Sny o pádu

Sny o pádu https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/439478/bmid_sny-o-padu-dCr-439478.jpg 4 69 30

Je to už devět let, co Larkin utekla z Georgetownu a přísahala, že se už nikdy nevrátí. Když se ale dozví, že její matka zmizela, nezbývá jí nic jiného, než se vrátit domů – do města, které miluje a zároveň se ho obává. Larkininu matku nakonec naleznou ve vyhořelém vraku blízko rodinné rýžové plantáže. Je těžce zraněná, v bezvědomí a nikdo netuší, jak se tam dostala. Larkin se rozhodne zjistit, co se stalo, ale netuší, že při hledání odpovědí odhalí tajemství skryté více než padesát let. Tajemství lásky, přátelství a zlomených srdcí.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Dreams of Falling , 2018


více info...

Přidat komentář

Evkae36
17.09.2023 5 z 5

Velmi zvláštní kniha. Když jsem ji začala číst, přišla mi zmatená, děj nesouvislý, mnoho postav a nevěděla jsem kdo je kdo. Přečetla jsem prvních 100 stránek a knihu jsem odložila s tím, že nevím jestli se k ní ještě vůbec vrátím. Ale za pár dní jsem jí dala znovu šanci a začala jsem číst znovu od začátku a pomaleji. Tahle kniha prostě potřebuje čas. A příběh mě okamžitě vtáhnul. Děj byl sice zdlouhavý, minulost se prolínala s přítomností, a z té minulosti se postupně dovídám střípky, které zapadají do přítomnosti. Měla jsem tušení že konec bude spletitý, a byl ještě spletitější než jsem si myslela. Po dlouhé době, vlastně možná první kniha, která mě nejdřív nezaujala a pak zcela pohltila.

malina097
09.02.2023 3 z 5

Co bych měla dodat po přečtení nevim.Chvílemi se mi to dost líbilo a některé pasáže zdlouhavé,zamotané postavy,ale ano dotahla jsem až do konce.Ke konci jsem byla už i nějak unavená ze střídání těch postav.Za precteni myslím kniha stojí ,když je venku hnusne.Řekla bych ,ze skoro nejlepší je popisováni krajiny a těch mocalu to mám rada to se mi líbí,pravé mi to připomínalo moje oblíbené Kde zpivaji raci.


prestiggio
09.10.2022 3 z 5

Keby tam nebolo to zbytočné naťahovanie a neobvyklý spôsob vyjadrovania, mohla to byť príjemná oddychová kniha. Takto som ju čítala nezvykle dlho a často som sa musela do čítania nútiť. O gramatických chybách a nezmyselnom preklade ani nehovorím.

Danago
29.09.2022 3 z 5

Příběh jedné rodiny s rodinný tajemstvím. Docela dost dlouho jsem měla zmatek v postavách. Autorka nám pomalu odkrývá co se stalo v minulosti. Opět tu máme vzpomínky na to, co se stalo v minulosti, ale zároveň i pátrání vnučky po tom co se její babičce přihodilo v dávné minulosti , kdo je vlastně její babička a co za tajemství skrývá.
Co se stalo před mnoha lety mezi třemi kamarádkami a jaký to mělo dopad do současnosti?
Knížka má hodně pomalé tempo , i když vás určitě bude zajímat jak to celé dopadne a kdo za vším rozhodujícím v minulosti stojí.
Nejkrásnější je obálka.

perpe2a
12.08.2022 3 z 5

Dobrý rodinný thriller.

Ahink3105
10.08.2022

Dlouho jsem se do knížky nemohla začíst, ztrácela jsem se v osobách, nechápala jsem, kdo je kdo, proč má jedna osoba dvě matky... Líbilo se mi, jak jsem postupně zjišťovala, co se asi v minulosti stalo, tím se vysvětlovalo hodně z přítomnosti... Musím souhlasit s @hnilda3, že chyby a překlepy byly opravdu hodně časté. Napsat do knihy "...na židly...", na to nemám slov. :(

hnilda3
02.07.2022 3 z 5

Příběh byl opravdu krásný, moc mě zaujal. Hodnocení však musím hodně snížil kvůli neuvěřitelnému množství překlepů, hrubek a překladu, který mnohdy nedával smysl. Je to velká škoda.

TerkaJK
16.06.2022 4 z 5

Kniha se mi líbila, byla čtivá a líbilo se mi části, kdy se příběh vyprávěl v minulosti.
I když jsem chvíle šílela a říkala si proč už neřeknou co se stalo...
Závěr byl pěkný a dojemný, bylo zodpovězeno vše co chybělo říct na začátku. Přiznám se, že mě tato kniha dojala a stala rozhodně za přečtení.

Arsi
28.05.2022 3 z 5

Místy rozvláčné, ale celkem pěkná kniha.

Janík511
07.05.2022 5 z 5

Krásná kniha. Mohu jedině doporučit.

regulax
11.08.2021 4 z 5

Vzpomínkový romantický román s pomalým tempem a se starším stylem psaní. Zápletka zajímavá až pohádková.

Szilvia1
18.06.2021 5 z 5

Byla to krásně napsaná knížka o tajemství,které nikdo nechtěl aby se vyšlo najevo,protože nikdo ani Ceecee ani Bitty nevěděli jak to bylo doopravdy,jenom když jejich ,,vnučka"Larkin vypátrala celou pravdu.Byla pěkná.Doporučuji.

Mi--LADA
22.05.2021 3 z 5

Pěkná a dobře napsaná romantika, psaná takovým tím pomalejším tempem, které nikam nespěchá. Už svojí obálkou navozuje pocit pohody, kdy se těším na léto k vodě a relaxovat tam ve stínu šumících stromů, třeba s podobnou oddechovkou. Je to obstojný románek, nic extra, ale ani žádný průšvih, jen na to musí být ta správná nálada. A já se do toho správného romantického rozpoložení trefila. Někdy potřebuju něco víc dynamického, ale jak říkám, zklamaná rozhodně nejsem, autorčin styl patří k tomu lepšímu v knihovničce odpočinkové literatury a četlo se to příjemně.

ANDY28
17.05.2021 5 z 5

Pecka! Každé slovo jakoby napsané pro mě. Láska od 1.písmene. A i když jsem věděla co bude následovat, autorka mě držela v napětí s každou obrácenou stránkou a já si to s ní užívala.

Katerina015
29.03.2021 4 z 5

S knihou jsem se celkem trápila... Přišla mi hodně zdlouhavá, ale skrývala v sobě moc krásný příběh... Střídání současnosti a minulosti bylo fajn.
Přesto se mi kniha líbila... Pokud Vám nevadí pomalejší rozjezd, kniha se Vám bude určitě líbit

putpuda
07.03.2021 4 z 5

Kniha mi přišla celkem náročná....možná i zdlouhavá, ale příběh je krásný. Takový tajemný, místy až pohádkový ;) A mám ráda knihy odehrávající se ve více časových rovinách....
Moje první kniha autorky... určitě si přečtu i Skleněný oceán.

Lemurka
28.02.2021 4 z 5

Moc pěkný příběh, stojí za přečtení.

magic11
21.02.2021 2 z 5

Rozvleklé a pravopisné hrubky mě vyloženě vytáčely, měla jsem chuť vytáhnout červenou propisku a začít je opravovat. Takový průměr, čekala jsem víc.

Mandlevest
20.02.2021 5 z 5

Podobně jako Šánka a Zuzka (zuzana2599) mám pro tyto jižanské ságy velkou slabost a určitou pomalost v ději jim s radostí, když jsou dobře napsané , odpouštím. Souhlasím se Šánkou, kniha není nijak objevná, je to opravdu jeden z mnoha příběhů o přátelství, lásce, životních rozhodnutích a dávném tajemství, které ovlivní život několika generací. Také vyprávění příběhu očima několika hlavních hrdinů , ve dvou časových rovinách, je více jak časté a také určité předvídatelnosti příběhu se zde nevyhnete. Ale celkově mě kniha atmosférou i stylem vyprávění okouzlila a moc bavila. No, hned bych se někam vypravila a nemuselo by to být ani tak daleko :-). Příjemné, pohodové čtení, které se Vám bude líbit a já si od paní autorky určitě ještě něco přečtu.

Martooni
20.01.2021 4 z 5

Když jsem knihu začala číst, byla jsem okouzlena. Od prvních slov jsem cítila, že tahle kniha je dokonalá. Ne úplně lehká, ale stojí za to si ji přečíst. Jednu hvězdičku ubírám happy endu, který mi na konci knihy úplně neseděl.

Začínáme u Ivy, ženy středního věku, která hledá sama sebe u různých profesí, své dceři Larkin se nevěnuje a spíše vyhýbá, a je v komatu. Líbily se mi její pasáže, které nám pomáhají pochopit.
Pokračujeme u svobodné Larkin, dcery Ivy, která utekla do NY, s rodinou udržuje minimální kontakt kvůli celé řadě událostí, které se jí staly a nedokázala na ně jinak zareagovat. Musím uznat, že Larkin je zvláštní, zbabělá a naivní.

A dostáváme se k trojlísktu Sessalee, Margaret a Bitty. Vyprávění z 50.let bylo kouzelné, romantické, nabité vášní, zradou a obrovským zklamáním. Strašně mě bavilo. Boyda jsem si zamilovala od prvního okamžiku. Sesalee a Boydovi jsem fandila.

Dlouho jsem nevěděla, kam Sessalee zařadit, obětavá, ale ukřivděná, milujicí, ale žárlivá. Nakonec jsem ji odpustila.
Margaret mi bylo líto, osud jí nepřál.
A Bitty? Takový němý svědek, propojující článek. Ale chyběla by mi, kdyby tam nebyla.