Fantastická zvířata. Brumbálova tajemství: Úplný scénář

Fantastická zvířata. Brumbálova tajemství: Úplný scénář https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/502728/bmid_fantasticka-zvirata-brumbalova-taje-Wxo-502728.jpg 4 188 40

Oficiální scénář k filmovému hitu ze světa Harryho Pottera. Profesor Albus Brumbál ví, že mocný černokněžník Grindelwald chce ovládnout kouzelnický svět. A protože ho nemůže zastavit sám, vyšle magizoologa Mloka Scamandera, tým kouzelníků a jednoho odvážného mudlu na nebezpečnou misi. Jak dlouho však může Brumbál zůstávat stranou, když jde nyní o všechno? Kompletní scénář ke snímku Brumbálova tajemství doprovázejí zákulisní informace, náčrty kostýmů i postřehy od Juda Lawa, Eddieho Redmaynea a dalších hvězd filmu.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Fantasy , Pro děti a mládež

Vydáno: , Albatros (ČR)
Originální název:

Fantastic Beasts. The Secrets of Dumbledore: The Complete Screenplay , 2022


více info...

Přidat komentář

Romča11
07.03.2024 4 z 5

Když jsem tuhle knihu poprvé uviděla, tak mě upřímně zklamalo, že nedostala tu krásnou obálku jako její dvě předchůdkyně. Ale i tak mi ani tentokrát nemohl uniknout příběh Mloka Scamandera v knižní podobě jako scénář.
Kniha je výborně zpracovaná a potěšilo mě, že tentokrát do ní vložili různé doplňky jako komentáře herců a tvůrců filmu či různé nákresy kostýmů a rendery lokací. Příjemně to ten strohý scénář oživilo a o to víc jsem si knihu užila.
Samotný příběh je opět skvělý, akorát je na něm trošku vidět, že se jedná o prostřední díl a tím pádem je dějově méně pestrý a zase tolik se toho v příběhu nestane. Navíc je z části vlastně dost politický. To bych v příběhu z čarodějnického světa nečekala. Na druhou stranu to, co se stane je geniálně vymyšlené. Všechny ty kličky, jak Grindewalda zmást a všechny zápletky a zvraty byly opravdu dobré.
V příběhu se setkáváme se starými dobrými postavami, které důvěrně známe, ale i s pár novými. Příjemné zpestření a ideální poměr postav.
Líbilo se mi také, že se v příběhu nachází spousta krásných myšlenek, které mi utkvěly v paměti, jak jen to J. K. Rowling umí.
Celkově se mi zdály příběh a zpracování knihy dost dobré.

barbora5058
26.01.2024 5 z 5

Opět se mi knížka ze série Fantastických zvířat četla nádherně. Je to krásný návrat do kouzelnického světa, který mě tak baví. Tím, že je to scénář má člověk dostatečný prostor pro fantazii, aniž by to čekal. Příběh je napínavý, úderný a krásně dokončuje sérii s Credencem. Líbí se mi ilustrace, respektive grafický obsah uvnitř knihy. Co mě mrzí, škoda, že tento díl nenavazuje obálkou na předchozí dvě. Krásná kniha, doporučuji.


_wejunkaa_
02.01.2024 5 z 5

Tento prozatím poslední díl Fantastických zvířat byl vskutku famózní! Filmové zpracování se mi velice líbilo a proto jsem od knihy měla velké očekávání, které bylo ve všech směrech splněno. Ať už jde o dějovou linii, či o úžasné ponoření do příběhu. Jednu z věcí, kterou bych chtěla u tohoto dílu velmi pochválit, je grafické zpracování. Jednotlivé nákresy, ať už Bradavic, nebo postav, jsou prostě dokonalé. Série je rozepsaná a proto se už teď nemohu dočkat další knihy v této sérii. Jak dlouho na ní budeme čekat, to je velká otázka. Kniha si samozřejmě odnáší plný počet bodů. Mohu ji doporučit fanouškům série Harryho Pottera, ale věřím, že i když třeba nemáte rádi příběh mladého čaroděje, tak Fantastická zvířata by vás mohly okouzlit.

Ivanka83
13.11.2023 3 z 5

Pěkný návrat do kouzelnického světa. Ještě budu muset shlédnout film.

gad
11.11.2023 4 z 5

Přečteno za odpoledne. Asi nejslabší že všech tří dílů. Mně osobně se nejvíc líbila jednička. Ale je to stejné jako v příběhu Harry Pottera, začátek pohádka a pak to přitvrdí. Autorka postupně odhaluje pravdu a souvislosti mezi jednotlivými aktéry. Jsem zvědav na film.

Inugoya
03.11.2023 3 z 5

Film jsem neviděla, takže tím ovlivněná nejsem.

Ale z nějakého důvodu mi přijde, že kniha nemá švih obou předchozích dílů.
Spousta momentů působí docela povrchně a zasloužila by si jít víc do hloubky.

Vztah Brumbála s Grindelwaldem jsem nepochopila a nepochopila jsem ani jejich "finální" souboj.
Taky si kladu otázku, co Jacob. Měla jeho role nějaký hlubší význam, než jako lehce komická postavička přicmrdávače?

Co se mi ale líbilo moc, bylo grafické zpracování knihy.

V každém případě chápu, proč je kouzelnický svět tak oblíbený, a ani po těch letech se neomrzel.

helusa2
05.08.2023 5 z 5

Zase mě to chytlo a vtáhlo, mé srdce patří tomuto kouzelnému světu (ať již v čase Mloka a spol. anebo Harryho a spol.)..
A to srdce mi trhají zvěsti, že tato úžasná sága nebude mít završení, další díly se asi natáčet nebudou.. Paní Rowlingová, PROSÍM!!! Dopište to jako knihy!!! Já tuším souvislosti a závěr, ale to dokonalé propletení a rozuzlení - to umíte jen Vy..

Michalka98
16.07.2023 3 z 5

(SPOILER) Brumbálova tajemství mě bohužel zklamala. Po epickém závěru druhého dílu jsem čekala ještě epičtější pokračování, ale dostala jsem průměrný příběh, který má hned několik slabých míst. Děj je mnohdy chaotický, nesrozumitelný a zrychlený. Dále mi přijde, že text dobře nepracuje s některými postavami - chyběla mi Queenie, která se objevovala opravdu sporadicky a skvělá chemie mezi ní a Jacobem se taky vytratila. Absolutním nesmyslem je téměř 100% absence Tiny (i když předpokládám, že to souvisí s její hereckou představitelkou). Opravdu pochybuju, že by žena s její povahou, která se vzepřela nařízení Kokusy, najednou dala přednost práci a nešla zachraňovat svoji sestru!!! Toto se opravdu nepovedlo a vysvětlení její absence je vágní - čiší z něj zoufalství tvůrců, kteří se museli vyrovnávat s pandemií a nuceným odchodem Deppa (o problematickém Millerovi ani nemluvím). Návraty do světa HP vždy ocením a i z této knihy čiší kouzlo a um Rowlingové. Bavili mě Brumbálovi, Mlok a nové zvířátko. Celkově to je pohodové čtení, které však mělo na víc.
P. S. Knížka je nádherná po grafické stránce.

Hoshi
21.06.2023 5 z 5

Na úvod mě mrzí, že třetí díl má jinou obálku než předchozí dva. Na té poličce to vypadá zvláštně. Velká škoda.. Co však musím vyzdvihnout jsou ilustrace, skici a poznámky od herců a producenta. Čtení Brumbálova tajemství byl příjemný návrat do kouzelnického světa. Jelikož je to scénář, je to jednohubka na volné odpoledne. Snad nás Jo nebude moc dlouho napínat a dočkáme se pokračování.

johi_murasova
18.06.2023 3 z 5

Z Fantastických zvířat se mi tento díl zdál nejlepší (kniha) co se týče jak dějem, tak celkovým zpracováním knihy. Ilustrace v knize jsou nádherné a je škoda, že nejsou i v předchozích dílech. Nové postavy byly fajn a a Mlok je pořád láska. Doufám, že vyjde i další díl.
Co se týče filmu, tak naopak mi přišel nejslabší a myslím, že to není třeba víc rozvádět.

Jarmila97
14.06.2023 5 z 5

jako každou knihu o Harry Potterovi se mi tuhle přečetla na jeden zátah. A musím říct že z těch tří se mi dokonce tahle líbilo asi nejvíc, možná i kvůli tomu že tam byly veškeré ty kresby které tomu dodávaly lepší šmrnc. kniha je sice napsaná formou dialogu ale už jsem zjistila že mi tohle vůbec nevadí dokonce se mi kniha čte i lépe a rychleji

HockeyGirl
30.03.2023 3 z 5

Fantastická zvířata jsem viděla jak filmy, tak jsem četla i původní scénáře na všechny díly. Moc se mi líbí v knížce ilustrace, celkový vzhled knížky je moc pěkný a povedený. Film je ale daleko lepší, ale i tak se knížka četla sama a měla jsem ji přečtenou za pár dní. Což je plus, není to ani tak složité na čtení a navíc jsou to jen pasáže, kde někdo mluví anebo se tam něco děje, nejsou to hustě popsané stránky. Opět hodnotím 3*, série Harry Potter je stejně nejlepší. :)

knizninadsenec
02.03.2023 5 z 5

Bylo milé si takto připomenout film. Kniha je doprovázena i nádhernými ilustracemi (které znázorňují postavy, krajiny a jiné detaily použité ve filmu) a také poznámkami/citacemi těch, kteří se na filmu podíleli, což bylo milé zpestření při čtení.

Celkově to bylo velmi pěkné čtení a více jsem si takto film užila. Jako by mi v hlavě běžel, k tomu mě vlastním tempem a ještě doplněn ilustracemi míst, kostýmů... A jak už jsem psala, krátkým slovem například producentka či herců... To bylo milé.

Příběh byl poutavý, zajímavý, milý.

Kniha se mi líbila o kousek více než film, což je zvláštní, ale je to tak. Možná je to tím, že to nebylo tak uspěchané, když si u čtení jde dát pauzu a pomalu prožívat dialogy.

Doporučuji všem, kteří si tuto ságu oblíbili a nebo jsou nadšenci Harryho Pottera. Já osobně miluji obojí a těším se, až bude další díl.

Pro mne osobně bylo překvapením, už při shlédnutí filmu, jen jedno Brumbálovo tajemství, což se jistě stalo mnohým z vás, kteří znají svět Harryho Pottera. Ale i tak je to báječný příběh, který zase o trochu více vtáhne do světa, který Rowlingová vytvořila a více nás seznámí s milovanými postavami. Také je hezké nahlédnout i do jiných zemí, ministerstev... ️

Ladis777
22.02.2023 4 z 5

Film jsem viděl loni, tak bylo fajn si ho přes knížku připomenout. Je škoda, že tomu nedali formu románu, možná by se tam některé linky dotáhly, ale bylo to i tak příjemné čtení.

Klárka30
20.02.2023 4 z 5

Kniha se mi velmi líbila pro ty kteří mají rádi Harryho Pottera určitě doporučuji, a dozvíme se spoustu zajímavých věcí o kterých jsme neměli ani tušení. Dozvíme se více i o bratru Albuse Brumbála sestře Ariadně.
Asi nechci více prozrazovat , ale opravdu to stojí za to si přečíst. Musím se přiznat že filmovou verzi jsem neviděla ale myslím si že to ničemu nevadí, ti co viděli aspoň mají srovnání a na to že scénář moc nemusím tak tento scénář se mi velmi líbil. Citát z knihy: Knížka vás může vzít na cestu kolem světa stačí jen otevřít.

LunaL.
03.02.2023 4 z 5

Z Fantastických zvířat se mi tenhle díl zdál nejlepší, jak dějem, tak zpracováním knížky. Právě to zpracování mě nalákalo si knihu koupit, předchozí díly jsem si jen půjčovala..
Na Harryho to rozhodně nemá, ale i tak je fajn se vrátit do kouzelnického světa Ve filmu miluju postavu mladého Brumbála!

saez
30.01.2023 5 z 5

Skvělý scénář, dobře se mi četl, líbilo se "něco navíc" v podobě komentářů, ilustrací, grafiky... Užila jsem si návrat do kouzelnického světa a užila jsem si ten příběh.

Ann1307
25.01.2023 4 z 5

Tohle je dokonale vizuálně zpracována jednohubka, která potěší srdce každého Potterheada.

Nejsem tým Fantastická zvířata, miluju originálního Harryho! Ale tahle kniha mě dokonale vtáhla do mého milovaného magického světa. :) Tak trochu jsem se cítila jako loni ve Studiích v Londýně nebo v obchůdku MinaLima, protože knihu doplňuje obrovské množství ilustrací a vizuálů.

Zkrátka pokud milujete svět kouzel od J. K. Rowling, toto je must have!

ydnac
19.01.2023 5 z 5

KOUZELNÉ :-)

Jako fanoušek Harryho Pottera jsem si Brumbálova tajemství nemohla nechat ujít :-)
Forma scénáře je pro mě příjemná, jen bych potřebovala asi tak čtyřikrát více stran :-)
Kniha obsahuje krásné ilustrace, všechno jsem si dokázala živě představit :-)
Těším se na další příběhy z tohoto světa :-)

janyska13
12.01.2023 5 z 5

Opět návrat do světa Harryho Pottera. Vždycky jsem nadšená, když si můžu něco přečíst a vždy hodnotím kladně.

Štítky knihy

kouzla tajemství rodinná tajemství o natáčení filmu

Autoři knihy

Joanne Rowling
britská, 1965
Steve Kloves
americká, 1960

Kniha Fantastická zvířata. Brumbálova tajemství: Úplný scénář je v

Právě čtených4x
Přečtených197x
Čtenářské výzvě73x
Doporučených5x
Knihotéce122x
Chystám se číst68x
Chci si koupit61x
dalších seznamech4x