Dcera čarodějky

Dcera čarodějky https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/388779/bmid_dcera-carodejky-RUI-388779.jpg 4 102 25

Dcera čarodějky série

1. díl >

Jedenáctiletá Dina zdědila po své matce mocný dar. Umí se podívat člověku přímo do duše a vyvolat v něm pocity studu za jeho činy. Nemá proto žádné kamarády a děti z blízkého městečka se jí vyhýbají. Nikdo se na ni neodvažuje zpříma pohlédnout a všichni raději odvrací zrak. Její samotářský život má však brzy skončit. Její matka byla neprávem obviněna z hrůzných vražd a jen ona může dokázat její nevinu. Odhalí s pomocí svého daru skutečného vraha? Semele ji mocenský boj a zájmy lidí, kteří stojí v pozadí, a rozhodně si nepřejí, aby pravda vyšla najevo?... celý text

Dobrodružné Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Fragment (ČR)
Originální název:

Skammerens datter , 2000


více info...

Přidat komentář

Ticiana
22.11.2023 4 z 5

Pribeh začal skvele. Je to lehčí fantasy. Tesim se na další dil. Jen je Škoda ze 2 posledne díly nejsou přeložené.

Stázka007
14.03.2022 5 z 5

Tato knížka mě překvapila obálkou ale i druhem fantasy. Podle mě dobrej příběh který se dá ještě dál vyvíjet.


jennefer
24.01.2022 4 z 5

Příjemné odpoledne s milou knihou. Krásně jsem si odpočinula. Snad na ni nezapomenu a dám ji jednou číst i mým dětem. Líbila se mi odvaha a přátelství. A taky, že je vlastně někdy těžké dělat správné a pravdivé věci. Líbil se mi nápad s jejich darem - i by se mi to líbilo v dospělejší verzi s více pletichami a trochu delší.

kopeceli
07.07.2021 4 z 5

Hodně dramatický příběh, nedá se odtrhnout. Děti to baví, ale krve je tam dost a některé scény to ani nepotřebují. Draci jsou draci, s tím se nic neudělá, ale chvíli mi trvalo, než jsem si v nich udělala pořádek. Doporučila bych spíš až od jedenácti let.

Luigi1
08.06.2021 5 z 5

Pro děti si myslím,že je zde moc krve a vražd,Jinak pěkné čtení.

Julia284
07.04.2021 4 z 5

Za mě čtivý a chytlavý příběh. Sice jsem prvně viděla film, ale myslím si, že to na děj knihy vliv nemělo. Doporučuji.

Tialexa
24.01.2021 5 z 5

Tahle knha mě vtáhla do děje po první kapitole. Příběh je úžasný.

ciaram
13.12.2020 4 z 5

Do této knihy jsem se pustila kvůli letošní čtenářské výzvě a je to pro mě milé překvapení. I když předchozí komentáře mají pravdu v tom, že jste jako čtenáři hozeni do světa, který vám není vysvětlen, není vůbec těžké se v něm orientovat. Čtení odsýpá, stále se něco děje, a za jedno odpoledne máte příběh přelouskaný. Napomáhají k tomu krátké kapitoly a ne zrovna velké množství stran. Jak název vypovídá, jedná se o dětské fantasy, přesto jsou tam několikrát drsnější pasáže, které možná ne všechny děti dají. Ale tak to prostě chodilo a děti byly ve středověku svědky i drsnějších věcí. Seveřané se s tím prostě nemažou. Takže ano, půjdu do dalšího dílu.

KristinTj
19.11.2020 3 z 5

Bez začátku a bez konce, zrychlená noční můra, pro děti příliš krvavá a příliš jednoduchá. Kapitola povýšená na knihu. Nevím, proč si někteří spisovatelé myslí, že děti jsou nenároční čtenáři bez schopnosti vnímat něco víc než akci. Hvězdička za paní Studu, druhá za Rózu a třetí za zjištění, že člověk bez studu je ten nejnebezpečnější...

P. S.: Obrovská propast je mezi touto knihou a Dcerou čarodějek od Doroty Terakowské, ač cílová skupina čtenářská je zcela totožná...

Horselen
07.09.2020 5 z 5

Když jsem si knihu půjčila v knihovně se zjištěním, že patří mladší věkové kategorii, řekla jsem si, že to aspoň budu mít rychle přečtené a splním další bod čtenářské výzvy.
Ale kniha mě mile překvapila. Žádné zdlouhavé pasáže, téměř od začátku akce, originální zápletka, chvílemi i dost drsná, draky jsem vůbec nečekala (i když obálka zezadu mohla napovědět :D) a skvěle příběh doplnili. Škoda jen, že autorka nevyužila potenciál dračí krve.
Jasně, pár věcí bylo řekněme trochu moc jednoduchých, než aby skutečně fungovaly, ale je to knížka pro děti, takže přimhouřím oči.

Wasdy
02.09.2020 5 z 5

Tato kniha je mojí velice oblíbenou. Vybrala jsem si jí v knihovně podle obálky. Příběh mě pohltil a knihu jsem přečetla (na moje poměry) rychle. knihu bych všem doporučila. : D

Zmija
13.08.2020 4 z 5

Hezká knížka, i když do dalšího dílu se mi nechtělo pouštět, abych si to nezkazila. Otázku studu jsem nikde jako ústřední téma nepotkala, takže mě velmi zaujala myšlenka, že každý se za něco stydí. Nebo by aspoň měl. A že se někdy stydíme za něco, co nedává smysl. Takže k zamyšlení doporučuji.

Roscata
16.07.2020 5 z 5

Tohle je opravdu spíš kniha pro mladší děti nebo super oddechovka když chcete vypnout.
Děj je sice jednoduchý ale poměrně čtivý, svět nemá složitou historii ale zároveň není plochý a tupý. Prostě přesně stavěný pro dětskou mysl. Ale ani dospělý se při čtení nebude vyloženě nudit. Pokud tedy bude brát v potaz pro jakou věkovou skupinu je kniha psaná. Já jsem ráda, že jsem se nenechala odradit příšernou filmovou adaptací a určitě se pustím i do pokračování.

IG: zrzi_cte

Šárušš
02.04.2020 4 z 5

Kniha měla pomalý rozjezd a hodně rychlý konec.

jesterka.as
05.03.2020 4 z 5

Pěkný a milý příběh, dobře a rychle se čte. Než "se začlo něco dít" už jsem byla na konci knihy. Nejsem cílová skupina +11, takže já bych ocenila víc propracovaný a delší příběh, ale pro cílovku určitě super. Takže 4*

*Pájuše*
16.02.2020 2 z 5

Kniha se četla velmi rychle, jak je zmíněno v komentáři pode mnou, děj je nenáročný a pro děti lehce stravitelný. Ačkoliv je kniha určená pro mnohem mladší čtenáře, než jsem já, nečetlo se to zle. Žádné hlubší myšlenky to nemá, postavy jsou spíše stagnující, ale není to žádná tragédie. Pro děti určitě příjemná kniha. Po Smrtce, kterou jsem ale před nedávnem dočetla, je to docela slabota. A to má stejnou nálepku "pro děti a mládež".

DuncanIdaho
17.01.2020 4 z 5

Pro děti kolem 11 let to je pěkná kniha. Děj je nenáročný, dobře odsýpá. Pro dospělé to je obstojná oddechovka.

pip11
10.01.2020 3 z 5

Čtivý, dobrodružný příběh, ale příliš moc krvavé na příběh pro děti.

Medasek
04.01.2020 4 z 5

Byla to dobrá kniha. Za pár hodin přečtená. Zajímavý a neotřelý nápad. Jsem zvědavá, jak příběh bude pokračovat.

Mojepočteníčko
22.04.2019 4 z 5

Dina je dcerou paní Studu. Ženy, která dokáže prozkoumat každé zákoutí lidské duše a pokud v ní najde něco nepříliš pěkného, dokáže přimět člověka, aby se hluboce zastyděl. Případně odhalí viníka – záleží na dané situaci. Dina však není na svůj dar příliš hrdá. Nikdo s ní nechce kamarádit a jen málokdo se jí odváží podívat do očí.
Jednoho večera přijede pro paní Studu posel s žádostí o rozhřešení případu vraždy v královské rodině. Dinina matka žádost samozřejmě neodmítne, rozloučí se s dětmi a s příslibem brzkého návratu je opustí, aby se vydala na cestu.
Ale druhý den jakoby se po ní slehla zem. Ačkoli ji děti vyhlíží, nevrací se. Místo ní přijíždí muž na velkém černém koni, který si tentokrát vyžádá samotnou Dinu. Ta má pomoct své matce s těžkým případem. Po příjezdu do města však zjišťuje, že jde o past a její matka je neprávem vězněna. Je tudíž pouze na ní, aby prokázala matčinu nevinu a z vězení ji zachránila.
Tento fantasy příběh je sice určen mnohem mladším čtenářům, ale i tak musím říct, že jsem si ho moc užila. Byl velmi čtivý, napínavý a vyskytovali se v něm draci – moji nejoblíbenější fantasy tvorové. Tentokrát však v roli záporáků.
Hlavní postavu - Dinu, jedenáctiletou dívku s obrovskou kuráží si určitě snadno oblíbíte. Není to nezlomná a neporazitelná hrdinka. Je nesmírně lidská, přiměřeně statečná, budete jí po celou dobu čtení fandit a snadno se do ní vcítíte.
Ačkoli je tento příběh vážně skvělý, objevila jsem v textu věc, která mi nesmírně vadila. Téměř na konci knihy si jedna dívka stěžuje Dině, jakým způsobem se jí děti posmívaly kvůli tomu, že její matka není vdaná. Jde o vulgární výrazy, zdrobnělé, přesto pro čtenáře snadno vnímatelné.
Já osobně jsem se těšila, až na knihu nalákám svoje školní čtenáře. Jenže kvůli těmto dvěma slůvkům jsem od svého záměru musela upustit. Proč to si jistě domyslíte. Netvrdím, že dnešní děti ošklivá slovíčka neznají. Ale nevidím důvod, proč by se měla vyskytovat v tak pěkně napsaném příběhu.
Knížku vám, i přes zmíněné zamrzení, k přečtení určitě doporučuji a doufám, že si ho užijete stejně jako já.