Vše, co k tobě cítím

Vše, co k tobě cítím https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/492097/bmid_vse-co-k-tobe-citim-Eim-492097.jpg 4 103 48

Pro tebe všechno série

1. díl >

Zaříkávač koní Damián Álvarez slaví velké mezinárodní úspěchy a má hodně fanynek. O svém již dospělém synovi se dozví jen pár dní před tím, než si syn vezme život. Damián v šoku odřekne všechna turné a stáhne se na rodinnou usedlost v Andalusii. Když ho nečekaně vyhledá Linda Grünfelderová, psychiatrička jeho syna, hází nejprve vinu na ni a je zatvrzelý vůči veškerému okolí. V jedinečné atmosféře španělského hřebčína se rozplétají rodinné historie a propojují se životy lidí, kteří by se bez tragické události nikdy nesetkali. Linda se na farmě seznamuje s mnoha jejími obyvateli. Někteří jsou členové blízké rodiny Damiána, jiní jsou zaměstnanci. Všichni se starají o více než sto andaluských koní. Španělský temperament a německý smysl pro pořádek a pravidla se na první pohled jeví jako neslučitelné. Přesto Damiána na Lindě něco přitahuje. Podaří se právě jí prolomit jeho tvrdou skořápku? Nebo odjede z farmy s nepořízenou a jen s několika pěknými zážitky od koní?... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Red
Originální název:

Alles, das ich für dich fühle , 2020


více info...

Přidat komentář

Zuzíček77
14.03.2024 5 z 5

Kniha z krásného Španělského prostředí, takový vysněný život. Příběh ovšem nebyl tak jednoduchý. Hlavní hrdinka, která podstupuje dlouhou cestu jen aby na ní mohl někdo házet vinu. Damián který je tak úspěšný s koňmi se najednou dozví něco co mu otočí život o 360 stupňů. Celá kniha je napsaná na krásném území, člověk jednoduše myšlenkami uteče tam kde se to odehrává a má pocit jako by tam byl také. příběh je napsaný moc hezky. Vedlejší postavy se mi také moc líbily. Ráda se ke knize zase někdy vrátím.

piskotjanicka
27.02.2024 5 z 5

Moc krásný příběh , který se odehrává v krásném prostředí. Milovnici koní si zde taky přijdou na své. Hlavní hrdiny svede k sobě děsivá tragédie. Oba bojují s výčitkami svědomí. Jak snadné je hodit vinu na toho druhého. A snažit se tak zmírnit své výčitky a bolest. Ale všechno má svůj důvod. Lindu i Damiána a další hlavní postavy potká spousta dalších komplikací, vzteku, nenávisti, nedůvěry, ale i lásky, vzájemné podpory a splněných snů. Kniha se čte moc dobře a hodně se těším na další díl…….


_wejunkaa_
02.01.2024 5 z 5

Příběh Damiána a Lindy mě doslova uchvátil. Již od začátku co Linda začíná prožívat svůj příběh, jsem věděla, že to bude něco neobyčejného. Jedna velká nerovnoměrná linka, která je jednou nahoře a jednou dole. Styl, jakým je kniha psaná, vás naprosto uchvátí, zároveň vám však něco dá do vašeho života. Knize dávám 5/5 hvězdiček. Pokud se do knihy začtete, tak vás její příběh naprosto pohltí. Jediné mínus které jsem nalezla je pouze to, že jednotlivé kapitoly jsou dost dlouhé, ale to je pouze moje rozmazlenost :)

PosPol
28.11.2023 2 z 5

Temperamentní zaříkávač koní Damián se o tom, že má syna, dozví týden před tím, než mladík spáchá sebevraždu. Stáhne se z celosvětového turné zpět do Španělska, kde ho vyhledá Linda. Psychiatrička, která měla v péči jeho syna, chce Damiánovi předat synův dopis na rozloučenou. Setká se však s velmi nevlídným odmítnutím.

Tak jo, na tohle jsem se těšila. Prosluněná Andalusie, majestátní, svalnatí koně, lesknoucí se v záři přímořského slunce. Střet německé pedantské a pořádkumilovné psychiatričky a výbušného seňora Mrzouta, co radši koně, než lidi. Začátek mě také bavil, bohužel časem se vše jen zhoršilo.

Damián se choval jako sebestředný, sebelítostivý hovado. Být Lindou, asi by dostal podkovou přímo mezi oči! Neustále ji obviňoval ze smrti syna, shazoval ji a vylíval si na ní frustraci. Pak v polovině knihy BLIK, uvidí jak se Linda vlní v rytmu flamenga a BUM!, najednou mu to vyrazí dech a za chvíli se pod ním Linda kroutí jako hříbátko (myšlenky Damiana před sexem).

Zbytek knihy se točí jen kolem předání/nepředání dopisu, autorka vrhá na čtenáře jedno drámo za druhým jak vzteklej assasin vrhací hvězdice s takovou vervou, že vám ani nikoho nemůže být líto. Každá taková tragédie sklouzne po povrchu a pak se vytratí, bez jakéhokoliv vysvětlení.

Paradoxně mě na knize nejvíce bavila vedlejší postava Nurie, která byla boží! Její matka - dokonalá údernice, úplně jsem cítila tu španělskou náturu. A ty vybrané regionální lahůdky, co připravovala! Bohužel to je na dobrý příběh málo. A je to škoda, protože potenciál měl. Takto hodnotím 2/5, ale další díl má být právě o Nurii a možná bych mu dala šanci.

januska82
20.11.2023 4 z 5

Damián Álvarez, známy zaklínač koní, ktorý má fanúšikov po celom svete.
Linda Grunfelderová, psychiatrička z Nemecka.
Dvaja úplne cudzí ľudia, ktorých však spája jedna osoba - Jannis. Syn Damiána a pacient Lindy. Damián netušil, že má dospelého syna a dozvedel sa o ňom krátko pred synovou smrťou. Vracia sa do rodinného sídla v Andalúzii, kde ho vyhľadá terapeutka jeho syna Linda. Ona sa tam stretá s odmietnutím a obvinením zo synovej smrti.
Dočká sa Linda pochopenia???

Príbeh je vyprávaný z pohľadu oboch hlavných hrdinov. Tak ich má čitateľ lepšiu možnosť spoznať a pochopiť.
Autorka zachytila v podstate všetky emócie - hnev, smútok, lásku, ale aj zúfalstvo.
Prostredie je krásne opísané, až má človek pocit, že sa tam nachádza.
Akurát čo ma mrzelo, že list od Jannisa bol malo rozpísaný. Čakala som, že bude viacej rozvinutý, keďže je to prvý a posledný list určený jeho otcovi, ktorého nikdy nevidel.

Ale v konečnom dôsledku, kniha bola pekná, ľahko sa čítala a kto sa chce na chvíľu "stratiť" v španielskej Andalúzii, odporúčam prečítať

MamaKnihomolka
15.11.2023 5 z 5

Ještě jsem se nechtěla loučit se sluníčkem, a tak jsem se pustila do prvního dílu série Pro tebe všechno ze Španělské Andalusie za Damiánem a Lindou.
Miluju téma koní, sama je miluju a díky skvělému vykreslení, jsem chvílemi zacítila i jejich vůni.
Autorka si opravdu pohrává s popisem. Přírody, jídla, pocitů a chování postav. Ale nelekněte se, není to vůbec nudné a zdlouhavé. Naopak! Díky tomu jsem tam chtěla být s nimi. V hřebčíně v horkém Španělsku

I pohledy obou hlavních postav si můžeme přečíst, což je vždycky skvělé a příběh to obohatí. Oba se perou se svými démony a kdyby bylo vše psáno jen z jednoho pohledu, věřím, že by čtenář byl dost zmatený.
Nelekněte se, není to žádný zaříkávači koní, ale příjemný příběh, ve kterém se postavy potýkají s velmi důležitými a nepříjemnými nástrahami života.

Moc nechápu nízké hodnocení na databázi knih, protože za mě je díky prostředí kniha originální a je taková dospělá. Ke konci jsem díky určitému gestu byla vážně dojatá.

Tento díl se mi oproti druhému líbil o trochu víc, ale bude to asi jen těmi koňmi a prostředím hřebčína, které fakt miluju.

Už se moc těším až se do Andalusie zas vrátím a to za posledním bratrem Álvarezovým – Ramónem.

monika0181
18.10.2023 5 z 5

I já se přidávám mezi nepochopené, proč má kniha tak nízké hodnocení. Možná jsou to předsudky, možná nechceme nic náročného a jen si odpočinout a nic neřešit? I u mě ležela kniha nějakou dobu na stole v hromádce, někdy přečtu. Nedávno jsem si dala závazek, že vezmu do ruky jednu knihu, co nutně musím číst hned a prostřídám to s odloženou (ta hromádka se začala divně zvětšovat). Co odrazovalo mě? Téma. Přiznám se bez mučení. Když jsem si přečetla anotaci, hned mi na mysl vyvstal Robert Redford a film Zaříkávač koní. Úplně jsem prostě nechtěla číst toto téma a vnitřně jsem se mu bránila. O to víc jsem radši, že jsem knihu vzala konečně do ruky a přečetla. Kniha je laskavá s krásnými popisy přírody, okolí, lidí, pocitů ... Autorka píše neskutečně zajímavě, máte pocit, že jste s hrdiny přímo v místě a vše prožíváte. Ano, někdo hledá asi někdo kratšího, údernějšího. Ale mně to neskutečně sedlo. Knihu jsem si opravdu užila. Máte možnost si prožít romantickou linku příběhu, ale i tu psychicky náročnou, kde si Linda táhne životem svou chybu v dětství a u Damiána toho je ještě víc, nikdy nebyl dost dobrý pro svého otce, v dospělosti se doví, že má syna, který spáchá týden po té sebevraždu, bratr se velmi těžce zraní ... život se mu sype, jak krabička sirek. Příběh je o tom, jak se oba se situací vyrovnávají a jak si potupně k sobě nachází cestu. A opět tu je zřejmé, co říkám pořád i doma: mluvit, mluvit, nemám věšteckou kouli, abych věděla, co se ti honí hlavou. To přesně platí i pro hrdiny knihy. Ale to by byl život moc jednoduchý. Knihu si užijte, je krásná citlivě psaná se silným příběhem. Neváhejte jako já, na to je moc hezká ji nechat odloženou. A já jdu na druhý díl.

senoritar
29.08.2023 5 z 5

Nerozumím zdejšímu nízkému hodnocení. Knížka je opravdu krásná, čtivá a dojemná. Co maximálně oceňuji, je opravdu neotřelé prostředí a také postavy (nemusíme přece stále dokola číst o vysokoškolácích na kolejích). Ta atmosféra horkého Španělska na mě přímo dýchala. Rozhodně koupě nelituji a přečtu si i další díly.

Annkag
11.08.2023 4 z 5

Krásné čtení.
Přes bolest, smutek a státu se láska stává intenzivnější ale zároveň křehčí.
Příběh o láske a bolesti nad tím co člověk všechno promeškal byl příjemný počin pro chvíle pohody.

Mamka_cte
14.07.2023 5 z 5

Nádherná kniha odehrávající se v prostředí slunečného Španělska. V příběhu se objevuje hned několik závažných a smutných témat. Jednou jsem si i pobrečela.

Chemie mezi psychiatričkou Lindou a zaříkávačem koní Damianem byla hříšná hned od prvního setkání. Postupné odhazování zábran a bolesti rozjelo pěknou romantickou linku.

Strašně se mi líbilo popisování prostředí Španělska, jejich jídla a pití. Kniha se především odehrává v hřebčíně, takže i milovníci koní si příjdou na své.

Postavy se mi taktéž líbily. Hlavně ale Nuria a její matka. Pravá španělská žena!

Kniha je i přes složité témata (které nejsou moc rozepsané) pěkné a oddechové čtení, které se mi vážně moc líbilo. Špetka erotiky dodala prostředí, koním a jídlu šmrnc. Nemám co vytknout! Doporučuji!!

Ulrika
03.07.2023 5 z 5

Skvěle svižně napsano z knihy úplně dýchá španělské slunce:) Trochu mě překvapilo nízké hodnocení knihy, za mě je to plný počet hvězdiček. Těším se na,další autorcinu knihu.

TheMelorry
17.06.2023 3 z 5

Kniha mě zaujala hlavně nádhernou obálkou, ale obsah stojí také za to. Zejména prostředí španělské Andalusie a koňské farmy je skvělé a člověk má hned chuť se tam také rozjet. Příběh jako takový obsahuje hned několik závažných, náročných témat, která ale nejsou příliš rozepsána, objevují se jen okrajově. Hlavním motivem je vztah mezi Lindou a Damiánem, který byl na můj vkus zbytečně uspěchaný a minimálně zpočátku mu chyběla chemie.
Celkově jde ale o příjemnou, odpočinkovou romantickou knihu, která je specifická svým prostředím a nepatrně vyšším věkem hlavních hrdinů, kteří již mají něco odžito.
(3,5)

adela.hol
15.06.2023 2 z 5

Kniha je vyprávěna z pohledu dvou hlavních postav, kterými jsou psychiatrička Linda a zaříkávač koní Damián. Osudy těchto dvou cizích lidí se spojí ve chvíli, kdy si vezme život jeden mladý muž. Jannis byl Lindin klient a zároveň Damiánův syn. Damián se ovšem o jeho existenci dozvěděl jen pár dní před jeho smrtí. V té chvíli zrušil své turné a vrátil se na rodinnou haciendu do Andalusie. A právě tam za ním přijíždí Linda, aby mu předala Jannisův dopis, který by mohl zahojit Damiánovo bolavé srdce.

Anotace zněla zajímavě, navíc prostředí Španělska, to je u mě vždy plus. Kniha se četla dobře, ale děj a postavy mi bohužel nesedly. Chemii mezi Lindou a Damiánem jsem vůbec nevěřila. Měl to být takový ten hate to love pár, ale ten jejich charakterový vývoj byl tak extrémně rychlý, že mi nešlo jim fandit. Navíc ten časový interval, ve kterém se to odehrálo, mi na reálnosti nepřidal.
Dále tu bylo načatých několik vážných témat, ať už Jannisova sebevražda nebo postižení Lindiny sestry. Ale opět to bylo za mě příliš urychlené, vyřešené během pár stran a dalo by se z toho určitě vytěžit mnohem víc, aby to se čtenářem emočně zamávalo.

Co hodnotím kladně je určitě celková atmosféra Španělska a kdo má rád koně, tak si také určitě přijde na své. Do dalších dílů v sérii se nejspíš pouštět nebudu.

@pribehyodjany
09.06.2023 4 z 5

Pro mě velmi příjemné překvapení, četlo se to úplně samo. Bála jsem se, aby to nebylo moc depresivní kvůli sebevraždě, ale naštěstí s tím tématem autorka pracovala velmi dobře a s nadějí. Určitě jsem si z knihy odnesla spíš příjemný pocit naděje než nějaké deprese.

Navíc Španělsko, skvělé jídlo, společnost a tanec z knihy dělá skvělou oddechovku třeba právě na dovolenou. Na další díl se těším!

Martule44
05.05.2023 3 z 5

Příjemně oddechová romantická kniha, protkaná bolestí, láskou a novou nadějí v budoucnost.
Když člověk odpustí sám sobě,je to nejlepší cesta k uzdravení ... :-)

dam.si.knihu
18.03.2023 3 z 5

Máme tady další romantickou knihu od německé autorky, která se trochu liší tím, že se tentokrát nejedná o příběh ze školního prostředí. Když si to řekneme na rovinu, já moc velká očekávání neměla, protože pro mě zaříkávač koní s delšími vlasy úplně neníno, sexy? Ale to je jedno, i tak ta dokonalá obálka a vidina skvělého romantické příběhu další německé autorky, byla nutností.

Příběh byl psán čtivé a měl hezkou myšlenku, ale jaksi jsem tam postrádala to hlavní téma, což byl smrt nepoznaného syna. Sice byl na začátku hlavní hrdina nešťastný, nicméně pak se děj točil úplně okolo něčeho jiného a on si téměř nevzpomene. Ráda bych zmínila další věc, ale nebudeme si tady spoilerovat. Kdyby autorka zapracovala více na hlavním tématu celého příběhu, mohla to být větší senzace, u které by si troufám říct čtenář i pobrečel. :) Kniha se bohužel nevyrovná jak Kasten, tak Kneidl, které tu laťku alespoň pro mě nastavily dost vysoko.

Ale i tak to byl hezký příběh, který se určitě bude líbit těm, co milují jak já říkám koňáky () a jednoduchý, nenáročný děj. BTW. slovo Hacienda nemůžu ani slyšet.

janqa410
22.02.2023 4 z 5

(SPOILER) Příběh se mi "líbil". V uvozovkách proto, že i já znala klučinu, který si před lety z naprosto nepochopitelných důvodu, sáhl na svůj mladý život. Dalo by se říci, že to, jak to prožívali v knize, i mě znovu vracelo k pocitu smutku a otázce proč? Jannisův dopis pro mě tedy byl svým způsobem i vysvětlením nepochopeného. Otazka, zda deprese a své démony v hlavě neměl vlastně i můj kamarád, se nabízí sama. Možná ano, to už se nikdy nikdo nedozví. Ale jak bylo psáno, bylo to jeho rozhodnutí. A co je psáno, to je dáno. Kniha mě velmi v tomto duchu oslovila, přesto, že zbývající dej byl dost předvídatelný. Knihu bych kvůli vyobrazenému tématu označila jako "z poloviny oddychovou". Nicméně přes to vše těžké, se dokázali přenést a že se Weibke nakonec na koňský hřbet dostala, to pro mě byla velká satisfakce.

georginaa
30.01.2023 3 z 5

Řekla bych, že v tomto příběhu je znát jiná mentalita. Psychiatrička, která se utápí ve svém žalu, má předat dopis a nedokáže kloudně komunikovat, věčně utíká, babrá se v myšlenkách co kdyby a jak by.... docela to byla fuška se tím stále prokousávat. Damián zase při každém problému utíká ke koním a utíká z ranče, jen aby nemusel čelit realitě. Oba se ztrácí ve svých myšlenkách, místo aby si to vyříkali. To se dělo skoro 3/4 knihy, než našli společnou řeč (spíše sex). No a pak už to dostalo lepší spád. Řekla bych , že od každého bylo trochu a nic nebylo dopsáno do konce. Mohly se nějaké části zkrátit a více rozepsat to podstatné. Těch myšlenek tam byla spousta a je škoda, že si to spisovatelka nechala pro sebe a nedostala to do příběhu. Příběh nebyl zase až tak špatný, ale scházelo mi připoutat čtenáře o něco víc, proto hodnotím na tři hvězdičky.

Annyshga
11.01.2023 5 z 5

"Každý den, každou hodinu, každou minutu se můžeš znova rozhodnout, jakým člověkem chceš být. Je to jedině na tobě."

Vše, co k tobě cítím je přesně ta kniha, co vás pohladí po duši a zpříjemní vám pochmurný den. Nádherná krajina Španělska, koně, moře a národní speciality ve mě vyvolaly touhu sbalit se a odjet. Příběh je plný úžasných lidí co vám přirostou k srdci . Vážně jsem se s nimi nechtěla loučit. Jedinou výjimkou byla matka hlavní hrdinky Lindy, ta mi lezla na nervy svým chováním a kritizováním. Linda i Damian byly vyspělé postavy, které si v životě už něčím prošly. Díky tomu měl příběh potřebnou hloubku a můžete se tak těšit na velké množství krásných mouder. Aby vše nebylo zalité jen sluncem, řeší se zde i těžké téma úmrtí dítěte. To je trošku víc v pozadí než bych z anotace očekávala ale jsem za to ráda.

MilackovaN
03.01.2023 3 z 5

V tomto romantickém příběhu mi něco chybělo. Navíc tematiku koní moc nemusím, takže i to mi na celkovém prožitku z knihy moc nepřidalo. Linda mi k srdci taky zrovna nepřirostla. Jediný, ke komu jsem si našla vztah byla vedlejší postava Nurie a její maminky. A jedna hvězda navíc za prostředí mého milovaného Španělska.

Autorovy další knížky

Nora Welling
německá
2022  75%Vše, co k tobě cítím
2023  75%Vše, čím pro mě jsi

Kniha Vše, co k tobě cítím je v

Právě čtených2x
Přečtených121x
Čtenářské výzvě10x
Doporučených4x
Knihotéce188x
Chystám se číst139x
Chci si koupit17x
dalších seznamech3x