Marnotratný syn

Marnotratný syn https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/273646/bmid_marnotratny-syn-nwG-273646.jpg 4 80 24

Bratři-dvojčata vyrůstají pospolu v jednom městě, v jedné rodině, a přesto jsou zcela odlišní. Už jako děti se nemají v lásce a v dospívání se odcizí ještě víc. Jeden z bratrů nakonec z poklidného městečka odjíždí, ale když se k němu svět obrátí zády, po dvaceti letech se jako příslovečný „marnotratný syn“ vrací zpátky. Setkání mezi dvojčaty je zprvu šťastné a smířlivé…, dokud na povrch nevyplavou otřesná tajemství.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Prodigal Son , 2015


více info...

Přidat komentář

anovy64
14.03.2024 5 z 5

Čtivá kniha, kdy opět láska a pravda zvítězila nad zlem a nenávistí.

LidkaDino
30.09.2023 4 z 5

Kniha se ke mně dostala v knižní štafetě. Čekala jsem oddychovou romanťárnu, ale pěkně jsem se spletla! Samotný příběh tedy začíná asi až na straně devadesát, do té doby nám jsou představeny hlavní postavy děje, ale potom už je to jen napínavý a rychle ubíhající příběh. V jednu chvíli jsem byla z děje tak nešťastná, že to špatně skončí, že jsem měla chuť kouknout se na konec, ale odolala jsem a neprohloupila.


simca9342
14.01.2023 5 z 5

Přečtená loni.

Peter- manžel a táta dvou potomků- má konečně v životě štěstí. Ale na hodně krátkou dobu. Hospodářská krize dopadne na kolegy z práce, lidi z okolí, ale nejvíce na něho. Z bohatého muže se stal během pár dní skoro bezdomovec. V okamžicích přemýšlení nad rodinnou budoucností , se vrací do dětství. Rodiče se viděli v mladšim bratrovi Michaelovi a Petera vnímali jako zbytečného , černou ovci rodiny. Peter se po letech odhodlá k setkání s někym koho nechtěl vidět. Ale okolnosti krize ho donutí se nad sebou zamyslet. Čas setkat se tváři v tvář nadešel... Jak se sourozenci dají dohromady?

Knihomolka134
18.08.2022 1 z 5

První a poslední kniha od Danielle Steel, kterou jsem si přečetla. Dostala jsem na ni doporučení, ale absolutně nechápu, co na ní fanynky DS mají. Už z anotace na zadní straně je nápadně jasné, kdo je tím marnotratným synem+ jak se bude celý děj vyvíjet. Od první kapitoly nuda, postavy vesměs všechny do jedné nesympatické. Autorka hojně využívá plno do očí bijících klišé a přirovnání (např.: oči jí ztvrdly jako ocel, peníze pro ni byly přirozené jako vzduch), která působí nepřirozeně. Co víc, neustále ale opakuje to, co bylo už řečeno; pokládá snad čtenáře za hlupáky? Myšlení hlavní postavy bylo chaotické a postavám obecně se nedalo věřit. Postavy nemající žádný stálý charakter, nechávají sebou vláčet a nejsou pro čtenáře v žádném ohledu důvěryhodné a obsahově samostatně vypovídající, jsou bezcenné. Naprosto tedy nechápu, co tou neprokreslenou psychikou autorka sledovala. Zřejmě se v postavách sama ztrácela a nevěděla, jak je v rámci děje příběhu uchopit? To by snad mohlo být jediné rozumné vysvětlení...
Mnoho pasáží na sebe ani nenavazovalo, kolikrát jsem měla dojem, že čtu dílo nevyzrálé školačky píšící svůj první sloh. Překladatelská chyba, nebo bezelstný záměr autorky? Například ve scéně, kdy se na něco ptá matka dcery, odpovídá znovu matka. A takových pochybení je v knize dost. Překlad je obecně dost strojový, těžko říct, jestli by originál nezanechal pozitivnější dojem.
Co se však odpustit nedá, je fakt, že kniha chce od začátku působit jako zapeklitý thriller, který je bohužel průhledný od první kapitoly. Sečtělý čtenář si dá 2+2 dohromady, záhada pak pro něj končí přibližně u třetí kapitoly a dalších dvacet kapitol ho čeká jen zdlouhavé opakující se výčty jednání postav, kterým autorka mění charakter dle své libosti, bez většího psychologického nastínění a kontextu. Rsp. neumí si pohrát se čtenářem a nedává mu podněty k zamyšlení. Jednoduchá kniha pro nenáročného čtenáře. Konec není překvapivý, autorka se opět s radostí vrací ke stylu, který je jí tak vlastní - k červené knihovně. Tam by, dle mého mínění, měla raději zůstat. Kniha je nudnou odpočinkovou četbou, ale své příznivce DS určitě potěší.

Knihomolka506
05.06.2022 5 z 5

Peter- manžel a táta dvou synů- má konečně v životě štěstí. Ale ne na dlouho. Hospodářská ekonomická krize dopadne na kolegy z práce, lidi kolem, ale nejvíce na něho. Z vlivného a movitého muže se stal během pár dní člověk bez přístřeší. Ve chvílích depresí a přemýšlení na sebou a svou rodinou, jak to s nimi bude se vrací do minulosti, svého mládí a dětství. Rodiče se viděli v jeho bráchovi a Peter způsobil vždy jen samé problémy. Michal ovšem nikdy za nic nemohl. Pocit zbytečnosti si Peter nesl i po smrti obou rodičů, bratra už nikdy nechtěl vidět. Ale právě krize , krach investic ho donutí se s ním po letech setkat tvaru v tvář. Ani nedoufal, že ho ještě někdy uvidí, ale ten čas nadešel... Jak se oba bratři dají dohromady přes minulost plnou výčitek a hádek? Půjdou ruku v ruce ještě někdy?

kamila5406
10.01.2022 4 z 5

Příběh zajímaví ale škoda že některé věty se tam opakují aspoň desetkrát. Knihu jsem dostala do ruky náhodou a zajímala mě díky spisovatelce DS.

klarkys
10.05.2021 4 z 5

Podle vysokého hodnocení jsem čekala pecku- a nedočkala jsem se. Zápletka byla zajímavá, ale všechno se to tak nějak táhlo, děj se dal předvídat daleko dopředu a konec pro mě nebyl žádným překvapením. Navíc mi nebyla sympatická ani jedna postava a to se mi stává málokdy.

ikul
04.05.2021 4 z 5

Kniha mě překvapila. Chvíli jsem si myslela, že čtu nějakou Sandru Brown. Ale konec už byla zase paní Steel. Taková předvídatelná romantika na závěr. Četlo se to velice dobře a rychle.

ctenarkaEva
17.07.2020 4 z 5

Trochu jiná Danielle Steelová než ji známe z romantických příběhů. Byla jsem zvědavá, jak pojala tento příběh. Kniha se četla dobře, zápletku vymyslela neobvyklou.

Ála1968
10.07.2020 4 z 5

Přečteno za odpoledne.Bylo to skvělé.

kajito
16.05.2020 5 z 5

Přečteno za dva dny.

Meryl555
12.06.2019

Přečteno jedním dechem, neuvěřitelný děj a spád, moc se mi kniha líbila.

Sofie75
25.02.2019 5 z 5

Kniha se mi moc líbila. Úplně mě pohltila. Ale běhal mráz po zádech . Už se těším na její další knihu.

misa3662
13.02.2019

Po delší době od této autorky se mi tato kniha moc líbila. Přečteno za dva dny.

Marika Vanova
26.10.2018 3 z 5

Kniha se zajímavým námětem, plná hollywoodských dokonalých dialogů, ale četla se dobře, odpočinková četba.

povi
06.08.2018 3 z 5

Peknej sladacek:-)Od ctvrtky knihy jsem vedela,jak to cely je a jak to dopadne,takove mile cteni v lete k vode:-)

knihovnička007
28.09.2017 2 z 5

Romantický příběh křížený s (lehkým) thrillerem... Pokud ho napíše DS, tak není možné čekat nic převratného (dle mého).
DS je u mne proslulá tím, že jednu věc je schopna popsat 3x v různých obměnách.

Peter se po krachu na Wall Street, ale také po krachu jeho manželství, ocitá zpět ve městě, kde prožil své dětství. Dětství, které díky jeho bratrovi-dvojčeti-nebylo ideální. O vše ostatní Peter přišel, zůstal mu jen dům u jezera. Jediná věc, kterou zdědil po svých rodičích, vše ostatní zdědil jeho bratr Michael.
Peter ho celý svůj život nenáviděl, ale stačilo pár dnů a týdnů a byl strašně rád, že se vrátil, přehodnotil celý svůj život...
Přišlo mi přitažené za vlasy, že o všechno přišel, ale pořád létal letadlem do LA a do Londýna, na dovolenou do Španělska a na lyže do Švýcarska. Koupil si dodávku atd.
Škoda, že někdy DS nenapíše něco blíže normálním lidem...

Na nějakou dobu si dám od DS pokoj... Kniha se četla dobře, i když mi věčné opakování věcí lezlo na nervy, ale dočetla jsem...

mirunda
03.11.2016 3 z 5

Příběh super, ale klidně to mohlo skončit na straně 230. Konec byla jedna veliká přeslazená slaďárna. Ale beru jako oddechovku, u které člověk nemusí přemýšlet

putpuda
06.10.2016 5 z 5

Steelovou jsem nečetla už několik let. Ale zrovna se mi do ruky dostala tato kniha, tak jsem si řekla proč ne ;). Sice jsem si zase musela zvyknout na "slušňácký" styl D.S, ale líbilo se mi to. Psát to jiný autor, tak by z toho byl velice slušný psychothriller ;)
A určitě si zase nějakou z těch novějších od D.S. půjčím, mám teď přesně náladu na takovéto příjemné počteníčko :)

Ivanka83
12.09.2016 5 z 5

Při čtení románu jsem měla nejednou husí kůži. Kniha mne pohltila od začátku až do konce. Vřele doporučuji.

Štítky knihy

americké romány

Autorovy další knížky

Danielle Steel
americká, 1947
1998  86%Prsten
1994  76%Nevýslovná láska
1997  75%Cizí žena
2007  77%Duch
1998  82%Palomino

Kniha Marnotratný syn je v

Přečtených106x
Čtenářské výzvě9x
Doporučených7x
Knihotéce91x
Chystám se číst32x
Chci si koupit6x
dalších seznamech3x