anovy64 anovy64 komentáře u knih

☰ menu

Zahrada dávných tajemství Zahrada dávných tajemství Kelly Bowen

Krásný, citlivě napsaný příběh osudové lásky dvou mladých lidí, které rozdělila válka. Autorka dokázala vyprávět příběh Stasii i Nicolase tak poutavě, že mě to nutilo číst stále dál a knihu bylo těžké odložit. Vřele doporučuji.

25.04.2024 5 z 5


Temná pláň Temná pláň Andy Maslen

I třetí díl je napsán ve stejném duchu, jako předchozí, kdy Ford vystupuje jako klasický poctivý vyšetřovatel, který tentokrát bojuje nejen s časem, ale i se svými nadřízenými. Přesto se mu podaří se svým týmem vypátrat vraha, který je dost překvapivý. V této sérii se mi líbí i to, že autor propracovaně a nenásilně líčí Fordovo soukromí. Také se v tomto díle více věnuje Hannah, které moc fandím. Určitě v sérii budu pokračovat, i když první díl byl zatím asi nejlepší.

23.04.2024 5 z 5


Hlava plná lásky Hlava plná lásky Ali Hazelwood

Tak tato kniha mě moc neoslovila. První polovina byla zdlouhavá, bez šťávy, pak se to trochu rozjelo. Levi fajn, ale Bee, která každou chvíli omdlévala a brečela, když uviděla mrtvé zvíře, to mi připadalo přemrštěné. A asi jsem moc prudérní, ale ty vulgarity mi taky vadily.

21.04.2024 3 z 5


Temné dědictví Temné dědictví Andy Maslen

I druhý díl se mi líbil, i když vrah se v průběhu vyšetřování dá odhalit, ale to neubírá na čtivosti. Také oceňuji, že kniha je napsaná klasicky, kdy Ford je vykreslen jako poctivý, chytrý vyšetřovatel, který společně s kolegy postupuje standardními postupy s využitím moderních metod. Těší mě, že se autor zabývá i osobním příběhem nejen Forda, ale i jeho některých kolegů. Sam je velice sympatický hoch.

18.04.2024 5 z 5


Nebezpečí na Nilu Nebezpečí na Nilu Barbara Cartland

Rádoby dobrodružná kniha, ale spíš lehká romantická jednohubka se zvláštním koncem nekoncem.

14.04.2024 4 z 5


Vůně šafránu Vůně šafránu Sarah Parsley (p)

I tento třetí díl byl čtivý, ale předchozí díly se mi líbily víc. Hlavní postavy mi moc blízké nebyly, obzvlášť Fabien mi k srdci nepřirostl. On vlastně vůbec nevěděl, co chce. No a Eliška? Nevím, jestli ve skutečnosti by se někdo mohl takto změnit. Mnohem více se mi líbily charaktery Martina a Johany. Bonusová kapitola mi připadla nejlepší. Ale určitě si přečtu další díl.

12.04.2024 4 z 5


Odvážná žena Odvážná žena Elizabeth Haran

Hned po prvních stránkách jsem věděla, že toto bude opět krásná kniha od E. Haran a nemýlila jsem se. Kromě přiblížení práce létajících doktorů v Austrálii a nelehkého postavení žen pilotek zde najdete i krásnou romantickou dějovou linku podkreslenou napětím a dobrodružstvím. Sice člověk od začátku ví, jak kniha dopadne, ale to jí vůbec neubírá na čtivosti. Doporučuji.

10.04.2024 5 z 5


Nezvaný pár Nezvaný pár Sarah J. Naughton

Takový průměrný thriller, jehož námět byl fajn, ale zpracování trochu pokulhávalo, chybělo mi napětí, které by mě nutilo číst dál.

08.04.2024 3 z 5


Zpovědi trosky po čtyřicítce Zpovědi trosky po čtyřicítce Alexandra Potter

Čím déle jsem knihu četla, tím více se mi zamlouvala, protože byla o životě, který prožívá každý běžný člověk. Hrdinka neměla postavu modelky, nebyla vyslovená krasavice, ale normální žena středního věku, která se vyrovnává se stárnutím, s tím, že už asi nebude mít děti a partnera, což není v knihách až tak běžné. Autorka na jedné straně popisuje, že být singl není moc příjemné a jednoduché, na druhé straně však bravurně popisuje krásné přátelství mezi dvěma generacemi žen a člověk si uvědomí, že nikdy není moc starý, nikdy není moc pozdě a všechno se dá zvládnout. Jsem moc ráda, že jsem knihu četla, protože mě místy přiměla zamyslet se nad vlastním životem (a to jsem mnohem starší troska).

02.04.2024 4 z 5


Světlo nad oceánem Světlo nad oceánem Mary Ellen Taylor

Četla jsem všechny autorčiny knihy a kromě této se mi velice líbily. Světlo nad oceánem mě moc neoslovilo. Dějová linka Ivy se mi četla o něco lépe než Ruth. Tato mi připadla zdlouhavá a celkem o ničem. Až závěr byl zajímavý, do té doby spíš nemastné neslané a navíc jsem se nějak ztrácela v postavách.

30.03.2024 3 z 5


Dům u jezera Dům u jezera Kate Morton

Velice zdlouhavý děj, chaotické skákání v čase, čtivých asi tak posledních padesát stránek. Byla jsem zklamaná.

26.03.2024 3 z 5


Odvrácená tvář lásky Odvrácená tvář lásky Colleen Hoover

Kniha vystavěná hlavně na chtíči a sexu, zápletka téměř žádná. Zklamalo mě to. Ještěže autorka zakomponovala do děje šest let starou událost, s kterou se Miles stále pere.

23.03.2024 3 z 5


Tajné milostné dopisy Olivie Morettiové Tajné milostné dopisy Olivie Morettiové Jennifer Probst

Další kniha, která dokáže zvednout vlnu emocí. Krásné prostředí, prosluněná Itálie a trochu smutný příběh nenaplněné lásky. Bylo mi líto Rafa, jehož láska k Olívii byla velice nesobecká a na Olívii jsem měla trochu zlost, i když chápu, že myslela především na blaho svých dcer. Na konci příběhu jsem měla slzy v očích. Kniha určitě stojí za přečtení.

18.03.2024 5 z 5


Neznámý v pozadí Neznámý v pozadí Mary Higgins Clark

I když se téměř od začátku ví, kdo je vrah, kniha je zajímavá a napínavá až do konce.

15.03.2024 5 z 5


Marnotratný syn Marnotratný syn Danielle Steel

Čtivá kniha, kdy opět láska a pravda zvítězila nad zlem a nenávistí.

14.03.2024 5 z 5


Experiment s láskou Experiment s láskou Christina Lauren

Tak tato kniha mě nenadchla. Unylý děj, zápletka skoro žádná.

12.03.2024 3 z 5


Varování Varování Kathryn Croft

Zajímavá kniha s překvapivým závěrem. Docela jsem si knihu užila, i když thrillerem bych ji nenazvala.

08.03.2024 4 z 5


Sedmá pohroma Sedmá pohroma James Rollins (p)

Tuto knihu bych řadila spíš k průměru, už jsem četla od Rollinse lepší knihy.

06.03.2024 3 z 5


Po bitvě je každý manžel generál Po bitvě je každý manžel generál Alena Jakoubková

První polovina knihy velice čtivá a reálná. Druhá však připomíná pohádku a to mi trochu vadilo. Škoda, ale i tak se kniha četla dobře a člověk aspoň nemusí nad ničím přemýšlet, může úplně vypnout a vychutnávat si děj.

03.03.2024 4 z 5


Drak spí Drak spí Michaela Klevisová

Kniha se sice četla dobře, ale byla taková spíš nudná, ospalá, neměla spád. Nic moc se neděje, chybí akčnost. Paní Klevisová mi moc nesedí. Je to moje druhá kniha s detektivem Bergmanem a asi taky poslední.

01.03.2024 3 z 5