Vše, čím pro mě jsi

Vše, čím pro mě jsi https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/516511/bmid_vse-cim-pro-me-jsi-RqI-516511.jpg 4 31 14

Pro tebe všechno série

< 2. díl

Luís a Nuria spolu od malička vyrůstají na haciendě v Andaluzii, po smrti jeho maminky jsou skoro jako sourozenci. Ve školce si slíbí kamarádství navždycky. Jejich cesty se ale rozdělí, když se Luís v šestnácti letech vydá na dráhu profesionálního kitera a domů zavítá jen sporadicky, zatímco Nuria se vydá do světa, kde získá skvělé fyzioterapeutické vzdělání. Po návratu z ciziny si Nuria založí na haciendě vlastní ordinaci. Luísova sportovní kariéra je nečekaně přerušena tragickým pádem a úrazem. Když se po několikaměsíčním pobytu v nemocnici a na rehabilitační klinice rozhodne vrátit domů, je to právě Nuria, kdo všechno zařídí a kdo se o něj stará. Věří, že Luís jako statečný bojovník může udělat další pokroky a zbavit se invalidního vozíku, na kterém přijel. Když se Luísovi svěří, že její jedinou velkou láskou je jeho bratr Ramón, uzavřou spolu zvláštní dohodu vzájemné pomoci. Podaří se Nurii nakonec Luíse rozchodit? Přispěje Luís k tomu, aby si jeho bratr všiml, jak báječná žena Nuria je? Nebo všechno dopadne docela jinak?... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Red
Originální název:

Alles, was du für mich bist , 2022


více info...

Přidat komentář

Zuzíček77
28.03.2024 3 z 5

Příběh Nurie a Luíse mě zaujal trochu méně než první díl, ale knihu jsem dočetla a jsem za to ráda. Nurie mi byla sympatická v prvním díle, líbilo se mi, že je taková svá. V tomto díle mi chvilkami pila krev a zároveň mi jí bylo líto, že neměla ráda samu sebe. Luíse mi bylo moc líto i jsem chápala, že je protivný a mrzutý když je po tak vážném zranění. Dva nejlepší kamarádi od dětství, kteří se nějaký čas neviděli se znovu shledají. Líbilo se mi, že Nuria vzala vše do svých rukou a přinutila Luíse aby pokračoval v rehabilitaci. Kniha se čte dobře, dál prozkoumáváme krásnou krajinu, která mě uchvátila již v prvním díle. Autorka nám přiblíží více i rehabilitační prvky a sport který musí být opravdu krásný ale také nebezpečný. Prostředí ve kterém se děj odehrává je opravdu nádherný tak že u mě byl druhý díl jasná volba. Ještě chybí příběh o třetím z bratrů, tak uvidíme zda vyjde i třetí díl. Jinak celá parta je skvělá a líbí se mi, že se dál potkáváme se všemi z prvního dílu, a tak víme jak plynou jejich životy dále.

Myšlenka z knihy:
Můžeš si myslet cokoliv, ale pokud chceš znát pravdu tak se na ni zeptej.

Ulrika
21.01.2024 2 z 5

První díl mě velmi zaujal, ale příběh nejmladšího syna Luise a Nurii už byl za mě o dost slabší. Děj krkolomný, neměl spád. Knihu jsme dočetla, ale trvalo mi to..


MilackovaN
09.12.2023 5 z 5

(SPOILER) Už po prvním díle mi bylo jasný, že to není jen prvoplánový příběh s jasnou zápletkou. Tato autorka má mnohem zajímavější příběhy, ve kterých se řeší i vážnější témata. Tento díl byl především o životě mladého kluka, který se snaží vyrovnat se se životem po úrazu, který mu obrátil život vzhůru nohama. Z mistra světa v kiteboardingu se stane kluk na vozíčku, který ztratil smysl života. Jedinou záchranou je pro něj fyzioterapeutka Nuria. Ta je bezhlavě zamilovaná do Luisova staršího bratra Ramóna. Společně uzavřou dohodu, která však přeroste v něco víc, než jen v nejlepší kamarády navždy. Luise jsem po celou dobu obdivovala za jeho touhu se rvát i přes nepřízeň osudu. Nurii jsem obdivovala za její empatii a nebrání si servítek. Moc hezký příběh.

janqa410
12.11.2023 2 z 5

(SPOILER) Knihu jsem chvíli četla stylem, že jsem se nemohla odtrhnout, jindy jsem se zase musela do četby trochu nutit. Nuria mě byla kupodivu občas i lehce nesympatická, Luise jsem chápala tedy víc. Ale i když už to vypadalo na ne úplně obvyklý konec, stejně vklouzl do očekávaných a zažitých kolejí a ti dva spolu skončili. Kniha se četla vcelku dobře, ale bohužel nebude to jedna z těch, které bych vyloženě doporučila. První díl u mě zabodoval lépe.

Dámaskloboukem
30.10.2023 4 z 5

Včera jsem ji dočetla a dnes při psaní komentáře jsem si nemohla vzpomenout na název. Asi to nebude skleróza, ale spis ten název
Příběh je na úrovni názvu - takže nic moc extra. Kastování mezi rodinami jsem si myslela, ze skončilo někdy se středověkem. Asi teda úplně ne.
Knizka je výjimečná autentickým zachycením Andalusie. To krásně pohladí v tomto pošmourném čase.

jitka_dankova
26.10.2023 2 z 5

Tahle romance o lásce fyzioterapeutky a kluka na vozíčku vypadala podle anotace tak zajímavě, že jsem ji četla bez návaznosti na první díl. A nejspíš proto mne šokovalo, že jsem se ocitla jako ve španělské telenovele. Vážně, přesně takový pocit jsem z toho panství a vztahy mezi "pány" a "sloužícími" získala. Autorka očekává, že čtenáři první díl četli a ty vztahy a to prostředí už chápou, takže jsem se docela ztrácela.
Příběh vypráví jak hlavní hrdinka, tak i hrdina, jejich kapitoly se střídají. Samotná romantická linka mezi nimi mi nevyhovovala, přišla mi podivně uchopená, tak nějak na sílu. Knih o "učení se flirtování" jsem četla vícero a tady nebylo to téma dobře zpracované, nechápala jsem motivace postav a jejich přístup. Příběhy o postavách na vozíčku bývají plné emocí a taky určitých poselství a zamyšlení nad světem, no tady jsem z toho nic nenašla a kniha ve mně nic nezanechala. Ani oddych nad obyčejnou romancí, za mne bohužel bylo čtení ztrátou času.

monika0181
20.10.2023

Druhý díl série jsem si užila snad ještě víc než ten první. Již jsem věděla, co od autorky čekat a možná i částečně od hrdinů, protože se lehce objevili i v prvním díle. Musím říct, že nastavení a minimální sebevědomí k sobě samé u Nurie mě trochu překvapilo. Tak šikovná, pracovitá, přátelská žena, že jsem s ní moc soucítila, když si o sobě myslela, že není pro nikoho dostatečná. Tady situace přesně ukazuje, jak nám někdy nechtěné poznámky od ostatních zůstanou v hlavě a co můžou způsobit. Luisovi jsem hrozně fandila. Po tom co se stalo, ta vůle, kterou prokázal, aby vstal z vozíku. Moc se mi líbilo, jak postupně se měnil a vlastně neměnil vztah mezi mini, teda spíš to uvědomění, že jim na sobě záleží. A opět ty naše předsudky, že soudíme a rozmýšlíme za druhé. Kniha se mi moc líbila. Autorka to umí nádherně se slovy, je to lidský příběh s laskavou duší. Který mi opravdu zlepšil den a moc jsem si ho užila. Těším se na třetí díl o Ramonovi.

MamaKnihomolka
22.09.2023 5 z 5

Musím zmínit tu boží obálku. Já tento typ jednoduchých obálek bez kýčů a postav prostě miluju.

Děj krásně plyne a příjemný příběh doplňují krásné popisy přírody, která je okouzlující.
Těšila jsem se na koně. Miluju je a miluju o nich číst. Proto mě taky zaujal první díl, kde o nich asi bude víc, jelikož Damián se jim věnuje.

V tomto příběhu se rozvíjí životy Nurie a Luíse (Damiánova bratra).
Luís se mi líbil pro svou upřímnost a syrové pocity z toho být najednou invalidou. Nedokážu si ani představit jak to musí být těžké. Luís si na nic nehrál. "Nemůžu chodit. Nelitujte mě. Nechci pomoct. A nebudu vám to nijak usnadňovat!" Tak Luís hodně přemýšlel a já mu to ani neměla za zlé.

Nurie si mě získala tím, že se nesnažila být jiná, ale zároveň mě jí bylo líto, jak neměla ráda sama sebe a měla nízké sebevědomí. Vlastně jsem občas hodně přemýšlela jestli ji chápu správně. A hlavně tu jejich zajímavou dohodu, která za mě nikdy nemohla dopadnout dobře.

Chemie se tomuto příběhu rozhodně nedá upřít. Byla cítit pokaždé, když se ti dva k sobě přiblížili. Prostě romantika každým coulem. To zaručuji.

Taky oboum postavám vidíme do hlavy. Mám ráda, když vím oba pohledy na danou věc a o tom víc mě čtení baví, když můžu říkat "...ale on/ona to tak nemyslí, nemůžeš to přeci tak brát..." apod.

Rozhodně se v blízké době pustím do toho prvního dílu o Damiánovi a Lindě a těším se na třetí díl o Ramónovi, což je třetí z bratrů Alvarézových.

kristy.books
18.09.2023 4 z 5

Prvý diel série Pro tebe všechno sa mi páčil, preto som si nemohla nechať ujsť ani pokračovanie,  v ktorom sme spoznali ďalšieho z bratov Alvarezovych. Vše, čím pro mě jsi je príbeh o životných pádoch, sile bojovať a nevzdávať sa, druhých šanciach, rodine, priateľstve a láske. Priznávam, že jednotka sa mi páčila trošičku viac, ale užila som si aj dvojku 

Nuria bola jednou z tých ľudí, z ktorých vyžaruje pozitívna energia. Bola to šikovná fyzioterapeutka a táto práca ju napĺňala, rada pomáhala ľuďom, často aj nad rámec svojich povinností. Mnoho ľudí v jej okolí ju aj napriek tomu stále bralo ako mladé dievčatko, čo ju dosť hnevalo. Už roky bola tajne zamilovaná do muža, ktorý jej city neopätoval a hoci sa o tom nikdy nerozprávali, svojim správaním jej neraz ublížil, kvôli čomu mi jej bolo ľúto. Zaslúžila si niekoho, kto by ju mal rád.

Luis si práve prechádzal ťažkým obdobím. Po ťažkom úraze nielenže prišiel o úspešnú športovú kariéru, no trápili ho aj veľké bolesti a bol v značnej miere odkázaný na pomoc druhých. Okrem jaziev na tele mal i jazvy na duši. Zo začiatku dosť kopal okolo seba, no postupne bol čoraz viac odhodlaný opäť sa postaviť na vlastné nohy. Tvrdo na sebe makal, za čo má môj obdiv.

Romantická linka sa niesla v štýle od kamarátstva v láske. Páčilo sa mi, že nešlo o kamarátov, ktorí by do seba bolo zaľúbení už od detstva, ale ich city sa vyvíjali až postupne. Nuria a Luis sa pekne dopĺňali a boli jeden pre druhého oporou.

Opäť sme tu stretli i postavy z prvej časti a mohli sme sa dozvedieť, ako sa im darí aj po určitom časovom odstupe. Prostredie haciendy bolo veľmi príjemné, žili tu sympatickí ľudia a bolo cítiť, že sa majú radi a vždy sú tu jeden pre druhého (aj keď som mala pocit, že atmosféra Španielska bola v jednotke o niečo viac priblížená a citeľná).

Paja1709
04.09.2023 4 z 5

Musím říct, že první díl se mi líbil víc. Tento díl je takový poklidny,nenáročný. Žádné velké wouu se nekoná.

lusitta05
02.09.2023 3 z 5

Celkom pekné, také kľudné,ale Nuria mi išla ku koncu na nervy, tvrdohlavá koza. Luís si prežil svoje,tomu som fandila. Uvidíme ďalší diel

TerryDee
02.09.2023 3 z 5

Upřímně, mám problém napsat, jak se mi kniha líbila či nelíbila. Ne že by se to četlo špatně, ale nějak jsem se do příběhu nemohla dostat a ani postavy mi v tom moc nepomohly.

Nurii jsem si v předchozím příběhu oblíbila. Opravdu na mě působila sympatickým dojmem. Ale tady jsem měla občas problém. Nevím, jak bych to přesně vysvětlila. Ale někdy mi její chování připadalo zvláštní. Nicméně se mi líbilo, jak pomáhala Luisovi, aby našel jiskru do života. I když pomalu ale jistě. Tady se ukázala jako profesionál a přítelkyně.

Louise se na konci jedničky velmi vážně zranil. A tady zjišťujeme, jak na tom je. Řekla bych to takhle - nenávidí celý svět a nenávidí i sám sebe. A až díky Nurii a její terapii se to prolomí a on začne bojovat a chtít změnit svou danou situaci. Snaží se zabojovat.

Jsem vždy ráda, když se příběhu objeví i předchozí protagonisté a my tak může zjistit, co se u nich změnilo. A že u Lindy a Damiana se děly zajímavé věci.

Jsem zvědavá, co nám přinese třetí díl, který má být tentokrát o Ramonovi.

Ketfl
29.08.2023 3 z 5

Nora Welling mě zaujala už při prvním dílu prostředím španělské Andalusie, takže jsem se moc těšila na další příběh z tohoto prostředí. A musím říct, že jsem si knihu opět užila, ale přesto musím hodnotit malinko hůř než díl předchozí. Co se týče hlavních postav, tak postava Luíse mě velmi zaujala. Jeho příběh byl poměrně dost tragický, přesto plný naděje a snahy postavit se zase na vlastní nohy. S kým jsem měla trochu problém, byla Nuria. Její postava mi příliš nesedla. Zápletka příběhu mi díky ní přišla úplně na hlavu. Každopádně příběh opět skvěle dokreslovalo (kromě prostředí Španělska) také dobré jídlo, prostředí haciendy, koně a další sympatické postavy. Není to pro mě příběh, ke kterému bych se vracela, ale čtení jsem si poměrně užila. Další díl si velmi ráda přečtu.

senoritar
29.08.2023 5 z 5

Totožně jako u prvního dílu se mi zde líbilo prostředí španělské Andalusie. Luís i Nuria jsou sympatičtí a spolu dohromady ohromně roztomilí. Jejich vztah je popisován uvěřitelně a s humorem, přitom člověk cítí tu vřelost a vzájemnou náklonost. Autorka opravdu umí popsat jednotlivé životní situace, měla jsem pocit jako bych tam byla s nimi. Rozhodně doporučuji a už netrpělivě vyhlížím další část, ve které nám poví svůj příběh Ramón.

Autorovy další knížky

Nora Welling
německá
2022  75%Vše, co k tobě cítím
2023  75%Vše, čím pro mě jsi

Kniha Vše, čím pro mě jsi je v

Přečtených39x
Knihotéce116x
Chystám se číst68x
Chci si koupit17x
dalších seznamech2x