andulka1406 andulka1406 komentáře u knih

☰ menu

Život na míru Život na míru Nikki Erlick

Na knihu jsem se velmi těšila. Téma provázku je velmi zajímavé. Kniha nutí člověka k zamyšlení, jelikož defacto své provázky každý máme, jen je nevidíme. Co by se mohlo dít, kdyby jsme to však věděli nebo by to byla dokonce veřejná informace? Kniha se mi velmi líbila i když cca ve třetí čtvrtině mi přišla pomalejší, ale pak se to zase celkem rozjelo. Osudy všech postav mě zajímaly. Za mě hlavně velmi dobrá kniha k zamyšlení.

14.04.2024 4 z 5


Než zjistíš pravdu Než zjistíš pravdu Elena Minářová

(SPOILER) Obálka je krásná a už na ní vidíte, kde se zhruba děj odehrává. V dokonalém “městečku,kde jsou domy do tvaru U. Na náměstíčku je dětské hřiště a prodejna kávy. Kniha je vyprávěna ze dvou pohledů, ale dominantně z pohledu Amanady. Amandě je lehce po 40, má dvě děti a manžela Willa. Také má kamarádku Iris, která má manžela Scotta a mají také dvě děti. Amanda a Iris žijí takový život z insatgramu. Chodí na jógu a po ní do Křupavého koblížku, kde si dávají kávu a nějakou sladkost na půl. Ve městečku se objeví Maddie. Hned víte, že tady něco nesedí. Taky víte, že něco nesedí u Amandy a Willa. Mě kniha opravdu bavila, čte se skoro sama. Prostředí je super, ani byste neřekli, že je to napsané českou autorkou. Nicméně mi to začalo postupně docházet a pak jsem čekala nějaké BUM, jenže to bum se nekonalo tak, jak bych čekala. Z konce jsem docela překvapená, a ne úplně pozitivně. Nechce tady spoilerovat, ale konec byl takový až částečně pohádkový nebo rozhodně ne takový, jaký bych čekala. Nejvíce mě ale naštvalo, že jedna věc, co se stala zůstala vlastně nepotrestaná. Nevím, z rozuzlení mám takové zvláštní pocity. Nicméně knížka se mi moc líbíla a doufám, že autora brzy napíše něco dalšího. Já si to s radostí přečtu. Kniha mi trochu připomínala Sedmilhářky, tak jestli vás bavily, tak tuto knihu určitě zkuste.
Za poskytnutí knihy autorce moc děkuji.

10.02.2024 4 z 5


Přátelé, lásky a ten ohromný průšvih Přátelé, lásky a ten ohromný průšvih Matthew Perry

Silný příběh. A když víte, jak to dopadlo, je to opravdu hodně smutné. Silné myšlenky k zamyšlení. Knihu doporučuji i když je dost temná. Člověk by až nevěřil, kolik bolesti se skrývalo za v rolích veselým Matthewem.

04.01.2024 5 z 5


Hypotéza lásky Hypotéza lásky Ali Hazelwood

Kniha se mi moc líbila, hlavně, že probíhá v akademickém prostředí, to mi bylo sympatické. Těším se i na další knihy autorky .

03.01.2024


Ta z katovny Ta z katovny Diana Štelová

Za mě to bylo super. Velmi nápaditý příběh. To, že to psala česká autorka je velké plus. Příběh Lucie a Celestýny jsem hltala každou stránku. Moc se mi to líbilo a doufám, že autorka napíše ještě něco. Hodnotím 4,5*

10.07.2023 5 z 5


Vězeňkyně Vězeňkyně B. A. Paris (p)

B.A.Paris prostě umí psát. Tohle nebude její nejsilnější kniha, ale byla super. Čte se skvěle. Trochu méně mě bavily kapitoly z přítomnosti ze zajetí. Spíše mě zajímala minulost. Únosce jsem si tipla hned ze začátku a trefila jsem se. Konec a rozuzlení bylo super. Dobrá kniha, ačkoliv jsou i lepší thrillery.

22.06.2023 4 z 5


Sedm manželů Evelyn Hugo Sedm manželů Evelyn Hugo Taylor Jenkins Reid

Naprosto skvělá knížka. Hodně dlouho jsem se na ní těšila a nezklamala mě. Moje nejoblíbenější postava byl Harry Cameron. Kniha je psaná tak, že máte chuť si o Evelyn dohledat nějaké detaily nebo si pustit její filmy. Až těžko uvěřit, že je tato postava smyšlená. Za mě naprosto skvělá kniha, plná emocí, kterou mohu jen a jen doporučit.

13.03.2023 5 z 5


Rozmazlená princezna Rozmazlená princezna L. J. Shen

Knížka se mi líbila, dobře se četla. Tento žánr už úplně nevyhledávám, ale jako oddechovka to bylo moc fajn. Nejvíce se mi líbila postava Penna.

13.03.2023 4 z 5


Transcendence Transcendence Jewel E. Ann

Kniha mě hodně lákala svým tématem posmrtného života. Bohužel, tam toho bylo trochu méně než bych čekala. Čekala jsem asi něco trochu víc, co se týče "pátrání" po možné reinkarnaci atd. Swayze mi byla sympatická. O Nathanielovi jsme se toho zas tolik nedozvěděli (spíše retrospektivou). Griffin byl fajn, ale že by mě nějak extra zaujal se říct nedá.

13.03.2023 4 z 5


Skryté obrázky Skryté obrázky Jason Rekulak

Kniha se mi strašně moc líbila. Obrázky perfektně dokreslují atmosféru příběhu.

13.03.2023 5 z 5


Ti, co vidí Ti, co vidí J.R. Erickson

Knížka se mi líbila. Měla na mě trochu takový Stranger Things vibe. Ze začátku jsem byla trochu zmatená z častého střídání času a postav, ale zvyknete si. Čekala jsem to asi více strašidelné a více zasazené do prostředí ústavu. Nicméně se mi kniha líbila a do dalších dílů se určitě pustím.

13.03.2023 4 z 5


Jiné místo Jiné místo Kateřina Karolová

Moje první kniha od autorky. Bavila mě. Myslím, že českých knih z tohoto žánru, které se ještě navíc v ČR odehrávají, je málo. Rozuzlením knihy jsem byla překvapena. Musím říct, že s koncem jsem osobně nebyla úplně spokojena. Mám ráda jasné konce.

15.02.2023 4 z 5


Jak si najít zámožného manžela snadno a rychle Jak si najít zámožného manžela snadno a rychle Sophie Irwin

Miluju Bridgertonovi. Éra gentlemanů a dam. Mraky plesů, intrik a námluv. S touto knížkou jsem nešlápla vedle. Upřímně, od začátku mi bylo jasné, jak to dopadne, ale to je u těchto typů knížek a žánru docela normální. Kitty mě celkem bavila, ačkoliv její myšlení jsem chvílemi nechápala. Lord Radcliffe byl fajn, ale asi to nebyla postava, kterou bych si nějak uložila do paměti. Dostaneme se tu na spousta plesů a samozřejmě to tady jiskří romantikou. Možná jsem v knížce čekala trochu více humoru. Nenudila jsem se, ale některé pasáže byly moc zdlouhavé a ne moc záživné. Nicméně pokud máte rádi tuto dobu okolo roku 1818, tak si knížku určitě přečtěte.

02.02.2023 4 z 5


Kosti v srdci Kosti v srdci Colleen Hoover

Kniha se mi líbila, autorku mám moc ráda. Umí skvěle psát a čtenáře dostat do příběhu. V knihách CoHo je většinou nějaký zvrat, který dokáže zamávat emocemi. I v této knize se to stalo, ačkoliv jsem to čekala, takže jsem nebyla až tak překvapena. Kniha je tentokrát cílena spíše na čtenáře cca 15- 25 let. Ale každý si v knize najde něco svého. Líbila se mi.

17.01.2023 5 z 5


S kouzelnickou hůlkou: Magické dospívání filmového čaroděje S kouzelnickou hůlkou: Magické dospívání filmového čaroděje Tom Felton

Nejsem nějaký fanoušek biografií, většinou mě to nebaví. Tom ale umí naprosto skvěle a poutavě psát. Je tady taky mnoho zákulisních informací z Harryho Pottera. Tom se s námi tak nějak podělí o celý svůj život - o dobré i ty špatné momenty. Doporučuji, a to hlavně fanouškům série Harry Potter.

03.01.2023 5 z 5


Démon z lesů Démon z lesů Leigh Bardugo

Skvělá doplňková kniha pro fanoušky série Griša. Temnyj je moje top postava, takže tato kniha byla jasná volba. Dozvídáme se více o Alexanderově minulosti. Kresby jsou povedené a kniha je taková jednohubka.

01.01.2023 4 z 5


Fantastická zvířata. Brumbálova tajemství: Úplný scénář Fantastická zvířata. Brumbálova tajemství: Úplný scénář Joanne Rowling

Na styl pasný scénářem jsem si již přes Prokleté dítě a Fantastická zvířata zvykla. Brumbálova tajemství mě moc bavila. Ústřední postavy této knihy jsou Brumbál a Grindelwald a moc mě to bavilo. Je to čtivé a kniha je doplněna mnoha skvělými ilustracemi, které dotváří děj.
Mrzí mě, že se již nedočkáme dalších dílů.

28.11.2022 5 z 5


Dítě noci Dítě noci Karen McQuestion

(SPOILER) Kniha se mi líbila moc. Sharon i Niki jsem si strašně oblíbila. Mii mi bylo strašně líto. Horší, když si představíte, že tohle se může reálně někde dít. Alespoň, že měla Mia Griswolda. Musím říct, že na konci mi bylo líto Jacoba a z části i jeho otce.

09.10.2022 5 z 5


Vše, co k tobě cítím Vše, co k tobě cítím Nora Welling

(SPOILER) Příběh se četl velmi dobře. Hodně mě bavilo prostředí haciendy, Španělska a koní. Bylo fajn, že se zde objevovaly španělské výrazy. Linda i Daminán se mi zdáli fajn. Nicméně mi přišlo, že je tady až moc negativity. Jennis, Wiebke, Louis.. Vadily mi některé slovní obraty, což bude asi překladem : vzduch byl těhotný... a další. Taky mi vadilo o.k. místo standardního ok. A často se to tam opakovalo. Dvojí pohled se tady hodil. Nicméně mi přišlo, že za těch 304 stránek, se nic moc nestalo. Dějově to nebylo nic moc. Nejvíce mě asi zajímal příběh koně Revoltosa. 3,5*

14.07.2022 3 z 5


Mluví k vám kapitán Mluví k vám kapitán Martin Moravec

Poslouchala jsem jako audioknihu. To byla dobrá volba, jelikož kniha je formou rozhovoru. Dozvíte se snad úplně vše, co Vás o létání zajímá. Já se létat celkem bojím, ale tahle kniha mě v některých věcech podstatně uklidnila. Doporučuji.

26.05.2022 5 z 5