Pod lampou není vždy tma

Pod lampou není vždy tma https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/458206/bmid_pod-lampou-neni-vzdy-tma-W3P-458206.jpg 3 47 11

Klára a Gábina série

< 3. díl >

Na malém městě, jako jsou Vlčice, ví skoro každý, kde se co šustne, ale sestry, dvojčata Klára a Gábina, to vědí do puntíku. A strašně rády do všeho strkají nos, což nelibě nese soukromé očko David Holzman, který si v nedalekém okresním městě založil výnosnou detektivní kancelář. Zatímco Gábina chystá svatbu s fešným advokátem, Klára se ve vzpomínkách vrací k dávno zemřelému manželovi, a ačkoli se schází s místním gynekologem, každý den se vydává ke kostelíku a na hřbitov, kde je její manžel pochovaný. Tam si všimne cizího muže, který klečí u hřbitovní zdi… Co tam pohledává? A proč se sem tak často vrací? Zvědavé sestry zaujme i nález fotografického alba, které někdo zapomněl v Gábinině kavárně. Ve Vlčicích se zkrátka pořád něco děje a sestry s tím mají spoustu práce…... celý text

Přidat komentář

jana-cisarova
10.02.2024 5 z 5

Tentokrát sestry Klára a Gábina přijdou na stopu dávného zločinu, který zůstal dle policie nedořešený. Z dlouholetého pobytu ve vězení se vrátil František Kratina, muž, který byl odsouzený za vraždu své ženy, jejíž tělo nikdy nebylo nalezeno. Za nejasných okolností zároveň zmizel jeho syn Jirka. Klára a Gábina mají podezření, že tady něco nehraje, že všechno bylo jinak. Přes všechny překážky a domlouvání svých blízkých si nedají pokoj, aby nevypátraly, co se tenkrát před mnoha lety stalo.
Druhý případ, který si vzaly za své vyřešit, byli manželé Kropáčkovi. Žena po dlouhých letech se odhodlala k operaci očí, aby dobře viděla. Její muž jí kupoval květiny a moc si jí hleděl. Ne tak ona. Když nyní už dobře viděla jak vypadá, znelíbil se jí natolik, že hledala možnost, jak se ho zbavit. Našla takové řešení, které začalo bít do očí Kláru i Gábinu, neboť starý Kropáček jim před očima chřadl a scházel. Za pomoci kamarádky lékařky Hanky, ho dostali do nemocnice na vyšetření.
Tento díl vrcholí naplánovanou svatbou Gábiny a Jaroslava. Donekonečna se tomu kroku bránila a svatbu oddalovala. Nakonec byla nucena přijmout stanovené datum na září. Zato Miloš u Kláry zdaleka neuspěl. Prsten, který jí kdysi daroval k zásnubám, nikdy nenosila. Svatbě se stále bránila. I tento díl se dal velice dobře a lehce přečíst, jako odpočinková četba.

knihovniceS
25.08.2023 4 z 5

Pod lampou není vždy tma
Milý příběh: vyprávění o dvojčatech z malého města. Klára a Gábina si nedají pokoj, stále musí po něčem pátrat a předejít policii či detektiva ... Je to třetí díl ze série, předešlé díly jsem zatím nečetla, ale to nevadí, jednotlivé zločiny jsou samostatné. Dávám 4 hvězdy a doporučuji.


Ív688
20.04.2023 3 z 5

Tak jsem dočetla, musím říci že už mne trochu otravovalo latté a capuccino, tak často zmiňované a dvě všetečné sestry, které, strkajíc do všeho nos, nakonec vyřeší vše k zdárnému konci, připadalo mi , že ty dvě mají trochu svatozář a kus Mirka Dušína v srdci...ještě mám k dočtení předchozí díl, budu k němu přistupovat jako jednou a stačilo :-)

Rose-Mary
03.02.2023 4 z 5

Třetí díl seriálu je vyprávění o dvou sestrách, Kláře a Gábině, které si nedají pokoj, aby do všeho nestrkaly nos. Tímto popuzují soukromého detektiva Davida Holzmana, který má soukromou detektivní kancelář, a už delší dobu se pokouší upoutat Kláru. Ta má však jiného přítele, místního gynekologa, a navíc má nějaké tajemství. Ráda se uchyluje na hřbitov ke hrobu svého zemřelého manžela. Tam si jednou všimne neznámého muže, klečícího u hřbitovní zdi. Kdo je to, a co tam pohledává?
V tomto dílu opět vystupuje záhadná blondýna ze druhého dílu. Kamila, nevlastní sestra dvojčat Kláry a Gábiny, se nechává slyšet, že opět přijede do Vlčic. Sestry udivuje, co tady míní dělat. Gábina, která chystá svatbu se sympatickým advokátem, se něco dozvídá. Vidí totiž Kamilu ve společnosti jednoho muže z jejich vesnice.
Příběh končí jakoby nedokončený. Myslela jsem, že autorka napíše ještě další pokračování. Zřejmě k tomu už nedošlo. Jako všechny předchozí, i tato kniha se mi líbila.

Januli
21.03.2022 2 z 5

Zrovna detektivkou bych knihu nenazvala, ale přečíst se dá. Možná mě akorát štve dokonalost sester. Nebo že by to byla závist? :-D

marli58
02.11.2021 1 z 5

No... Dočetla jsem to.

alnahu
07.06.2021 3 z 5

Třetí díl ze série Klára a Gábina mě zklamal.Opět se v knize vracíme do malého městečka Vlčice,kterému vládnou dvojčata Gábina a Klára a do všeho se pletou ,ať je to do pátrání po záhadném muži,který se v městečku objeví, ale i do vztahů místních obyvatel. Kniha se četla dobře a má pěknou obálku.

Ahink3105
26.04.2021 1 z 5

Od pí Jakoubkové jsem četla knihy o vztazích. Tahle byla o několik levelů níž. Několik nepravděpodobných zápletek, na malém městě současně 2 vražednice, k tomu starostka odsouzená za zpronevěru... Postavy jsou buď "černé" nebo "bílé"... Prokuratury a prokurátoři už v naší zemi několik desítek let nejsou... Za mě velké zklamání.

cornetka
25.03.2021 3 z 5

Mnou přečteně knihy od této autorky se týkaly mezilidských vztahů, proto mě překvapila detektivní zápletka. Klára a Gabriela mi povahově příliš nesedly, jejich pátrání mi prostě k obyčejným ženským nepasovalo. Kniha je to ale nenáročná, oddychová. Ti, kdo mají Kláru a Gabrielu rádi, jistě ocení i tento jejich příběh.

Ivuska.09
13.03.2021 3 z 5

Tuto sérii mám ráda. Oproti jiným knihám od paní Jakoubkové je tu navíc detektivní zápletka. Obě sestry jsou skvělé a ačkoli jsou to neuvěřitelné drbny, které musí do všeho strkat nos, tak to vlastně vždy myslí dobře a lidé je mají rádi. Já jsem si i třetí pokračování série užila.

Mysourek
01.03.2021 5 z 5

Čtivě psana knížka s detektivní zápletkou.Moc pekne popsane prostredi,napinave...zkratka jednička.