Tajné milostné dopisy Olivie Morettiové

Tajné milostné dopisy Olivie Morettiové https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/509673/bmid_tajne-milostne-dopisy-olivie-morett-SXC-509673.jpg 4 65 22

Kouzelná Itálie, úchvatné Positano a tajné milostné dopisy. Priscilla, Devon a Bailey jsou sestry. Už léta si ale nejsou moc blízké. Teď se však opět musí setkat, aby vyřídily pozůstalost po své matce. Při třídění věcí narazí ve staré truhle na dokumenty o vlastnictví domu na malebném pobřeží Amalfi. A aby těch překvapení nebylo málo, objeví také hromádku milostných psaní. V jednom z dopisů slibuje záhadný milenec jejich matce schůzku v den jejích pětašedesátých narozenin. Pokud tedy chtějí sestry získat odpovědi na své otázky, musí se vydat tam, kde to všechno začalo – do malebné Itálie.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

The Secret Love Letters of Olivia Moretti


více info...

Přidat komentář

anovy64
18.03.2024 5 z 5

Další kniha, která dokáže zvednout vlnu emocí. Krásné prostředí, prosluněná Itálie a trochu smutný příběh nenaplněné lásky. Bylo mi líto Rafa, jehož láska k Olívii byla velice nesobecká a na Olívii jsem měla trochu zlost, i když chápu, že myslela především na blaho svých dcer. Na konci příběhu jsem měla slzy v očích. Kniha určitě stojí za přečtení.

KatieKuli
01.03.2024 4 z 5

Líbil se mi příběh tří sester - Pris, Dev a Bailey. Během života se sobě vzdálily a matčina smrt jim pomohla uvědomit si, jak si navzájem chybí a jak jsou pro sebe důležité. Líbilo se mi jak se znova navzájem poznávaly a prohlubovaly svůj vztah a budovaly důvěru.
Příběh Olivie mi ale přišel nějak nadbytečný, neuměla jsem se do něj ponořit.
Více mě bavily části o sestrách. Knihám o dopisech se budu asi chvíli vyhýbat, mám teď na nějakou dobu rozhodně "předopisováno" :-)


jeny-v
13.12.2023 4 z 5

Dnes už klasický příběh o nalezených dopisech s velkým tajemstvím. Ovšem spisovatelka vdechla románu nejen romantickou nit, ale popsala i krásnou atmosféru prázdnin v jihoitalském přímořském městečku. V knize se odvíjí příběh tří sester, které vyklízejí pozůstalost po své mamince. Pris, Devon i Bailey se během dospívání odcizily a nyní se každá žena potýká se svými soukromými problémy. Možná jejich vztah napraví cesta do Positanu, kde chtějí prodat domek, nalézt neznámého R. a odpovědi k objevené korespondenci. Vyprávění Olivie - přítelkyně, milenky, manželky, ale převážně matky o lásce trvající pětačtyřicet let má i v dlouhých zimních předvánočních večerech své kouzlo.

Buchtičkajani
17.10.2023 4 z 5

Hezká, příjemná odechovka.

PeťulaV.
08.10.2023 5 z 5

Na tuhle knížku jsem se vážně moc těšila. Četla jsem i tu předešlou "Italské léto" a tu jsem si zamilovala. Milý příběh, ale to hlavní, nádherně popisovaná Itálie se spoustou památek a k tomu hromada krásných a motivujících myšlenek. A od téhle jsem čekala asi něco podobného. Možná kdybych nesrovnávala, ale tady mi tohle vyloženě chybělo. Příběh je také krásný, ale nebylo to alespoň za mě až takové. Tři sestry se po smrti matky vydávají do překrásného Positana v Itálii, aby se dozvěděly něco více o matčině minulosti a její utajované lásce. Je to příběh nejen o lásce a porozumění, ale i o nutnosti vyjadřování svých pocitů, pochopení sebe sama a o odpouštění. O tom, jak důležitá je rodina, o kterou se můžeme opřít. Co se týče Positana, tak do toho jsem se bláznivě zamilovala už při nedávném přečtení knihy "Jedno italské léto" od skvělé autorky Rebecca Serle a ta musím říct, se mi líbila více. Právě i Positano tam bylo popsáno daleko poutavěji. A to je asi celý můj problém, asi jsem zrovna tyto dvě knihy neměla číst takhle krátce po sobě. Ale budu hodná a nakonec přeci jen hodnotím plným počtem a to hlavně za ten konec, který se povedl opravdu moc. Byl překrásný, dojemný a i nějaká ta slzička ukápla.

raty
05.10.2023 5 z 5

Přemýšlela jsem nad hodnocením této knihy a vzpomněla si na komentář Mandlevest k jinému příběhu v posledních dnech. Také jsem přemýšlela, že bych se neměla nechat ovlivnit tím, co jsem četla předtím. Takže budu hodná. Krásný příběh na stejné úrovni jako předchozí Italské léto. Hodnotím tedy stejným počtem hvězdiček a doporučuji romantickým čtenářkám, které preferují více psychologie postav a pomalejší tempo, které v tom případě skvěle zapadá do atmosféry malého italského městečka.

AlenaF
24.08.2023 4 z 5

Velmi příjemné čtení. Doporučuji.

intelektuálka
22.08.2023 4 z 5

Velmi pěkné letní čtení ..... za svitu slunečních paprsků a šumění moře ....

Protože riviéra Amalfi určitě stojí za návštěvu .... a je stejně romantická jako obálka ....
plná domků na útesech, středomořské květeny a místních specialit - včetně limoncella ....

Takže příběh lásky Olivie a Rafaela sem krásně zapadá .... i když v životě se často ocitáte na rozcestí, a musíte zvolit směr .....

Po smrti mámy se 3 sestry schází v domku v Positanu, aby zjistily, že jejich máma měla tajemství ....
A jak se jim podaří vypátrat tajemného přítele, o tom tato kniha vypráví ....

Je to pěkné pozitivní letní čtení .... a možná ukápne i slzička ....

Protože :

..... milenci se nakonec někde nepotkávají ....
..... jsou sami vzájemně v tom druhém po celou dobu ..... /Rúmí /

A doporučím.

Alena1957
22.08.2023 4 z 5

Dojímavý příběh, vřele doporučuji.

astra3
19.08.2023 4 z 5

Vcelku milý příběh.

PaníColumbová
14.08.2023 5 z 5

Kniha se mi opravdu líbila - Itálie, léto a Láska...:-) Zápletka a závěr byla opravdu povedená. Autorce se podařilo hezky, pravdivě a zajímavě popsat s sesterské vztahy a Itálii. Doporučuji. Ještě dnes začínám číst Italské léto...:-)

tyna1461
13.08.2023 5 z 5

Krásná. Byla to moje druhá knížka od této spisovatelky, těším se na další její knížky. Hned u té první Italské léto jsem si jí oblíbila.

Tesset
05.08.2023 3 z 5

Takový průměr. Příběh mi přišel zajímavý, ale jeho čtení mě moc nebavilo. Vím, mělo to být takové ze života, nicméně mi to přišlo jako promrhaný čas. Škoda, nalákalo to dobře, ale nezaujalo - ale možná jsem prostě jen pro takový typ knížky zrovna neměla náladu.

sabinaK
01.08.2023 5 z 5

Krása. A i slza ukápla :)

Katerina015
29.07.2023 5 z 5

Letní oddechové čtení... Stojí za přečtení

Mercy555
27.07.2023 5 z 5

Tak tohle bylo moc příjemné pohlazení pro duši. Oddychové letní čtení, nesmírně čtivé, citlivé a emotivní, plné lásky, tajemství a nádherného popisu Itálie. I slza mi ukápla. Přimělo mě to přemýšlet o svém životě, zajetých kolejích a o tom, že člověk může chtít od života víc v každém věku. A hned bych se nejraději přestěhovala do prosluněné Itálie :-) Bylo to jiné než předchozí knihy autorky, ale určitě vřele doporučuji.

Luccinda
19.07.2023 4 z 5

Přiznám se, že na první pohled mě tahle kniha příliš nezaujala, podle anotace zněla vcelku tuctově, takže jsem jí původně vůbec neplánovala číst. Pak jsem si ale potřebovala sbalit čtení na dovolenou v Řecku a tohle mi tak nějak padlo do oka, vypadalo to jako ideální plážová oddechovka, tak jsem si řekla, že dám knížce šanci.

A udělala jsem moc dobře, román ve všech ohledech překonal moje očekávání a já jsem nadšená! Krásnou atmosféru prosluněné Itálie asi najdete i jinde, co mě na téhle knize ale opravdu bavilo byl perfektně vykreslený vztah tří sester, které se rozhodly vypátrat dávného přítele své zesnulé matky, o kterém se dozvěděly jen díky milostným dopisům, které si jejich matka roky schovávala doma.

Tři sestry, každá úplně jiná, každá řeší své vlastní životní problémy. Jejich příběh se prolíná s vyprávěním mladé Olivie, která se jednoho léta při návštěvě Itálie seznámí se svou osudovou láskou. Bylo to milé čtení plné emocí, příběh mě moc bavil a prostředí Itálie bylo jen pěknou třešničkou na dortu. Takže pokud i vy váháte, jestli se do knížky pustit, nebo jen nevíte, co si sbalit na letní dovču, Tajné milostné dopisy vám rozhodně můžu doporučit.

zuzana2599
17.06.2023 5 z 5

Tak to bylo moc pěkné čtení, prosycené slunečními paprsky, vůní moře, krásou Itálie a nehynoucí láskou, po které touží každá žena. Ach, já si tak přála, aby Olivia a Raphael byli navždy spolu. Ale oni určitě jsou, neboť jejich láska musí být věčná !
Tento román je ideálním startem do letní sezóny, líbil se mi, dojímal mne, byl prostě super. Příběh tří sester, které po smrti matky naleznou její milostné dopisy a vydají se pátrat po jejich pisateli, můžu doporučit všem milovníkům romantiky !

princesse
17.06.2023 4 z 5

Stejně hezky čtivé jako Italské léto. Tentokrát sbližování tří sester namísto babičky, dcery a vnučky. Krásné popisy míst, Amalfi, Positano, okolní příroda, barvy moře, domky... Hezky propletené osudy a doufala jsem, že Olivia a R. spolu nakonec zestárnou. Ale i o takových ztrátách je život.

Paja1709
13.06.2023 5 z 5

Moc krásná kniha. Musím říct,že i slza ukapla. A ted se jdu pustit do její další knihy Italské léto. Jinak mám od autorky přečtené vše.

Kniha Tajné milostné dopisy Olivie Morettiové je v

Právě čtených1x
Přečtených80x
Čtenářské výzvě8x
Knihotéce97x
Chystám se číst127x
Chci si koupit37x
dalších seznamech3x