

Základní dějová linka je vlastně docela předvídatelná. Od první kapitoly tak nějak tušíme, že Jack nebude úplně takový gentleman za kterého ho považují jeho kamarádi. Ale to jak si autorka hraje s prolínáním časů a odkrýváním děje až po samotný závěr, který eskaluje každou další stránkou je tak geniální, že se ta knížka četla úplně sama. Fakt dost dobrý!

20.02.2018 5 z 5


Temné hlubiny Temné hlubiny Robert Bryndza

Robert Bryndza to prostě umí, s každou knihu je lepší, tentokrát zaútočil s finálním twistem, který mě absolutně dostal. těším se na další! :)

12.12.2017 5 z 5


Vlk Vlk Mo Hayder

Jedním slovem boží! Skvělý závěr, výborný hlavní postavy a konečně se trochu upustilo a dějové linky Caffery + Blecha. Bomba!

21.11.2017 5 z 5


Tým v nemilosti Tým v nemilosti Sophie Hénaff

Ztotožňuji se s názorem PetK. Ve všech směrech.

07.11.2017 2 z 5


Hedvábník Hedvábník Robert Galbraith (p)

Ačkoliv je druhý díl ze série lepší než Volání kukačky, pořád to není ono. Televizní adaptace přitom byla skvělá, možná je to proto, že je okleštěná o zbytečné detaily, díky kterým je knížka zbytečně zdlouhavá. V půlce jsem ji asi na půl roku odložila.

A ztotožňuji se s názorem níže, že více než případ samotný (ačkoliv závěr je velmi slušný), jsem se soustředila na vztah Robin - Cormoran.

19.10.2017 3 z 5


Nikdy neumírej sama Nikdy neumírej sama Lisa Jackson

S Lisou tímto končím. Autorka mě nadchla knihou Prokletí, kterou jsem měla přečtenou za víkend, ale žádná z jejích dalších knih jí nesahala ani po kotníky. Oceňuju, že alespoň v této knize Lisa opustila od jejího původního zaměření (červená knihovna), které v jejích thrillerech někdy až příliš "probleskuje", nicméně knihu to nezachránilo. Škoda, námět i nápad je super, ale opakované omílání "jak je to s dvojčaty" a co se stalo mě chvílemi obtěžovalo, proč se zde vyskytuje miliarda hlavních postav ve kterých se má místy jedinec problém orientovat? Vracím se ke skandinávským autorům, ti ty thrillery prostě umí líp. :)

06.10.2017 2 z 5


Dívka v ledu Dívka v ledu Robert Bryndza

Nálepku bestselller si zaslouží, sympatická hlavní hrdinka, skvělý téma a ačkolliv jsem tušila, kdo bude vrah, stejně se objevil wow effect. :)
Super!

20.09.2017 5 z 5


Dívka ve vlaku Dívka ve vlaku Paula Hawkins

Bestseller je přehnané označení, ale na prvotinu dobrý. Líbí se mi, že se po vzoru Jo Nesba začínají objevovat hlavní hrdinové, kteří nejsou prototypy kladných postav. I když je fakt, že narozdíl od Harryho Holea, mi hlavní hrdinka přišla mnohem zoufalejší a vlastně celkově depresivnější.

12.09.2017 4 z 5


Do vody Do vody Paula Hawkins

Lepší průměr. Pojem bestseller je v tomto případě dost přemrštěný, znám spoustu děl od jiných autorů, kteří by si tuto "nálepku" skutečně zasloužili.
Děj sice odsýpal, ale na konci jsem měla pocit, že to tak nějak teda skončilo a závěrečný wow moment se u mě nekonal.
Třeba příště, Paulo. ;-)

12.09.2017 3 z 5


Všechno mi řekni Všechno mi řekni Lisa Jackson

Trochu se přikláním k názoru, který zde padl někde níže. Příběh je podle mě super, ale potenciál zápletky není kromě posledních stránek zcela využitý. Vadil mi obrovský počet postav, špatně se v něm orientuje, hlavní postava příliš často protlačuje potřebu napsat další knihu a tím trochu upozaďuje příběh jako takový, její osobní napojení na čin by úplně stačilo. A proboha Liso, proč se vracíme k červené knihovně? Osobně nejsem fanoušek červené knihovny, autorka mě dostala knihou Prokletí, ale v dalších dvou knihách už pro mě bylo původní zaměření autorky příliš "okaté".
Za mě tak 2,5.

24.08.2017 2 z 5


Harry Potter a prokleté dítě: Část první a druhá Harry Potter a prokleté dítě: Část první a druhá Jack Thorne

Dvě hvězdy jsou to jenom kvůli JJR. Povrchní děj, který je příliš stručný, ačkoliv se není čemu divit, když jde o scénář.
Jsem ráda, že série HP dopadla tak, jak dopadla, při pomyšlení, že by mohla skončit takovýmhle způsobem mi trochu běhá mráz po zádech.

18.08.2017 2 z 5


Prokletí Prokletí Lisa Jackson

Moje první setkání s autorkou a jsem nadšená! Líbily se mi hlavní postavy, rozuzlení bylo překvapující, bavila jsem se. :)

18.08.2017 4 z 5


Noc předtím Noc předtím Lisa Jackson

Nějak nevím. S autorkou jsem začala u knížky Prokletí, která mě naprosto nadchnula a těšila jsem se na její další dílo, které bylo o poznání slabší. Stejně jako zaznělo dříve, moc postav, které však nedostávají dostatek prostoru na to, aby si s nimi člověk soucítil a něco se o nich dozvěděl. Kniha je sice dlouhá, ale jednotlivé postavy jsou popsány kromě hlavní hrdinky velice plytce. Škoda, místo na to bylo.

18.08.2017 3 z 5


Má ji rád, nemá ji rád Má ji rád, nemá ji rád Sharon J. Bolton

Výborná kniha a zvrat mě naprosto překvapil! Přečetla jsem ji jedním dechem. Autorka si mě získala svými překvapivými zvraty, kdy vás nechá myslet si, že víte kdo je vrah až do poslední vteřiny, kdy zjistíte, že vás jenom vodila za nos. Fakt pecka!

18.08.2017 5 z 5


Závěje Závěje Marit Reiersgård

Musím říci, že jsem po zdejším hodnocení od knížky očekávala mnohem více. Bylo to moje první setkání s autorkou a asi i poslední. Postavy pro mě byli neztotožnitelné, první část knihy jsem se v jejich počtu neorientovala a závěr mě nijak nenadchnul, ačkoliv byl překvapující.

18.08.2017 2 z 5


Obětina Obětina Sharon J. Bolton

Za mě super, S.J. Bolton je moje oblíbenkyně, ke knížce nemám co vytknout. :)

18.08.2017 5 z 5


Tak to je, tak to bude Tak to je, tak to bude Sharon J. Bolton

Prozatím poslední ze série s Lacey Flint, která je přeložená do češtiny, což mě trochu mrzí, asi se porozhlédnu po Amazonu. Jediné mínus je trochu pošramocená psychika Lacey Flint, která je vzhledem k tomu, co se odehrálo v jejím životě sice pochopitelná, ale občas trochu otravná a v tomto díle je její postavě věnováno nejméně prostoru, což je trochu škoda.

18.08.2017 5 z 5


Už mě vidíš? Už mě vidíš? Sharon J. Bolton

Moje první setkání s autorkou a ihned mě nadchla, nemám co vytknout.

18.08.2017 5 z 5


Volavka Volavka Sharon J. Bolton

Knížka je super, autorka je má oblíbenkyně, ovšem ze série Lacey Flint je za mě nejslabší.

18.08.2017 4 z 5