ash3672 ash3672 komentáře u knih

☰ menu

Zatmění Zatmění Jo Nesbø

Jsem rád, že jsem se nechal odradit od komentářů tipu, že Nesbo je vypsaný, je to nudný atp.
Dle mého předchozí díly jsou psané naprosto stejně. Když už si myslíš, že jsi odhalil pachatele, tak se to obrátí o 180° a ty musíš tu knihu dočíst dokonce jedním dechem. Hvězda dolů za konec. Čekal jsem, že se série uzavře a vše skončí, jenže ouha. Myslím si, že to mohlo skončit lépe. Trošku jsem se po roce, kdy jsem dočetl nůž ztrácel v tom, co se dělo dříve. Chápu, že psát není žádná sranda, ale delší rozestupy v knižní sérii dělají lidem docela problém. Každopádně se můžeme těšit na další díl Harryho :)

21.05.2023 4 z 5


Spalovač mrtvol Spalovač mrtvol Ladislav Fuks

Já osobně film neviděl a ke knize jsem se dostal až nedávno, dlouho jsem ji měl ve čtečce, než jsem se k ní odhodlal. Musím říct, že hlavní postava mi již od samého začátku přišla divná, spíše psychopatická. Na oslovování rodinných příslušníků jsem si dlouho zvykal a přemýšlel, zda knihu dočtu. Naštěstí jsem to zvládl a musím konstatovat, jak lehké je manipulovat evidentně nemocného člověka, který si hraje na Boha a snad si i myslí sám, že jím je. Musím se podívat i na film, zda bude podobný knize.

02.03.2023 4 z 5


Hypnotizér Hypnotizér Lars Kepler

(SPOILER) Já osobně teda čekal víc. Nejenže mne osobně kniha bavila jen na pár stranách z pěti set, ale dočetl jsem ji jen proto, že jsem ji začal číst a je mi líto každé knihy, kterou si zakoupím a nedočtu.
Postavy jsou fajn, ale nečekal jsem, že 90% knihy bude o chlápkovi, co hypnotizuje lidi. Joona je fajn, škoda že nedostal v knize více prostoru. 3* dávám za nápad, ale realizace knihy mi přijde nešťastná. Nevím zda dávat šanci dalšímu dílu. Severské krimi miluju, ale tohle bylo nejslabší, co jsem kdy četl.

25.02.2023 3 z 5


Vražedná mysl Vražedná mysl Angela Marsons

Já dostal přesně to, co očekávám s každým dílem této spisovatelky. Opět za plný počet hvězd, protože tato série je naprosto neskutečná. Po přečtení předposlední a poslední stránky knihy, mě naběhla husí kůže, a poslední věta to jen podtrhla. Děkuji a ještě jednou děkuji.

15.02.2023 5 z 5


Jako stín Jako stín Helen Fields

Ke knize jsem přišel omylem když jsem se spletl a chtěl koupit původně verzi s Lucem Callanachem a Avou Turnerovou, ale když už jsem ji měl, tak dostala šanci. Musím říct, že jsem zvědavý na druhý díl, protože série Luca a Avy se čte jedním dechem, a tato kniha mne začala bavit až po dvouset stranách.

03.02.2023 3 z 5


Vlk Vlk Samuel Bjørk (p)

Opět skvělý počin. Je až neuvěřitelné, jak mne osobně knihy od toho autora vždy vtáhnou do děje, jako bych jej prožíval já sám. I když přeskakování v čase a motání dějovích linek může někomu připadat nepřehledné, tak pokud opravdu máte čas a klid na čtení, tak se v příběhu snad ztratit nikdo nemůže. Škoda jen otevřeného konce. Budu doufat, že přijde pokračování :)

01.02.2023 5 z 5


Manželé odvedle Manželé odvedle Shari Lapena

Musím říct, že málo knih mne nebavilo a musel jsem se do jejího čtení nutit, tohle je přesně jedna z nich. Postavy nudné, příběh nudný. Začalo se to dát číst až ke konci. Kdyby tam 3/4 knihy nebyl, nic by se nestalo.

04.05.2021 2 z 5


Konec hry Konec hry Daniel Cole

Dle mého perfektní ukončení trilogie toho skvělého autora. Těším se na další díl. Knihu jsem přečetl za dva dny, a z celé série mne bavila ze všech nejvíc.

02.03.2021 5 z 5


Šikmý kostel Šikmý kostel Karin Lednická

Kniha Vás vtáhne do doby, kdy nic nebylo zadarmo, a život byl těžký. I když se prolínají v knize různé dějové linie, je psána přehledně a nikde jsem nezamrzl.

20.02.2021 4 z 5


Černobyl. Historie jaderné katastrofy Černobyl. Historie jaderné katastrofy Serhii Plokhy

Kniha je psaná dobře, výborně se čte, člověk hltá informace o téhle události, ale okolo dvousté strany jsem se začal ztrácet v politice a kniha mě přestala bavit :(

25.11.2020 3 z 5


Kacířství Kacířství Christie Golden

Dám polovinu alespoň, jelikož mi přijde, že je to spíš román o Johance z Arku, než kniha Assassin's Creed. Je velice dobře napsaná, ale chybí mi tam Asasínský zápal.

18.11.2020 2 z 5


Podsvětí Podsvětí Oliver Bowden (p)

Za mě nejlépe napsaný díl doposud ze všech, které jsem četl. Kniha se prolíná v několika letech, které na rozdíl od předešlých mají hlavu i patu. Těším se na 9. díl.

16.11.2020 5 z 5


Kanibal z Nine Elms Kanibal z Nine Elms Robert Bryndza

R. Bryndza opět ukazuje to, co mu jde výborně. Skvěle napsaná kniha s příjemnou zápletkou. Knihu jsem zhltnul cca za 5 dní, a tuším, že si tuhle sérii oblíbím.

12.11.2020 5 z 5


Skryté karty Skryté karty Angela Marsons

Pardon, ale to si Angela Marsonsová dělá legraci?
Tohle bylo naprosto nejlepší čtení, jaké jsem zatím doposud četl! Geniální kniha, nejlepší z celé série. Tenhle díl předčil naprosto má očekávání.

29.08.2020 5 z 5


Clona Clona Samuel Bjørk (p)

Ti seveřané ty detektivky prostě umí snad od narození, jinak si nedovedu představit že 99% knih v mé knihovně tvoří právě díla těchto autorů.
Holger Munch a Mia Krügerová jsou oblíbenci a jejich případy mne dokáží udržet u čtení knihy i dlouhé hodiny. Těším se na další knihy tohoto autora.

23.02.2020 4 z 5


Příběhy skutečné odvahy Příběhy skutečné odvahy Bear Grylls (p)

Některé příběhy byly slabší, ale pořád napínavé. U jiných tuhla krev v žilách. Každopádně co se týče autora, mám přečteno vše co napsal a nedám na jeho romány, či jiná díla dopustit.

23.02.2020 5 z 5


Vzhůru - Pozoruhodná cesta k vrcholu Mount Everestu Vzhůru - Pozoruhodná cesta k vrcholu Mount Everestu Bear Grylls (p)

Bear je chlapík na svém místě. Přečteno vše co napsal. Od románů po vyprávění svého dětství až po výběr S.A.S a výstupu na Everest. Nenajdu knihy kromě sérií s Harry Holem, které mne držely takříkajíc pořád u čtení.

23.02.2020 5 z 5


Bláto, pot a slzy Bláto, pot a slzy Bear Grylls (p)

Knihu Beara jsem jedním dechem přečetl asi za tři dny. Nebylo možno se od ní odtrhnout. Popisuje defakto celý svůj život, od dětství, rodiny po školu a jeho výběr do S.A.S. Třešničkou na dortu bylo potom vyprávění o výstupu na Everest, který zdolal jako nejmladší Brit. Povinná četba každého z fanoušků, troufám si říct i lidí, kteří Beara moc neznají.

24.01.2019 5 z 5


Největší záhady kriminalistiky Největší záhady kriminalistiky Jaroslav V. Mareš

Kniha jako samotná je hodně poutavá. Autor na nás přenáší svoji práci, kterou v tomhle případě odvedl na 110% výborně. I když se nejedná o vyřešené zločiny, strašně moc se mi líbí šťourání ve starých věcech. Investigativní novinařina dostává nový směr a to ten správný. Budu se těšit snad další pokračování knihy, jelikož mi chybí pouze dva případy k přečtení. Děkuji autorovi za skvělé čtení na podzimní večery u krbu.

20.11.2018 5 z 5