Temné dědictví

Temné dědictví https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/511363/bmid_temne-dedictvi-ing-511363.jpg 4 103 33

Detektiv Henry Ford série

< 2. díl >

Jaké tajemství ukrývá rodina aristokratů? Druhý případ detektiva Forda. V idylické venkovské krajině u britského Salisbury jsou nalezeny kusy lidských ostatků. Krátce nato vyloví místní sedlák z nádrže na pastvině utopené tělo. Obě vraždy spojuje blízké panství Alverchalke, rodové sídlo uznávaného aristokrata a válečného hrdiny. Detektiv Ford hodlá spolu s kolegyní Hannah vyřešit případ co nejdříve. Když mu však jedna z rodin obětí pohrozí, že odhalí jeho tajemství, změní se vyšetřování v závod s časem. Dokáže případ rozplést dřív, než ho doženou vlastní démoni?... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi , Thrillery

Vydáno: , Kniha Zlín
Originální název:

Land Rites , 2021


více info...

Přidat komentář

WaN635
13.04.2024 3 z 5

Tak nějak úplně nechápu ty znechucené komentáře některých čtenářů. Jako není to úplně top thriller, to v žádném případě, ale jsou i mnohem horší série.
Mně se tento díl celkem líbil, Hannah mi nevadí, Harry je sympaťák s tajemstvím, líbí se mi linka se synem.
Ráda si přečtu pokračování.

Kubajzz
17.03.2024 3 z 5

No nebylo to úplně špatné, ale první díl bych hodnotil jako napínavější. Rozhodně to ale stálo za přečtení. Už se chystám na třetí díl :-)


Aghatte
16.03.2024 1 z 5

Ano, přidávám se do skupiny s klesajíci tendencí.
První díl super, tento hodně slabý.
Plochý, nepropracovaný, opakování téhož, celkem mi bylo jedno, kdo toho zmetka naporcoval.
Překvapila mě zmínka o Aspergeru u Hannah, buď jsem první díl četla nepořádně, nebo to někde vyšumělo. Vůbec jsem nepostřehla, že má být šáhlouš.
Jsem ráda, že mám knihu půjčenou, koupila-li bych si ji, chtěla bych vrátit vstupné.

musivila
23.02.2024 5 z 5

Další bezvadný díl s detektivem Fordem. Tentokrát děj není tak napínavý a podezřelých není mnoho. Ale nijak mi to nevadilo a čtení jsem si užila. Do dalšího dílu se určitě pustím. Jsem zvědavá, jak to dopadne s Fordovo tajemstvím, jeho synem i Hannah.

Zuzanak4
04.02.2024 3 z 5

Nemůžu si pomoct, ale nejde mi se začíst.

Petronela16
28.01.2024 odpad!

Nechcem písať úplne, že zle, ale na rovinu- absolútne ma to nebavilo,ani som nedočítala.Nechcela som strácať čas len kvôli tomu, že sa patrí dočítať knihu Z toho som už 'vyrastla" , keď ma to nebaví jednoducho koncim.A také som mala očakávania, lebo veď predošlá časť bola sľubná!Uvidim, možno dám ešte jednu šancu, ale tentokrát to bolo strašne chabé.

Duchoslp
27.11.2023 4 z 5

Druhý díl Henryho a Hannah zavede do vyšších společenských kruhů. Vyšetřování je tentokrát bez velkých dějových zvratů, ale i přesto se knížka čte dobře. Jsem zvědavá, co nového přinese zkoumání dávné smrtelné nehody.

Littlemonday
08.11.2023 3 z 5

Druhý díl série s detektivem Fordem je za mnou. U Temné hry jsem říkala, že jsem spokojená a že doufám, že nepřijde klesavá tendence.

Bohužel musím říct, že z pokračování už tak nadšená jako na začátku nejsem.
Když budu mluvit o případu, tak mi chybělo pořádné napětí a děj se dost vlekl, nepřišel žádný wow efekt a když byl odhalen vrah, tak jsem rozhodně překvapením z postele nespadla. Průměrný příběh s průměrnou zápletkou a nepříliš originálním vyšetřováním.

Co mě zajímalo hodně byly osobní linky vyšetřovatelů. Především jsem se těšila na Forda a Hannah. Detektiv část osobního příběhu opět odkryl, ale nebylo toho moc a spíš bylo světlo namířeno na jeho syna. Ovšem naprosto zklamaná a smutná jsem z toho, jak málo prostoru dostala postava Hannah. Občas se v knize mihla, ale nic zásadního, prvnímu dílu dodávala šmrnc a vtip, tady sem tam něco prozkoumala, sdělila výsledek a to bylo vše. Po vyřešení případu to vypadalo na posun, ale na ten si nakonec musíme počkat do další knihy.

No Bohužel druhý díl série je pro mě definicí průměrnosti, nic, co by mě uchvátilo nebo urazilo.

3/5

Budu moc ráda, když mě pro další recenze budete sledovat na IG: little.monday a FB: LittleMonday - Rádi čteme

alzbeta4340
15.08.2023 4 z 5

Takové detektivky mi vyhovují. Podrobný popis vyšetřování se všemi odbočkami a slepými cestami, které se zákonitě objevují. Na konci zjistíte, že samotný zločin je jednoduchý a i přes literární nadsázku uvěřitelný.
Soukromý život sympatického detektiva Forda (i jeho spolupracovníků) jsem si vlastně moc neužila, klidně by ho v ději mohlo být více.

Lucciella_L
01.08.2023

Přiznám se, že toto nebyla knížka podle mého gusta..... Na mě to bylo zdlouhavé, laxní.... Některé linky zůstaly nedořešené, což nemám ráda (i když se jedná o sérii na pokračování).

Evule *
23.07.2023 4 z 5

První díl se mi určitě líbil více, toto nemělo takový spád, přesto jsem zvědavá na pokračování.

Katania
06.07.2023 4 z 5

Pěkné, zajímavé. Hlavní postavy jsou mi moc sympatické.

Hella
30.06.2023 2 z 5

Velmi slabý odvar skvělého prvního dílu. Už ve třetině jsem bojovala sama se sebou, abych to nevzdala.

Danago
23.06.2023 3 z 5

Za mě byl první díl o něco lepší. Já osobně mám ráda rychlejší spád, ale jedná se o anglický venkov, tak se asi nedá čekat nic jiného. Zajímal mě hlavně vedlejší příběh, který se zde pomalu rozvíjí, hlavní detektivní zápletka opravdu odpovídá typické anglické detektivce. Kdo má rád takový styl bude nadšený.
Můj styl to bohužel není.

Jiparis
09.06.2023 5 z 5

Co všechno udělá rodič pro své dítě? Líbila se mi linie příběhu policisty, před kterým není jen řešení složitého případu, ale i dozvuky vlastní minulosti.

astra3
03.06.2023 5 z 5

Taková pomalejší detektivka, ale dobrá. Tato série se mi líbí.

jahlina
02.06.2023 3 z 5

3,5 *
Temné dědictví je druhým dílem detektivní série s inspektorem Henry Fordem. Z prvního dílu (Temná hra) jsem byla poměrně nadšená, takže když na mě v dubnové nabídce novinek vykouklo pokračování, neváhala jsem ani chviličku. Po přečtení už nadšení nedosahuje takových výšin, ale i tak hodnotím Temné dědictví jako velice slušnou a poctivou detektivku.

I v tomto díle bojuje Ford se svými démony, smrt své ženy si dává stále za vinu, navíc se o nehodu zajímají i jiní V pátrání mu pomáhá kolegyně Hannah, její postava zde ale byla k mé lítosti trochu upozaděná. Více prostoru naopak dostal Fordův syn Sam.

Ačkoliv samotná zápletka je zajímavá, neubíhalo mi čtení tak rychle, jako v minulém dílu. Je zde kladen důraz na systematickou detektivní práci, což mi obvykle nevadí, ale tady to trochu ztrácelo šmrnc. Závěrečné odhalení mi přišlo zbytečně natahované.

Přesto jsem zvědavá na další pokračování, co Temného nás příště asi čeká? Jak se bude vyvíjet situace kolem Fordova problému? Zkrátka jsem polapená a chci číst další díl. A snad nebudeme čekat dlouho, protože v originále třetí díl již vyšel.

Tuhle sérii se jednoznačně vyplatí číst od prvního dílu právě kvůli dějové lince okolo smrtelné nehody Fordovy ženy.

ArwenAragorn
30.05.2023 3 z 5

45%

První díl se mi líbil moc. Tady je to takové nemastné neslané. Do čtení jsem se musela docela nutit. Příběh je zbytečně dlouhý. Tři hvězdičky, ale s odřenýma ušima.

BohyněKuchyně
23.05.2023 4 z 5

Podruhé detektiv Henry Ford a jeho cáklá kolegyně z forenzního Hannah. Děj příběhu je zasazený do malebné přírody britského venkova. Zavede nás mezi aristokraty, ale taky místní gang. Dvě mrtvoly, dva různé způsoby vraždy. Mají něco společného nebo je to jen náhoda? Baví mě styl, kterým Andy Maslen píše. Čte se moc dobře a druhý díl se mi líbil ještě více než první. Pachatel byl sice trochu předvídatelný, ale pořád jsem váhala, který ze dvou mých tipů vyjde. Henry Ford je z mého pohledu skvělý knižní hrdina. Není dokonalý, má své mouchy, ale tím je moc sympatický.

Zrzavá_Tereza
16.05.2023 4 z 5

Opět se tu setkáváme s vnitřně rozervaným sympatickým detektivem Fordem, na venkově v Británii, k tomu nějaká ta vražda.
Tohle prostě funguje a funguje to skvěle.

Štítky knihy

detektivní a krimi romány anglický venkov

Autorovy další knížky

Andy Maslen
britská
2022  85%Temná hra
2023  77%Temné dědictví
2024  81%Temná pláň

Kniha Temné dědictví je v

Právě čtených4x
Přečtených112x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených2x
Knihotéce85x
Chystám se číst70x
Chci si koupit24x
dalších seznamech2x