Písně temnoty

Písně temnoty https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/517620/bmid_pisne-temnoty-Ual-517620.jpeg 4 67 18

Stín Krkavce série

Čtyři česky dosud nepublikované novely a povídky ze světa Vélina Al Sorny Během doby, kterou Anthony Ryan strávil psaním trilogie Stín krkavce se svým legendárním hrdinou Vélinem Al Sornou, se rozhodl prozkoumat minulost a příběhy známých postav v kratších textech. Všechny čtyři novely a povídky nyní vycházejí česky v jednom svazku — fanoušci série se tak budou moci zřejmě naposledy vrátit do oblíbeného světa. Ve strhujících vyprávěních plných tajemství, magie, intrik a bojů nahlédneme do doby dávno před vznikem Sjednoceného království, ale i do dějů osvětlujících mnohá tajemství dobře známých příběhů. ––– Ryanovi se daří dosáhnout všech předností epické fantasy — drsné prostředí, prastará magie, nelítostné intriky, rozkoly a krvavé střety. — Publishers Weekly Ve výsledku je tak celá trilogie opusem, který v sobě spojuje to nejlepší z klasik, jako je Eddingsovo Elénium, ale také z těch nejlepších hrdinských fantasy od Davida Gemmella. — Pevnost o trilogii Stín krkavce... celý text

Literatura světová Povídky Fantasy
Vydáno: ekniha , Host
Originální název:

Songs of the Dark , 2021


více info...

Přidat komentář

ElikaS
21.01.2024 3 z 5

Už to nějakou dobu je, co jsem četla sérii Stín krkavce a to byl možná problém, protože jsem se v povídkách trochu ztrácela. Měla jsem problém je přiřadit ke konkrétním postavám, protože v celé sérii jich bylo strašně moc a časem mi prostě vypadly. Každopádně když už jsem se zaposlouchala a řádně zavzpomínala, příběh jsem si připomněla a dýchla na mě atmosféra celé této série, která měla úžasný děj a mizerné vyústění. Všechny tyto emoce jsem si při poslechu povídek připomněla.

apq
10.01.2024 2 z 5

Hodnotit tuto knihu pro mě není vůbec jednoduché. Sérii Stín krkavce miluji, a tak jsem sáhla i po této knize. Bohužel jsem lehce zklamaná. Jak již je zmiňováno ve spoustě komentářích, kvalita povídek je značně rozdílná. Lord výběrčí mi přišla nejlepší, zato Souboj dvou zel ani snad nestojí za čtení.
Co mě ale nejvíc zklamalo, tak tím je nevyužitý potenciál. Autor mohl napsat mnoho zajímavých povídek a dovysvětlit nevysvětlené, ale bohužel tuto možnost nevyužil.


Aniday
31.12.2023 4 z 5

mohlo to být lepší, ale série jako taková byla skvělá...

PetraBery
31.12.2023 3 z 5

Čtyři povídky jako doplnění série Stín Krkavce. Za mne dobré, dvě lepší, dvě horší.

cziss
09.10.2023 5 z 5

Povedené povídky ze světa Krkavce. Kromě Paní vran doplňují původní příběh z trilogie. Pro fanoušky Ryana nebo původní trilogie pěkné zpestření.

Hor89
11.09.2023 2 z 5

V knize jsou dvě krátké a dvě delší povídky doplňující sérii Stín krkavce. V povídkách bohužel vystupují hlavně nové a vedlejší postavy, Vélin je jen párkrát zmíněn. První povídka Paní vran mě moc nezaujala, ale docela dobře doplňuje děj Písně krve. Druhá Zástupy mrtvých má dobrý začátek a konec, ale zbytek děje by potřeboval víc propracovat a promyslet. Třetí Lord výběrčí je nejlepší povídka sbírky, a jediná kterou bych si v budoucnu znovu přečetl. Závěrečný Souboj dvou zel mohl být hodně dobrá novela, ale bohužel je psán stylem kroniky.

Turlogh
29.08.2023 5 z 5

První tři příběhy vskutku vynikající. Hodné všech fantasy sérií tohoto skvělého autora. Poslední a naštěstí nejkratší příběh, je věru slaboučký, takové vcelku nezajímavé kronikářské líčení o pádu jednoho městského státu. Ten je tak na dvě hvězdy hodnocení, ale ty první tři příběhy jsou jednoznačně špička fantasy, takže nechávám v hodnocení celé knihy plných pět hvězd, jakoby ten poslední příběh prostě nebyl.... Howgh.

MUDr.Scorpion
25.08.2023 3 z 5

Mam smisene pocity... Prvni povidka me moc nebavila, dalsi 2 byly povedene a posledni jsem mel problem doposlouchat (nastesti byla kratka). Z nostalgie davam 3 hvezdy, jinak by to byly 2.

Mabie
23.08.2023 3 z 5

Písně temnoty jsou sbírkou čtyř povídek ze světa Vélina Al Sorny. První tři příběhy - které se týkaly víceméně neznámých postav - se mi líbily. Čtvrtý z příběhů mi připadal jako nepovedený návrat k vyprávění kronikáře, který měl v sérii smysl, ale v povídce byl naprosto o ničem.
Obecně jsou jednotlivé příběhy velmi rozdílné kvality, prostě nesourodý soubor povídek od dobrých přes slušnou až k té nejslabší.
Takže nejspíše z nostalgických důvodů (protože Vélina miluji), dávám 3*.

Xslyepov
20.08.2023 3 z 5

Uplynula delší doba od poslední knihy ale posty mi zůstaly stále v paměti. Jde o sérii 4 menších příběhů, které na sebe nenavazují ale trochu se doplňují a rozvíjí mezery. Každá povídka je jiná a čtenář si určitě najde svou oblíbenou, za mě trochu zklamání že tu není žádná zmínka o Velínovi či jeho daru. Čistě zde ale není i nic nového, objeví se zde pár bočních postav, přesto žádná mi nepřirostla k srdci. Styl psaní je stejný jak ho známe, kapitoly krátké a děj příjemně pluje. Pro autora mám slabost, příště budu přísnějši.

Noximut
16.08.2023 2 z 5

Naprosto zbytečná knížka. První tři povídky se daly přečíst, ale poslední jsem se už neudržela a přeskakovala celé stránky!
Strašně jsem se na knížku těšila. Po zjištění, že vychází jen v salátové vazbě, jsem byla smutná, protože, jak dobře víte, druhé čtení brožurky vždy dost poznamená. Nicméně, tohle už po druhé číst fakt nehodlám. Škoda. Za mě velké zklamání.

Veromika
16.08.2023 3 z 5

Celkově mi tu přišel pokles kvality příběhů, bylo by dobré napsat kolik let před Velinem se příběh odehrával. Kromě prvního příběhu, kde to bylo poznat jsem se jen domnívala, kdy asi tak děj probíhal. Taktéž mi chyběly mapy pro orientaci, jak tomu bylo ve všech knihách.

Planin
06.08.2023 4 z 5

Roman je roman, toto jsem jen uryvky bez poradneho cteni :-) i kdyz neni spatne

Slepy
29.07.2023 4 z 5

Povídky ze světa Vélina?Vynikající nápad,a výborně zrealizovaný,vždyť i první dvě knihy o zaklínači jsou povídkové.Musim souhlasit s paní Aykiru,že kvalitativně se hodně liší,první je jakýsi datadist k postavě která se v Písni krve jen mihne a máme tak možnost nahlédnout do (zákulisí).Určitě nebyla zlá,ale kdyby nebyla taky by se moc nestalo.Zatimco povídka druhá,to je Ryan v té nejlepší formě,super .Třetí,je opravdu nejslabší počin z této knihy a musím se přiznat,že jsem se nutil ji projít,ale dokonale vše napravila závěrečná,ihned mě vrátila k začátku série ,k dokonalému vypravěči který mě provedl Písní krve .Celkové určitě stojí za přečtení a pro fanoušky série je to povinnost,na pět hvězdiček to bohužel není,těsně čtyři,protože to je přeci Ryan,ne?

renefer
05.07.2023 5 z 5

Perfektní, stejně jako celá série.

6493
29.06.2023 5 z 5

Čtyři příběhy z mého milovaného světa Vélina Al Sorny mě nesmírně potěšily. Nečekejte žádný fan serving, ani jeden z příběhů se kolem Vélina netočí, ale díky Ryanovu skvělému stylu vám to vůbec vadit nebude. Jediné čeho lituju je moje nebohá paměť a fakt, že jsem s Ryanem začala už pár let zpátky, a tak pro mě i známá jména byla spíš matně povědomá. Ale to je můj problém, kniha byla skvělá.

KubaHanzelin
29.06.2023 4 z 5

Když jsem zjistil, že vyjde nový Ryan byl jsem samozřejmě nadšený, mám rád jeho styl vyprávění a celkově styl kterým píše, sice jsem byl zklamán, že se jedná "jen" o povídky, ale i tak jsem si návrat do světa Stínu Krkavce užil a doufám, že se k němu Ryan ještě někdy vrátí, očividně tato povídková sbírka vypovídá o tom, že má co nabídnout:)

Aykiru
24.06.2023 4 z 5

I přesto že moje nadšení pro tento žánr vinou špatně napsaných knih rok od roku upadá, si vždy ráda přečtu něco od svých starých osvědčených autorů. A tím pro mě Ryan rozhodně je.
Písně temnoty jsou sbírkou čtyř povídek/ novel velmi rozdílné kvality. Zatímco první z nich (Paní vran) zběhlé čtenáře tohoto žánru neurazí ani nenadchne, druhá (Zástupy mrtvých) nám každou větou připomene, kvůli čemu Ryanovi knihy tolik milujeme. Zchlazení nadšení, které by snad po přečtení výše uvedenou povídky, mohlo přijít, zaručuje třetí a nejslabší část knihy Lord výběrčí, která snad až příliš klasickým převyprávěním složitého vztahu otec zklamaný syn, nezaujme a ani nepotěší. Poslední a nejkratší z příběhů je příjemným navrácením k ,,vyprávění kronikáře" o další neméně fascinující stránce historie světa Stínu krkavce.
Vzato kolem a dokola je kniha Písně temnoty bilancováním mezi tím dobrým a tím horším co nám Ryan ve svém světě nabízí. Za mě 3,5.

Část díla

Autorovy další knížky

Anthony Ryan
skotská, 1970
2014  92%Píseň krve
2018  77%Oheň probuzení
2016  78%Královna ohně
2015  89%Pán věže
2020  86%Volání vlka

Kniha Písně temnoty je v

Přečtených99x
Čtenářské výzvě7x
Doporučených3x
Knihotéce103x
Chystám se číst81x
Chci si koupit56x
dalších seznamech3x