Světlo nad oceánem

Světlo nad oceánem https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/529803/bmid_svetlo-nad-oceanem-659d700eabb02.jpg 4 38 14

Ivy se vrací do rodného města, aby se postarala o dědictví po milované babičce Ruth. Musí se vypořádat nejen se vzpomínkami z dětství, ale i se vztahy, které před lety zpřetrhala. Spolu s ní se do městečka přižene i bouře a z moře se vynoří dávno ztracená loď. Na povrch začnou vyplouvat stará tajemství, která se přímo týkají také Ivy. Rozhodne se proto zjistit pravdu – o životě babičky Ruth, o historii hotelového rezortu, který její rodina kdysi vlastnila, ale i o sobě samé.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Cosmopolis
Originální název:

The Brighter the Light , 2022


více info...

Přidat komentář

intelektuálka
včera 4 z 5

Pro odpočinek jsem si vybrala divoké pobřeží Atlantiku....

S příběhem rodinného tajemství a vztahem mezi babičkou Ruth a vnučkou Ivy ....

Je možné zapomenout na dětství, první lásky či babiččinu lásku ?

Vyprávění se nese ve dvou liniích - za zvuků hudby s Frankem Sinatrou, Bingem Crosby či Billie Holiday .... a Ivy hledá rozhodnutí ....

A objevují se i dávná tajemství .... a možná i nová budoucnost ....

Pěkně jsem si opočinula u této knihy .... doporučím.

VasnivaCtenarka
19.04.2024 3 z 5

S politováním musím napsat, že mě tato kniha přišla průměrná. Nebyla špatná, to vůbec ne, ale pomalé tempo mne nutilo často přeskakovat řádky.
Dvě dějové linie nebyly špatné. Četla jsem ji před týdnem a věřte nebo ne, už si ani nepamatuji přesně, o čem to bylo. A to se mi u opravdu dobrých knih, které mi sednou, nestává. Proto hodnotím průměrně.


bábuška
19.04.2024 3 z 5

Trochu záhad na pohřeží většinou rozbouřeného Atlantského oceánu. Splétají se osudy babičky, matky i nejmladší Ivy. Ta pátrá o předcích, objevují se údajné sestřenice, které jsou vlastně sestrami, je tam i láska z mládí a celý příběh končí ke spokojenosti čtenářek.

Knižní střípky
19.04.2024 4 z 5

Autorka se drží stejného schématu, vracíme se do minulosti, kde rozplétáme rodinné tajemství a dozvídáme se o pohnutém osudu příbuzných naší hlavní hrdinky. Samozřejmě zde máme i romantickou linku, ale tak hezky a na úrovni napsanou, že nemám vůbec žádné výhrady. A neměla jsem je ani u jedné jediné knihy od této autorky. Takové příběhy, jaké píše Mary Ellen si já vždy ráda dám.

Celá recenze v záložkách recenzí od Knižních střípků.

EvikU.
17.04.2024 5 z 5

Mé první seznámení s autorkou. Tento typ knih, kde se střídá přítomnost a minulost, mám moc ráda. Odkrývání starých tajemství, vyklízení domu po milované babičce, vzpomínky a také staré křivdy a skutečnost, kterou je někdy lepší nechat spát.

V přítomnosti přijíždí Ivy z New Yorku přebrat dědictví po babičce Ruth a vyrovnat se s informacemi, které na ní během vyklízení vyplují. Setkává se s dávnou nejlepší přítelkyní Dani, s kterou mají nevyříkané věci. Dokáží navázat na staré přátelství?

V minulosti se potkáváme s tehdy 12 letou Ruth a s jejím životem na pobřeží, kde pomáhala rodičům v hotelovém rezortu. Její matka Edna ji jako novorozeně našla v pokoji zabalenou do růžové deky. Jenže i Edna má svoje velké tajemství…

Na pobřeží jednou za čas vypluje vrak lodi, která tam před dávnými časy ztroskotala. I ona je opředená různými pověstmi. Jak vše Ivy rozmotá, co udělá nadále se svým životem?

Líbí se mi popsané prostředí, chování lidí z dřívější doby, popsaný život na pobřeží. Ne vždy je to jednoduché a ne vždy se bouře hned přežene a někdy má poměrně velké následky. Styl autorky mě bavil. Příjemně jsem proplula na mořské vlně a těšila se z odkrývání tajemství.

Ivetaa
16.04.2024 5 z 5

Od autorky je to má čtvrtá knížka a opět krásné a pohodové čtení. Je zde dost postav - střídají se tu dvě časové linky - přesto děj situovaný k oceánu je přesně můj šálek kávy.

sidonka
05.04.2024 5 z 5

Krásné oddechové čtení s dvěma časovými linkami, to mám ráda, Ruth i Ivy sympatické a tak jsem hltala každou kapitolu, abych věděla jak to bude pokračovat v druhé lince

bookcase
02.04.2024 4 z 5

Moje první setkání s autorkou dopadlo výborně, knížka mi kápla do noty, příběh se mi líbil, i neotřelá zápletka.

anovy64
30.03.2024 3 z 5

Četla jsem všechny autorčiny knihy a kromě této se mi velice líbily. Světlo nad oceánem mě moc neoslovilo. Dějová linka Ivy se mi četla o něco lépe než Ruth. Tato mi připadla zdlouhavá a celkem o ničem. Až závěr byl zajímavý, do té doby spíš nemastné neslané a navíc jsem se nějak ztrácela v postavách.

zuzana2599
28.03.2024 5 z 5

Tento román mě nesmírně potěšil, pohladil po duši, asi jsem potřebovala číst tak něžný, jemný, rodinný příběh, který omývají vlny oceánu. Světlo nad oceánem má nejenom překrásnou obálku, ale i skvělý překlad mé oblíbené Michaely Klevisové. Příběh samotný není ani ničím originální, ani výjimečný, i přesto se mi moc líbil. Zamilovala jsem si atmosféru celé knihy, líbilo se mi být s Ivy u pobřeží oceánu a odhalovat tajemství její babičky Ruth. Velice příjemné a milé čtení a jistě sáhnu i po další autorčině knize. Dům v zátoce čeká v mé knihovně na přečtení, tak se už těším !

zdehan
10.03.2024 5 z 5

Skvěle napsaná kniha od ktery nejde odtrhnout doporučuji.

jeny-v
27.02.2024 5 z 5

Romány Taylor jsou přesně tím, co člověk potřebuje, když ho skolí viróza nebo se balí na dovolenou. Mně kniha pasovala na ten první případ. Dvě časové osy jsou vždy příslibem zajímavého idylického čtení, tentokrát z pláží na pobřeží Atlantiku. V lednu 2022 přijíždí po dvanácti letech třicetiletá Ivy do domku své babičky, kde prožila své dětství a dospívání se svými vrstevníky Dani a Matthewem. V osmnácti letech odešla z vlastního rozhodnutí do NY, což kamarádi vyhodnotili jako podraz. Vyklízením svého dědictví nachází mladá žena celou utajenou rodinnou historii, hlavně informace o jednom létě roku 1950 a svých předcích. Obálka je jistě převzata z jedno obrazu Ruth, které v postupném odhalování sehrály také svou roli.

Paja1709
25.02.2024 4 z 5

Kniha se cetla dobře. Tak jako ostatní knihy od autorky. Pěkná oddechovka.

AlenaF
22.02.2024 4 z 5

Příjemné nenáročné čtení, které nezklame.

Štítky knihy

romantika

Autorovy další knížky

2021  86%Dům v zátoce
2021  83%Staré sídlo
2022  83%Domek u lesa
2024  87%Světlo nad oceánem

Kniha Světlo nad oceánem je v

Právě čtených1x
Přečtených37x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených3x
Knihotéce80x
Chystám se číst109x
Chci si koupit32x
dalších seznamech5x