Experiment s láskou

Experiment s láskou https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/518377/bmid_experiment-s-laskou-uD8-518377.jpg 4 117 24

Felicity „Fizzy“ Chenová neví, jak dál. Vybudovala si skvělou kariéru jako zbožňovaná spisovatelka a na kontě má nespočet bestsellerů. Ale když je požádána, aby přednesla projev k zahájení školního roku, uvědomí si, že se sama neřídí tím, co káže. Fizzy nikdy nebyla opravdu zamilovaná. Chtíč? To ano. Ale takový ten pocit, který vás pohltí, kdy se vám podlomí kolena a nemůžete myslet na nic a nikoho jiného? Kdepak. Kde nic, tu nic. Co se stane, když optimismus, který celou svou kariéru ve čtenářích povzbuzovala, dostane falešný nádech? Connor Prince je dokumentarista a svobodný otec, který miluje svou práci z velké části proto, že mu umožňuje žít poblíž dceřina bydliště. Jeho šéf však prahne hlavně po zisku, a tak mu nařídí natočit televizní reality show. Connorova práce je v ohrožení a on je najednou bezradný. Ve snaze najít romantickou hrdinku pro svou show narazí shodou okolností na podrážděnou Fizzy, která se jeví být dokonalým řešením jeho problému. Co kdyby ukázal celému světu, jak se královna všech romancí sama v přímém přenosu zamiluje až po uši? Fizzy mu to nehodlá usnadnit – bude muset souhlasit se všemi jejími požadavky. Jakmile na ně kývne, rozjede se natáčení Experimentu s láskou a Connora napadne, jestli i on se někdy dočká své spřízněné duše… Experiment s láskou je přesně tím, na co fanoušci Christiny Laurenové čekali od chvíle, kdy se Fizzy objevila na stránkách bestselleru Rovnice lásky. Ve chvíli, kdy se rozsvítí světla a všichni na ni upřou své pohledy, vyjde kupodivu najevo, že to profláknuté „žili spolu šťastně až do smrti“, na které už dávno přestala věřit, se možná ukrývá přímo za kamerou.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Jota
Originální název:

The True Love Experiment , 2023


více info...

Přidat komentář

simaja
28.03.2024 3 z 5

Docela dobrá oddechovka, ale Rovnice lásky se mi líbila o fous víc.

anovy64
12.03.2024 3 z 5

Tak tato kniha mě nenadchla. Unylý děj, zápletka skoro žádná.


bezzink
07.03.2024 4 z 5

(SPOILER) Za me tedy ano, ano a ano. Je to jednoducha romanticka jednohubka. S nejakou realitou to nema mnoho spolecneho. Ale no a co? Nekdo tady psal, ze bylo od zacatku jasne, jak to cele dopadne. No tak to je snad jasne pokazde ne? :)) Je nam vsem prece zrejme, ze Connora do te souteze nejak zatahnou, aby to melo happyend, ale jednoduse nas bavi sledovat tu cestu. Je to proste oddechovka, pohadka o lasce. A za me dvojka lepsi nez prvni dil.

princesse
22.01.2024 4 z 5

Hezká oddechovka. Jednohubka přečtená velmi rychle. Autorky opět nezklamaly a určitě to nebyla poslední kniha od nich, kterou si ráda přečtu. Ideální rozptýlení mezi těžšími žánry. Doporučuji.

pollyn
10.01.2024 4 z 5

(SPOILER) Moc povedené! Zejména první půlka měla svižný průběh a humor tomu dodal příjemnou konturu :) trochu jsem se ztrácela v pojmenování osmi aktérů, možná by jich mohlo být méně a za to mohli mít větší prostor, ale i tak. Neotřelé, sympatické a s Fizzy se chcete začít hned kamarádit. Nešlo si ji nezamilovat :)
Trochu mě ještě překvapila ta čínská komunita, došlo mi to až později, takový "aha" moment. Trochu to v této rovině skřípalo, ale asi chápu záměr autorek.

Kristy.Seb
25.12.2023 4 z 5

Žijte svůj život, jako by to byl milostný román.

Štěstí není žádná konstanta, ani vám ho nikdo nezaručí.

Všichni máme na jednom rameni toho příšlovečného anděla a na druhém ďábla.

Když něco chceš, musíš to zkusit, i když se třeba hodně bojíš.

Vtipné, svižné a dost žhavé. Jen jsem nějak nepochopila, proč si Fizzy přišla v rodině tak podceňovaná.

Kudík
10.12.2023 5 z 5

Fizzy byla v titulu "Rovnice lásky" neuvěřitelně sympaticky střelená autorka milostných románů. Byla jsem z jednou z mnoha, která měla zájem o její příběh (viz. poděkování autorek), a i přes obavu z druhých dílů, jsem více než nadšená. Zde jí poznáváme více do hloubky, a to vč. její autorské krize a skončení s jednorázovkami, a také nově jako hlavní hrdinku netradiční reality show "Experiment s láskou", která vychází z přirozených sympatií a současně je postavená na vědeckém výzkumu kompatibility DNADuo. Z tohoto důvodu nemůžou chybět Jess, Juno a River Peña z předchozí části. A jak se říká a podepisuje ve smlouvě, nezačínejte si nic s produkčním, který se jmenuje Connor Frederick Prince III. :) Kdo je na duotým autorek zvyklý, ten nebude zklamán, protože se jedná pouze o zábavu a velice výstižné vysvětlení, proč lidé čtou milostné romány. Začátek a konec knihy je bez kazu, jen ten střed se trošku táhnul. 4,5*

MilackovaN
19.11.2023 5 z 5

Milé pokračování Rovnice lásky. Myslím, že nebyl nikdo, kdo by se už v prvním díle nezamiloval do Fizzy. Její otevřenost, upřímnost a šarm byly naprosto odzbrojující. Takže se vůbec nedivím, že se našlo 9 mužů, které její osobnost uchvátila natolik, že skončili v reality show, hledající pro Fizzy Pana dokonalého. A už od začátku jsem byla v týmu #sexytatka #cizzy. Toto pokračování mě bavilo mnohem víc než jednička. Teď bych chtěla ještě pokračování za 15 let o Juně.

KláraH.
13.11.2023 2 z 5

Ne ne a ne. Tahle kniha pro mě byla, omlouvám se fanouškům, fakt pain. Četla jsem ji snad dva týdny, ale to se prostě nedalo. Tolik těžko uvěřitelných věcí na jednom fleku... Od začátku knihy -existence seznamu podmínek - bylo jasné, jak to skončí. On tam i ten princ zazněl. Od vysvětlení algoritmu už přibyla i jistota, kudy se toho dobereme. A když došlo asistentku s vyděšeným obličejem, šance na jakékoliv potenciální překvapení se začala limitně blížit nule.
Jinými slovy - toto mi prostě nesedlo. Vadila mi lascivnost a vlastně i lacinost a prvoplánovitost. Prostě příliš. Ale svého čtenáře si kniha najde a je to tak v pořádku. Jen já to prostě nejsem.

knizni.taurus
12.11.2023 5 z 5

(SPOILER) Za knihu k recenzi moc děkuji nakladatelství jota :)

No tak tohle bylo za mě boží. Už dlouho jsem nečetla knížku, která by mi tak sedla do nálady se skvělou, ztřeštěnou hlavní hrdinkou a tichým a milým hlavním hrdinou.

Fizzy je jako střela.. říká co ji na jazyk přijde, je zábavná, milá a charismatická. Bere život tak, jak přijde a dokáže okouzlit všechny v místnosti. Je to živá voda, která mě několikrát dokázala rozesmát. Connor je naproti tomu typ tichého a přemýšlivého chlápka, který se snaží myslet na následky svého jednání. Vyvrací předsudky, že jsou dokumentaristi nudní a ukazuje ženám, že ve 33 letech může být chlap zodpovědný, uvážlivý a se smyslem pro rodinu. To jsou pro Connora velmi plusové body (no a taky ta výška téměř dva metry, pevné svaly a to, že je bůh sexu - klasika :D).

Chemie mezi hlavními hrdiny přišla hned, od první sarkastické poznámky, přes společné hledání radosti až k “zakázanému ovoci během natáčení. Connor je jako protiklad k Fizzině zbrklé povaze a mezi těma dvěma to fungovalo. Na mou duši!

Tenhle příběh měl všechno. Sympatické hlavní postavy a skvělé i ty vedlejší, zajímavý příběh (pozadí reality show - why not) a reálnou romantickou linku. Když přišel v knize problém, tak jeho vyřešení nebylo hned, ale postupně se k tomu propracovali, což přidalo na opravdovosti.

MOŽNÁ MENŠÍ SPOILER: Jediná věc, která mě trošku při čtení mrzela bylo to, že mi oněch nápadníků v reality show bylo vlastně trochu líto, protože neměli šanci díky tomu, že jiskřeníčko mezi hlavními hrdiny začalo hned ze startu knihy. Na druhou stranu, milostné trojúhelníky fakt nemám ráda, takže asi dobrý. :D

Styl psaní mě bavil, bylo to svižné, střídalo se tam hodně monologů, nebyla tam žádná hlušší místa. Za mě skvělý, pohodový a chmury zavánějící romantický příběh.

Kenan
03.11.2023 5 z 5

Fizzy byla vedlejší postavou v předchozí knize Rovnice lásky. Píše romány pro ženy, užívá si samostatného života, nikdy nebyla zamilovaná a baví ji sex a vztahy na jednu noc. Najednou ji postihne autorská krize a přestanou ji zajímat i její nezávazné vztahy. V té chvíli ji vstupuje do života Connor, který musí uspořádat seznamovací reality show a nabídne v ní Fizzy hlavní roli. Už Rovnice lásky se mi hodně líbila, proto jsem se bála, že tohle nebude ono. Ale zbytečně, protože i tento příběh je skvělý. Chemii mezi Fizzy a Connorem cítíte i přes papírové stránky a ani Fizzy nezklamala. Je drzá, vtipná, oslňující, ale ukáže i jiné své vážnější stránky, které jsme dřív nepoznali. Znovu se setkáme i s hledáním spřízněné duše na základě DNA. Opět skvělé čtení.

kristy.books
14.10.2023 5 z 5

Experiment s láskou voľne nadväzuje na predchádzajúcu knihu autoriek, Rovnica lásky, ktorá sa mi veľmi páčila, takže túto novinku som si nemohla nechať ujsť. Pri týchto autorkách je to u mňa ako na hojdačke, niektoré knihy si maximálne užívam, iné mi veľmi nesadnú. Našťastie, toto bol ten prvý prípad a Experiment s láskou zaraďujem k ich naj knihám.

Fizzy som si obľúbila už predtým, bola to taká neriadená strela, ktorá si veľmi nedávala pozor na jazyk, nenechala si od nikoho skákať po hlave a bola s ňou veľká sranda, preto som rada, že sa dočkala vlastnej knihy. Bolo mi ľúto, že si teraz prechádzala takým ťažším obdobím a nejak nevedela, ako má pokračovať ďalej. Zasiahlo to jej osobný i pracovný život. Dúfala som, že čoskoro sa jej vráti iskra a bude môcť pokračovať v tom, čo tam milovala - v písaní romantických príbehov. Obľúbila som si aj jej rodinu, hoci bola poriadne bláznivá. 

Connor, tichý, zádumčivý a uzavretý muž, najskôr pôsobil ako taký "suchár', no postupne nám začal ukazovať aj svoju druhú stránku a ja som si ho čoraz viac zamilovávala. Áno, v minulosti urobil nejaké chyby, no poučil sa z nich. Bol to skvelý otec, pre svoju dcérku by urobil i nemožné. Mali spolu veľmi pekný vzťah, bola to taká malá mudrlantka a vniesla do príbehu dávku humoru a rozkošnosti.

Nápad s natáčaním zoznamovacej reality show sa mi páčil, nebolo to totiž taká obyčajná zoznamka, Fizzy ju oživila so svojím nápadom nájsť mužov podľa typov mužských hrdinov v ženských románoch. Prvé stretnutie Fizzy a Connora nedopadlo zrovna najlepšie, preto som si užívala ich postupné spoznávanie a zbližovanie. Mali medzi sebou skvelú chémiu a keď k tomu pridáme určitý tieň zakázanosti, ktorý nad nimi visel, môžem povedať, že romantická linka sa mi fakt veľmi páčila.

Knihomolka97
09.10.2023 4 z 5

Experiment s láskou navazuje na knihu Rovnice lásky. Tentokrát totiž máme v hlavní roli Fizzy, kterou už známe. Fizzy se mi zalíbila právě už v předchozí knize a její příběh jsem si nemohla nechat ujít, námět hned zaujal.
Mezi Fizzy a Connorem to od samého začátku jiskří, jenže je v cestě několik překážek. Oba jsem si oblíbila a užívala si jejich sbližování. Mé romantické srdíčko zaplesalo. Hlavně v závěru jsem skoro slintala. Díky Fizzy a její nevymáchané puse, jsem se i dost nasmála.
Nicméně mě trošku mrzí, že "nápadníci" v té reality show ve výsledku vlastně nedostali moc prostoru a to je strašná škoda! Někteří rozhodně zaujali a myslím, že by to určitě bylo o něco zajímavější a hlavně zamotanější.
Takže za to strhávám hvězdičku.

JanaDor
06.10.2023 4 z 5

V knize mě zaujala hláška Connora, který bral romance jako čtení pod úroveň. Ale díky Fizzy tento názor změnil a ke konci je zde psána moc hezká věta. Cituji : „Je těžké napsat zajímavou knihu, když čtenář už předem ví, jak to skončí.“ To je kouzlo romancí poutavý, čtivý, jiskřivý děj s pohádkovým koncem. Skvělá oddychovka. Doporučuji.

andreamrs
05.10.2023 4 z 5

Od autorek mi chybí přečíst si známou sérii Božský, ale ze standalones mám přečtené zatím všechny, které u nás v překladu vyšli. Nechci se pořád opakovat, ale na autorkách mě nejvíc baví to, jak je každá kniha jiná. Ne všechny knihy mě zaujaly stejnou mírou, ale zrovna na Experiment s láskou jsem se moc těšila, protože na zahraničních účtech sklízí velmi pozitivní ohlasy. Zároveň mě zaujalo neotřelé téma, které se u romantických knih někdy už poměrně těžce hledá. Nesmírně mě zaujalo prostředí reality show, které mi přišlo fakt skvělé. Navíc tady máme zajímavé hlavní postavy, spisovatelku v tvůrčí krizi Fizzy a (ne)úspěšného producenta. Je nám jasné, jakým způsobem se příběh bude vyvíjet, ale právě to prostředí se postaralo o několik překvapení.

Postava Fizzy mě moc mile překvapila, zejména její humor a postoj k životu, postava Connora mě okamžitě zaujala, i když jsem myslela, že jako dokumentarista bude spíše nudný, ale ne, naopak! A ta chemie mezi Fizzy a Connorem... Navíc se objevuje dějová linka #singleparent, která mě poslední dobou hrozně baví, takže za mě fakt skvělý. Tentokrát jdu hodně s davem a jsem šťastná, že můžu knihu ohodnotit jako jednu z těch nejlepších knih CHL.

Tahle kniha byla krásnou romanťárnou o hledání pravé lásky na neočekávaných místech, kterou provází humor typický pro obě autorky, a vy prostě těm dvěma držíte palce a doufáte nutně v happyend! Za recenzní výtisk moc děkuji Nakladatelství Jota!

Jeanine8
02.10.2023 5 z 5

Povedená romanťárna. U mě tedy druhý díl překonal ten předchozí.

Zomy
28.09.2023 4 z 5

Mě tyhle autorky zkrátka baví!
Experiment s láskou se čte sám, je evidentně propracovaný, romantický, úsměvný, zábavný.

Já většinou úplně nemusím hrdinku, která je nejdřív poměrně promiskuitní, do větru a lehkovážná
a pak najednou přijde On a srovná ji. Ale Fizzy je naprosto reálná a uvěřeníhodná a moc mě bavila. A Connor jakožto klidná síla je prostě sen.

Knížka je vlastně taky trochu obhajobou červené knihovny a jejích čtenářek. Úplně autorky chápu, proč měly možná potřebu ukázat, že taková literatura je zkrátka potřeba. Kdysi jsem s tím měla sama problém, když jsem začala číst romantické knížky, člověk se tím úplně nechlubí, skoro se až stydí to přiznat. Ale pak jsem si úlevně uvědomila, že já, poměrně inteligentní ženská, prostě potřebuju odpočívat u jednoduché romantiky s jistým šťastným koncem a že nemusím nikomu dokazovat, jestli je to ta správná literatura nebo ne.

A Fizzy nám ukázala, že ani autorka se nemusí před nikým obhajovat, jestli je milostná tematika dost dobrá. Archetypy v její reality show byly přesné a vtipné. Ale ten její hrdina byl nejlepší a toho si zasloužila.

havrmoni
23.09.2023 3 z 5

(SPOILER) Rovnice lásky byla bezva, bavilo mě jí číst. Tohle nezávislé pokračování mě moc nezaujalo. Fizzy jsem nějak nepřišla na chuť a celou dobu jsem měla pocit, že o pět let mladší Connor je vyzrálejší než ona. Možná to bylo i tou délkou, že se mi to strašně táhlo, nemělo to ten správný spád. A ačkoliv mi byl Connor hodně sympatický a fakt takový ten správňácký hrdina romancí, tady to na víc jak 3* pro mě nebylo. Kdyby jsme sledovali to co diváci a na konci wow, to bylo jasný jak to mezi nimi jiskřilo, možná by to bylo jiný. Takhle si začali už před tím a celé to natáčení bylo o ničem. Nezáživné a zbytečné. Ale to je můj názor a jiným čtenářům se to může jevit jinak. Takže se dejte do čtení a posuďte sami.

Siegrid
22.09.2023 2 z 5

Po delší době se mi od nich moc líbila Rovnice lásky a věřila jsem, že i Experiment s láskou bude hezká kniha, koneckonců hodnocení vypadalo slibně. Přestože námět a nápad tam byl, tak jak autorky tvořily postupně příběh a utvářely povahy, mě absolutně nudilo. Vůbec jsem těm postavám nerozuměla. Přeskakovala jsem a přeskakovala a nedočetla. Spoustu slov na papíře, ale význam vůbec nechápete. Tak to taky nechápu:-). Asi omyl?!

lena.o.knihach
20.09.2023 3 z 5

Novinka od jedné z nejznámějších autorek románů pro ženy konečně vyšla. Já od Christiny Lauren četla z těch samostatných příběhů pouze Nelíbánky, které byly totálně skvělé a Lásku nadivoko. A jak u mě dopadl Experiment s láskou?

Fizzy Chenová je spisovatelka, a protože si už ani nepamatuje, kdy naposledy otevřela Word (má krizi), souhlasí s tím, že bude hlavní postava v nové seznamovací reality show Experiment s láskou.
Producentem je rozvedený otec Connor Prince, který byl doteď zvyklý pouze na přírodovědecké dokumenty. O práci ale nechce přijít, proto se vrhne do úplně nového žánru a doufá, že to nebude katastrofa.

Musela jsem otočit hodně stran, abych se do knihy pořádně začetla. Zoufale jsem se těšila na výběr kandidátů do reality show, což nakonec bylo celkem rychle vyřízené a pak hlavně na natáčení. Už jsem myslela, že se ho nedočkám!

Jenže romantická linka začala ještě před natáčením, objevila se mnohem dřív, než jsem čekala. Mezi Fizzy a Connorem to jiskřilo, o tom žádná, ale takhle ti nápadníci v Experimentu s láskou neměli vůbec žádnou šanci, aby si mě (jako čtenářku) aspoň trochu získali.

S hodnocením půjdu trochu proti proudu, protože na Goodreads si kniha vede skvěle a já zatím viděla samé nadšené recenze. Bohužel, já tak odvařená nejsem. Nezklamala mě, ale ani nenadchla.

#spoluprace @nakladatelstvijota