Ahink3105 Ahink3105 komentáře u knih

☰ menu

Vykořenění Vykořenění Ivo Skopal

Za mě tahle knížka dostává velké NE. Je plná zla, zášti, nenávisti... Děj se údajně odehrává v blízké budoucnosti. Opravdu by cca 80 let po válce celé město, lidé všech generací, nenávidělo jednu osamělou stařenku jen proto, že po válce nebyla odsunuta? Kněz, který pálí knihy a upaluje lidi zaživa??? Celé město tento fanatický kněz ovládá, bojí se ho starosta, policie... V jednadvacátém století ve střední Evropě??? V celé knize nebyl jediný člověk šťastný, naopak všichni měli problémy, starosti, byli plní nenávisti... Všichni měli "domy zatížené hypotékou, v nich nábytek na splátky, před domem auto, pro které si přijde exekutor, pořizovali vánoční dárky na splátky..."

14.09.2022 1 z 5


Sny o pádu Sny o pádu Karen White

Dlouho jsem se do knížky nemohla začíst, ztrácela jsem se v osobách, nechápala jsem, kdo je kdo, proč má jedna osoba dvě matky... Líbilo se mi, jak jsem postupně zjišťovala, co se asi v minulosti stalo, tím se vysvětlovalo hodně z přítomnosti... Musím souhlasit s @hnilda3, že chyby a překlepy byly opravdu hodně časté. Napsat do knihy "...na židly...", na to nemám slov. :(

10.08.2022


Babky na divoko Babky na divoko Milena Holcová

Za mě nic moc. Souhlasím, že dcery se k matkám chovaly dost nehezky, chvílemi to vypadalo, jako kdyby se jim matky na dovolenou vnutily, ne že je dcery pozvaly. Taky mě někdy mamka naštve (a já ji), ale takhle bych se k ní chovat nedokázala.

12.05.2022 2 z 5


Pláž v Chorvatsku Pláž v Chorvatsku Julie Caplin

Tuhle knížku jsem se musela hodně nutit dočíst. Je to úplně klasická harlekýnka, ničím mě nepřekvapila, nezaujala, nepobavila. :(

19.11.2021 odpad!


Ostrov s vůní čerstvého chleba Ostrov s vůní čerstvého chleba Jenny Colgan

I pro mně byla tahle kniha velkým zklamáním. Nejdřív bylo všechno špatné, najednou se situace otočila a všechno bylo zalité sluncem... Kvůli jedné pekárně se stal ostrov téměř středem světa... Nosit ptáka v batohu? To si nedovedu představit, jak by chudák zvíře trpělo. Co se týká péče o včely, kdo o nich ví aspoň něco málo, musí se chytat za hlavu, co je tam za nesmysly... Hmm, tuhle autorku do svého to read listu nezařadím. :(

13.08.2021


Zlomené srdce Zlomené srdce Tim Weaver

Za mě občas dlouhé a nudné pasáže o filmech, místy děj ne moc uvěřitelný.

26.04.2021 3 z 5


Pod lampou není vždy tma Pod lampou není vždy tma Alena Jakoubková

Od pí Jakoubkové jsem četla knihy o vztazích. Tahle byla o několik levelů níž. Několik nepravděpodobných zápletek, na malém městě současně 2 vražednice, k tomu starostka odsouzená za zpronevěru... Postavy jsou buď "černé" nebo "bílé"... Prokuratury a prokurátoři už v naší zemi několik desítek let nejsou... Za mě velké zklamání.

26.04.2021 1 z 5


Její třešničky Její třešničky Penelope Bloom

Stejně jako Jeho banán je to úplně zbytečná knížka, která pro mě byla snad ještě větším zklamáním banán. :(

22.02.2021 1 z 5


Jeho banán Jeho banán Penelope Bloom

Tahle knížka je pro mě obrovským zklamáním. Posílám ji dál, doma ji nechci, nikdy se k ní nevrátím, takže by jen zabírala místo v knihovně.

22.02.2021 1 z 5


Zemřít pro jediného boha Zemřít pro jediného boha Jan Bauer

Tohle byla nejhorší knížka, kterou jsem od Jana Bauera četla. Děj nic moc, všechno vyřeší "bláznivá třešnička", postavy mluví současnou řečí, používají slovní obraty a spojení 20. a 21. století. Vrchlem je spousta pravopisných chyb na úrovni prvního stupně základní školy... Za mě palec dolů.

23.01.2021


Klub divných dětí Klub divných dětí Petra Soukupová

Tuhle knížku jsem "přečetla" jako audioknihu. Je sice určena pro děti a mládež, ale myslím, že víc se bude líbit dospělým. Částečně se vidím v Katce, taky jsem v dětství ráda mizela do odlehlých koutů, kde jsem si v klidu mohla číst. Rozhodně bych ji doporučovala zařadit do školní literatury, aby děti pochopily, že "být jiný" není chyba.

21.02.2020 5 z 5


Nitranská brána smrti Nitranská brána smrti Vlastimil Vondruška

Z díla pana Vondrušky mám raději epopeje, ale občas si jako únik do dávných dob přečtu i některou jeho detektivku. Dávám přednost Oldřichovi z Chlumu před panem z Dobronína. Nitranská brána smrti se mi moc nelíbila. Děj mi přijde příliš komplikovaný a překombinovaný, všude je moc prelátů a pachatel je velmi nepravděpodobný.

21.02.2020 2 z 5


Král má starosti (dvojkniha 3. a 4. díl) Král má starosti (dvojkniha 3. a 4. díl) Jan Bauer

Historická detektivka, poměrně dobře se čte, obsah nemá s realitou moc společného, ale je to příjemná změna oproti knihám že současnosti.

15.02.2020 4 z 5


Tajemství Tajemství Anna Todd

První díl super, druhý ušel, třetí jsem dočetla jen silou vůle, čtvrtý nedám. Uměle natahovaný příběh. Některé postavy opravdu nereálné - např. "otec" hlavního hrdiny je nejdřív opilec a hospodský rváč v Anglii, pak se z něj stane rektor univerzity v Americe...

05.02.2018 2 z 5


Přiznání Přiznání Anna Todd

První díl super, druhý jakž takž.

05.02.2018 3 z 5


Polibek Polibek Anna Todd

První díl jsem přečetla rychle, líbil se mi. Druhý už trochu drhnul, třetí jsem přečetla už jen silou vůle, do čtvrtého opravdu nejdu.

04.02.2018 4 z 5


Trápení lásky Trápení lásky Jan Cimický

Musím souhlasit s Hakl54 a Astarte, od Cimického jsem přečetla hodně knih, ale tahle mě vůbec nebaví. Nevím, jestli ji dočtu, přijde mi strašně přeslazená, přebásničkovaná...

04.02.2018