Nezvaný pár

Nezvaný pár https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/484554/bmid_nezvany-par-bz4-484554.jpg 4 93 25

Měly to být dokonalé líbánky. Novomanželé Asha a Oliver Graveneyovi se po své luxusní svatbě vydávají do pětihvězdičkového plážového resortu ve Vietnamu, kde na ně čekají bílé písky, azurové moře, soukromé vily a prvotřídní kuchyně. Chystají se tu nejen oslavit svůj sňatek, ale také se zotavit z nedávné tragédie, která je málem stála vztah. Ne vždy jde však všechno podle plánu. Zájezd snů se najednou zvrtne a pár se ocitá v nebezpečí. Ráj se změní v noční můru. Po brutálním napadení se Asha probere v nemocnici, aniž by věděla, kde je a co se stalo. Po jejím manželovi není nikde ani stopy. Při snaze odhalit pravdu o tom, co se jim na dovolené přihodilo, se Asha dozvídá překvapivé skutečnosti, o kterých dosud neměla ani tušení, a zjišťuje, že se její svět od světa jejího manžela liší více, než si uvědomovala. Napínavý psychologický thriller čtenáře zaujme také neotřelou formální stránkou, ať už se jedná o prolínání několika časových rovin či střídání různých způsobů vyprávění.... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Vendeta
Originální název:

The Other Couple , 2018


více info...

Přidat komentář

anovy64
08.04.2024 3 z 5

Takový průměrný thriller, jehož námět byl fajn, ale zpracování trochu pokulhávalo, chybělo mi napětí, které by mě nutilo číst dál.

uzivatel42014
09.03.2024 2 z 5

Knihu mi přinesl Ježíšek no musím říct,že jsem zklamaná byla tak zvláštne napsaná zápletka dobrá,ale divně překombinované


skate
15.02.2024 3 z 5

Z knihy mám smíšené pocity. Tesně před touto jsem přečetla 2 thrillery, které byly výrazně lepší. Možná to je vysoce nastavenou laťkou, možná jen kniha nebyla dobrá.

Kniha je psaná ze 3 časových rovin a vše se postupně odkrývá. To mám na knihách ráda, ale zde byly na sebe zvláštně navázané některé kapitoly. Občas jsem si dokonce nebyla jistá, kdo zrovna vypráví, tak jsem musela posáže přečíst znovu (Pravda, četla jsem pozdě v noci, tak mi to možná jen nesepnulo.).

Chybělo mi napětí, které by mě nutilo knihu neodložit nebo nějaký nečekaný zvrat. Vše mi připadalo příliš nereálné. A hodně nepravděpodobný konec můj dojem z knihy ještě zhoršil.

micha-ella
06.11.2023 4 z 5

Výborně sestavený příběh, tahle knížka mě bavila. Jediné, co mi v ději vadilo, byl neustále konzumovaný alkohol.

Adriena838772
17.07.2023 5 z 5

Moc dobrá knížka a líbilo se mi to

Jidu
21.06.2023 2 z 5

Tahle kniha se mi nehodnotí lehce a musela jsem si ji celkem dlouho nechat projít hlavou.

Dostáváme průměrný thriller. Klasické psaní stylem "před" a "po", kdy jeden úhel pohledu je z dovolené, další ze svatby a třetí z nemocnice. Poté v dalších částech zmizí část se svatbou a z nemocnice se posuneme do Londýna. To je vše super, to mám moc ráda.

Jenže knize chybí thrillerové napětí. Není tu žádný plot twist, kde bych si řekla to pomyslné "wow, to jsem nečekala" - a to já od thrillerů potřebuji.

Dále je zde na sílu natlačené klišé, které se objevuje v nových knihách/filmech/seriálech velmi často, a to je homosexuální sex. Zde ta scéna byla absolutně zbytečná, ději nic nepřidala a opravdu mi tam přišla prostě jen natlačená, aby se teda dodržel dnešní trend.

Největší problém mám ovšem zcela jednoznačně s koncem. Takhle nelogický a zvláštní závěr jsem ještě nezažila. Ve zkratce - tohle by se nestalo a je to hloupost. Nejde to říct jinak. To je důvodem, proč knihu hodnotím jako podprůměr. Trochu (ok, dost) doladit poslední část a byl to parádní oddechový thriller. Takto bohužel

zelvonik
13.06.2023 4 z 5

Knížka mě bavila, má vše, co bych od thrilleru očekával - napětí, překvapivé odhalení, odsýpá a není tam hluché místo. Za mě fajn počtení.

Špekyn
28.03.2023

Ucházející thriller. Zápletka nepříliš originální - smíšené manželství, bohatí a jejich poklesky, nenávist, věčná opilost... Prolínání několika časových rovin (přítomnost, svatba, začátek dovolené) a střídání ichformy a erformy je vítaným zpestřením. Exotické prostředí vietnamského tropického ostrova je líbivé. Celkově takový průměr, oddechová "detektivka'.

L.Helena
04.02.2023 3 z 5

Atraktivní prostředí, zajímavá zápletka, ale taková ta atmosféra thrilleru mi tam docela chyběla.

Magdyla.8
02.11.2022 3 z 5

Nakonec tento thriller nebyl tak špatný. Řeší se tu hon za pomstou a řešení dávných problémů. Některé pasáže byli předvídatelné. Bohužel není to příběh, který vám zůstane déle v paměti.

goergina
16.10.2022 1 z 5

(SPOILER) Nejlepší na celé knize bylo zajímavé přeskakování v čase. Jinak to byla bída. Asha je hloupoučká a naivní, Ollie na první dobrou strašný blbec. SPOILER: A co Milo? Tomu se nic nestane? Primárně by měl trpět on, když kvůli němu Sean přišel o sestru. To jako cizí dítě a kamarádka dostala s pomstou přednost před sestrou? Kniha byla ztráta času. Velké zklamání.

MiskaMa
14.09.2022 3 z 5

Mě to docela bavilo. I když teda na každé druhé stránce popíjeli nebo se léčili z kocoviny... Tři časové roviny, kde postupně čtenář odhaluje s novomanželkou Ash, co se vlastně doopravdy stalo.

ddkk
29.08.2022 3 z 5

Nebylo to špatné, je to příběh o tom, jak se dávný prohřešek party zlaté mládeže vrátil viníkům i nevinným jako bumerang. Odehrává se v atraktivním prostředí luxusního rezortu v jihovýchodní Asii a v Londýně, kde to skutečně vypadá, že se opravdu nedělá (skoro) nic jiného než neustále nasává...

Jak vidno, i do literatury už dorazila potřeba vyváženosti, hrdinka je z neznámého důvodu tmavé pleti, ač to v příběhu nemá vůbec žádný význam. Samozřejmě, proč ne, ale celou dobu jsem čekala na důvod ... že by autorka použila tento detail samoúčelně?

Nenáročná četba za tři.

Zlatinka.Emilly
07.08.2022 4 z 5

Ze začátku docela chaos, ale pak se mi kniha zalíbila a konec překvapil.

Hvězdinka
07.08.2022 4 z 5

Zajímavý thrillerový příběh na léto. Děj plyne ve třech časových rovinách a tím je zajímavý. Minulost dohnala přítomnost, hříchy mládí byly potrestány.

xena2711
20.07.2022 3 z 5

Oddechová detektivka na léto, ve které byli všichni stále opilí:-)

Leena
10.07.2022 4 z 5

Líbilo se mi to, taková oddychovka, přečetla jsem za jeden den.
Jen si nejsem jistá, jestli po tak závažné operaci a titanové destičce v hlavě mohla Asha hned létat...;-)

kneslova
11.06.2022 4 z 5

Taková slušná detektivka, která by mě možná bavila více, kdyby knižní postavy nebyly více méně celý děj neustále opilí

musivila
30.05.2022 4 z 5

Zajímavá kniha, celkem dobře se četla. Měla jsem tip na jednu osobu, která by mohla stát za napadením Olivera a Ashy, ale neznala jsem motiv. Ten postupně čtenář odkrývá, díky čtení ve 3 časových rovinách, které dělají děj zajímavější … A vy zkrátka musíte číst dál a dál, aby jste společně s Ash přišli záhadě na kloub. Samozřejmě, že jsem se párkrát nechala zviklat a v hlavě mi vířily všelijaké teorie. Některé dost šílené, co se týče minulosti Ollieho a Mila :) Tam jsem byla vedle jak ta jedle.

P3_tis
23.05.2022 3 z 5

Dobrý námět a zápletka. Líbilo se mi propletení postav, které se na konci knihy dozvíme. Ale jak je psáno níže - žádný wow efekt.

Štítky knihy

Vietnam psychologické thrillery svatební cesta

Autorovy knížky

Sarah J. Naughton
anglická, 1975
2022  70%Nezvaný pár

Kniha Nezvaný pár je v

Právě čtených2x
Přečtených109x
Čtenářské výzvě12x
Doporučených3x
Knihotéce124x
Chystám se číst90x
Chci si koupit21x
dalších seznamech2x