apq
Tak tahle kniha se mi moc líbila. Obvykle mám k dark romance spoustu připomínek, ale tady ne.
Celá kniha byla čtivá bez hluchých míst, kdy jsem ji přečetla za skoro dva dny.
Bunny mi byla sympatická, Bones ne, ale hodili se k sobě. Napětí nechybělo a děj a prostředí bylo velmi originální.
Kniha se mi moc líbila. Vůbec to není taková ta klasická romantika o ničem.
Mělo to celou dobu spád a nechybělo napětí.
Obě hlavní postavy mi byli sympatické a velmi zajímavé bylo téma pěstounské péče, které bylo jedním z hlavních témat.
Sám mezi všemi je kniha o vychovateli na internátu pro problémové žáky, ovšem nikdo by nepotřeboval odbornou péči v ústavu víc, než samotný vychovatel, který se po většinu času chová jak zvíře utržené z řetězu.
Začnu pozitivy na knize, mezi které patří bezesporu čtivost a docela i napětí.
Negativ je ovšem více, kdy převažuje nereálnost a neuvěřitelnost chování postav. Náhod všeho druhu tam je také až příliš. A to, že kniha je tak trochu úchylná, to čtenář zjistí hned po prvních stranách.
Kniha mě velmi překvapila svojí originalitou a humorem. Velkým plusem byla sympatická hlavní dvojice, zejména Emily, která si mě hnedka získala.
Půl hvězdičky ubírám za trochu překombinovaný závěr, ale jinak knihu rozhodně doporučuji.
Půjdu proti proudu, ale mě se první díl líbil o trochu víc.
Děj je stále čtivý a příběh se zase posunul dál, ale klidně to mohlo být trochu zkrácené o zbytečnou vatu.
Lor mi je stále sympatická, Nadir už tolik ale ne, a to zejména pro jeho majetnické chování vůči Lor.
Zajímavá knížka o osudu dívky odsouzené ke klášternímu životu.
Vzhledem k roku vydání díla jsem se obávala, že kniha bude zdlouhavá a ne příliš čtivá, jak tomu bývá u většiny děl z tohoto období, tady to tak vůbec nebylo, naopak mě to zaujalo hned od začátku.
Závěr knihy je tedy značně nečekaný, a nevím, co si o tom vlastně mám myslet.
Musím říct, že tohle je moje první DR, kde mi byly hlavní postavy sympatické. Na rozdíl od všech ostatních je Josh empatický a nikdy Aly nechtěl ublížit, přestože měl i svoji temnou stránku. Aly sice má také svoje chyby, ale docela jí to i myslí a chová se v celku racionálně.
Kniha je každopádně čtivá, zápletka dobrá a plusem pro mě bylo i zdravotnické prostředí.
Možná kniha mohla mít o trochu méně stran a opakujících se dialogů a scén, ale na DR to hodnotím pozitivně.
(SPOILER) Stejně jako ostatní, i já jsem byla velmi zvědavá na tuto knihu. Ve výsledku se mi líbila, a to zejména první a poslední část, také oceňuji propracovanost a úplně nechyběla ani čtivost, mám ale pár připomínek. Na to, jak byla kniha rozsáhlá, ocenila bych rozhodně větší popis postav a prostředí, už proto, že se odehrává z velké části jen na dvou místech a zásadních postav tu není až tolik. Prostředek knihy mohl být rozhodně kratší a celý hype kolem byl trochu přehnaný. Očekávala jsem něco skutečně mrazivého, ale to jsem tak docela nedostala. Ačkoliv jsem se závěrem docela spokojená, rozhodně by mu lépe sedělo cokoliv, jen ne happy end.
Ke knize se ale v budoucnu určitě vrátím.
Vzhledem k tomu, že jsem na tuhle knihu všude narážela, musela jsem si ji také přečíst.
Když to porovnám s třeba Haunting Adeline, tak tohle je slabota.
Postavy se chovají naprosto nelogicky, a to tak nějak všechny do jedné. Chybí také jejich prapracovanost, to stejné u samotného děje, který byl značně chudý.
Bylo to sice čtivé, ale chybělo mi tam nějaké napětí.
Pokračovat v sérii rozhodně nebudu.
Na knihu jsem byla zvědavá, neboť od autora miluji sérii Píseň krve, a zde se jedná o úplně jiný žánr.
Postupně při četbě se mi kniha začala líbit, ale postavy mohly být popsány ne všechny najednou, zkraje jsem se v tom ztrácela.
Tak tahle kniha mě fakt bavila. Hlavní hrdinka moc sympatická. A Zloduch? Toho nešlo nemilovat. Konečně po dlouhé době skvělá mužská postava, kterou jsem si oblíbila.
Rozhodně doporučuji.
Tato kniha se mi velmi líbila, a to zejména pro svoji originalitu. S motivy ďábla jsem četla více knih, ale žádnou jako tuhle. Příběh je čtivý, má temnou atmosféru a vše dává smysl.
Chování hlavní postavy není vždy správné, ale těžko říct, jak bychom jednali my na jeho místě.
Po předchozím malinko slabším díle, tento poslední díl opět dosahuje kvalit toho prvního.
Opět dostáváme čtivý a napínavý příběh, kdy jsem dlouhou dobu netušila, jak by to mohla autorka ukončit.
Dozvídáme se spoustu tajemství a odhalení, ale nic není nelogické.
Pochválit musím i chemii mezi hlavní dvojicí, která je skutečně věrohodná.
Celou sérii hodnotím jako velmi povedenou a řadím mezi své oblíbené.
Poslední díl se mi moc líbil. Závěr série byl rozhodně povedený.
Sice si nemůžu odpustit kritiku Bryce, která nehorázně manipulovala všemi, a to i svými přáteli, šla si za svým i přes mrtvoly, ale i tyto negativní emoce, které ve mě vyvolávala po celé čtení, značí, že to je fakt dobře napsaná postava.
Nerada se jen loučím s tímto světem a postavami, z nichž jsem si mnohé hodně oblíbila.
Celou sérii určitě doporučuji a sama si ji v budoucnu rozhodně přečtu znova.
Na knihu jsem byla velmi zvědavá, ale bohužel mě zklamala. Snaha za každou cenu šokovat byla na úkor děje.
Postavy jsou naprosto ploché, naivní a žádné hlubší seznámení s nimi. Děj je plný nelogických věcí, skladba vět také někdy víc než zvláštní. Konec uspěchaný a opět nelogický.
Jednu hvězdičku dávám za čtivost.
Spoiler:
Isabelle je do Doupěte unesena Loganem, ale je mu neskutečně vděčná, že ji odtamtud dostal ven? Vůbec ji nevadí, že tam roky působil a mučil ženy?
A Martin? Že by každý druhý člověk, na kterého narazí byl psychopatický sadista? No nevím.
No, tak tohle bylo už docela moc. Evangelýna je jednoznačně jedna z vůbec nejhoupějších knižních postav, že čtenář nemůže věřit, že to je vůbec možné. Její naivita a i povrchnost je neskutečná.
Na rozdíl od prvního dílu, kde mě pořád táhl děj, tak tady to už pokulhávalo. Přišlo mi, že se nic moc neděje, a pokud ano, tak to je strašně natahované.
Poslední díl si přečtu, ale jen ze setrvačnosti.
První díl se mi líbil o trochu víc asi, ale i s tímhle jsem byla spokojená.
Tak jako vždy u autorky oceňuji propracovanost celého příběhu a světa. Co mě ale skutečně vytáčelo byla postava Bryce, v prvním díle mi až tolik nevadila, ale tady byla strašná. Sebestředná, ulhaná, přesvědčená o své genialitě, všem všechno tajila a jednala za jejich zády, přestože tohle všechno u ostatních sama nesnášela. Z Hunta se stal podpantoflák, který Bryce miluje a poslouchá jako pes svého pána. Ještěže vedlejší postavy byly skvělé a zachraňovaly to.
Velmi pěkný a dojemný příběh o přátelství mezi člověkem a kočkou.
Satoru i Nana mi byli moc sympatičtí.
Druhý díl série hodnotím jako o trochu slabší.
První polovina, která popisuje život Adeline, která se stala obětí obchodu s bílým masem, se mi moc "líbila". Ačkoliv to bylo skutečně zvrácené, bylo to fakt napínavé, čtenář s ní soucítil a prožíval to s ní.
Druhá polovina už pro mě nebyla tak zažívá. Samotné zpracování PTSD bylo velmi vydařené, ale hlavně v závěru tam bylo zbytečně mnoho vaty. Nebýt toho, hodnotila bych více kladně, už proto, že Adeline v tomto díle je mnohem sympatičtější a oproti prvnímu dílu nemáte pocit, že má mozek o velikosti listového oříšku.
Na tuto knihu jsem se hodně těšila, ale bohužel nesplnila má očekávání.
Podle anotace jsem očekávala, že Edenie bude společnost s nejprve dobrou myšlenkou, která se postupně zvrtne, o to tady vůbec ale nešlo, neboť byl ostrov založen s jasným účelem již od začátku.
Hvězdičky ubírám za až očividnou inspiraci (to je slabé slovo) historií a nedostatečně využitého potenciálu postav, přestože jim na začátku bylo věnováno hodně pozornosti.
Vypněte si reklamy na Databázi
Za 99 Kč vám vypneme všechny reklamní bannery na CELÝ ROK: