Jak si najít zámožného manžela snadno a rychle

Jak si najít zámožného manžela snadno a rychle https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/504169/bmid_jak-si-najit-zamozneho-manzela-snad-Hwt-504169.jpg 4 84 29

Návod pre dámy série

1. díl >

Vtipná, moderní, svižná, vynikající prvotina, jejíž nekonvenční mladá hrdinka Kitty Talbotová se vrhá do víru londýnské společenské sezony, aby našla bohatého manžela. Jiná možnost než stát se zlatokopkou jí totiž nezbývá: topí se v dluzích, které po sobě zanechali její rodiče, a má pouze pár měsíců na to, aby před věřiteli zachránila domov pro své čtyři mladší sestry. Situace je zlá: Kitty chybí jak příbuzní, jejichž společenské styky by mohla využít, tak zkušenosti z nejvyšší společnosti i uhlazené způsoby. Zato je ale krásná, chytrá a pevně odhodlaná svého cíle dosáhnout. Ví, že nebude-li riskovat, úspěch se nedostaví. Společenská sezona roku 1818 má v Londýně začít co nevidět. Jediný, kdo její záměry prohlédne, je lord Radcliffe. Odhalí, oč Kitty ve skutečnosti jde, a poté, co jejímu kouzlu podlehne jeho mladší bratr, se rozhodne její plány zmařit. Dokáže Kitty opatřit peníze a zachránit své sestry před chudobou? Čas se rychle krátí a ona prostě nemůže připustit, aby někdo její úmysly překazil, i kdyby to byl lord...... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Red
Originální název:

A Lady's Guide to Fortune-Hunting , 2020


více info...

Přidat komentář

haWranka
25.02.2024 4 z 5

A mně se to líbilo. Autorka se zcela očividně nechala inspirovat stylem vyprávění Jane Austen (a taky jsem si často vzpomněla na Lisu Kleypas), takže jsem počítala s tím, že půjde hlavně o konverzačku. Té se mi taky dostalo a stálo to za to. Dialogy byly svižné, vtipné, inteligentní. Moc se mi líbilo postupné sbližování hlavních hrdinů. Konečně nešlo zas o “magnetickou přitažlivost a haldy sexu, bylo to opravdu o charakterech, vzájemném poznávání a změnách názorů. Že to bylo občas neuvěřitelné a za vlasy přitažené? No jasně, vždyť je to pořád červená knihovna!

AnetaKor
22.02.2024 3 z 5

Ani pýcha, ani předsudek to teda není...


Nessie72
19.02.2024 3 z 5

Tragicky málo děje. Od plesu k dalšímu a dalšímu a dalšímu, všichni víme, jak to dopadne a když se něco začne dít, tak všechno najednou a na pár stránkách. Navíc hlavní hrdinka je urputná, jako dobrman a příliš sympatií nevzbuzuje.

Hypatia1010
06.12.2023 3 z 5

Zajímavá obálka a poutavá anotace byly důvodem, proč jsem po knize sáhla. Ovšem docela dlouho mi trvalo, než jsem se do knihy dokázala ponořit, takže přiznávám, že mě kniha zas tak moc nenadchla. Teprve v okamžiku, kdy si Kitty a Radcliffe začali vzájemně vyhrožovat, dostal děj alespoň nějaký spád. Pak už jsem si příběh užívala o něco víc. Do té doby jsem Kitty vnímala jen jako zlatokopku, i když s dobrým úmyslem zajistit sebe a své sestry. Od začátku mi sice imponovala svým odhodláním, ale teprve v tu chvíli jsem v ní viděla hlubší charakter. Dojem na mě udělala také svou smělostí a šarmem. A ještě víc si mě získala, když se dokázala zamyslet nad svým jednáním a chybami, dokázala si přiznat, že byla zaslepená svým posláním až přestala vnímat své okolí a ignorovala přání nebo potřeby svých blízkých, a snažila se vše napravit.
Radcliffe se zpočátku jevil jako odtažitý a trochu arogantní, prostě šlechtic každým coulem. Ale i on měl své kladné vlastnosti, jimiž zcela splňoval představu hlavního hrdiny.

monika0181
08.10.2023 5 z 5

Dle hodnocení mi přijde kniha vcelku nedoceněná. Je opravdu moderní, vtipná a svižná. i Já jsem ji měla delší dobu odloženou na nočním stolku a přitom četla stále jiné. Teď mohu říct, škoda. Osobně moc nepreferuji historické romány, ale tato kniha nás rozhodně nezahltí historií. Naopak si myslím, že příznivci historických románů as nadšeni nebudou. Kniha je sice zasazena do minulosti, ale jak je psána moderně a svižně, tak tu minulost příliš nevnímám. Musím říct, že umanutost KItty byla ve výsledku až zbytečně zdlouhavá, byť pochopitelná. Konec? Tak to byl masakr. Došlo místo? Takový fofr bez emocí, to bylo zklamání. Jako jednohubka, oddechovka poslouží a pobaví.

Knihomolka_176
05.10.2023 4 z 5

Tak tohle byl pro mě rozhodně výstup z komfortní zóny, jelikož tenhle typ knížek vůbec nečtu. Byla jsem ale velmi příjemně překvapená!
Kitty mi chvílemi lezla na nervy, i tak jsem s ní ale soucítila. Archie byl zlatíčko, na rozdíl od jeho bratra, který byl chvílemi vskutku nepříjemný.
Jejich vztah se vyvíjel hodně pomalu a romantiky tam opravdu moc nebylo, to je vlastně jediná věc, která mě mrzela.
Jinak bych knížku určitě doporučila, hlavně pokud jste si zamilovali seriál Bridgertonovi.

Janík511
13.08.2023 3 z 5

Taková pohádka o chudé Popelce, co k bohatému snoubenci přijde. Určitě bych knihu neprirovnavala k Bridgetonovym. Kitty mi svou povahou sympatická nebyla, ale vytrvalost uhnat dobrou partii se cení. Nic převratného kniha nenabízí a nějaké zvraty nečekejte. Jako oddychovka na víkend usla. Znova ale knihu číst už nehodlám.

Etule
14.07.2023 3 z 5

Nemůžu se rozhodnout, jestli se mi kniha líbila nebo ne... Nicméně jsem ji dočetla, takže vlastně asi ano, protože jsem si zvykla knihy, co mě nebaví, odkládat.
Zezačátku se mi líbilo, že byla Kitty taková umanutá v tom, že se prostě potřebuje vdát za boháče. Bylo to takové příjemné osvěžení, kdy byla hlavní hrdinka praktická, což se nestává až tak často v těchto knihách. Ale jsou výjimky samozřejmě. :) Nicméně to bylo zezačátku. A pak mě to začalo dost štvát. :D
V podstatě už po přečtení anotace, tak nějak víte, kdo bude hlavní pár. Což snad není až takový spoiler. Takže jsem se samozřejmě těšila na nějaké to jiskřeníčko jiskření. No... A ono žádné nepřišlo. Prostě se nejdřív neměli rádi, pak si párkrát tak nějak popovídali a najednou se milovali. Hm... Já neříkám, že se musí ocumlávat v každým výklenku či za každou tapisérií, to v žádném případě. Stačí i jediná pusa na konci a jste šťastný jak blechy, že se to konečně stalo. Jenže tady to prostě nějak nefungovalo.

holkazaknihou
10.07.2023 2 z 5

Trosku zklamanicko..
Prislo mi to hodne YA. Dost jsem se u toho nudila a proste tomu neco chybelo. Mladsi ctenare by to ale mohlo bavit.

Ivinka.S
28.06.2023 4 z 5

Chvíli mi trvalo, než jsem se začetla, ale pak jsem se naopak od knihy nemohla odtrhnout. Popichování Kitty a Radcliffa je zábavné. Byla jsem zvědavá kolik sezdaných páru bude na konci londýnské sezóny. Jako milovníci knih Jane Austenové mě kniha opravdu potěšila.

2368
18.06.2023 4 z 5

Jelikož mám ráda knihy z tohoto období musela jsme ji mít . Kniha je plná detailů, popis postav, prostředí a spol. zvyklostí.. ale zároveň je to podáno tak, že to není nudné. Celkově je kniha vtipná a četla se sama. Hlavní postava je silná a cílevědomá žena, která se nezastaví a nenechá se odradit od svého cíle. Zároveň to je milující sestra, která je ochotná obětovat se pro rodinu. Pokud máte i vy v oblibě podobné romány vřele doporučuji.

Slůník
19.05.2023 5 z 5

Určitě jde o mnohokrát vyprávěný příběh, koneckonců základních příběhů moc není. Líbil se mi způsob, jak byl vyprávěn, dobový kolorit a silná hrdinka.

rampapa
13.05.2023 5 z 5

Moc krásný příběh o lásce. Knížka se mi moc líbila a velmi jí doporučuji všem co mají rádi romantiku.

NikiGrouse
11.05.2023 3 z 5

Děj si tak klouzal po povrchu, nic závratného. Jako odpočinkový román to celkem šlo.

LilianaFalcon
07.05.2023 3 z 5

Námět se mi vážně líbil, ale bez přeskakování bych se knihou neprokousala.
Závěr pak působil, jako by ho napsal někdo jiný. Protože byl svižný a nápaditý i přes to, že všichni věděli (doufali) jak to dopadne.

Erinien
01.05.2023 4 z 5

Jestli máte rádi Brodgertonovi a regacy období, je to kniha pro vás. Řekla bych že je to skoro slowburn romance. I když mi chyběla chemie mezi hlavními protagonisty, příběh byl pěkně a svižně napsaný. Mám ráda tyhle cudné příběhy, kde se hlavní hrdinové maximálně políbí. Hlavní hrdinka je opravdu velmi odhodlaná, obdivuhodně schopná a velmi šikovná manipulátorka.

Ellis03
29.04.2023 5 z 5

Mě se tento románek moc líbil. Bylo to mile, vtipne a já si to moc uzila. Naprostá spokojenost

alexvera
28.04.2023 5 z 5

Vtipné a svižné čtení, pro fanoušky Bridgertonových..

Hlavní hrdinku Kitty potkáváme ve chvíli, kdy jí bylo zrušeno zasnoubení, věřitelé jí šlapou na paty, spoléhají na ni mladší sestry a ona se prostě odmítá vzdát. S jednou ze sester odjíždí za tetičkou do Londýna, kde se snaží najít zámožného manžela který by jí s dluhy pomohl. Právě totiž začíná plesová sezóna a potenciálních manželů bude jistě všude dostatek.
Díky mírnému vydírání si Kitty najde komplice v bratrovi první potencionální oběti a získává všemožné informace, které ji mají pomoci. Po spoustě večírků a společenských událostí dějem zamíchá mladší sestra Cecily, když neuváženě prchne do Skotska se svojí láskou.
Naštěstí na nás v této knize čeká šťastný konec.. A to hned na několik způsobů -vdaná tetička, zasnoubená Kitty a uhrazený dluh.

"A teď se mě zeptejte, jestli bych milovala vás, kdyby ta volba závisela jen na mě. Vzala, ale nejdřív vás musím informovat, že se mnou získáte i čtyři sestry, a moře, ne, celý oceán dluhů."

mikika
18.04.2023 4 z 5

v rámci žánru fajn a úsměvné a se spoustou dějových zákrut, jen bych možná přidala jiskření mezi hlavními hrdiny, to mi nějak chybělo.

cornetka
02.04.2023 3 z 5

Chápu, že to Kitty nemá jednoduché a je v situaci, kterou jí nikdo nezávidí. Přesto mě ale svým chováním iritovala a po lidské stránce mi nijak zvlášť nesedla. Možná jsem jen nebyla správně naladěna na tento příběh.

Štítky knihy

láska romantika majetek regentství regentská Anglie

Autorovy další knížky

2023  72%Jak si najít zámožného manžela snadno a rychle
2024  60%Ako spôsobiť škandál

Kniha Jak si najít zámožného manžela snadno a rychle je v

Přečtených102x
Čtenářské výzvě19x
Doporučených3x
Knihotéce128x
Chystám se číst82x
Chci si koupit18x
dalších seznamech3x