AnDyB AnDyB komentáře u knih

☰ menu

Troufalá vášeň Troufalá vášeň Penelope Douglas

Ty jo tak pro mě srdcovka. Téma se mě celkem osobně dotýká. S autorkou jsem se setkala po 1. a ohromně mi sedla. I konec se mi opravdu moc líbil a poslední epilog. Rozhodně sáhnu po další autorčině knize a tuto knihu si nechám v knihovně jako srdcovku.

21.04.2024 5 z 5


Neznámý žalm Neznámý žalm Laura Thalassa

I 2. díl je opravdu boží. Možná, že to opravdu na začátku mělo pomalejší tempo, nicméně to nemění nic na čtivosti této knihy a hned vzápětí se vše rozjede naplno. Jediné co mě zaráží, je ta podoba na dvory od Sarah. Stále to má originální zápletku, ale přeci jen by mě strašně zajímalo, jak to v takovém autorském světě chodí. Jedna autorka vymyslí svět, který je tak čtivý tak HOT a tak prodávající na trhu a pak to další kvalitní autoři jen zkopírují a dají to do jiného kabátu ? Noo mě to nevadí, já mám kvalitní čtivo, které mě baví :D Nicméně by mě zajímalo, jak se taková Sarah na to tváří. Nebo je to jen náhoda a obě napadl stejný svět ? Jen taková vsuvka mé myšlenky, která mi v hlavě proběhla během čtení.
K samotné knize, jsem naprosto spokojená a konec je napínavý a hned se vrhám na následující díl :)

22.02.2024 5 z 5


Domek v Irsku Domek v Irsku Julie Caplin

Audiokniha.
Já tedy opravdu nevím, je to moje třetí kniha od autorky. První na mne neudělala dojem tak jsem dala také 2*. Ta druhá se mi naopak líbila, konkrétně Pekárna v Brooklynu. A zde zase nemohu dát více jak dvě hvězdičky. Líbí se mi myšlenka autorky, že se děj vždy odehrává někde jinde a točí se kolem jídla a za to jsou ty dvě hvězdičky. Celkově naprosto rezonuji s komentářem od sgjoli. Postavy mi přijdou strašně otravné. Takové dětinské na svůj věk. Hannah jako hlavní hrdinka mi nějak nevadila, ale ani tu lásku na konci jim zas tolik nebaštím :D Nevím uvidím zda dám autorce ještě šanci, možná ano. Je to teď 2/1, tak bych mohla ještě zkusit jednu audioknížku, přeci jen se u toho dobře pracuje :)

20.02.2024 2 z 5


Rapsodie Rapsodie Laura Thalassa

Mě to prostě sedlo ! Moc se mi líbí kombinace napínavého vzrušujícího vztahu s fantasy, takže i přirovnání k Maas si myslím že sedlo. Hlavní hrdinka Callypso mi také ohromně sedla jejím vyjadřováním a povahou. Za mně top a hned jdu na další díl :)

02.02.2024 5 z 5


Ukradený polibek Ukradený polibek L. J. Shen

Autorka je oblíbená a již jsme od ní knihy četla a byly super ale tato mi teda také nesedla. Dávám 2* za to že se čte velmi rychle ( mám ve zvyku dočítat i to co mě extra nebaví, takže jsem ráda že toto uteklo :D ) nicméně základní myšlenka dobrá, ale je to překombinované. Konec je tak najednou rychle a přeslazený. No já nevím. Ani to erotické napětí jsem mezi nimi úplně necítila.

09.01.2024 2 z 5


Nevlastní sestra Nevlastní sestra Jennifer Donnelly

Moc příjemné čtení. Rychle utíkalo. Celkově mám moc rada předělané pohádky proto jsem po knize sáhla a tahle je moc povedená. Navíc téma které rozhodně má hlubší myšlenku, že krása není vše. Navíc dávám velké plus autorce za skvěle popisující detaily. Úplně živě jsem vše viděla moc dobře propracované :)

10.12.2023 4 z 5


Chaos v míru Chaos v míru Amo Jones

Celkově hodnotím knihu pozitivně protože téma dark romance mě hodně baví a autorce to opravdu jde. Co bych trošku vytkla je jak jsou všichni přenádherní uplně až přesladce a jména ! :D Docela dělalo problém si na začátku spojit který z bratrů je který, protože jména jsou všechna od K a dost podobná, ale postupně se to dá. Určitě je to velmi čtivé a sexy a jdu pro 2. díl :)

28.11.2023 4 z 5


Myšlením k bohatství Myšlením k bohatství Napoleon Hill

Myslím si že na tu dobu je to skvělá kniha. Ano opakují se zde ty stejné vzorce ale ono se to vlastně moc nemění a je příjemné si to znovu zopakovat uvědomit. Nastartovat den s jednou z těchto kapitol před prací například. Poslouchala jsem jako audioknihu a vždy ráno při přípravě do práce a bavilo mě to. Některé pasáže byly slabší ale vynahrazovaly to zase ty silnější takže za mě 4*

08.11.2023 4 z 5


Šílená posedlost Šílená posedlost Danielle Lori

Tohle byla pecka. Prostě mi to sedlo a sedla mi ještě víc než první díl. Moc se mi líbila zápletka i tajemství okolo Christiana. Je určitě dobré mít přečtenou první knihu ale dalo by se i bez ní. Fakt jsem to hltala a asi se k ní v budoucnu někdy vrátím :)

03.11.2023 5 z 5


Já a ty, navždy Já a ty, navždy Jo Watson

U této autorky se nemohu rozhodnout. Jedna kina mi přijde slabá a pak jedna úplně top jako s láskou tě nenávidím. No a u téhle jsem přesně něco mezi. Příběh byl pěkný milý, je to oddechovka což jsem vyhledávala. Nooo ale jak již zmiňují ostatní, je tam dost klišé a ze začátku mě i hrdinka trošku štvala , což se pak naštěstí zlepšilo. Ale toho klišé tam bylo dost. I přesto jsem se u některé části fakt zasmála a to bylo fajn. :) Takže jasné 3*

29.10.2023 3 z 5


Propast smrti Propast smrti Robert Bryndza

Musím dát zde 3*. Nejsem si jistá zda je to tím, že jsem poslouchala audioknihu ale také jsem měla menší nepořádek v postavách ale jen občas. U předchozích knih se mi to nedělo. Jenže stále se musím vracet k porovnání s jinými detektivními knihami a prostě není to tak silné. Konec ale překvapil za to bych dala 1 takže tak 3*a půl.

16.10.2023 3 z 5


Spolubydlící Spolubydlící Beth O’Leary

Moc se mi kniha líbila. Trochu jsme se bála po předchozích komentářích že se mi místy bude táhnout ale nakonec jsem byla mile překvapena a četla se jedním dechem. Zajímavé téma i zápletka vcelku originální, za mě jako oddechovka naprosto splnila očekávání.

07.10.2023 5 z 5


Vicious: Divoká láska Vicious: Divoká láska L. J. Shen

Příběh rychle ubíhal a je to příjemná jednohubka ale čekala jsem trošičku maličkato víc. Úplně jsem nevěřila že je Vicious takový hajzlík mohl byt větší za mě abych mu to poradně sežrala :D Naopak postava Emilie mi strašně seděla :)

05.10.2023 4 z 5


Odvrácená tvář lásky Odvrácená tvář lásky Colleen Hoover

Také moje první kniha od autorky a musím říct, že opravdu překvapila. Jsou knihy které jsou oddechovky a přesto že znáte konec tak je to oddechovka a to přesně od ní očekáváte. U této knihy i když jsem věděla, že se něco přihodí, tak mě konec hodně překvapil a za to dávám opravdu plusy.

Určitě si přečtu další knihu od autorky.

30.08.2023 5 z 5


Mlha nad Shadow Sands Mlha nad Shadow Sands Robert Bryndza

Sérii Kate jsem začala poslouchat díky namluvené audioknize a mluvené slovo u této knihy se mi velmi líbí. Musím říct že druhý díl se mi líbil více než první. :)

15.08.2023 4 z 5


Sladká nevědomost Sladká nevědomost Danielle Lori

Moc pěkné čtení. Zvolila jsem knihu na dovolenou a velmi se mi líbilo dark prostředí temné mafie to mne ohromně bavilo. Pěkná oddechovka s jiným pojetím.

11.08.2023 4 z 5


Ústav Ústav Stephen King

Moje první Kingovka a jsem nadšená moc mě to bavilo. Ale i chápu komentáře že místy to mohlo být opravdu takové zpomalenější bez akce ale já si to užila asi hlavně proto jelikož jsem měla audioknihu kterou čte Martin Preiss no a to je úplná pecka. Jeho hlas se prostě k tomuto žánru knih ohromně hodí. Takže audioknihu mohu rozhodně doporučit na 5* :)

03.07.2023 5 z 5


Kulti Kulti Mariana Zapata

Přidám se asi k menšině ale bohužel více jak 3* dat nemohu. Určitě se mi líbilo fotbalové prostředí to autorce dávám plusové body i námět starší mladší zakázané ovoce je moje oblíbené ale Slow burn to asi nebude pro mě. Myslím si že 500 stran je opravdu hodně zdlouhavé. I když se kniha čte dobře a příběh utíká, tak už po 200 stránkách jsem si furt říkala tak co tak bude se už něco dít a ono fakt furt nic :D Jsem ráda že jsme autorku zkusila ale asi budu mít jiné favority kterým věnuji tolik stránek :)

29.05.2023 3 z 5


Věž úsvitu Věž úsvitu Sarah J. Maas

Bála jsem se toho dílu moc a přemýšlela jsem zda mám dat 3* nebo 4. Nakonec vyhrály 4*. I presto že by kniha mohla být o polovinu kratší tak se mi příběh četl velmi dobře. Byly tam chvilky kdy to tolik neutíkalo ale celkem to šlo. Souhlasím nicméně s ostatními komentáři že mi taky nesedělo jak je Chaol ubrečený tim si mě moc nezískal. Takže se z nej po tomto dílu pro mě stále nestal oblíbeném. Plus přidávám k zajímavému konci v rámci jeho osudu se zdravím. Určitě je tento díl důležitý si přečíst k úplnému celku příběhu. Jinak se mi dej celkové líbil a bavil mě a jsem ráda že jsem si knihu přečetla.

08.05.2023 4 z 5


Pekárna v Brooklynu Pekárna v Brooklynu Julie Caplin

Tento díl se mi líbil více než první. Je to opravdu jednoduchá jednohubka a velmi předvídatelná ale příjemné se čte. Libi se mi cestování s popisováni místa od autorky to ji moc jde :)

26.03.2023 4 z 5