Anežka537 Anežka537 komentáře u knih

☰ menu

Vražedná pomsta Vražedná pomsta Suzanne Collins

Stejně jako první díl. Úžasná kniha!

23.08.2019 5 z 5


Hry o život Hry o život Suzanne Collins

Tak tahle kniha byla geniální. Myslím, že víc toho psát nemusím. :D

09.08.2019 5 z 5


Dcera Dcera Kiera Cass

Ani jsem nečekala, že by mě kniha nějak víc zaujala. Ano, čte se rychle, ale jinak mi to přišlo hodně předvídatelné a nebylo to ničím zvláštní. Co se týče hlavní postavy, Eadlyn mi nebyla zrovna dvakrát sympatická. Takže pokud jste četli celou Selekci a líbila se vám, doporučuji si tuto knihu přečíst. Nic tím nezkazíte, ale možná budete, podle mého, trochu zklamaní.

29.07.2019 3 z 5


Snílek Neznámý Snílek Neznámý Laini Taylor

Dlouho jsem se rozhodovala mezi 4 a 5 hvězdičkami, protože to občas bylo zdlouhavé a dalo by se říct nudné. Také bych ocenila slovníček, jelikož mi dělala problém nějaká slova, jako co byli například svytagoři, ravidové atd., takže jsem knihu měla dost olepíkovanou, abych se v tom ze začátku orientovala. Ale když se podívám jen na příběh, musím dát 5 hnězdiček. Jsem z něj nadšená, bylo to něco, co jsem ještě nečetla a bylo to krásné.

25.07.2019 5 z 5


Mrazivý oheň Mrazivý oheň Amanda Hocking

Knihu jsem si půjčila od sestry kvůli čtenářské výzvě a ta mi řekla, že se jí kniha nelíbila a nebavila ji. Mně to ale zas tak špatné nepřišlo, když pomineme docela blbý název těch „lidí”, kteří se nazývali trollové. Občas mi vadilo chování hlavní postavy, Bryn Avenové. Ale zajímá mě jak to všechno dopadne, takže si další díly nejspíše někdy přečtu.

23.06.2019 3 z 5


Všem klukům, které jsem milovala Všem klukům, které jsem milovala Jenny Han

Tak to se mi ještě nestalo, že by mě kniha tak bavila, že bych ji přečetla za jeden den. Sáhla jsem po ní kvůli čtenářské výzvě a rozhodně to bylo dobré rozhodnutí. Tu knihu jsem si prostě zamilovala. Holky, určitě si ji přečtěte! :D

17.06.2019 5 z 5


Vzdálenost mezi mnou a třešní Vzdálenost mezi mnou a třešní Paola Peretti

Kniha má necelých 200 stran, takže jsem ji měla za pár dní přečtenou. Je sice určena spíše pro mladší čtenáře, ale s takovýmto tématem jsem ještě žádnou knihu nečetla, tak jsem po ní sáhla. Chybu jsem neudělala, ale ke knížce se pravděpodobně už nevrátím. Možná by se to dalo malinko přirovnat k Malému princi, ale na to si udělejte vlastní názor po přečtení.

15.06.2019 4 z 5


Malý princ Malý princ Antoine de Saint-Exupéry

Naše profesorka říká, že tato kniha by se měla číst několikrát za život. Takže se k ní určitě ještě mnohokrát ve volných chvílích vrátím. :D

31.05.2019 5 z 5


Kompletní příručka přežití pro holky Kompletní příručka přežití pro holky Christina De Witte

Taková kniha se určitě bude hodit každé dívce.

31.05.2019 5 z 5


Anna v Avonlea Anna v Avonlea Lucy Maud Montgomery

Podle mě je tato kniha pro všechny věkové kategorie. Občas mám problémy s hlavními postavami v knihách, ale u Anny tento problém mít nebudete. Jsem ráda, že jsem sáhla po tomto příběhu. Pokud jste nečetli, určitě do toho jděte. Krásné čtení. :D

22.05.2019 5 z 5


Babička drsňačka Babička drsňačka David Walliams

Zvolila jsem knihu od tohoto autora, protože jsem chtěla takovou oddychovou knihu, která bude mít hodně obrázků a bude vtipná. Bohužel mě tento příběh nebavil, jako jiné od Davida Walliamse. Naštěstí měla krásnou myšlenku.

07.05.2019 3 z 5


Anna ze Zeleného domu Anna ze Zeleného domu Lucy Maud Montgomery

Ani nevím co napsat... Nemám co vytknout. Určitě doporučuji.

10.04.2019 5 z 5


Hvězdy nad Berlínem Hvězdy nad Berlínem Sarah Matthias

Jelikož mám dost ráda knihy o druhé světové válce a toto téma mě zajíma, kniha mě potěšila. Nejvíce se mi líbilo, že se zde mluví o Romech. Všude se většinou mluví a dokonce i učí ve škole jen o židovském holocaustu. A tato knížka nám připomíná, že Romové na tom byli také špatně. Příběh byl celkově výborný a u konce už nechyběly ani nějaké ty slzičky. Do knihy by se mi hodil ještě malý slovníček romských slov, která se v knize objevovala. Trochu mi dělala potíže i Němčina, jelikož německy neumím, ale naštěstí jsem měla po ruce vždy otce či překladač, kteří mi slovíčka přeložili. :)

21.03.2019 4 z 5


Deník Deník Anne Frank

Poslouchala jsem audio knihu. Čekala jsem trochu víc, ale i tak nelituji, že jsem si ji poslechla. Neustále o tom musím přemýšlet. Na to, že to psala docela malá holčina, jsou nějaké myšlenky opravdu k zamyšlení. Ta doba byla špatná a je dobré, že se dochovalo něco takového a snad jsme se dostatečně poučili na to, aby se to už neopakovalo.

10.03.2019 4 z 5


Běž, chlapče, běž Běž, chlapče, běž Uri Orlev (p)

Ráda čtu knihy s tématem druhé světové války, takže knížka se mi líbila. Vlastně mi na knize nic nevadilo, tak proč nedád 5 hvězdiček? V komentářích jsem si přečetla, že existuje i film. Hned se na něj podívám :D.

06.03.2019 5 z 5


Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel Jonas Jonasson

Knihu jsem ani nedočetla. Musím uznat, že místy to bylo opravdu vtipné, ale pak už nic moc. Možná, že kdybych ještě chvilku vydržela, tak bych se více začetla. Ale nakonec jsem to vzdala a neplánuji se ke staříkovi vracet.

03.03.2019 2 z 5


Spočítej hvězdy Spočítej hvězdy Lois Lowry

Tato knížka mě zaujala nejdříve obálkou. Četla jsem ji už v létě a dnes jsem si na ni vzpoměla. Vybavila jsem si celý příběh. Doporučuji pro ty, co baví číst knížky s tématem druhé světové války. Ale myslím, že ať si ji přečte kdokoli, nic tím nezkazí. Výborná knížka.

03.03.2019 5 z 5


100 přání 100 přání Erica Bertelegni

Mě to teda moc nebavilo. Bylo to moc jednoduché. Například když Auroře narostou rohy, tak si hned někdo přeje, aby zmizely...
Ale každopádně je to určené pro mladší čtenáře. Pro děti kolem deseti let to bude určitě hezké čtení :)

14.02.2019 2 z 5


Psí cesta Psí cesta W. Bruce Cameron

Nevím co bych měla napsat. Prostě výborná knížka jako Psí poslání a Psí domov. A slzy taky byly ;)

14.02.2019 5 z 5


Dcera čarodějky Dcera čarodějky Lene Kaaberbøl

Určitě pro mladší čtenáře. Ale mě se to líbilo a bavilo. Taková oddychová knížka, kterou určitě nic nezkazíte. Ale film podle této knížky teda opravdu nic moc no...

14.02.2019 4 z 5