Adelhyskova Adelhyskova komentáře u knih

☰ menu

Na co slova nestačí Na co slova nestačí Brigid Kemmerer

Snad ještě lepší než Dopisy ztraceným (a to je co říct :)). Tuhle knížku jsem si přímo zamilovala a určitě je to jedna z nejlepších knih co jsem kdy četla. Rev je úžasná postava, která mi neskutečně sedla a romantická linka mezi ním a Emmou mě moc bavila. Žádnou feel good romantiku od toho ale nečekejte, protože knížka se zabývá závažnými tématy jako je domácí násilí a kyberšikana. Na co slova nestačí je kniha, která opravdu stojí za přečetní!

17.08.2021 5 z 5


Vypravěčka Vypravěčka Jodi Picoult

(SPOILER) Velmi silný příběh. Bavilo mě prolínání minulosti s přítomností. A ten konec? To jsem opravdu nečekala. Celý příběh se úplně změní doslova na posledních stránkách. U této knížky jsem se opravdu nenudila.

09.06.2021 5 z 5


Koláčky a spiklenci Koláčky a spiklenci Theo Addair (p)

Druhý díl nezklamal. Opravdu moc milá knížka. Velmi mě bavil ten kontrast mezi Kitem a Danielem a to, jak je to celé nevinné a sladké (na mě sladké občas až moc, ale nic, co by se nedalo přežít).

09.06.2021 4 z 5


Zamilovaná hypnotizérka Zamilovaná hypnotizérka Liane Moriarty

Nejspíš nejsem cílová kategorie, ale tato knížka mě nijak nenadchla a musela jsem se hodně přemlouvat abych ji dočetla. Téma hypnoterapie a stalkingu je sice zajímavé, ale moc tomu nepomohlo.

21.03.2021 2 z 5


Radosti zimy Radosti zimy Jeff Kinney (p)

Já knížku četla v anglickém originále abych si procvičila angličtinu a byla to dobrá volba, protože jazyk není nijak složitý. Pro úplné začátečníky to asi není, ale pokud už nějaké základy máte, nebudete mít problém (já jsem úroveň A2-B1 a zvládla jsem to s přehledem). Knížka je typická oddechovka u které můžete vypnout a zasmát se nad příběhy co se Gregovi dějí, takže pokud tohle hledáte, můžu vám knížku (a i celou sérii) jedině doporučit.

21.03.2021 3 z 5


Divotvůrce Divotvůrce Sebastien de Castell

Ze začátku mě to moc nebavilo, ale pak jsem se do toho dostala a nemohla se odtrhnout. Kočkoveverčáci si prostě získali mé srdce :DD. Už se moc těším až si přečtu další díly!

19.02.2021 4 z 5


Noci běsů Noci běsů Kateřina Šardická

Páni... Nemám slov. Nádherný příběh, od kterého jsem se nedokázala odtrhnout. Sympatické postavy, které jsem si oblíbila téměř okamžitě. Jediná věc co mě v první chvíli zklamala byl konec, asi bych byla radši kdyby tam bylo ještě o pár stránek víc. Když se nad tím ale zamyslím zpětně, to nejpodstatnější tam zaznělo a zbytek si můžu domyslet dle svých představ. :D

23.01.2021 5 z 5


Malá mořská víla Malá mořská víla Hans Christian Andersen

Smutná, ale krásná. Mojí sestřence (6 let) se sice moc nelíbíla (právě kvůli tomu konci), ale já tento příběh mám prostě ráda.

30.10.2020


Gerda: Příběh velryby Gerda: Příběh velryby Adrián Macho

Tuhle knížku jsem četla před spaním sestřence a musím uznat, že je moc pěkná. A ty ilustace? To je fakt krása.

30.10.2020


Mléko a med Mléko a med Rupi Kaur

Abych byla upřímná, tuhle knížku jsem si přečetla jen kvůli čtecí výzvě, ale nijak mě nezaujala a rozhodně nemám potřebu se k ní vracet.

30.10.2020 2 z 5


Princezniny deníky Princezniny deníky Meg Cabot

Tak tahle knížka se mi opravdu líbla. Přečetla jsem si ji kvůli filmu ( miluji snad všechny filmy s Anne Hathway) od kterého se sice dost lišila, ale to mi zas tak moc nevadilo. To že je psaná formou deníku mi možná vyhovovalo více, než kdyby to bylo psané klasicky. Rozhodně se pustím i do dalších dílů

14.04.2020 4 z 5


Mezi Indiány: dcera náčelníkova Mezi Indiány: dcera náčelníkova Veronika Válková

Možná tahle knížka byla o něco méně akčnější narozdíl od ostatních Bárovek, ale zase tam byl velice zajímavě popsaný život indiánů ve vesnici. Knížka se mi moc líbila. A ten nápad s tou fantazií byl boží !

11.04.2020 4 z 5


Jmenuji se Martina: Jsem bulimička Jmenuji se Martina: Jsem bulimička Ivona Březinová

Myslím že tuto knihu (i sérii) by si měla přečíst každá dívka jako takové varovaní. Kniha se mi líbila, dost mě zaujalo, že se hned na začátku nedozvíte proč se stala bulimičkou a proč je její vztah s mámou tak hrozný.

11.04.2020 4 z 5


Všechny čtyři hvězdičky Všechny čtyři hvězdičky Tara Dairman

Moc zajímavý nápad na knihu. Do hlavní postavy (Gladys) se přensete téměř okamžitě.
Jen jedno malé upozornění- je dost možné že z popisu všech těch lahodně vypadajících jídel asi budete mít hlad. : D

03.04.2020 3 z 5


Srdcerváči. Kniha 1 Srdcerváči. Kniha 1 Alice Oseman

Z této knížky mám takové smíšené pocity a úplně nevím co si o ní mám myslet. Na jednu stranu mě opravdu zaujal příběh chlapců, ale na druhou stranu to chvílemi bylo možná až moc sladké.

03.04.2020 2 z 5


Léto na táboře Léto na táboře Jen Calonita

Tak tahle kniha je opravdu moc povedená. Sice jsem se trochu bála, že to bude takový ten stereotypní dívčí románek o ničem, ale to se díky bohu nestalo. Zaujal mě celý příběh a hlavně konec, ale žádné spoilery. Pokud hledáte nějakou oddechovku kterou přečtete během chvíle tak moc doporučuji.

03.04.2020 3 z 5


Stmívání Stmívání Stephenie Meyer

Myslím že tohle je úpná YA klasika. Mně osobně se knížka velmi líbila, ale přišlo mi že nějaké pasáže byly popisovány až moc zdlouhavě. Ale zase musím říct že tohle je jeden z mála případů, kdy mě více zaujal film než kniha, přesto ji však vřele doporučuji.

02.04.2020 4 z 5


Hľadá sa Audrey Hľadá sa Audrey Sophie Kinsella (p)

Velmi zajímavý příběh, který mě opravdu zaujal. Nato že se tam píše o celkem závažném témtu jsem se ale i dost nasmála. Musím se přiznat že nejvíc mě bavila Audreyina maminka a její Daily Mail.

29.03.2020 4 z 5


P. S. Stále Tě miluju P. S. Stále Tě miluju Jenny Han

Asi stačí dodat jediné - stejně dobře jako první díl.

29.03.2020 4 z 5


Všem klukům, které jsem milovala Všem klukům, které jsem milovala Jenny Han

Tak tohle je myslím klasická YA kniha. Moc vyvedené i když chvílemi moc sladké na moje poměry. Ale chápu že pro někoho to může být tak akorát.

29.03.2020 4 z 5